Prospect Rofedex

Sharing

ROFEDEX

15mg / 5 ml sirop

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-i recitiţi. Dacă aveţi întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, în acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Rofedex şi pentru ce se utilizează
  2. înainte să utilizaţi Rofedex
  3. Cum să utilizaţi Rofedex
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Rofedex
  6. Informaţi suplimentare

  1. Ce este Rofedex şi pentru ce se utilizează

Rofedex este un antitusiv. 5e poate utiliza în tratamentul simptomatic al tusei neproductive (fără a include cazurile cu reţinere a secreţiilor în căile respiratorii), de diverse cauze.

2. înainte sa utilizaţi Rofedex Nu utilizaţi Rofedex

–              dacă sunteţi alerge (hipersensibil) la bromhidrat de dextrometorfan sau la oricare dintre componentele medicamentului;

–              dacă aveţi insuficienţă respiratorie;

–              dacă aveţi astm bronşic sau afecţiuni inflamatorii ale căilor respiratorii inferioare;

–              dacă alăptaţi;

–              dacă luaţi sau aţi luat recent (în urmă cu cel mult 14 ziie) inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) (vezi pct Utilizarea altor medicamente).

rofedex prospect
rofedex prospect

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Rofedex 

– dacă tusea durează mai mult de 4 zile sau este însoţită de febră, erupţii pe piele sau dureri de cap, adresaţi-vă medicului;

–              dacă suferiţi de afecţiuni hepatice.

Medicamentul nu trebuie utilizat la pacienţii cu tuse productivă deoarece poate favoriza acumularea secreţiilor traheo-bronşice, prin înlăturarea reflexului de tuse; Rofedex nu trebuie utilizat concomitent cu un expectorant (mucolitic sau secreto-stimulant).

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Tratamentul concomitent sau recent (în urmă cu cel mult 14 zile) cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), utilizaţi pentru tratamentul depresiei, este contraindicat datorită riscului de apariţie a sindromului serotoninergic.

Nu se recomandă asocierea cu alcool etilic, datorită potenţării de către acesta a efectului sedativ al dextrometorfanului.

Se impune prudenţă la asocierea cu alte deprimante ale sistemului nervos central SNC (analgezice opioide, antidepresive, antihistaminice H1( sedative, barbiturice, hipnotice, benzodiazepine, donidină, neuroleptice, anxiolitice), deoarece creşte riscul deprimării nervos centrale.

Asocierea cu alţi derivaţi opioizi (analgezice sau antitusive) poate produce deprimare respiratorie.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...