Prospect Tussin Forte

Prospect pentru utilizator                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

TUSSIN FORTE Prospect

comprimate a 20 mg

COMPOZIŢIE Tussin Forte: Un comprimat conţine bromhidrat de dextrometorfan anhidru 20 mg

sub formă de bromhidrat de dextrometorfan monohidrat 21,02 mg şi excipienţi;

lactoză, celuloză microcristalină, talc, stearatde magneziu.

 GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ; antitusive, alcaloizi din opiu şi derivaţi.

 INDICAŢII TERAPEUTICE Tussin Forte:

Tratament simptomatic al tusei neproductive, iritative.

 

tussin forte prospect
tussin forte prospect

CONTRAINDICAŢII Tussin Forte:

Hipersensibilitate la dextrometorfan sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Insuficienţă respiratorie.

 Tusea din astmul bronşic.

Copii sub 7 ani (datorită formei farmaceutice şi concentraţiei substanţei active).

Alăptare.

 PRECAUŢII Tussin Forte: Tuşea productivă este un element fundamental al apărării bronho- pulmonare şi nu constituie o indicaţie terapeutică a antitusivelor centrale. Nu se recomandă asocierea unui expectorant sau mucolitic cu un antitusiv. înainte de prescrierea unui antitusiv, trebuie identificate cazurile în care tuşea necesită tratament etiologic adecvat, în special astmul bronşic, bronşiectazia, obstrucţia bronşica, insuficienţa ventriculară stângă de cauze cunoscute, embolia pulmonară, tuşea de origine cardiaca, cancerul şi afecţiunile endobronşice. în cazul în care tuşea nu se remite după administrarea de doze uzuale de antitusiv, nu se creşte doza, ci se recomandă reevaluarea situatiei clinice.

INTERACŢIUNI Tussin Forte:

Asocieri contraindicate:

–      IMAO neselective şi IMAO A selective – risc de apariţie a sindromului serotoninergic, manifestat prin diaree, tahicardie, hipersudoraţie, tremor, confuzie mentală, comă.

Asocieri nerecomandate:

–     alcool etilic – potenţarea de către alcoolul etilic a efectului sedativ al antitusivelor centrale; în timpul tratamentului cu dextrometorfan se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice şi de medicamente care conţin alcool etilic. Asocieri de avut în vedere:

–      alte deprimante nervos centrale – antidepresive sedative, antihistaminice Hi sedative, clonidină şi compuşi înrudiţi, neuroleptice, anxiolitice şi hipnotice (altele decât benzodiazepinele), talidomidă – potenţarea efectului deprimant nervos central.

ATENŢIONĂRI SPECIALE cititi acest prospect Tussin Forte: La pacienţii cu insuficienţă hepatică, doza iniţială trebuie micşorată la jumătate, putând fi crescută, eventual, cu un sfert în funcţie de tolerabilitate şi de răspunsul la tratament.

Sarcina şi alăptarea: în studiile efectuate la animale nu s-au evidenţiat dovezi clare de teratogenitate. în apropierea termenului, administrarea de dextrometorfan în doze mari, chiar pentru perioade scurte de timp, poate produce deprimare

respiratorie la nou-născut. în timpul ultimelor trei luni de sarcină, administrarea cronică de dextrometorfan la mamă, indiferent de doză, poate determina un sindrom de sevraj la nou-născut. Ca urmare, în timpul sarcinii dextrometorfanul trebuie utilizat numai dacă este absolut necesar.

Dextrometorfanul se excretă prin laptele matern. Au fost descrise câteva cazuri de hipotonie musculară şi de apnee la sugari, după administrarea la mame a altor antitusive centrale în doze mai mari decât cele terapeutice. Ca măsură de precauţie, utilizarea acestui medicament este contraindicată în timpul alăptării. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje:

Conducătorii de vehicule şi cei care folosesc utilaje trebuie avertizaţi asupra riscului de somnolentă şi vertij legat de utilizarea medicamentului.

 

Acum se mai citeste

Leave a Reply