Prospect Sedatif PC – stari de neliniste

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect  Sedatif PC  

Indicatii terapeutice:

– este un medicament ho­meopatic utilizat în tratamentul stărilor de anxietate şi de emo­tivitate, dar şi în cazul tulburărilor de somn.

Prezentare: comprimate

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Sedati PC, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi SEDATIF PC cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

Păstraţi acest prospect Sedatif PC. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

–  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect Sedatif PC, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

In acest prospect Sedatif PC găsiţi:

1.  Ce este SEDATIF PC şi pentru ce se utilizează

2.  înainte să utilizaţi SEDATIF PC

3.  Cum să utilizaţi SEDATIF PC

4.  Reacţii adverse posibile ale Sedatif PC5.  Cum se păstrează SEDATIF PC

6.  Informaţii suplimentare

1.Ce este SEDATIF PC şi pentru ce se utilizează

SEDATIF PC este un medicament ho­meopatic utilizat în tratamentul stărilor de anxietate şi de emo­tivitate, dar şi în cazul tulburărilor de somn.

2. înainte să utilizaţi SEDATIF PC cititi acest prospect

Nu utilizaţi SEDATIF PC

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la sub­stanţele active sau la oricare dintre celelalte componente ale SEDATIF PC.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi SEDATIF PC

La copiii sub 6 ani, datorită formei farma­ceutice, există riscul de sufocare. De aceea se recomandă dizolvarea comprimatului în lichid înainte de administrare. SEDATIF PC conţine zahăr şi lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţio­nat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Utilizarea altor medicamente cu Sedatif PC

Nu este cazul.

Sedatif PC Prospect
Sedatif PC Prospect

Utilizarea SEDATIF PC cu alimente şi băuturi

Nu este cazul.

Utilizare Sedatif PC in sarcina şi alăptare

Datorită datelor insuficiente privind admi­nistrarea medicamentului în timpul sarcinii sau alăptării, se recomandă a se evita admi­nistrarea medicamentului la gravide sau la femei care alăptează. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medi­cament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu este cazul.

 

3. Cum sa utilizati Sedatif PC ? 

Mod de administrare Sedatif PC

SEDATIF PC se administrează pe cale orală.

Adulţi şi copii: 2 comprimate de 3 ori pe zi.

Comprimatele se dizolvă încet în cavitatea bu­cală (nu se înghite) până la dizolvarea com­pletă a acestuia sau se dizolvă în puţină apă.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din SEDATIF PC

SEDATIF PC  nu prezintă risc de supradozaj.

Dacă uitaţi să utilizaţi SEDATIF PC

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa comprimatul uitat.

4. Reactii adverse posibile ale Sedatif PC

SEDATIF PC nu prezintă reacţii adverse.

5. Cum se Pastreaza Sedatif PC

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în am­balajul original.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere, întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medica­mentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Informatii suplimentare despre Sedatif PC

Ce conţine SEDATIF PC?Substanţele active sunt:

Aconitum napellus 6 CH………………. 0,5 mg

Belladonna 6 CH……………………………. 0,5 mg

Calendula officinalis 6 CH…………… 0,5 mg

Chelidonium majus 6 CH……………… 0,5 mg

Abrus precatorius 6 CH………………… 0,5 mg

Viburnum opulus 6 CH…………………. 0,5mg

Celelalte componente sunt: zahăr, lactoză, stearat de magneziu.

Cum arată SEDATIF PC şi conţinutul ambalajului

Comprimate cilindrice, biconvexe, de cu­loare albă, cu inscripţia „SEDATIF PC”. Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a câte 20 comprimate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă a Sedatif PC

Laboratoires BOIRON 20, rue de la Liberation 69110 Sainte-Foy-Les-Lyon – Franţa

Producător al Sedatif PC

Laboratoires BOIRON 2, avenue de l’Ouest-Lyonnais 69510 Messimy – Franţa

Acest prospect Sedatif PC a fost aprobat în Decembrie 2006.Pret Sedatif PC:  15 RON – 40 comprimate

Mai recomandam un tratament naturist pentru stari de neliniste Capsule de Valeriana si Ceai de Valeriana.

Combaterea starilor de neliniste

Tensiunea interioara, sentimentul de suprasolicitare si frica de a nu putea sa facem dreptate tuturor ne rapesc bucuriile de zi cu zi. Insa in perioadele agitate, ducem lipsa deseori de timpul necesar relaxarii si acumularii de forta pentru a depasi problemele cotidiene. Desi cauzele nervozitatii si nelinistii difera, urmarile sunt aproape intotdeauna la fel. Corpului si spiritului le lipseste odihna. Linistea interioara este importanta tocmai atunci cand avem de confruntat noi provocari, fie in familie, la serviciu sau in cercul de prieteni.

Nervozitatea si tulburarile de somn sunt deseori asociate. Tensiunea acumulata peste zi ne impiedica uneori si seara de la gasirea unei stari de liniste si a unui somn odihnitor. Lipsa de somn ne va chinui insa in ziua urmatoare. Se instaleaza un cerc vicios din care cu greu putem iesi. Deseori sunt de ajutor metodele simple pentru gasirea unei stari de liniste si a echilibrului interior. Natura ne ofera diverse remedii constand in plante medicinale, care ne ajuta sa trecem mai usor peste zi si sa ne relaxam seara.

Cauze

Fiecare dintre noi am trecut prin faze in care nervozitatea sau tendintele anxioase ne-au ingreunat abordarea solicitarilor de peste zi. Cauzele dezechilibrului interior pot consta fie in factori externi sau personali. Printre cauzele conditionate de mediu se numara:

 • Stresul continuu in familie sau la locul de munca
 • Agitatie zilnica provocata de presiunea termenilor si a volumului excesiv de munca
 • Solicitari exagerate din partea semenilor nostri
 • Suprastimulare
 • Situatii stresante de viata

Factorii personali, interni includ:

 • Asteptarile mari pe care le avem fata de noi insine
 • Sensibilitatea exagerata la critica celorlalti
 • Dezamagirile
 • Imposibilitatea de a ne delecta
 • Predispozitie de agitare pentru detalii minore

Femeile sufera mai des de starile de neliniste decat barbatii, deoarece simt o presiune atat la serviciu cat si din partea familie. Nelinistea si nervozitatea sunt provocate si de schimbarile hormonale resimtite in timpul menopauzei. Asteptarile pot fi la fel de mari si pentru barbati, fapt ce afecteaza linistea interioara si echilibrul.

Urmarile starilor de neliniste

De regula, fiecare faza de tensiunea este urmata de o faza de linistire. In corp au loc reactii care permit calmarea. Printre acestea se numara o respiratie ritmata si o frecventa mai scazuta a batailor inimii. Atunci cand aceasta stare de calmare nu poate fi atinsa timp indelungat, incep sa apara urmarile asupra corpului. Capacitatea de combatere a bolilor scade, si devenim mult mai predispusi la infectii. Urmarile pe termen lung sunt bolile severe si deficiente fizice asupra corpului.

Stresul continuu afecteaza si starea psihica. Similar corpului, si psihicul nostru are nevoie de timp pentru a se recupera. In caz contrar, in cel mai rau caz se pot dezvolta stari depresive care necesita tratament din partea unui medic. Temerile care se mentin pentru o perioada mai lunga de timp nu ar trebui sa constituie un subiect pentru auto-diagnosticare, ci ar trebuie adresate unui medic cu experienta. Acesta va putea stabili daca temerile au dezvoltat deja caracterul unei boli si pot alege un tratament adecvat, care sa tina seama in egala masura de corp si de suflet.

Sfaturi pentru gasirea linistii

Pentru a trata cu succes starile de neliniste, este necesar sa va confruntati in mod sincer cu propria situatie de viata. Intocmiti o lista a situatiilor in care nelinistea este maxima. Incercati sa va ganditi apoi cum puteti evita astfel de situatii.

 • In cazul unui volum de munca exagerat puteti cere ajutorul semenilor dvs., fie ca este vorba de locul de munca sau de mediul privat.
 • Nu incercati sa creati personal stari de stres. Luati-va timp si asezati-va gandurile in ordine.
 • Atunci cand nu reusiti sa duceti la bun sfarsit o sarcina, nu evitati sa cereti ajutorul celor din jur. Dati din sarcinile dvs. si altora.
 • Incercati sa excludeti termenii inutili din programul zilnic.
 • Faceti un plan de lucru in fiecare zi. Ganditi-va de cat timp aveti nevoie pentru a realiza o sarcina. Planificati in mod constient pauzele pentru detasare.
 • Invatati sa va ganditi si la dvs. Fiecare persoana are nevoie de pauza de relaxare si nu trebuie sa fie disponibila oricand pentru oricine.
 • Luati o distanta spatiala de mediu atunci cand nu reusiti sa va delectati in familie sau la locul de munca. O plimbare in parc, pe langa apa sau in padure va va ajuta sa va puneti ordine in ganduri.
 • Invatati sa incheiati ziua in mod constient. Cu circa 2 ore inainte de a merge la culcare, incheiati programul zilnic. Luati-va timp pentru relaxare. Sunt eficiente ritualele de seara.
 • Daca aveti probleme de relaxare, puteti urma un curs pentru invatarea tehnicilor de detasare (in cadrul scolii populare si a unor case de sanatate).

Cei care nu reusesc sa se linisteasca ca urmarea a nervozitatii, a starii de neliniste si a tensiunii continue, poate apela la remedii farmaceutice sauremedii naturiste. Tulburarile psihice grave si bolile organice necesita insa consultul unui medic. In cazul in care suferiti de mai multa vreme de stari de neliniste, va recomandam sa solicitati un consult din partea medicului de familie.11 comentarii la „Prospect Sedatif PC – stari de neliniste”

 1. buna ziua.as dori sa stiu daca pot administra acest medicament copilului de 8 ani care este f agitat si la scoala si acasa. si daca se paote sa-mi spuneti si cate ii pot da pe zi seara sau dimineata>
  v a multumesc.

  Răspunde
 2. Buna ziua, am facut atac de panica si m-am dus la urgente, unde doctorul mi-a recomandat Sedatif PC.E bun, ma calmeaza, relaxeaza dar in acelasi timp imi da o stare interesanta …ce sa fac? Sa mai iau sau sa nu mai iau sedatif? Pe prospect spune ca nu exista reactii adverse…dar la mine vad ca au loc.

  Răspunde
 3. Am luat doar o singura pastila pt ca am avut doua sapt.de nervi stres,seara iar dimineata si pana la ora asta 12 sunt ametita,somnoroasa si cu ochii intre deschisi, am starea aia de liniste dar fizic sunt nauca.

  Răspunde
 4. Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent. Fac şi pauze de câteva zile când stau acasă, de exemplu. Lucrez într-un domeniu în care trebuie să vorbesc în public şi cum firea mea este mai emotivă am nevoie de aceste calmante. Pastilele se sug şi după câteva minute te relaxează extraordinar. Pot să fiu calmă, să vorbesc echilibrat fără emoţii, glas tremurat, înnroşirea feţei. Dau dovadă aşa de mai multă siguranţă de sine şi culmea este că mă pot concentra f bine şi să vorbesc articulând , cu expresii clare, legate şi bine structurate. Sunt f mulţumită. Altceva nu mai iau pentru linistire.

  Răspunde
 5. Nu exista ceva mai liniștitor ca Sedativ PC. Nu e periculos ca alte chimicale cum ar fi Diazepamul. Dar nimic nu e bun cănd e luat mult. Eu iau câtreodată seara o singură pastilă și dorm liniștită mai multe nopți. Când se mai schimbă vremea și am ceva neliniști iar mai iau câte o pastilă e f.f bun felicitari celor care l-au prescris

  Răspunde
 6. Va Salut,
  Problema mea este urmatoare: nu pot sa dorm! Imi este foarte greu sa adorm indiferent de cat de obosita sunt. In ultima perioada nu dorm decat cu pastile, Stilnox, si nici asta nu prea mai merge. Daca incerc sa dorm fara pastile nu intru decat intr-un somn superficial in care nici nu dorm, nici nu sunt treaz… Si ma trezesc mai rau decat m-am culcat. Cauza este legata de stres, foarte multa tensiune si nemultumire…. Lucrurile la care “lucrez” ca sa le rezolv, insa intre timp un pic de somn bun mi-ar prinde foarte bine. Stie cineva un remediu naturist? Ceaiuri, dar nu din ala de scrie pe el ceai relaxant ca la mine nu functioaneaza…sau capsule cu ceva…
  Daca a avut cineva genul asta de problema si a reusit sa o rezolve, mi-ar folosi foarte mult daca mi-ar spune si mie ce a folosit.
  Orice sfat e binevenit!

  Răspunde
 7. Buna,
  Era bine daca incercai cu ceai sedativ, Sedatif PC homeopate si ceai de sunatoare sau cp pe baza de sunatoare- sunt relaxante foarte bune. Si am vazut ca ceaiul de sunatoare imi produce somnolenta. Incearca-le. Oricum depinde foarte mult de organism. Pe mine ma linisteste o muzica relaxanta. Eu nu am luat pastile dintr-acestea dar altii au luat si cu un pic de vointa au si reusit sa lase Xanax-ul si Stilnox-ul. Incearca sa iti pui gandurile in ordine si sa iti faci o lista zi de zi cu ce ai de rezolvat si ia-le pe bucati. Rezolva una cate una problemele pe care le ai. Eu iti doresc sa reusesti.Chiar as vrea sa stiu daca ai rezultate.
  Este mult mai eficient sa urmezi cateva sedinte de psihoterapie in urma unui atac de panica; sedatif pc este are mai degraba un efect anti-stress, de linistire, decat de control al simptomelor anxioase – cu alte cuvinte tine de intensitatea starilor tale daca pot fi controlate doar cu aceste pastile sau nu. Cu psihoterapie vei putea gestiona pe cont propriu aceste stari, fara sa mai apelezi la medicamente. De asemenea va fi inlaturata probabilitatea ca aceste stari sa reapara. In general este de preferat ca un specialist in psihiatrie sau psihologie sa faca recomandari cu privire la acuze precum atacul de panica. In caz contrar recomandarea data de alt specialist poate fi una superficiala sau inadecvata. Sper ca raspunsul a fost util, toate cele bune!

  Răspunde
 8. Buna!
  Am avut si eu aceasta problema atunci cand la serviciu au fost niste reorganizari si nu stiam de pe o zi pe alta ce se va intampla.
  In primul rand incearca sa nu te mai gandesti seara la problemele pe care le ai,gandeste pozitiv,oricum o sa te descurci.
  Dar ca si remedii am folosit picaturi de valeriana 10 picaturi in 50 ml apa. Daca peste noapte te trezesti mai poti lua inca 10,dar sa stii din proprie experienta ca dimineata o sa fii putin somnolenta.
  Alte sfaturi:nu este indicata baia firbinte seara,mai degraba un dus caldut.Daca te trezesti noaptea,te poti freca pe corp cu un prosop rece.
  Sunt bune si niste exercitii de respiratie:inspira adanc,numara pana la 12 si expira.
  Am mai citit ca ar fi bune uleiul de lavanda 5 picaturi seara pe o bucatica de paine si arnica.
  Succes!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close