Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Sorbalgon pentru rani

Prospect Sorbalgon

Sharing

Sorbalgon prospect

Sorbalgon este un pansament hidroactiv din fibre de alginat de calciu. La contactul cu secretiile din plaga, fibrele de alginat se transforma intr-un gel vascos, absorbant, ce retine germenii si asigura contactul cu plaga. Pansamentul este disponibil si sub forma de mesa (Sorbalgon T).

Indicatii

  • Escare, plagi adanci greu accesibile sau multicavitare cu secretie moderata sau abundenta
  • Picior diabetic
  • Plagi cronice infectate
  • Fistule, canale de punctie (Sorbalgon T)

Beneficii

  • Capacitate excelenta de drapare datorita structurii lejere a pansamentului
  • Curatare eficienta a plagilor adanci si infectate
  • Produs natural fara efecte secundare
  • Schimb atraumatic al pansamentului
  • Posibilitate de combinare cu alte pansamente hidroactive
Sorbalgon pentru rani
Sorbalgon pentru rani

Mod de aplicare

Sorbalgon se indeparteaza dupa transformarea completa in gel. La schimbarea pansamentului se recomanda clatirea plagii. Urmele de gel ramase in plaga sunt resorbite si descompuse de catre organism.

Ce este Sorbalgon?

Sorbalgon este un pansament din fibre de alginat de calciu, utilizat pentru curatarea ranilor cavitare (adanci) cu secretii moderate/ abundente.
Sorbalgon are un aspect asemanator unei vate de culoare bej.

Proprietati si mod de actiune

Sub actiunea secretiilor din rana, fibrele de alginat de calciu se transforma intr-un gel vascos. Acest gel inglobeaza celulele moarte, tesuturile distruse si germenii, mentinand in acelasi timp un mediu umed echilibrat, care permite regenerarea tesuturilor.

Datorita proprietatilor chimice si fizice ale fibrelor de alginat, pansamentul are o capacitate de absorbtie ridicata, adaptata in special pentru tratamentul ranilor cu un volum de exsudat moderat spre abundent. Materialul se adapteaza perfect conturului ranii, prevenind uscarea acesteia.

Pentru ranile profunde, se recomanda Sorbalgon T-  varianta sub forma de mesa, destinata ranilor adanci cu orificiul de intrare redus. Sorbalgon T are aceleasi caracteristici ca si Sorbalgon.

Inainte de a aplica pansamentul, se face toaleta ranii conform practicii medicale uzuale. Pansamentul se introduce apoi in  cavitatea ranii, pana la umplerea completa a acesteia, fara a se presa puternic. Pansamentul trebuie fixat cu un pansament secundar adecvat (Ex: Hydrofilm).
In cazul ranilor fara secretii (rani uscate) Sorbalgon poate fi umezit cu solutie Ringer.

Pentru a vizualiza transformarea in gel a pansamentului, fara a depansa rana, se recomanda acoperirea si fixarea  Sorbalgon cu plasturele transparent Hydrofilm. Plasturele are de asemenea rolul de a “sigila” rana si a preveni patrunderea urinei/ materiilor fecale in cazul escarelor sacrale/ fesiere.

Pansamentul poate fi insa fixat si cu compresa – Medicomp si plasture de fixare Omnifix.

Cand trebuie schimbat pansamentul?

Sorbalgon / Sorbalgon T se schimba atunci cand pansamentul s-a transformat complet in gel (1-4 zile, in functie de cantitatea de secretii din rana).

Forme de prezentare

Produs

Dimensiuni

Sorbalgon 5 x 5 cm
10 x 10 cm
10 x 20 cm
Sorbalgon T2g/30 cm

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.