Prospect Synocrom – injectii intraauriculare

SYNOCROM Prospect

 Instrucţiuni de utilizare in dureri articulare şi mobilitate redusă ca urmare a unei afecţiuni degenerative sau traumatice la nivelul articulaţiilor sinoviale.

1.  Informaţii generale SYNOCROM

  • este o soluţie apoasă de hialorunat de sodiu 1 %.

Modul de sterilizare:

Sterilizare in ambalaj final folosind aburi sub inalta presiune . SYNOCROM este o soluţie sterilă, izotonică, vâscoelastică, pentru injecţii intraarriculare.

Synocrom Prospect
Synocrom Prospect

2.  Compoziţia SYNOCROM – ului

1 ml SYNOCROM conţine 10,0 mg hilorunat de sodiu, de asemenea clorură de sodiu, monohidrogenfosfat de sodiu, acid citric şi apă distilată pentru preparate injectatbile.

3.  Indicaţii in utilizarea SYNOCROM – ului

Dureri şi mobilitate redusă ca urmare a unei afecţiuni degenerative sau traumatice la nivelul articulaţiilor sinoviale.

4.  Proprietăţi şi eficacitate in utilizarea SYNOCROM – ului

Toate articulaţiile sinoviale, mai ales cele care suportă greutatea, conţin hialuronat de sodiu vâscoelastic. Această substanţă are proprietăţi lubrifiante şi amortizante care permit mişcarea normală, fară dureri a acestor articulaţii. In cazul afecţiunilor degenerative ale articulaţiilor (osteoartrită), vâscoelasticitatea lichidului sinovial a este afectată considerabil, astfel încât va creşte foarte mult atât solicitarea mecanică a articulaţiei cât şi gradul de degenerarea cartilajului (mobilitate limitată şi însoţită de dureri a articulaţiei).

O îmbunătăţire calitativă a lubrifiantului articular se poate obţine prin administrarea intraarticulară a hialuronatului de sodiu cu grad înalt de puritate (acesta are proprietăţi vâscoelastice foarte bune . Efectul lubrfiant şi amortizant al acestui produs reduce durerile şi ameliorează mobilitatea articulară. Acest efect se poate menţine timp de mai multe luni după un ciclu de tratament de cinci injecţii intraarticulare.

5.  Mod de administrare şi dozare a SYNOCROM – ului

Se scoate seringa gata de utilizare din ambalajul steril, se îndepărtează capacul de cauciuc al adaptorului Luer-Lock rotindu-se uşor, se ataşează un ac adecvat, fixându- printr-o uşoară rotire. SYNOCROM se administrează intraarticular de 3 până la 5 ori la intervale săptămânale. Este posibilă tratarea simultană a mai multor articulaţii, precum şi repetarea ciclurilor de tratament.

Pentru a evita infecţiile intra-articulare, este necesar să fie folosită o tehnică de injectare strict aseptică. Se recomandă plasarea unei comprese cu gheaţă pe articulaţia tratată timp de 5-10 minute, pentru a preveni durerea şi tumefierea. In cazul apariţiei exudatului însoţit de dureri mari se impune extragerea lichidului din articulaţia afectată.

6.  Contraindicaţii in intrebuintarea SYNOCROM – ului

Produsul SYNOCROM nu trebuie sa se administreze pacienţilor cu hipersensibilitate cunoscută la una dintre substanţele conţinute. Deoarece acest produs se administrează intraarticular, pentru evitarea complicaţiilor, pacientii care suferă de artrită de origine bacteriană vor fi excluşi de la acest tratament. Medicul curant trebuie să fie familiarizat cu toate riscuril eimunologice şi de altă natură care pot apărea la administrarea materialelor biologice.

7.  Reacţii adverse ale SYNOCROM – ului

Ca urmare a administrării de SYNOCROM  pot apărea reacţii locale la nivelul articulaţiei tratate (dureri, senzaţie de căldură, eritem şi tumefacţii). In cazul unor produse similare, au fost raportate următoarele reacţii adverse: artralgie uşoară sau moderată, erupţii cutanate în cazuri rare, exudat articular aseptic, prurit şi crampe musculare. Alte reacţii adverse, care au fost observate în cazuri foarte rare, sunt: reacţii alergice, şoc anafilactic, hemartroză, debită, pseudosepsis, reacţie inflamatorie acută severă (RIAS), nasofaringită, rigiditate articulară, tendonită, bursită, febră şi mialgie.

8.  Măsuri de precauţie in utilizarea SYNOCROM – ului

SYNOCROM este un produs medical destinat exclusiv pentru aplicare intraarticulară. Trebuie administrat numai de către un medic. Utilizarea de lungă durată a SYNOCROM ca supliment vâscoelastic pentru alte articulaţii sinoviale decât cea a genunchiului este limitată la cazurile în care se poate face în mod obişnuit o protezare articulară. SYNOCROM nu a fost testat la femeile gravide şi copiii sub 18 ani.

Produsul SYNOCROM nu se va lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. SYNOCROM este un produs de unică folosinţă şi nu se va resteriliza. Reutilizarea produsului comportă un risc potenţial de infecţii pentru pacient sau utilizator. A nu se folosi dacă ambalajul steril a fost deschis şi/sau deteriorat. A nu se folosi seringile al căror capac este deschis sau a alunecat, chiar dacă se află in ambalajul steril. A se respecta ter­menul de valabilitate al produsului.

SYNOCROM se va ţine în timpul administrării in poziţia indicată in figura i Pentru a evita solicitarea excesivă a articulaţiilor tratate, pacienţii trebuie sfătuiţi să practice repausul relativ (nu imobilizare) timp de 24 de ore după fiecare injecţie.

9. Interacţiuni

Până în prezent nu există informaţii despre incompatibilitatea SYNOCROM cu alte soluţii cu administrare intraarticulară.

10.  Mod de livrare

SYNOCROM este livrat sub forma unei seringi de unică folosinţă ambalată sterii cu un conţinut de 2 ml de produs. O seringă gata de utilizare SYNOCROM conţine 20 mg/2 ml de hialuronat desodiu. Dimensiunea ambalajului: 1,3,5,25,50 seringi gata de utilizare

11.  Păstrare

SYNOCROM se va păstra la temperatura camerei (0-25grade Celsius)(  32-7 7°F) şi se va feri de îngheţ şi umiditate.

12.  Data ultimei revizuiri al acestui prospect SYNOCROM 

05/2010

Pret Synocrom / o fiola  = aprox. 150 RON

Osteoartrita 

Osteoartrita este o boală degenerativă a articulațiilor și  este cea mai frecventă formă de artrită, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta se produce atunci când cartilajului de protecție  de la capetele oaselor se deteriorează treptat  de- a lungul timpului.

Cu toate că osteoartrită poate afecta orice articulație din corpul tău, însă afectează cel mai frecvent articulațiile de la mâini, genunchi, șolduri și de la coloana vertebrale.

Osteoartrita este o boală degenerativă a articulațiilor și  este cea mai frecventă formă de artrită, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Aceasta se produce atunci când cartilajului de protecție  de la capetele oaselor se deteriorează treptat  de- a lungul timpului.

Cu toate că osteoartrită poate afecta orice articulație din corpul tău, însă afectează cel mai frecvent articulațiile de la mâini, genunchi, șolduri și de la coloana vertebrale.

Osteoartrită. Simptome

Simptomele osteoartritei se dezvoltă încet și se agravează de-a lungul timpului.

·         dureri ale articulațiilor

·         rigiditatea articulațiilor

·         umflarea articulațiilor

·         tumefacţie locală articulară (roşeaţă, zonă mai caldă şi dureroasă

·         mobilitate scăzută

·         osteofite în jurul articulației afectate

·         cracmente – zgomotele sau pocniturile intra-articulare

Osteoartrită. Cauze

·         osteoartrita apare atunci când cartilajul, care amortizează capetele oaselor de la articulații, se deteriorează treptat

Osteoartită. Factori de risc

·         obezitatea

·         vârsta înaintată -riscul artrozei crește odata cu vârsta

·         sex- femeile sunt mai predispuse să dezvolte osteoartrită, deși nu este clar de ce

·         leziuni articulare -leziuni, cum ar fi cele care apar atunci când faci sport sau dintr-un accident, pot crește riscul de osteoartrită. Chiar și leziuni care au avut loc în urmă cu mulți ani și aparent sunt cicatrizate pot creste riscul de osteoartrită

·         anumite ocupații -în cazul în care locul de muncă include sarcini care pun accent repetitiv pe o anumită articulație

·         ereditar – unii oameni moșteni  tendința de a dezvolta osteoartrita

·         deformări osoase-unii oameni se nasc cu malformații ale articulațiilor

 

Acum se mai citeste