Prospect ACC 200 comprimate

ACC  200

Capsule, 200 mg

SANDOZ

Stimaţi pacienţi,

Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest prospect înainte de a începe să luaţi medicamentul.

Dacă aveţi întrebări vă rugăm adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compoziţie

O capsulă conţine acetilcisteină 200 mg şi excipienţi: conţinutul capsulei: manitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic; capsula: gelatină, dioxid de titan.

Grupa farmacoterapeuticâ: expectorante fără combinaţii cu antitusive, mucolitice.

ACC 200 Prospect
ACC 200 Prospect

 

Indicaţii

ACC 200 este un medicament recomandat pentru fluidificarea mucusului în cazul afecţiunilor respiratorii şi otorinolaringologice însoţite de un mucus foarte vâscos cum sunt: bronşita acută şi cronică, bronşiectazii, bronşita astmatiformă, astm bronşic, bronşiolitâ, mucoviscidoză, laringită, sinuzită acută şi cronică, otită medie.

Contraindicaţii

Când nu trebuie sâ utilizaţi ACC 200?

Hipersensibilitate la acetilcisteină sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni

Ce interacţiuni medicamentoase trebuie luate în considerare între ACC 200 şi alte medicamente?

Antibiotice

Administrarea de ciorhidrat de tetraciclină (cu excepţia doxiciclinei) nu trebuie să coincidă cu cea de ACC 200 şi trebuie să urmeze la un interval de cel puţin 2 ore dupa aceasta. Antitusive

Antitusivele împiedică eliminarea secreţiei bronşice fluidificate prin mucolitice. Asocierea celor două tipuri de medicamente obligă la prudenţă. Nitroglicerina

Acetilcisteină creşte efectul vasodilatator al nitroglicerinei; semnificaţia clinică nu este precizată. Vă rugăm să luaţi în considerare faptul că aceste precizări suntvalabileşiîn cazul unei medicaţii recent administrate.

Atenţionări speciale

Acetilcisteină, folosită ca mucolitic, favorizează bronhospasmul, de aceea trebuie administrată cu prudenţă la astmatici, eventual în asociere cu bronhodilatatoare. ACC 200 capsule nu trebuie utilizat la copiii sub 6 ani datorita conţinutului ridicat în acetilcisteină (la această categorie de pacienţi se recomandă forme farmaceutice şi concentraţii de acetilcisteină adecvate vârstei). La copiii sub 1 an, acetilcisteina trebuie utilizată numai în spital şi dacă este absolut necesar (doza recomandată fiind de 10 mg/kg), sub strictă monitorizare.

Ce trebuie sâ luaţi în considerare în timpul sarcinii şi alâptârii?

Deoarece la om nu au fost efectuate studii adecvate şi bine controlate în timpul sarcinii şi alăptării, nu se recomandă administrarea acetilcisteinei în aceste perioade. în studiile efectuate la animal nu s-au observat efecte teratogene.

Cum poate fi afectatâ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje?

ACC 200 nu influenţează capacitatea de a conduce

vehicule sau de a folosi utilaje. Doze şi mod de administrare

Dacă nu este altfel prescris, sunt recomandate următoarele doze zilnice. Vă rugăm să respectaţi aceste doze deoarece, în caz contrar, ACC 200 nu mai este eficace.

Terapie secretoliticâ Adulţi şi tineri peste 14 ani:

Doza uzuală este de 400-600 mg acetilcisteină pe zi (2-3 capsule ACC 200) administrată oral în 1 -3 prize. Copii între 6-14 ani:

Doza uzuală este de 200 mg acetilcisteină (o capsulă ACC 200) de două ori pe zi. Copii sub 5 ani:

La această categorie de vârsta se recomandă folosirea formelor farmaceutice cu concentraţie adecvată.

Mucoviscidoză Copii peste 6 ani:

Doza uzuala este de 200 mg acetilcisteină (o capsulă ACC 200) administrată oral, de 3 ori pe zi. Copii sub 5 ani:

La această categorie de vârsta se recomandă folosirea formelor farmaceutice cu concentraţie adecvată. Tratamentul se începe cu doze mici care se cresc treptat. La pacienţii cu mucoviscidoză şi cu greutate de peste 30 kg este adecvată o creştere a dozei zilnice până la 800 mg acetilcisteină.

Modul de administrare si durata tratamentului ACC 200 se administrează după mese. Capsulele trebuie înghiţite întregi (nemestecate) împreună cu o cantitate de lichid. Durata tratamentului trebuie stabilită individual.

In cazul bronşitei cronice şi mucoviscidozei, pentru realizarea profilaxiei infecţiilor, este recomandat un tratamentde lungă durată. Notă

Efectul mucolitic al acetilcisteinei este favorizat de aportul de lichide.

Acum se mai citeste

Leave a Reply