Semne si pete la nastere

Sharing

Semne din naştere – Pete din naştere

Ca semne din naştere sunt considerate şi denumite aşa toate tipurile de pete colorate de pe piele, uneori acoperite cu păr, care se detaşează prin aspectul lor de epidemia înconjurătoare.

Există mai multe categorii. Zonele roşietice cu nuanţe albăstrui, care apar pe faţă sau pe ceafa, urmare a dilatării excesive a unor vase sangvine mici de la suprafaţa pielii, constituie angioamele. Dacă sunt plane, în vorbirea curentă sunt denumite „pete de vin“. Dacă sunt în relief, numele lor e de „fragă” sau „frăgută”.

La sugari apar. de obicei, pete roşii pe frunte şi pe ceafa, exact la rădăcina firelor de păr. aceste angoame numindu-se ,,egretă” sau „surguei” şi dispărând, în mod obişnuit, în câteva luni. în general, nu au nici un efect neplăcut, doar că sunt inestetice. Dacă cresc sau jenează în alt fel. pot fi operate. O altă categorie sunt nevii pigmentări, petele maronii, câteodată păroase, ce apar oriunde pe suprafaţa corpului. In acest caz e vorba de o acumulare excesivă, în aceste zone, de pigment melanic şi numai dacă sunt într-adevăr mari, ori dau o anumită jenă, trebuie consultat un medic.

 Suc de urechelnită

Se detaşează frunzele cărnoase de ureclielniţă, se despică longitudinal, se aplică sucul extras pe zonele cu probleme.

Spălări cu drăgaică

Se fac spălări cu extract de drăgaică. Acesta se obţine din două linguriţe pline cu drăgaică puse într-o jumătate de litru de apă clocotită. Se lasă treizeci de secunde, după care se răceşte şi se foloseşte la spălarea zilnică a semnelor din naştere.

Alifie de drăgaică

Alifia de drăgaică este, de asemenea, un mijloc des folosit pentru tratarea semnelor din naştere.

într-o cratiţă se înfierbântă 500 de grame untură curată dc porc şi se toarnă peste ea patru pumni de drăgaică. Se lasă să facă spumă, se amcstecă bine şi se trage de pe foc. Vasul acoperit rămâne să se răcească peste noapte. A doua zi.

conţinutul se încălzeşte până devine fluid, se strecoară printr-o pânză curată, storcând puternic resturile de plantă. Alifia se păstrează în cutii închise, la loc

răcoros.

Suc de gălbenele

Cu un aparat de produs sucuri (storcător) se scoate sucul din tulpinile de gălbenele, cu care se unge de mai multe ori. zilnic, locul pigmentat.

Esenţă de cedru sau chiparos

Frunzele de cedru, ori de chiparos, spălate şi mărunţite. se pun într-o sticlă şi se acoperă complet cu alcool 38-40%. Sticla va sta două săptămâni în loc călduros. Cu esenţa obţinută se tamponează, de mai multe ori pe zi, locul în cauză.

Micul bitter suedez

De mai multe ori pe zi. zonele cu semn din naştere se tamponează cu mic bitter

suedez, nediluat.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Semne si pete la nastere