Raguseala

Sharing

Răguşeală

Pentru tratamentul răguşelilor se recomandă:

Ceai de podbal

O linguriţă plină cu frunze şi flori de podbal. la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte şi se lasă „să tragă“ o jumătate de minut. Se strecoară, apoi se amestecă cu miere de albine. Se vor bea, cât se poate de fierbinţi, mai multe căni pe zi.

Caşul popii (nalbă)

O linguriţă plină cu planta caşul popii, mărunţită, se pune într-o ceaşcă cu apă rece şi se lasă, pentru extracţie. 12 ore. Apoi se strecoară şi se încălzeşte uşor.

 

Dacă răguşeală este foarte accentuată, încât copilul abia mai „are voce“, se beau trei ceşti de ceai pe zi. E bine ca raţia zilnică de ceai să fie păstrată într-o sticlă tip termos.

Drăgaică

O linguriţă plină de drăgaică, la o ceaşcă de ceai, se opăreşte cu apă fierbinte. Se lasă „să tragă“ o jumătate de minut, se strecoară şi se foloseşte pentru gargară, de mai multe ori pe zi.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Raguseala
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!