Tratament Guta

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Gută Prevenire si Tratament naturist

Boala apare datorită acumulării de acid uric, care se depune, preferenţial, la nivelul articulaţiilor, la bărbaţi formându-se depozite în special la membrele mferioare. Apar dureri puternice, tumefierea articulaţiilor afectate, înroşirea tegumentului periarticular şi impotenţa motorie funcţională, mobilitatea articulaţiei fiind redusă şi greoaie. Guta este o boală de metabolism ce afectează întreg organismul, predominant articulaţiile, având complicaţii renale, vasculare etc. Pentru tratament se recomandă utilizarea următoarelor plante medicinale:

Pedicuţă

O linguriţă rasă cu pedicuţă se opăreşte cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se bea, zilnic, o singură cană de ceai, pe nemâncate.

Baie generală cu tătăneasă

200 grame de frunze de tătăneasă se pun la macerat, pentru 12 ore, într-un vas de cinci litri cu apă rece. A doua zi amestecul se încălzeşte, se strecoară şi se adaugă la apa din cadă, nivelul acesteia netrebuind să depăşească regiunea cardiacă a bolnavului. Durata băii este de 20 de minute. După baie se îmbracă imediat (fără să vă ştergeţi cu prosopul) un halat de baie din material gros, pluşat, şi se stă în pat, pentru a transpira abundent timp de o oră.

Baie generală cu urzici

200 grame de frunze uscate de urzică se opăresc cu cinci litri de apă clocotită. Se lasă o jumătate de minut, după care se strecoară şi se adaugă în apa din cadă. Zona inimii bolnavului trebuie să se afle deasupra nivelului apei. După 20 de minute, când ieşiţi din baie, îmbrăcaţi-vă cu un halat gros, pluşat, şi intraţi în pat, la căldură, aşa încât timp de o oră să transpiraţi zdravăn.

Esenţă de ventrilică

Se iau doi pumni de ventrilică proaspăt culeasă, se taie mărunt şi se introduc

într-o sticlă de un litru. Se toarnă alcool rafinat de 38-40%. Se astupă sticla cu

un dop etanş şi se pune, pentru două săptămâni, la loc călduros.

Cu esenţa obţinută se unge locul dureros al articulaţiilor afectate de gută.

în paralel, se vor lua zilnic 15 picături din esenţa de mai sus, diluate în apă sau

în puţin ceai.

Comprese cu ferigă

Se folosesc frunze de ferigă proaspăt culese, ce se rup de pe tulpina principală. Se pun pe un prosop care se împătureşte şi se înfăşoară cu el locul dureros, menţinând compresa toată noaptea.

 Obligeană

O linguriţă vârfuită cu rădăcini de obligeană, tăiate mărunt, se pune peste noapte într-o ceaşcă cu apă rece. A doua zi se încălzeşte maceratul, se strecoară şi se beau câteva înghiţituri înainte şi după fiecare masă. De fiecare dată ceaiul se reîncălzeşte într-o baie de apă fierbinte.

Păpădie

Datorită capacităţii pe care o are, de a purifica sângele, păpădia se foloseşte cu succes, primăvara, contra gutei. Tijele de păpădie se culeg în perioada înfloritului, se spală şi se mănâncă, până la zece fire pe zi, crude.

Mătase de porumb

O linguriţă vârfuită cu mătase de porumb se opăreşte cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară. Se va bea, la fiecare două-trei ore, câte o lingură din acest ceai.

Brustur dulce

O linguriţă rasă, cu rădăcini de brusture mărunţit, se pune într-o ceaşcă cu apă rece. Se lasă la macerat 12 ore, după care conţinutul se încălzeşte, se strecoară şi se beau, cu înghiţituri mici, una până la două căni zilnic.

Ciuboţica cucului

La o ceaşcă de ceai se foloseşte o linguriţă vârfuită cu flori de ciuboţica cucului, şi anume, cele din partea superioară a plantei. Se opăresc cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se consumă două căni zilnic.

Barba popii

O linguriţă plină-vârf cu flori de barba popii, tăiate mărunt, se opăresc cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, se strecoară şi se beau zilnic două-trei căni de ceai.

Coada calului

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor de reumatism, gută sau împotriva nevralgiilor, se recomandă consumul zilnic al unei ceşti de ceai de coada calului. O linguriţă vârfuită de plante se opăreşte cu o cană de apă clocotită, se lasă să infuzeze o jumătate de minut, după care se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici.

Mic bitter suedez

Din raţia zilnică de ceaiuri se bea, înainte şi după masă, câte un sfert de cană în care s-a pus o jumătate de lingură cu mic bitter suedez.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.