Neliniste si nervozitate

Sharing

Nelinişte / Anxietate

Stare ce produce o puternică tensiune interioară, neplăcută, manifestată prin nesiguranţă, teamă fizică, senzaţie de oprimare, de pericol ce nu poate fi înlăturat.

Coada şoricelului

Acţiunea calmantă a acestei plante înlătură stările de angoasă, de neli­nişte interioară, chinuitoare. Se recomandă să se bea două până la trei căni de ceai pe zi. Se opăreşte o linguriţă cu vârf de coada şoricelului cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să stea o jumătate de minut şi se strecoară. Ceaiul se bea înghiţitură cu înghiţitură.

Baie de şezut cu coada şoricelului

Sunt recomandate deoarece, cuplate cu ceaiuri din aceeaşi plantă, accelerează procesul de calmare. Se pun la înmuiat, în apă rece, 100 grame de coada şoricelului (se foloseşte planta întreagă) şi se lasă 12 ore. Apoi se încălzeşte amestecul şi se adaugă la apa din cadă. Apa trebuie să acopere rinichii bolnavei. Durata băii este de 20 de minute.

Fără să vă ştergeţi cu prosopul, veţi îmbrăca un halat de baie gros şi veţi sta în pat o oră, astfel încât să transpiraţi din plin.

Nervozitate

Poate ti deseori generată de tulburările hormonale ce dereglează ciclul menstrual.

Ventrilică

Deseori, stresul în care lucraţi la serviciu şi cel creat de problemele familiale zilnice sunt cauze generatoare ale unei stări de nervozitate accentuată. Subliniem îndeosebi faptul că planta are o acţiune calmantă puternică asupra iritării nervoase ce provine din suprasolicitate intelec­tuală. O ceaşcă de ceai, băută seara înainte de culcare, are un efect calmant miraculos. Se la să la infuzat, o jumătate de minut, într-o cană cu apă clocotită, o linguriţă plină-ochi cu ventrilică. Se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici. Ventrilică stimulează memoria şi acţionează împotriva senzaţiilor de ameţeală.

Sunătoare

Se opăreşte o linguriţă cu vârf de sunătoare cu o ceaşcă de apă clocotită, se lasă să stea o jumătate de minut şi se strecoară. Se beau, înghiţitură cu înghiţitură, două până la trei căni pe zi.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Neliniste si nervozitate