Afectiunile stomacului tratate naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

  Tratamentul naturist al Stomacului

             (câteva reţete pentru afecţiunile stomacului).

 În timpul unei zile pereţii stomacului secretă cam 7 litri de sucuri necesare digestiei- deci aproape aceiaşi cantitate ca şi sângele care circulă în corpul omului.

 Modul de folosire al plantelor in aceste tratament naturist

 Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, angelică, ceapă, coarne, lămâie, lemn dulce, mentă, morcov, obligeană, osul iepurelui, păpădie, pelin, piper, portocală, roiniţă, rozmarin, salcâm, sulfină, sunătoare, tătăneasă, trandafir.

  Tratament naturist cu –  Afine (Vaccinum myrtylis) se iau 2 linguri de fructe proaspete sau 1 linguriţă de tinctură la diaree.

   Tratament naturist cu – Angelică (Angelica arhangelica) plantă- se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, dacă nu aveţi nici o contra indicaţie se pot îndulci cu miere după gust. Se indică tuturor care au răni la stomac, gastrite, lipsa poftei de mâncare, etc.

 –

  Tratament naturist cu – Ceapă (Allium cepa) se taie ceapă mărunt- se pune pe o bucată de pânză şi se aplică pe stomac la dureri. Se ţine până trece durerea. Ceapa fiartă este foarte utilă la afecţiunile stomacului, asigurând şi o digestie mai uşoară sau se ajută la slăbit cu ajutorul cepei din ciorbe. În acest caz se pun 4 cepe mari să fiarbă la 500 ml apă, până se moaie ceapa, apoi se strecoară şi se bea lichidul.

 Coarne (Cornus mas) fructe pisate- se iau în diaree.

   Tratament naturist cu – Lămâie (Citrus lemoniu) se consumă suc de lămâie pentru a trece greaţa. De asemenea este utilă să se mănânce în cazul acidităţii prea mari a stomacului, deoarece în organism cu toate că este acidă are o reacţie alcalină care ajută la dispariţia imediată a durerilor.

 Menta (Mentha piperita) frunze se aplică extern la dureri. se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, dacă nu aveţi nici o contra indicaţie se pot îndulci cu miere după gust. Se poate bea şi pentru a trece greaţa.

   Tratament naturist cu – Morcov (Daucus carota) seminţe– se macină seminţele cu râşniţa de cafea şi se pun 50 g de seminţe măcinate în 250 ml alcool alimentar de peste 60 grade. Se ţine apoi o perioadă de 15 zile agitând des la temperatura camerei. Se strecoară apoi şi se iau câte 20-40 picături în toate afecţiunile stomacului cu dureri, chiar şi mai ales în cazul femeilor care au diabet sau chiar cancer. Este bine ca această tinctură se ia o perioadă de minimum 30 zile zilnic de 3 ori cu 15 minute, înainte de mesele principale. Morcov- consumat crud sau sub formă de suc, apără de gastrite şi de arsuri la stomac.

 Osul iepurelui (Ononis spinosa) 50 g de rădăcină se macină cu râşniţa de cafea şi se pun 50 g de rădăcină măcinate în 250 ml alcool alimentar de peste 60 grade. Se ţine apoi o perioadă de 15 zile agitând des la temperatura camerei. Se strecoară apoi şi se iau câte 20-40 picături în toate afecţiunile stomacului cu dureri, constipaţiei sau pentru a mări eliminarea urinei sau apei acumulate în corp.

  Tratament naturist cu – Păpădie (Taraxacum officinalis) suc- combate hiperaciditatea şi reglează alcalinitatea stomacului. Se poate folosi şi ceaiul din rădăcini. Se pun 2 linguriţe de rădăcini mărunţite la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

 Pelin (Artemisia absinthum) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, dacă nu aveţi nici o contra indicaţie se pot îndulci cu miere după gust. Este foarte util în arsurile stomacale. Se poate consuma timp de 15 zile câte 3 căni, apoi obligatoriu se va face o pauză de 7 zile.

 Piper (Piper nigrum) măcinat cu râşniţa de cafea. Se pune 1 linguriţă la 200 ml alcool 40 grade şi se va consuma după 2 ore în cazul durerilor de stomac câte 1 lingură, din 15 în 15 minute, până la dispariţia durerilor.

 Portocală (Citrus auratium dulcis) coajă- se rade şi se pune coaja de la o portocală în vin. Se ţine timp de 8 zile, apoi se strecoară şi se poate pune 200 g de miere dacă nu aveţi contra indicaţii. Se consumă câte 1 lingură- 50 ml din acest preparat contra constipaţiei.

   Tratament naturist cu –Roiniţa (Mellisa officinalis) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, dacă nu aveţi nici o contra indicaţie se pot îndulci cu miere după gust. Este utilă în durerile de stomac care apar la emoţii, stres sau alte supărări psihice sau din cauza nervilor. Se poate face un tratament naturist de lungă durată fără să producă modificări ne dorite în organism.

 Rozmarin (Rosmarinus officinalis) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, se indică pentru lipsa poftei de mâncare.

 Salcâm (Robinia pseudacacia) flori- se pun 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, se indică pentru toate afecţiunile stomacului.

  Tratament naturist cu – Sulfină (Melilotus officinalis) –se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicată în cazul durerilor sau chiar în afecţiunile mai grave. Se poate lua perioade mai lungi de timp. Reface şi circulaţia sângelui şi vindecă leziunile. Tinctură– Se macină florile cu râşniţa de cafea şi se pun 50 g de flori măcinate în 250 ml alcool alimentar de peste 60 grade. Se ţine apoi o perioadă de 15 zile agitând des la temperatura camerei. Se strecoară apoi şi se iau câte 20-40 picături în toate afecţiunile stomacului cu dureri, chiar şi mai ales în cazul femeilor care au diabet sau chiar cancer sau diferite afecţiuni ale nervilor. Fiind şi un bun calmant nervos, indicat chiar şi în depresii. Este util de asemenea pentru vindecarea leziunilor la stomac şi pentru refacerea circulaţiei sângelui din întreg organismul.

 Sunătoare (Hypericum perforatum-flori)- se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicată în cazul durerilor sau chiar în afecţiunile mai grave. Se poate lua perioade mai lungi de timp. Tinctură– Se macină florile cu râşniţa de cafea şi se pun 50 g de flori măcinate în 250 ml alcool alimentar de peste 60 grade. Se ţine apoi o perioadă de 15 zile agitând des la temperatura camerei. Se strecoară apoi şi se iau câte 20-40 picături în toate afecţiunile stomacului cu dureri, chiar şi mai ales în cazul femeilor care au diabet sau chiar cancer sau diferite afecţiuni ale nervilor. Fiind şi un bun calmant nervos, indicat chiar şi în depresii.

 Tătăneasă (Symphythum officinalis) 50 g de plantă (rădăcină) mărunţită se pune la 500 ml oţet şi se lasă 3 zile apoi se pot pune cu acest oţet comprese la durerile de stomac.

  Tratament naturist cu –Tinctură– Se macină rădăcinile cu râşniţa de cafea şi se pun 50 g de rădăcini măcinate în 250 ml alcool alimentar de peste 60 grade. Se ţine apoi o perioadă de 15 zile agitând des la temperatura camerei. Se strecoară apoi şi se iau câte 20-40 picături în toate afecţiunile stomacului cu dureri, răni la stomac, ulcer, gastrite, etc. se poate lua perioade lungi de timp.

 Trandafiri (Rosa centifolia) oţet de trandafiri se inhalează în cazul greţurilor.

 -Vin pentru stomac- pelin uscat şi măcinat 50 g cu coaja de la o portocală tăiată mărunt, se pune timp de 2 zile la temperatura camerei în 2 litri de vin natural de struguri. Se strecoară apoi şi se iau câte 50 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute, înainte de mesele principale. Se poate lua perioade mai lungi de timp. Este util pentru întărirea stomacului.

 –Vin pentru stomac 2– 2 litri de vin se pun cu 50 g de rădăcină de pătrunjel, la fiert pentru 30 minute, apoi se introduc într-o sticlă care se poate închide ermetic. Se mai adaugă 20 g de seminţe de chimion măcinate. Se ţine timp de 8 zile agitând des. Se strecoară şi apoi se pune 200 g de miere. Se iau din acest preparat între 1 lingură şi 50 ml de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale- este util celor care au probleme cu digestie dificilă, balonări, etc. În special cei care au greutate mai mare.

 -Scrobeală care se va pune 2 linguri la 100 ml ţuică. Se consumă contra diareei.

 

Aciditatea stomacului

 

Cauza lor este cresterea aciditatii gastrice, care este favorizata de nicotina si alcool. Excesul de cafea are acelasi efect nociv.

Masuri profilactice si de tratament naturist

Ca masura imediata de tratament naturist se recomanda postul. Alimentatia va fi bogata in legume si saraca in carne. Se va consuma mai putin zahar si preparate fainoase. Apa minerala. sucurile de legume si ceaiurile de plante au un efect benefic. Se vor evita alcoolul si nicotina. Aciditatea gastrica se poate neutraliza cu argila sau suc proaspat de cartof, 1 lingurita la 1 pahar cu apa. Laptele este un bun aliment alcalinizat.

ALIMENTE RECOMANDATE  orez, grau, orz, supa de legume, supa de fasole, pastai verzi, legume verzi fierte, papaia, portocale, lamai, struguri, mandarine, pepene verde, fructe dulci, lapte, sucuri de fructe si apa intre mese.

ALIMENTE NERECOMANDATE

carne, bauturi alcoolice, alimente fripte sau prajite, soia, alimente grase, conopida, varza, ridiche cruda, otet, biscuiti, coaja de paine, ceai (negru), cafea, bauturi fierbinti, dulciuri, prajituri de casa, ardei iute, ulei, muraturi.
Regimul alimentar se alcatuieste dupa modelul celorlalte doua de mai sus respectand orele de repaus alimentar (18.00-11.00), prima masa (orezul crud, inmuiat) si terapia cu ulei (dimineata la sculare).
In acest regim nu se consuma branza de vaci si smantana. Se poate consuma foarte putina miere si trebuie sa aveti ore regulate de masa.

Stomac iritabil.

Chimenul (Carum carvi) combinat de preferinţă cu Anason (Pimpinella anisum). Amândouă aceste plante fac parte din familia Umbeliferae şi conţin substanţe active antiradicali şi uleiuri volatile care ajută la tulburările stomacale.

Stomac operat.

(sindrom).

Sunt înglobate suferinţele care de multe ori nu sunt legate de intervenţia operatorie. Se clasifică în:

  1. Tulburări datorate intervenţiei chirurgicale: abcesul perigastric, invaginaţia în gura de anastomoză, hernia postoperatorie (eventraţia), boala aderenţială.
  2. Tulburări consecutive modificării funcţiei de rezervor al stomacului: microgastria, nefuncţionarea gurei de anastomoză.
  3. Tulburări provocate de persistenţa bolii fundamentale: gastrită, stomită, persistenţa ulcerului (vechi sau nou), ulcerul peptic postoperator.
  4. Tulburări ale intestinului subţire: sindrom jejunal precoce (dumping), tardiv (sindrom hipoglicemic), sindrom de ansă aferentă, enterocolita.
  5. Tulburări datorate modificărilor funcţiilor secretorii, digestive-absorbtive; manifestări alergice, diaree gastrogenă, anemie sideropenică, megaloblastică; hipovitaminoze, carenţe multiple (sindromul de denutriţie). De subliniat că în acest cadru nu se înglobează suferinţele preexistente (pancreatita cronică, metroanexita, etc) sau cele ce apar ulterior intervenţiei chirurgicale (cancerul tubului digestiv, constipaţia) şi care nu au nici o legătură cu boala ulceroasă.

Manifestarea clinică este diferită de la caz la caz (vezi suferinţele respective). De aceia, întotdeauna diagnosticul trebuie să includă pe lângă termenul de stomac operat, care indică doar că s-a făcut o intervenţie chirurgicală şi pe cel al suferinţei (suferinţelor) existente. Acestea pot fi mai supărătoare decât însăşi boala pentru care s-a intervenit şi pot fi destul de dificil de tratat. De aceia se dă o importanţă deosebită profilaxiei lor.

Profilaxia se realizează, în primul rând, prin punerea unui diagnostic corect şi tratarea afecţiunilor existent.

Regimul alimentar va trebui să fie cantitativ redus, bogat caloric şi mai ales proteinic (brânză de vaci, albuş de ou, carne albă) şi vitaminic, cu introducere progresivă şi fracţionată (5-6 mese pe zi), la început mai ales sub formă de pireuri. În general în regimul alimentar se va avea în vedere reducerea celulozicelor, evitarea hidraţilor de carbon concentraţi, a grăsimilor de calitate necorespunzătoare (seu, untură de porc, etc) şi a laptelui care se poate admite doar în cantităţi mici, fracţionate precum şi a lichidelor (supe). Este recomandabil să se asigure o bună masticaţie,  să se evite fumatul.

În rest se vor face tratamentele afecţiunii care însoţeşte boala.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.