Sfaturi practice de aromaterapie

Sharing

Aromaterapia este tratamentul bolilor cu ajutorul esentelor din plante. Folosite inca din antichitate uleiurile si preparatele aromatice din plante au revenit in actualitate devenind o metoda terapeutica des utilizata in conjunctie cu alte terapii naturiste complementare precum homeopatia, acupunctura sau apiterapia.

Esentele aromatice, obtinute cel mai adesea prin distilarea plantelor, sunt prescrise sub forma de picaturi, capsule gelatinoase sau comprimate, decocturi, prafuri sau unguente. Deasemenea unele uleiuri aromatice pot fi utilizate in terapie prin volatilizarea lor in atmosfera, urmata de inhalarea vaporilor de catre pacient, avand pe langa efectele strict terapeutice si un rol de relaxare si eliberare de stres.

Preparatele cosmetice pe baza de uleiuri aromatice se utilizeaza in cosmetica sau masaj exercitandu-si efectele terapeutice la nivelul tegumentelor sau in profunzime, avand proprietati cicatrizante, astringente, calmante, antiseptice, vasoconstrictoare sau vasodilatatoare, anticelulitice sau hipolipemiante.

Esenta de cimbrisor are rezultate terapeutice uimitoare in tratamentul unor boli grave ca antraxul, febra tifoida, difteria si tuberculoza si are efect antiseptic.

Rozmarinul favorizeaza producerea bilei, hameiul stimuleaza producerea de estrogeni, iedera regleaza tulburarile menstruale, iar ginsengul este tonic si afrodisiac. Esenta de usturoi este utilizata cu titlu preventiv in epidemiile de gripa, esenta de niauli este folosita pentru pansarea ranilor, esenta de santal este un bun dezinfectant al cailor urinare, ca si ienuparul sau levantica.

Ca stimulante ale sistemului nervos si a memoriei putem sa mentionam busuiocul, lamaia si cimbrisorul, antimigrenoase sunt lamaia, levantica si roinita iar antalgice sunt usturoiul, ienuparul, levantica, meghiranul, menta si rozmarinul.

Toate esentele naturale, utilizate in mod nechibzuit, pot deveni nocive pentru sanatate, din acest motiv recomandandu-se administrarea lor numai ulterior prescrierii de catre medic.

 

 

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Sfaturi practice de aromaterapie