Ten gras si transpirat

Sharing

Tenul gras, transpiratia si decoctul de scoarta de stejar

Pentru tratarea tenului gras care transpira din abundenta este indicata urmatoarea reteta populara: 10 grame de scoarta de stejar uscata si pisata marunt se pun intr-un vas emailat intr-un pahar de apa, se acopera vasul si se tine la baie de aburi 30 de minute, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 15 minute, apoi se strecoara, se pune intr-o sticluta in care se mai adauga 2 grame de piatra acra si 5 grame de glicerina, se agita sticla pina se obtine o masa omogena si se pastreaza intr-un loc racoros.

Cu lichidul acesta se frectioneaza pielea de doua-trei ori pe zi, nu se sterge, ci se lasa sa se raceasca. In cazurile de urticarie, mincarimi, eczeme se pregateste urmatoarea reteta: 100 de grame de scoarta de stejar se pune intr-un vas emailat in 2 litri de apa, se fierb 15-20 de minute, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de 30 de minute, se strecoara si se pastreaza intr-o sticla bine inchisa nu mai mult de 48 de ore. Un litru de decoct se pune in apa de baie (temperatura apei – 35-40 de grade Celsius); dupa baie nu trebuie sa va stergeti cu prosopul. In cazul tenului gras pregatiti un decoct astfel: 10 grame de scoarta de stejar uscata se pun intr-un vas emailat, se acopera cu apa fierbinte, se pune capacul si se fierb 15-20 de minute, se lasa sa se raceasca la temperaura camerei timp de 25 de minute, se strecoara; se pastreaza intr-un vas din sticla cu dop nu mai mult de 48 de ore.

Cu acest decoct puneti-va zilnic comprese pe locurile afectate. In cazul ciupercilor, al tulburarilor de metabolism este indicat urmatorul amestec de plante: frunze de troscot, frunze de iarba-rosie, frunze de trei-frati-patati (cite 10 grame din fiecare). Se pun intr-un pahar de apa fierbinte 8 grame din acest amestec, se acopera vasul si se lasa la infuzat intr-un loc intunecos o ora. Dupa aceea se strecoara si se pune lichidul obtinut intr-o sticla; se pastreaza intr-un loc intunecos nu mai mult de doua zile. Se iau cite doua linguri din aceasta infuzie de trei-patru ori pe zi. In acest cazuri este recomandat si ceaiul din iarba-rosie.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Ten gras si transpirat