Tratament carcei si spasme smusculare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tratament naturist al carceilor si spasmelor musculare

Cârcei / Spasme musculare tratamente naturale eficiente

Cârceii sunt, de fapt, contracţii involuntare ale muşchilor gambei. Se deosebesc contracţii de durată scurtă (clonice) şi de mai lungă durată (tonice). Crampele acestea apar datorită supraîntinderii, suprasolicitării unor muşchi. Cel mai frecvent apar în muşchiul gastrocnemian extern, după marşuri îndelungate sau în timpul înotului. Cele mai bune remedii sunt masajele şi băile calde.

Pernă cu pedieuţăSe umple o faţă de pernă cu tulpini de pedieuţă uscate (100 până la 300 grame de plante) şi se pune, în timpul nopţii, pe locul dureros.

tratament carcei

Spasme musculare.

De cele mai multe ori sunt însoţite de diferite fenomene neplăcute. Pot apare foarte brusc în urma expunerii la soare, frig, etc.          

Se pot folosi următoarele plante medicinale: cerenţel, cimbru, nuc, pedicuţă, soc, ulm.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină şi rizomi mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face comprese locale cu acest ceai aplicate calde.

Cimbru (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate calde de mai multe ori pe zi. Se poate de asemenea să se pună 50 g de plantă mărunţită la 500ml oţet de mere şi să se lase timp de 10 zile, agitând des, după care se strecoară şi se trece într-o sticlă mai mică. Se poate folosi la diferite afecţiuni musculare, spasme sau diferite dureri prin ungerea locală de mai multe ori pe zi. Se poate în locul oţetului pune alcool sanitar şi să se folosească ca şi oţetul, calmând foarte eficient şi totodată contribuind la refacerea musculară prin refacerea circulaţiei sângelui.

Nuc (Juglans regia) 1-2 linguri de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Cu lichidul obţinut se pun comprese locale de mai multe ori pe zi.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate calde de mai multe ori pe zi. Se poate de asemenea confecţiona o perniţă din pânză în care se va pune planta aceasta după fierbere aplicată caldă. Este foarte eficientă fiindcă conţine radiu care contribuie la calmarea durerilor.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se aplică comprese calde pe zona afectată de mai multe ori pe zi, calmând spasmele.

Ulm (Ulmus campestre) se foloseşte coaja de la ramuri, în special de la cele mai tinere. Se pune 2 linguri de coajă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese locale de mai multe ori pe zi, aplicate calde.

Se fierbe un ou cu coajă şi după ce s-a fiert bine se taie în două cât este fierbinte şi se aplică local cât mai fierbinte. Când a început să se răcească deja durerea a dispărut.

Se consumă cât mai mult calciu natural.

De asemenea se poate adăuga şi magneziul din oţetul de mere cu miere. Se pun la 200 ml 2 linguri de oţet şi se adaugă miere cât se doreşte în aşa fel ca să se obţină o băutură răcoritoare plăcută. Se consumă 2-3 căni pe zi. Oţetul de mere se mai poate folosi şi la comprese locale. Se umezeşte o bucată de pânză cu oţet şi se aplică local.

Comprese calde locale cu sare care se pune în prealabil într-un săculeţ de pânză, apoi se aplică local.

Se amestecă miere cu vin la 250 ml vin alb se va pune 50 g de miere şi cu acesta se va umezi o bucată de pânză care se aplică pe locul afectat. Este un remediu mult folosit încă din antichitate.

 

DURERILE, SPASMELE  SI CRAMPELE MUSCULARE

Aspirina are un efect bun; se pot lua 2 tablete pe zi, dupa mese, daca greutatea este sub 75 kg, sau 3 tablete, daca greutatea este mai mare, timp de 2 zile, apoi 1/2 tableta pe zi, pana cand durerile musculare dispar.

Baile calde – la o temperatura de 37-40°C.
Prosopul cald aplicat dupa baie da rezultate si mai bune, daca se aplica pe o zona limitrofa celei dureroase.
Masajele si pozitia inclinata a corpului – extremitatile dureroase se aseaza pe o pernuta deasupra planului vertical al pieptului.

Masajul se face prin miscari usoare, care incep de la extremitatea cea mai indepartata a inimii, catre extremitatea sensibila. Acest masaj se face timp de 10 minute.
Daca apar dureri ale muschilor gatului, umerilor si bratelor, se obtine o ameliorare prin intinderea gatului. Cu ajutorul unei curele care cuprinde capul la nivelul urechilor, ,,va suspendati” de un cuier si incercati sa va indoiti genunchii, in asa fel incat sa se produca o intindere continua a muschilor din partea superioara a coloanei vertebrale. Aceasta sedinta va dura 5-10 minute.

Crampele musculare se inlatura prin aplicarea unui prosop umed pe partea dureroasa (prosoapele trebuie sa fie caldute, nu calde, adica la temperatura de 35-37°C) si prin miscari de framantare a muschiului, care incep cu partea situata distal de zona contractata.
De obicei, crampele musculare care apar in timpul efortului se datoreaza unui deficit de sare in fibrele musculare, care determina o iritabilitate. De aceea se va lua o jumatate de lingurita de sare pentru fiecare pahar cu apa, in timpul antrenamentelor sau al eforturilor mari fizice.

Crampele in muschii gambelor, sub forma de carcei, apar datorita acumularilor de reziduuri chimice. Ele sunt mai frecvente la cei ce au varice. Evitarea lor se va face printr-un exercitiu la fiecare 2 ore, care consta in scoaterea tncaltamintei si a ciorapilor si, in pozitie pe spate cu soldurile sprijinite pe un fotoliu, se ridica labele picioarelor si se misca 30 de secunde, cu degetele picioarelor intinse.

Crampele musculare se mai pot inlatura prin evitarea contactului paturii cu labele picioarelor. Pentru aceasta, se pot confectiona cercuri pentru pat din cutii de carton in care se introduc labele picioarelor, iar peste acestea se aseaza patura. Daca nu cedeaza in aceasta maniera, se poate folosi chinina, 1 caseta pe zi, timp de 10 zile. Aceasta este contraindicata la gravide sau la cei suferinzi de arterite.

Spasmele musculare se inlatura prin aplicarea unui prosop cald sau sosete incalzite.
Cand spasmele persista, se pot folosi bai alternate calde si reci si masaje usoare, timp de 10 minute.

Contracţii musculare dureroase

Reumatismul muscular este cea mai frecventă formă a inflamatiilor ţesuturilor de legătură. Factorii declanşatori ai durerilor puternice ce apar la muşchi poţ fi: infecţii, influenţe ale climei şi răniri. Cel mai frecvent, acestea afectează muşchii gâtului, spatelui sau umerilor. îngroşarea muşchilor, de obicei o formă auxiliară a reumatismului, se vindecă prin comprese calde cu terciuri.

Tătăneasă

O lingură plină cu pulbere din rădăcină de tătăneasă se amestecă cu câteva picături de ulei comestibil şi cu o cană cu apă fierbinte, până se obţine un terci. Acesta se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică, cald, pe zona de muşchi „îngroşată

[tp_product id=”76792813″ feed=””]

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.