Tratament cu suc de cartofi

Sharing

       SUC  DE CARTOFI

 Cartofi se gasesc tot timpul anului asa ca orcine poate sa faca o cura cu suc de cartofi. se va avea in vedere sa se aleaga insa cartofii  sanatosi si mai ales ei care nu sunt colorati in verde , semn ce indica faptul ca au foarte multa solanina. Aceasta substanta este foarte toxica pentru orce organism. La fel se vor evita si cartofii incoltiti. Se vor folosi tuberculii cu coaja dupa o temeinica spalare cu multa apa si o perie. Nu se va  indeparta  coaja pentru ca in coaja exista cele mai utile substante.

 COMPOZITIE  CHIMICA : – Hidrati de carbon , protide , lipide , acid pantotenic , niacin , acid folic , mici cantitati de acid citric , malic , celuloza , solanina. Tuberculii incoltiti contin in plus : cachomina , misina , solanina si alte substante toxice , dar contin si magneziu , potasiu fosfor.

          Un   Kg.  de cartofi furnizeaza organismului 5g de potasiu.

VITAMINE : –   A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, K, E.

Este un suc energetic, hranitor, antiulceros, energizant, cicatrizant, diuretic, emolient, calmant si antiseptic.

                          INDICAT   IN :

 AFECTIUNI  STOMACALE : – Vindeca ulcerul ( o cura de 2 luni cu cate 200ml de suc luat de trei ori pe zi ).

 ARSURI  STOMACALE : – Inpreuna cu suc de patranjel.

 GASTRITE : – Inpreuna cu suc de coacaz, hrean, mar, varza si zmeur.

 ULCER  GASTRIC  SI  DUODENAL : – Combinat cu suc de varza.

           Avand in vedere faptul ca acest suc este foarte putin digest, se va consuma doar combinatii. Se va prefera combinatia cu suc de morcovi. Este foarte important prntru cei care doresc sa faca o cura cu acest suc sa consume cel putin 200ml suc de trei ori pe zi. Ca orce alta cura si aceasta cura se va face timp de 30 zile dupa care se face o pauza de 7 zile, dupa care se va putea relua. In timpul celor 7 zile se poate consuma insa, orce alt suc de legume sau de fructe.

          Se va bea sucul cu 30 de minute inainte de mese. Este de remarcat, la cei care au afectiuni cronice ca pot sa consume acest suc in cantitatile indicate si vor constata ca dupa o cura de o luna, li se va ameliora afectiunea. Diabeticii in special, este bine sa foloseasca acest suc care este de neinlocuit. Acestia pot sa foloseasca acest suc o perioada si mai lunga. Se poate folosi de diabetici inpreuna cu suc de dude, de fasole verde, (de pastai ) suc de castraveti, suc de varza, afine, etc.

          In cazul viermilor intestinali se va lua acest suc, iar dupa 30 de minute se va lua un purgativ. Atentie insa ca raman ouale lor asa ca va trebui ca acest tratament sa se mai repete.

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Tratament cu suc de cartofi
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!