Tratament Glaucom

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Glaucomul si bolile de ochi tratate naturist

Glaucomul, deşi este considerat o boală a ochilor, cauza trebuie căutată în proasta funcţionare a rinichilor. în cele mai multe situaţii glaucomul este însoţit şi de dureri reumatice. Se recomandă pentru tratament următoarele:

Amestec de ceaiuri

Se amestecă, în părţi egale, frunze şi tulpini de urzică, flori de ventrilică, flori, frunze şi tulpini de gălbenele şi tulpini de coada calului, toate proaspăt culese. Din acest amestec, o linguriţă vârfuită se opăreşte cu o ceaşcă de apă fierbinte, se lasă „să tragă” un minut, după care se strecoară. Se beau zilnic trei căni de ceai.

Mic bitter suedez

De trei ori pe zi se ia câte o linguriţă de bitter suedez împreună cu fiecare ceaşcă din amestecul de ceaiuri descris anterior.

Baie de şezut cu coada calului

Se folosesc 100 grame de coada calului la cinci litri de apă rece. Se lasă 12 ore la macerat, apoi se încălzeşte amestecul, se strecoară şi se adaugă în apa pentru baie.  în  cadă,  nivelul  apei  trebuie  să treacă  puţin  peste  zona  rinichilor bolnavului.

Durata băii este de 20 de minute. După baie nu se şterge corpul, ci se îmbracă un halat de baie, gros, şi se intră repede în pat, la căldură, ca să transpiraţi zdravăn timp de o oră.

Glaucom.

            Glaucomul este o afecţiune gravă, care constă în creşterea presiunii în interiorul globului ocular. Această presiune va afecta atât nervul optic, cât şi retina. Acuitatea vizuală şi câmpul vizual scad treptat şi se poate ajunge la orbire totală. Cauzele care duc la creşterea presiunii intraoculare nu sunt cunoscute. Se presupune că intervine o tulburare în inervarea vaselor de sânge care irigă globul ocular. Diagnosticarea din timp şi tratamentul corect al acestei afecţiuni este deosebit de important, deoarece glaucomul  ne tratat duce în mod iremediabil la orbire.

            În glaucomul acut se mai numeşte cu „unghi închis” este mult mai rar. Se produce o creştere bruscă a presiunii intraoculare. Ochiul afectat este congestionat. Se manifestă de asemenea prin dureri violente la nivelul orbitei. Alte semne care însoţesc glaucomul acut sunt: dureri în zona frunţii şi a maxilarului, cu iradieri în regiunea tâmplelor şi obrajilor, stare generală modificată, ameţeli şi vărsături. În criza de glaucom acut, acuitatea vizuală scade brusc: obiectele sunt văzute ca prin ceaţă, cu contururi difuze. Uneori criza de glaucom acut trece de la sine în câteva zile, dar se menţine scăzută acuitatea vizuală. Presiunea din interiorul ochiului creşte brutal şi devine insuportabilă. Acest tip de glaucom poate să progreseze silenţios. Durerile sunt în acest caz mai mici, şi scăderea acuităţii vizuale se rezumă uneori la cercuri colorate în jurul surselor luminoase. Survine mai ales după 50 de ani, la hipermetropii, persoane stresate, care au cataractă. Femeile sunt mai afectate decât bărbaţii. Poate fi provocat uneori şi de medicamente.



Glaucomul cronic este cel mai frecvent. În majoritatea cazurilor simptomele se manifestă progresiv, nu printr-o scădere a vederii, ci printr-o modificare a câmpului vizual. Acesta se reduce doar la nişte puncte oarbe, care se multiplică invadând în totalitate câmpul vizual.

            Este foarte bine ca la această afecţiune să se apeleze la un medic specialist şi să se respecte tratamentul indicat de acesta.

Tratament ajutător:

Se face numai cu acordul medicului specialist.

Analizele necesare:

Măsurarea presiunii intraoculare: tonometria constă în aplicarea pe cornee a unei prisme de plastic pentru a măsura presiunea. Oftalmologul poate de asemenea utiliza un tonometru cu aer, propulsând un jet mic de aer asupra corneei.

Examenul de fund de ochi: permite observarea aspectului, formei şi culorii retinei după dilatarea pupilei cu un colir specific. Medicul caută de asemenea o leziune la nivelul retinei. Examenul nu este dureros, ci puţin dezagreabil datorită faptului că produce o orbire temporară şi o acomodare grea la lumină. Dar aceasta nu durează decât câteva minute, cât durează examenul.

Pentru ca aceste neplăceri să fie cât se poate de mici, este indicat să se poarte ochelari de soare imediat după examen.

Examen de câmp vizual. Permite depistarea a ceea ce este perceput sau nu, graţie testelor vizuale. Oftalmologul stabileşte o hartă a câmpului vizual şi localizează zonele deficitare (scotoame) unde vederea este pierdută.

Examen de unghi irido-cornean- constă în aplicarea unei sticle de contact de mici dimensiuni pe cornee, care permite stabilirea tipului de glaucom (cu unghi deschis sau închis) şi care este indispensabil pentru alegerea tratamentului adecvat.

Nou: în depistarea glaucomului. În Franţa s-a pus în practică două tipuri de aparate care permit depistarea din stadii precoce a glaucomului.

Primul aparat permite realizarea unui câmp vizual în mai puţin de 1 minut pentru un ochi, analiza fiind deci efectuată în aproximativ două minute pentru ambii ochi.

Al doilea aparat permite măsurarea precisă a fibrelor optice distruse de glaucom realizând „secţiuni” fine ale ochiului în maniera unui scanner.

Indicaţii.

Se va feri de eforturi de orice fel, alcool în alimentaţie, fumat. Ochii vor fi protejaţi cu ochelari de protecţie preferabil de culoare verde. Se evită eforturile oculare, curentul, vântul sau expunerea la soare chiar şi pentru timp scurt. Constipaţia de asemenea va fi evitată preferându-se un scaun mai moale şi o defecare mai uşoară.

Nu se va face nici un exces de nici un fel.





Vor fi evitate traumele în special certurile, discuţiile în contradictoriu şi tot ce poate afecta psihic bolnavul. Se va prefera să se facă ieşiri la aer curat zilnic şi plimbări în locuri ne poluate.

Se va feri la trecerea anotimpurilor de schimburile de temperatură bruşte.

Se pot trata cu următoarele plante medicinale: gălbenele, ginko-biloba, sulfină, urzică, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Gălbenele (Calendulla officinale) 1 linguriţă de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se umezesc tampoane sterile în acest lichid la temperatura corpului şi se pun pentru 1-2 ore pe ochii închişi. Ajută în special unde există asociat şi o infecţie.

Ginko-biloba- se găseşte la toate farmaciile şi magazinele naturiste. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Este planta care se foloseşte în toate cazurile în care este implicată circulaţia defectuoasă a sângelui.

Sulfina (Melilotus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se umezesc tampoane sterile în acest lichid la temperatura corpului şi se pun pentru 1-2 ore pe ochii închişi. Intern se pot consuma 2-3 căni pe zi, pentru efectul deosebit pe care-l are în refacerea capilarelor.



Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se umezesc tampoane sterile în acest lichid la temperatura corpului şi se pun pentru 1-2 ore pe ochii închişi. Intern se pot consuma 2-3 căni pe zi, ajutând la refacerea sângelui şi chiar la refacerea capilarelor. Se poate consuma şi intern 2-3 căni pe zi.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă rece. Se lasă pentru 8 ore apoi se încălzeşte la temperatura corpului şi se pun comprese pe ochii închişi. Intern se pot consuma 3 căni pe zi, pentru refacerea circulaţiei sângelui.

Atenţie la medicamente:

Glaucomul cronic- apariţia sa poate fi favorizată de corticoizi luaţi timp îndelungat.

Glaucomul acut- siropurile contra tusei, multe psihotrope, antidiareice sau antiparkensoniene, pot provoca dilatarea pupilei şi favoriza apariţia glaucomului.

Dacă folosiţi unul din aceste tipuri de medicamente şi dacă simţiţi dureri oculare mai mult sau mai puţin violente sau înroşirea ochiului, consultaţi de urgenţă oftalmologul.

Glaucomul nu este numai o boala a ochilor, el provine mai curind de la o dereglare a rinichilor. In cele mai multe cazuri, glaucomul merge mina-n mfna cu durerile reumatice si articulare. Dintr-un amestec de urzica, ventrilica, filimica si coada-calului in parti egale ar trebui sa se bea zilnic 2-3 cesti, in care se pune cite 1 lingurita de bitter suedez. Pentru a se obtine o insanatosire grabnica, plantele ar trebui sa fie, pe cit posibil, proaspat culese.
In caz de cataracta se ung de mai multe ori pe zi pleoapele cu bitter suedez. Din scrisori rezulta ca acest mod de intrebuintare a avut un efect bun in cataracta. Amanunte se pot citi in articolul despre rostopasca.
Foarte importanta pentru glaucom este o bale de sezut cu coada-calului. Rinichiul dereglat transmite presiunea ascendenta mai departe ochilor. Baile de coada-calului ajuta la retragerea presiunii din ochii afectati. Ea exercita din afara o influenta atit de buna asupra rinichilor, incit adesea este inlaturata presiunea din ochii bolnavi chiar in timpul baii. Se iau 100 grame de plante uscate sau cca. 1/2 galeata, adica 2 1/2 litri de plante proaspete. Acestea se lasa peste noapte la macerat in apa rece; apa trebuie sa acopere plantele. In ziua urmatoare maceratul se incalzeste, se filtreaza si se toarna peste apa de baie care trebuie sa aiba o temperatura potrivita. Durata baii – 20 minute, in timpul baii se adauga din cind in cind apa fierbinte, pentru a pastra o temperatura constanta. Sala de baie trebuie sa aiba o caldura placuta, apa de baie sa acopere regiunea renala, iar inima sa fie in afara apei. Fara a se sterge, bolnavul se inveleste intr-un halat de baie si transpira timp de 1 ora in patul incalzit dinainte. Aceasta apa de baie se foloseste, reincalzita, in alte doua seri.

Cu urmatoarea reteta se prepara o baie de aburi pentru ochi:

20 grame de silur (burunita-pentru-durere-de-ochi)
20 grame de odolean (valeriana)
20 grame de musetel . de fierbere.
10 grame de sporici (verbina)
30 grame de flori de soc

Se amesteca totul bine. 5 linguri rase de plante se oparesc cu 1/2 litru de vin alb care a fost infierbintat pina la limita. Aburul este lasat sa actioneze asupra ochilor inchisi. – Cel mai bine este ca acest vin sa se toarne intr-o sticla si sa se pregateasca de fiecare data cu o cantitate mai mica de vin o baie proaspata de aburi.



Pentru a fi eliberat mai repede de durerile deseori foarte neplacute din ochi, bolnavul sa-si aplice-usor pe ochii inchisi o vata muiata in bitter suedez, dupa masa de prinz, timp de 1 ora.
Se pot face si bai de ochi cu silur, insa doar cu o infuzie foarte slaba. O inrautatire a bolii de ochi dupa folosirea bailor de silur este un semn de supradozare. Se infuzeaza la 1 ceasca maximum 1/2 lingurita de plante si se lasa intr-un repaos foarte scurt. Recomand comprese pe ochi cu o astfel de infuzie usoara. Ceaiul trebuie preparat insa de fiecare data proaspat si nu are voie sa fie folosit decit o data.

  Dintr-un amestec de urzica , galbenele , coada calului si roinita amestecate in parti      egale cate o lingurita din fiecare , beti 3 cani de ceai pe zi ,  se pune 1 lingurita de

                        planta la o cana de apa  in clocot . Adaugati in ceai si o lingurita de Biter Suedez  Vara preparati ceaiul din plante proaspete .

Mai este recomandat : Bai de sezut cu    coada calului . Rinichi eczercita o presiune de jos in sus catre ochi . Pentru eliminarea     ei trebuie sa facem bai de sezut cu coada calului . Se ia 100 gr coada calului uscata  se pune peste noapte sa stea in 5 litri de apa rece . A doua zi lichidul cu planta cu tot     se-ncalzeste , se strecoara si se toarna in cada , apa trebuie sa fie destul de fierbimte                     si sa dureze cat mai mult 20 minute , in timpul bai se mentine temperatura constanta.       Apa din baie trebuie sa traca de zona rinichilor dar sa nu fie pana la inima . Fara sa se

                        stearga pacientul trebuie sa inbrace un halat gros si calduros si se bage in patul incalzit

                        in prealabil cu sticle de apa fierbinti . Ramane in pat cel putin o ora . Este recomandat si

                        Biterul suiedez compresie pe ochi in prealabil pleoapele unse cu alifie de galbenele .

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close