Tratament maini reci si albastre

Sharing

ACROCIANOZA.

 Prevenire si tratament naturist

            Este o tulburare funcţională caracterizată prin cianoză simetrică (colorarea în albastru) a mâinilor şi mai rar a picioarelor, însoţită de temperatura locală scăzută şi variabil de hipersudaţie, agravată în toate cazurile de frig.  Uneori este prezentă şi la urechi, nas, coate şi fese. Intensitatea maximă este la degete, la nivelul unghiilor şi pulpei degetelor.

            În sindromul Raynoud, cianoza este intermitentă şi urmează unei perioade de obligatorie paloare locală, pe când în acrocianoză modificările de culoare sunt permanente. Mai sunt întâlnite aceste colorări ale tegumentelor şi la arteriopatiile obstructive în special la ambele membre superioare, dar sunt însoţite de durere periferică şi de dispariţia pulsului la membrele afectate.

            Tratament: este mai mult un tratament preventiv. Este suficient să se ferească de frig. Medicamentele vasodilatatoare au efecte foarte slabe.

            Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afine, alun, ardei iute, arnică, castan, ciuboţica cucului, coacăz negru, dud, hrean, păducel, păpădie, soc, sulfină, sunătoare, talpa gâştei, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (Vaccinum myrtylis) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot de asemenea folosi şi fructele crude câte 20 g de 3 ori pe zi, sau uscate sub diferite forme. Contribuie la refacerea circulaţiei sângelui.

Alun (Corylus avelana) decoct din frunze- 2 linguri de frunze mărunţite se fierb timp de 30 minute în 250 ml apă. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre plantele care contribuie la curăţirea vaselor de sânge.

Ardei iute (Capsicum annum) se poate tăia mărunt 4 linguri care se pun la 100 ml alcool sanitar. Se ţin timp de 0 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoişi se aplică cu un tampon de vată sau chiar se fac ungeri locale pentru refacerea circulaţiei. Se aplică în funcţie de toleranţa individuală concentraţia în diluţie eventual cu apă în diferite proporţii dacă este prea tare.

Arnică (Arnica montana) flori. Se face o tinctură din 100 g flori măcinate cu 500 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine la temperatura camerei timp de 15 zile agitând des, pentru a se omogeniza compoziţia.

            Se strecoară apoi şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică ermetic închise şi se păstrează la rece (frigider.) Se va lua câte 20-30 picături din această tinctură diluată cu puţină apă. Este bine să se ia înainte de mesele principale, de 3 ori pe zi.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus). Se pot folosi florile. 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile.

Castan ramuri tinere. Se ia coajă de pe ramuri care se va pune mărunţită 1 linguriţă la 500 ml apă şi se fierbe apoi timp de 0 minute. Se strecoară şi se va consuma apoi în cursul întregii zile.

Castan seminţe. Se poate folosi coaja de la seminţe ca şi ramurile tinere (mai sus) sau se decojesc şi se fierb apoi până se moaie bine. Se face apoi o pastă care se va amesteca cu unt sau cu untură de porc ne sărată şi se aplică pe locurile afectate de 2 ori pe zi în strat subţire. Se poate lăsa peste noapte un strat subţire uns pe extrmităţi. În cursul nopţii va intra în piele şi va ajuta la refacerea capilarelor.

Tinctura din coajă de castan se poate folosi tot pentru refacerea circulaţiei sângelui fiind una dintre cele mai eficiente preparate. Se va putea lua câte 0-20 picături diluate în apă zilnic perioade mai lungi de timp, pentru refacerea circulaţiei.

Ciuboţica cucului (Primulla officinalis) se poate pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se mai poate face din flori 1 linguriţă puse la 250 ml apă clocotită. Acoperit pentru 15 minute, apoi strecurat. În ambele cazuri se pot consuma 2-3 căni. Este bine să se folosească mai ales de cei cu probleme emoţionale sau cu afectări ale sistemului nervos. Are un bun efect de calmare nervoasă şi se poate lua şi de copii.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 1 linguriţă de fructe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru multele minerale care le conţine şi pentru faptul că ajută la refacerea organismului. Se poate consuma şi sub formă de sirop, câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, diluată cu 100 ml apă. Se ia înaintea meselor principale cu 15 minute. Se poate folosi şi de copii.

Dud (Morus alba) coajă. 2 linguri mărunţite se fierb 30 minute la 250 ml apă. Se strecoară şi se consumă 3 căni pe zi. Ajută la eliminarea apei în exces din organism şi de asemenea ajută la curăţirea arterelor. Se indică în special la cei cu greutate mai mare.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se pune la 500 ml spirt medicinal 50 g de rădăcină rasă. Se lasă apoi timp de 3 zile agitând zilnic de mai multe ori apoi se strecoară. Se pune într-o sticlă de capacitate mai mică, apoi se umezeşte o bucată de vată şi cu ea se tamponează tălpile picioarelor ajutând la refacerea circulaţiei locale.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de frunze şi flori se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la refacerea circulaţiei şi chiar la refacerea muşchiului inimii. Se pot folosi şi fructele în cantitate dublă şi fierte 5 minute.

Păpădie (Taraxacum officinalis) -Cura de tije de păpădie în sezon (0 tije crude se mănâncă zilnic la trezire). Ajută la refacerea organismului, curăţind arterele şi venele. Se poate face 1 dată pe an,

Soc (Sambucus nigra) se ia coajă de pe ramuri tinere 2 linguriţe care se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 0 minute. Se strecoară apoi se va consuma zilnic 2 căni. Ajută la curăţirea arterelor şi venelor şi de asemenea la refacerea capilarelor.

Maini-reci si albastre
Maini-reci si albastre

Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la refacerea circulaţiei şi chiar la refacerea muşchiului inimii.

Sunătoare (Hipericum perforatum) se va face tinctură din flori de Sunătoare şi se va administra tot ca şi Arnica. Ajută nu numai la refacerea capilarelor ci şi la o serie de afecţiuni neurologice. Sau1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la calmarea nervoasă fiind indicat în cazurile în care este implicat şi sistemul nervos. Se pot face şi combinaţii cu mai multe plante.

Talpa gâştei (Leonorus cardiac) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este una dintre plantele cu un efect calmant puternic.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se lasă pentru 8 ore apoi se strecoară. Este indicat mai ales pentru restabilirea activităţii inimii.

Este bine de asemenea să se facă o cură de polen de albine din care se va lua câte 20g zilnic o perioadă de cel puţin 20 zile.

            În toate cazurile este foarte bine de asemenea să se facă o cură cu grâu încolţit de minimum câte 20 zile, timp în care se va lua câte 100 g de grâu încolţit zilnic.

            Este util de asemenea să se facă băi alternative: calde şi apoi foarte scurte scurte duşuri reci.

            Sucurile de legume şi fructe sunt foarte utile să se consume zilnic.

Tinctură de vâsc în amestec cu păducel în părţi egale câte 0 picături de 3 ori pe zi.

– Se va alege unul din tratamentele de mai sus. Suplimentar se vor face băi alternative. Se va începe cu o baie caldă de 15-20 minute, urmat imediat de un duş scurt rece (cât mai rece)  de câteva secunde. Egale ca timp cu timpul în minute. Dacă în apa caldă se stă 0 minute, în apa rece se va sta 0 secunde. Se fac zilnic.

Tratamentul este de durată dar aduce semnificative îmbunătăţiri.

Se mai pot face frecţii cu creme de castan sau chiar tincturi cu castan. Se fac de jos în sus, respectiv de la degete spre centrul corpului.

Se mai pot de asemenea face băi sărate sau carbo-gazoase.

Se va face totul pentru ca pe tot parcursul tratamentului şi nu numai să nu existe constipaţie ci scaunul să poată fi evacuat foarte uşor, preferabil cât mai moale. Eforturile la defecaţie agravează afecţiunea. Acest lucru se poate face cu ajutorul alimentaţiei.

-Se indică de asemenea consumul oţetului cu mere şi miere câte 2 linguriţe de oţet se pun la 250 ml apă şi se mai adaugă 1-2 linguriţe de miere(după gust). Se consumă zilnic 2-3 căni, în cure de 20-30 zile. Este bine să fie folosit în loc de băutură răcoritoare.

Se va renunţa la tutun, carne, zahăr, alcool şi se vor consuma cât mai multe fructe şi legume proaspete.

                              Acrocianoza esenţială.

                                          (Sindromul Cassirer).

Este o afecţiune cronică, congenitală, datorată unei atonii capilaro-venoase constituţionale. Se manifestă prin cianoză simetrică a tegumentelor, mai ales la mâini, picioare, gambe, nas, care sunt umede şi reci. Afecţiunea este benignă şi nu necesită tratament special.

Tratament.

Se va proteja de frig.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Tratament maini reci si albastre