Tratament naturist pentru cosuri si acnee

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tratament eficient pentru  Acnee – Coşuri

Afecţiune foarte frecventă a perioadei adolescenţei. Acţionează în pusee de regulă între 13-25 ani. După această perioadă se atenuează sau  în cele mai multe cazuri dispare de la sine fără nici un tratament. Simptomele cele mai frecvente care le prezintă şi care sunt caracteristice sunt tenul seboreic, comedoane(puncte negre), papule (umflături roşietice), chisturi cornoase (aglomerări de celule din stratul cornos al pielii), noduli, pustule (băşicuţe cu puroi), vezicule (băşicuţe cu lichid), abcese şi de cele mai multe ori cicatrici. În cazul infectării masive se poate să fie pustuloasă sau flegmonoasă. De multe ori apariţia ei este produsă de tulburări hormonale greu de tratat şi de depistat.

Tratament:  se caută în primul rând să se evite infecţia pentru care se va face totul pentru a o desfiinţa şi apoi se va lupta contra seboreei. De cele mai multe ori sunt asociate şi tulburări digestive, focare de infecţie, tulburări glandulare, tulburări nervoase. Acestea toate pot fi factori favorizanţi. În funcţie de acestea se va face un tratament individualizat pentru a le rezolva prin tratamente diferite. Este nevoie de un regim alimentar care va cuprinde alimente uşor de digerat.

Tulburările digestive: în cele mai multe cazuri este vorba despre o constipaţie care este de regulă foarte greu de tratat deoarece este rebelă la ori ce tratament şi în plus folosind o serie de preparate chimice obişnuieşte organismul cu o serie de produse fără de care apoi nu mai se produce în mod normal defecaţia fără ajutorul acestora. Se indică în acest caz folosirea la fiecare masă a tărâţelor de grâu, foarte indicate pentru faptul că măresc cantitativ bolul alimentar şi dau senzaţia de saţietate şi furnizează o serie de fibre vegetale insolubile ajutând organismului în digestie şi în plus dau senzaţia de saţietate. Sunt indicate mai ales că această constipaţie apare pe fondul dorinţei omului respectiv de a se subalimenta în dorinţa menţinerii unei greutăţi corporale mai mici. De multe ori pe fondul dorinţei de slăbire. Aceste tărâţe furnizează de asemenea organismului o serie de micro-elemente şi multe vitamine.]

Poate fi vorba despre o acnee gastrică, acnee hepatică, acnee intestinală, acnee nervoasă, care poate fi depistată doar de medicul specialist în urma unor analize medicale.

În acest caz se va da un ceai de busuioc sau fenicul, chimion, sau alte ceaiuri care contribuie la o mai uşoară digestie. De regulă este suficient un singur ceai din acesta pe zi, dar în alte cazuri este necesar câte o cană după fiecare masă, în funcţie de cum reacţionează organismul la diferitele solicitări pe care le produce digestia. Se vor evita condimentele, excitantele, afumăturile, grăsimile animale, prăjelile, cafeaua, ceaiul negru, cacao, ciocolata, dulciurile în exces, preparatele de patiserie.

La focarele de infecţie: dentare, amigdaliene, sinuzită, etc se va interveni cu un tratament adecvat, ajutând la eradicarea focarului de infecţie. Se va da tinctură de propolis ca antibiotic util în toate focarele de infecţie. Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp de 3 ori pe zi. Acestea se vor pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghit. Se iau înainte de mesele principale cu 15 minute. În legătură cu focarele dentare este foarte important ca acestea să fie rezolvate de un bun medic, pentru că dacă dantura nu este în bună stare poate să producă grave perturbări în organism. Infecţiile dentare sunt foarte frecvente.

Tulburări glandulare: de cele mai multe ori este suficient pentru calmarea acestor tulburări un simplu ceai de hamei care se va face din 2 linguriţe de conuri puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi. În cazurile mai complicate se va interveni cu tratamente mai complexe în funcţie de dereglarea care apare. Se mai poate adăuga obligeană, păpădie, lemn dulce în majoritatea acestor cazuri, dar şi salvie sau pentru calmarea şi încetinirea funcţiilor se poate folosi salvie, roiniţă sau talpa gâştei.

Tulburări nervoase: mai mult prezente sub formă de iritare, nervozitate accentuată se poate interveni în funcţie de intensitatea acestor manifestări cu unul din următoarele ceaiuri medicinale: sunătoare, păducel, roiniţă, talpa gâştei, valeriană. Se consumă 1-2 ceaiuri pe zi din una din plantele de mai sus. Acestea este indicat să fie consumate îndulcite cu miere.

Cu aceste ceaiuri se poate aplica şi extern ceai în special în amestec cu miere. Se ţi pe faţă pentru 20 minute, sub formă de mască şi apoi se spală tenul cu apă caldă.

În toate cazurile: evitarea atingerii elementelor de acnee cu mâna, etc. Seara la culcare se curăţă tegumentele cu un tampon de vată înmuiat în ceaiuri medicinale.

Se poate folosi din una din următoarele plante: aloe, arnică, asmăţui, boz, brustur, căpşuni, castan sălbatec, ceapă, cicoare, cimbrişor, coada şoricelului, echinaceea, fasole, frasin, fumăriţă, gălbenele, hamei, ienupăr, levănţică, măcriş, mărar, mentă, nalbă, nuc, năsturel, păpădie, pătlagină, pătrunjel, plop negru, podbal, ridiche, rostopască, rozmarin, salcâm, salvie, săpunariţă, scaiul dracului, scânteiuţă, trandafir, 3 fraţi pătaţi, turiţă mare, untul pământului, urechelniţă, urzică mică, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Aloe (Aloe vera) există în comerţ gel de aloe vera care este foarte eficient. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Afin (Vaccinum myrtylis)- fructe se vor consuma intern câte 100 g pe zi, o perioadă de 10 zile.

Extern se fierb timp de 5 minute 2 linguriţe de fructe în 250 ml da apă. Se strecoară şi se tamponează local de mai multe ori pe zi.

Frunze- se pun 2 linguriţe de frunze în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Arnică (Arnica montana) este indicat să se folosească tinctura care există în comerţ şi care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Asmăţui (Anthricus cerefolium)- se pun 2 linguriţe de frunze în 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute şi se strecoară. Se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Boz (Sambucus ebulus) se folosesc frunzele 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se tamponează zonele afectate de 2-3 ori pe zi.

Brustur (Actium lapa)- 2 linguriţe de rădăcină se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară şi se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Căpşuni (Fragaria viridis) se strivesc fructele şi se aplică pe locul afectat pentru 20 minute, apoi se spală cu multă apă caldă.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanum)- se foloseşte coaja mărunţită de la ramuri tinere sub 5 ani. Se pun 2 linguri mărunţite la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi se pun comprese de mai multe ori pe zi. Intern se poate face o tinctură. 2 linguri de coajă mărunţită se pune la 100 ml alcool alimentar de 70 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile. Se agită foarte bine de mai multe ori pe zi. Se strecoară. Se pune în sticluţe mici şi se foloseşte câte 5 picături luate în 100 ml de apă de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile.Ceapă (Allium cepa) bulb de ceapă mărunţit se pune 2 linguri la 500 ml apă şi se fierbe apoi 10 minute. Se strecoară şi cu lichidul obţinut se spală local de mai multe ori pe zi. Se foloseşte atunci când există şi abcese pe faţă.

Rădăcină de cicoare (Cichorium intybus) 2 linguriţe se pun în 200 ml apă rece, se fierbe timp de 5 minute, se lasă să se limpezească, se bea o treime pe stomacul gol dimineaţa iar restul în două reprize, înainte de mese. Cele mai importante utilizări sunt: hepatita cronică evolutivă, hepatita cronică stabilizată, dischinezia biliară, constipaţia cronică, acneea, furunculoza. Este contraindicată în afecţiunile acute hepato-biliare. Cimbrişor (Tymus vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Cimbru (Satureja hortensuis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi. BAre puternic efect antimicrobian.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Există şi unguente la magazinele de specialitate cu care se poate unge de 2 ori pe zi.

Echinacea (Echinacea angustifolia) se va folosi tinctura care există la orice Plafar pentru tamponarea externă şi intern se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Fasole (Phasoleum vulgaris) se fierb boabele, se pasează apoi se întind ca o mască pentru 20 minute. Se spală apoi cu apă caldă.

Frasin (Fraxinus eleator) 1 linguriţă de frunze se fierb pentru 10 minute în 250 ml apă şi cu lichidul obţinut după strecurare se tamponează locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Fumăriţă (Fumaria officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Gălbenele (Calendula officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Curăţiţi pielea de 2 ori pe zi cu un săpun sau gel conţinând gălbenele.

Hamei (Humulus lupulus)- conuri- 1 linguriţă de conuri se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma 2 căni pe zi.

Ienupăr (Juniperus comunis)- 1 linguriţă de bace mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul unei zile.

Levănţică (Lavandula angustifolia)- 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern în cursul unei zile. Extern se pot pune comprese cu acest ceai fiind de ajutor pentru calmarea atât a durerilor cât şi a mâncărimii.

Măcriş (Rumex acetosa) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent.

Mărar (Anthum gruveoles) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni pe zi, pentru hormonii care-i conţine (fitohormoni estrogen) şi extern se tamponează pentru efectul antibacterian.

Mentă (Mentha piperita)se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi. Există de asemenea la toate magazinele naturiste extract din care se pun 2-3 picături la 100 ml apă şi se tamponează faţa. Este o plantă antimicrobiană.

Nalbă (Malva crispa)- 2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni. Din rădăcină- 2 linguriţe de rădăcină se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoară şi se pun comprese pe locurile afectate de mai multe ori pe zi.

Nuc (Juglans regia) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent.

Năsturel (Nasturtium officinale) se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături cu acest ceai de mai multe ori pe zi.

Păpădie (Taraxacum officinale) se poate folosi rădăcina care se pune mărunţită 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se aplică spălături locale de 2 ori pe zi.  Intern are efect de curăţirea organismului de toxine şi curăţirea ficatului.

Pătlagină (Plantago lanceolata)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant.

Pătrunjel (Petroselinum crispus)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant. Se poate folosi şi rădăcina inclusiv intern unde are un efect deosebit de curăţire a organismului de toxine.

Pătlăgea roşie (Lycopersicon esculentum) se iau roşiile coapte şi se face o mască cu suc din roşii, care se va ţine pe ten pentru 20 minute, după care se spală cu apă caldă.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se aplică spălături sau tamponamente pentru efectul deosebit antibacterian pe care-l au.

Podbal (Tusilago farfara) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent, antibiotic şi cicatrizant.

Ridiche neagră, roşie, etc (Raphanus nigra) se rade rădăcina şi se aplică local cu ajutorul argilei cu care se va face o pastă care se va ţine local în funcţie de toleranţă apoi se spală cu apă caldă. Este şi un revitalizant al pielii. Se indică în special la persoanele în vârstă.

Rostopască (Chelidonia majs)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul dezinfectant.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis)-2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni.

Salcâm (Robinia pseudacacia) 1 linguriţă de flori mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  Se fac spălături de 2 ori pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi.

Săpunariţă (Saponaria officinalis)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (rădăcină) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant.

Scaiul dracului (Erxngium campestre) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant. Se pot folosi şi intern 2-3 căni pe zi.

Scânteiuţă (Anagallis erecta)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant.

Trandafir (Rosa centifolia) se pun petale de trandafir 2 linguriţe la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se aplică spălături locale de 2 ori pe zi. 

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant.

Untul pământului (Tamus communis) se foloseşte unguentul aplicat în strat subţire seara.

Urechelniţă (Sempervirum tectorium)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant.

Urzică (Urtica dioica)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se tamponează local pentru efectul astringent şi cicatrizant. Intern se pot folosi câte 2-3 căni pe zi.

Varză (Brasica oleracea) se striveşte foaia de varză şi se poate aplica local. Se poate ţine şi peste noapte.

Reţetă. Se pune într-un bol sucul de la o lămâie cu 2 linguriţe de propolis, 2 linguriţe de tinctură de urzică, 50 g polen de albine. Se lasă pentru 10 minute să se umezească bine polenul. Se ia apoi o lingură şi se sfărâmă bine toate granulele de polen. Se pune apoi 3 linguri de miere. Se amestecă foarte bine toate acestea. Se pune totul într-un borcan cu capac la rece. Se va unge apoi cu o bucată de vată muiată în acest preparat de 2 ori pe zi, în cazurile mai grave sau 1 dată pe zi, în celelalte cazuri. Se lasă pentru 20 minute, apoi se şterge cu un şerveţel. Atenţie aceasta poate păta hainele.

            Tratamentele pentru această afecţiune mai ales dacă este vorba despre o afecţiune cronică, veche de ani de zile sunt de foarte durată şi se va face tratamentul zilnic de 2 ori. Se pot face inclusiv tratamente cosmetice în funcţie de fiecare caz în parte indicate de către cosmeticiană, tratamente care de asemenea trebuie făcute perioade foarte lungi de timp. Măştile cosmetice calmante sunt foarte indicate în acest caz să se aplice zilnic şi de asemenea este nevoie să se ferească de expunerea la soare.

Reţetă: se pune 1 lingură de frunze de salvie la 100 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se pune apoi în acest lichid argilă verde (se găseşte la magazinele naturiste) în aşa fel ca să formeze o pastă moale care se va întinde pe ten. Se lasă să se usuce cel puţin 30 minute. Se clăteşte apoi cu multă apă caldă. După aceasta este bine să vă clătiţi cu o apă în care aţi pus suc de lămâie care are vitamina C şi ajută şi la închiderea porilor şi ca dezinfectant şi la refacerea pielii.

 

 

 

 

Ceaiurile acestea se vor face mai concentrate decât cele care se folosesc intern şi de asemenea nu se îndulcesc ci se poate pune dacă se doreşte puţin suc de lămâie.

 De regulă se fac din 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă, dar în cazul acesta se va folosi 4 linguriţe de plantă la 250 ml apă. Se poate face pentru plantele care sunt mai fine sau flori infuzie şi pentru cele la care se foloseşte rădăcina sau lemnul se vor face decocturi fierbând apa timp de 5-10 minute.            Se poate folosi varză crudă strivită pusă pe locurile afectate sau se poate unge local cu suc de varză. Acesta se pune cel puţin o dată pe zi. Cu suc de varză în amestec cu alcool 1/1 se poate tampona zonele afectate de mai multe ori pe zi.

            Se pune pe zona afectată după spălare bine cu săpun iaurt sub formă de pastă. Acesta poate fi amestecat cu caolin până se obţine o pastă uşor de amestecat şi care se poate întinde uşor pe toată faţa, peste ochii închişi. Se lasă apoi timp de 30 minute să acţioneze şi se spală, apoi cu apă caldă. Ultima apă de clătit va fi cu puţin suc de lămâie în ea pentru a se lăsa pielea acidă.

            Se poate de asemenea tampona local cu suc de roşie care se va pune local se lasă să se usuce, se mai aşteaptă timp de 20-30 minute, după care se clăteşte cu apă călduţă.

            Ceai de urzici este util să se facă mai concentrat 4 linguriţe la 250 ml şi să se tamponeze local de asemenea de mai multe ori pe zi. Se poate consuma şi intern 1-2 căni.

            Salată verde sub formă de suc se poate amesteca 1 parte cu 2 părţi ulei şi să se tamponeze local. Se agită bine înainte de întrebuinţare.

Se mai poate folosi suc de struguri, cireşe, coacăze, mere sau alte fructe cu care se poate tampona local de mai multe ori pe zi.

Ceaiuri de schinduf, salvie, lemn dulce, păpădie, troscot sau urzică intern, se poate consuma 2-3 ceaiuri pe zi.

Se extrag comedoanele după o prealabilă spălare cu apă caldă. Pentru aceasta se va folosi o faşă sterilă. Se pot înţepa cu un ac steril înainte. În cazul pustulelor acestea se vor unge cu tinctură de propolis sau de Arnică. Nu se storc pustulele de acnee. Se poate apoi aplica puţin sulf dizolvat în ceai sau chiar sub formă de praf. Se poate de asemenea folosi un săpun de sulf chiar şi la igiena zilnică.

În cazul în care există intoleranţă la sulf se va aplica doar soluţie de propolis.

Se face tratament contra seboreei, regim hipotoxic, sărac în grăsimi de origine animală, la dulciuri şi pâine. Se consumă multe sucuri de legume şi fructe sau chiar fructe crude.

Se poate administra în toate cazurile vitamine naturale nu numai prin sucuri de legume şi fructe ci şi cu ajutorul polenului de albine-acesta se va lua câte 20 g zilnic timp de 30 zile. Se poate de asemenea să se administreze câte 20 g de drojdie de bere tot 30 zile consecutiv. Acestea conţin foarte multe vitamine care sunt necesare organismului.

Siropurile de cătină şi cele de coacăz negru sunt cele mai indicate de asemenea pentru complectarea cu vitaminele necesare organismului. Se pot lua câte 3 linguriţe de sirop pe zi.

În cazurile cu supra greutate sau obezitate se va administra oţet de mere cu miere din care se vor pune 2 linguri la 250 ml apă şi se îndulceşte cu miere polifloră, după gust. Se pot consuma 3-4 căni pe zi.

De asemenea tot la supra greutate se poate da tinctură de fructe de soc din care se va lua seara câte 1 lingură timp de 3 zile, apoi încă 3 zile se iau 2 linguri, urmând să se crească această cantitate din 3 în 3 zile până la cantitatea de 5-10 linguri. Acestea se vor lua în doză unică sera înainte de masa de seara cu 2 ore. Se va face o cură de maximum 30 zile apoi obligatoriu o pauză de 7 zile. Trebuie însă să se realizeze faptul că nici o cură de slăbire nu va reuşi dacă nu se face suficientă mişcare, cheltuind energia suplimentară care se acumulează cu surplusul de hrană care se ia de către omul respectiv. Preparatele minune care sunt pe piaţă nu fac decât o serie de dereglări în organism şi după terminarea acestor cure drastice organismul revine la forma anterioară, ba în multe cazuri primeşte noi dimensiuni mai mari decât a avut anterior, adică mai simplu spus se îngraşă mai tare.

Unele se bazează pe ne asimilarea dulciurilor, iar altele pe ne asimilarea grăsimilor, dar organismul are nevoie atât de dulciuri cât şi de zaharuri pentru a-şi desfăşura viaţa în mod normal şi sănătos. Văduvirea organismului de una dintre acestea poate produce grave perturbări, care nu se vor mai reface decât după multe tratamente care sunt foarte dificil de administrat.

Dacă este cazul unei infecţii a pielii mai puternică folosiţi preparate pe bază de propolis.

Foarte eficient este şi să se facă cu drojdie o pastă (cu apă caldă) care se întinde pe faţă. Se lasă timp de 30 minute ca o mască, după care se spală cu apă călduţă. Acest simplu tratament este unul dintre cele mai eficiente şi care acţionează foarte rapid.

Este mult mai indicat un tratament simplu decât unul foarte sofisticat şi greu de aplicat, care ar necesita şi mult timp şi o serie de cunoştinţe de specialitate (cosmetice).

Fiecare poate încerca unul dintre tratamentele de mai sus şi cu certitudine veţi descoperii între acestea care este cel mai util pentru dv.

Dacă aţi găsit un tratament care vi se potriveşte este foarte bine să vă ţineţi de el şi să-l aplicaţi pe acesta în permanenţă.

Reţetă. Se pune într-un bol sucul de la o lămâie cu 2 linguriţe de propolis, 2 linguriţe de tinctură de urzică, 50 g polen de albine. Se lasă pentru 10 minute să se umezească bine polenul. Se ia apoi o lingură şi se sfărâmă bine toate granulele de polen. Se pune apoi 3 linguri de miere. Se amestecă foarte bine toate acestea. Se pune totul într-un borcan cu capac la rece. Se va unge apoi cu o bucată de vată muiată în acest preparat de 2 ori pe zi, în cazurile mai grave sau 1 dată pe zi, în celelalte cazuri. Se lasă pentru 20 minute, apoi se şterge cu un şerveţel. Atenţie aceasta poate păta hainele.Reţetă: se pune 1 lingură de frunze de salvie la 100 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se pune apoi în acest lichid argilă verde (se găseşte la magazinele naturiste) în aşa fel ca să formeze o pastă moale care se va întinde pe ten. Se lasă să se usuce cel puţin 30 minute. Se clăteşte apoi cu multă apă caldă. După aceasta este bine să vă clătiţi cu o apă în care aţi pus suc de lămâie care are vitamina C şi ajută şi la închiderea porilor şi ca dezinfectant şi la refacerea pielii.

Alte tratamente-

Intern se înghit 1-2 picături de Eucalipt de 3 ori pe zi, timp de 2 săptămâni.

Fricţionări locale- ulei volatil de levănţică, busuioc sau ienupăr. Se amestecă 20 picături din esenţa aleasă cu 2 linguri de ulei de migdale sau de sâmburi de struguri. Se aplică soluţia prin masaj uşor şi se lasă să acţioneze 30 minute. Se clăteşte apoi cu apă minerală plată călduţă şi săpun gel dezinfectant fără parfum. Se face acest lucru de 3-4 ori pe săptămână.

Băi- indicate atunci când acneea apare pe umeri, spate. Se amestecă 20 picături de ulei volatil de ienupăr într-un ulei de baie neutru. Se diluează în apa din cadă şi se rămâne în cada caldă 10 minute. Se repetă de 2 ori pe săptămână.

Uleiul de ienupăr este contraindicat în insuficienţa renală.

Tinctura de trei fraţi pătaţi.

Viola tricolor.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispastic, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, antialergic, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), laxativ, stimulent al activităţii rinichilor, colagog, sudorific.

Indicaţii.

Intern: astm, bronşită astmatiformă, boli respiratorii cronice, bronşită tabacică, tabagism, alergie la diferite etiologii, bronşită şi astm alergic, rinită alergică, rino-sinuzită, acnee juvenilă, acnee rozacee, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoză, adjuvant în tuberculoză cutanată, gută, reumatism cronic, reumatism degenerativ, deficienţe imuniotare, predispoziţie la răceli şi gripe, intoxicaţii diverse, hepatită (adjuvant), insuficienţă renală, adjuvant în scleoza multiplă şi tumori benigne, constipaţie cronică, în curele naturale de dezintoxicare a organismului, hemoroizi, varice, ciroză, edeme asociate bolilor cardiovasculare.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close