Ce calitati terapeutice au petalele de trandafiri
Ce se tratează cu succes cu infuzie de trandafir?
De-a lungul deceniilor, trandafirul ne-a fascinat și prin parfumul său , dar și prin cromatica petalelor, care amplifică momentele de meditație și de mulțumire sufletească.
Ce proprietăţi terapeutice are dulceata de trandafir
Pe lângă calitățile sale estetice, trandafirul de dulceaţă are importante proprietăţi terapeutice.
Floarea de trandafir conţine taninuri și ulei eteric, totodată are efecte : antiinflamatorii, tonice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antihemoragice, dezinfectante, antihelmintice, antipiretice, antiseptice, antimicotice, aromatizante, fortifiante și mineralizante .
Terapeuții apreciază că aceste proprietăți sunt benefice în afecțiuni frecvente: răceli, gripă, bronşite, astm bronşic, faringite, laringită, amigdalite , hemoroizi , micoze bucale şi vaginale, afte, stomatite, diaree cronică şi dizenterie, angină pectorală, acnee, plăgi, leucoree, iritaţii oculare, ori la nivelul pleoapelor sau în conjunctivite.
Ce afecțiuni tratează ceaiul din petale proaspete
Ceaiul din petale proaspete de trandafir este recomandat în tratamentul gripei, astmului, în dizenterie și hemoptizie.
Ce trebuie să știm despre infuzia de trandafir
Infuzia de trandafir se prepară atât cu petale proaspete, cât și cu petale uscate. Prin conținutul bogat în principia active, infuzia este un remediu cu efecte antidepresive, recomandat persoanelor anxioase sau celor cu o nervozitate accentuată. Totodată, acest ceai este benefic în laringite, viroze sau afecțiuni renale.
Cum se prepară infuzia de flori de trandafir
Infuzia se prepară dintr-un litru de apă plată sau de izvor pe care o lăsăm să clocotească. Apoi ,în apă adăugăm un pumn de petale și acoperim vasul cu un capac. Lăsăm ceaiul la infuzat timp de cinci minute, după care îl strecurăm. Consumat călduț sau rece , ceaiul are același efect și poate înlocui orice băutură răcoritoare.
Maceratul la rece aflorilor de trandafir tratează migrenele
Din petale de trandafir se prepară și un macerat la rece, cu efecte calmante în cazul migrenelor sau al unor stări de neliniște accentuată. Acest macerat se prepară dintr-o cană de apă plată sau apă de izvor în care se pun două linguri de petale de trandafir ( proaspete sau uscate) și se lasă la macerat de seara până dimineața, apoi se strecoară și se consumă.
Ceaiul din petale de trandafir
Ceaiul din petale uscate poate fi folosit impotriva durerilor de cap, a crampelor cauzate de menstruatie si nevralgii. Apa de trandafiri a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca un astringent utilizat in cosmetica. Deci, sa nu va surpinda daca la prima vedere cind veti afla ca este utilizat si ca antiseptic. Daca este utilizat in curele intrne poate functiona si ca un laxativ slab.
Ce efecte are uleiul esential de trandafir
Uleiul de trandafiri repară vasele capilare, reduce inflamațiile, vindecă, hidratează și catifelează pielea, iar apa de trandafiri curăță, tonifică, revigorează și echilibrează pH-ul, fiind un bun tratament pentru pielea ternă și pentru părul uscat și friabil.