Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 2 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Ulei de Argan

Ulei de Argan Prospect

Sharing

Ulei de Argan

Uleiul de argan posedă proprietăţi remarcabile, este o comoară pentru piele, păr si unghii. Nutritiv, regenerator, împiedică uscarea şi îmbătrânirea fiziologică a pielii, îi redă elasticitatea. Bogat în elemente antioxidante şi protectoare.

Uleiul de Argan este presat din fructele arborelui de argan, un copac nativ în Maroc, care trăieşte până la 200 de ani. De secole, marocanii au folosit ulei de argan pentru îngrijirea pielii dar şi în dieta lor obişnuită.
Preluarea uleiului de argan în cosmetică este relativ recentă, deşi localnicii cunoşteau de demult efectele pozitive asupra pielii, folosindu-l pentru tratarea rănilor şi a problemelor dermatologice.

Arborele de argan creşte pe zone restrânse, având nevoie de condiţii climaterice specifice: sol arid dar bogat, soarele Africii şi influenţa temperaturii Atlanticului.

Metoda de obţinere: prin presare la rece din boabele neprăjite, uleiul rezultat nu este dezodorizat şi prezintă miros caracteristic ce poate fi considerat neplăcut

Zona geografică de provenienţă: Maroc

CALITATE: Ulei de Argan BIO, virgin, MAYAM – produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife

PREZENTARE: lichid clar de culoare gălbuie, vâscozitate medie, miros caracteristic
Ambalaj: cantitatea de 50 ml în flacon PET farmaceutic de culoare ambra, reutilizabil, reciclabil, cantitatea de 1 Ltr în flacon alb PE.

Pe piele: absorbţie lentă, senzaţie grasă, slab-comedogenic*
*comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre, acnee la orice persoană. Aplicarea mai ales în stare pură unui ulei comedogen trebuie evitată de persoanele care au piele cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente

Proprietăţile – uleiului de argan

  • regenerator şi restructurant
  • antiage
  • nutritiv, hrănitor
  • refermizant
  • antioxidant
  • cicatrizant
  • protector cutanat
  • elasticizant
  • fortifiant pentru unghii
  • conferă strălucire părului

Recomandări în cosmetică

  • pentru orice tip de piele, în special pentru cea uscată sau deshidratată
  • antiîmbătrânire şi estomparea ridurilor
  • îngrijirea pielii mature, lipsite de tonus
  • restaurarea elasticităţii pielii, refermizarea pielii
  • eczeme, psoriazis
  • întârzierea îmbătrânirii fiziologice cutanate
  • protejarea pielii de efectele agresiunilor externe
  • cicatrici, inclusiv de la acnee
  • vergeturi preventiv
  • regenerare după arsuri solare
  • păr degradat, scalp uscat, unghii fragile, mâini uscate

    Ulei de Argan
    Ulei de Argan
  • aplicat pe piele ca atare, nediluat, pentru regenerare, restructurare cutanată, piele îmbătrânită, uscată sau deshidratată
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice pentru reducerea ridurilor, refacerea filmului hidrolipidic
  • ca ingredient în prepararea cremelor destinate îngrijirii pielii cu eczeme
  • ca ingredient în compoziţii pentru cicatrizarea cât mai corectă a leziunilor tegumentare, alături de alte ingrediente specifice
  • aplicat ca atare sau în combinaţie sub formă de mască pentru păr degradat, uscat
  • ca atare, nediluat sau combinat cu alte ingrediente pentru întărirea unghiilor fragile
  • nediluat sau inclus în compoziţii cosmetice dedicate femeilor însărcinate pentru prevenirea vergeturilor, elasticizarea pielii corpului şi a zonei perineale
  • ca ingredient în preparatele de masare a sânilor şi a zonei abdominale pentru prevenirea lăsării pielii, alături de alte uleiuri specifice
  • ca ingredient în creme de zi pentru tenul uscat, deshidratat sau matur şi lipsit de tonus
  • ca ingredient în creme de noapte regenerante, antiage, hrănitoare
  • ca ingredient în măşti sau creme capilare
  • ulei de argan combinat cu ulei de rodie şi ulei esenţial din lemn de trandafir pentru tratarea intensivă a ridurilor
  • combinat cu ulei de borago şi ulei esenţial de morcov pentru prevenirea îmbătrânirii cutanate
  • combinat cu extract de nalbă, ulei de rosa mosqueta şi coenzima Q10 pentru favorizarea sintezei de colagen şi elastină
  • combinat cu ulei de margarete, extract de iederă şi ulei din germeni de grâu (într-o loţiune) pentru refermizarea şi tonifierea pielii
  • cu ulei de smochin şi ulei de coacăze negre pentru un serum antiîmbătrânire şi revitalizare

Păstrare:

uleiul de argan fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă:

  • non-iritant, non-sensibilizant
  • uz cosmetic

Ce este uleiul de Argan?

Elixir cu proprietati pretioase.Natura nu ezita sa ne inconjoare cu generozitatea sa. Secretele sale de frumusete, simple, fac dovada eficacitatii lor de secole intregi.
Din antichitate femeile isi masau corpul si parul cu ulei de argan si inainte de caesta, dadeau o lingura de argan pur nou nascutilor, o modalitate de a le ura viata lunga.
Din timpuri stravechi, berberii din Maroc utilizau acest ulei mistic pentru tratarea si prevenirea unor boli.
Laboratoatele europene cele mai renumite au constatat ca berberii din Souss au uleiul bogat in vit E si este un produs complet hranitor.
Astazi uleiul de argan are un real succes atat pentru aroma sa cat si pentru continut.
Relaxare, vitalitate sau seductie, uleiul este prezent sa raspunda la toate exigentele dvs.

Uleiul de Argan este produs din samburii obtinuti din fructele arborelui de Argan (Argania Spinosa). Deoarece acest arbore creste doar in cateva regiuni, cum ar fi Marocul, uleiul rezultat este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume din cauza ofertei limitate si a zonei reduse de crestere.

Compozitia uleiului de argan este asemanatoare celui de masline: acid palmitic (12-13%), acid stearic (5-7%), acid oleic (43-49%), acid linoleic (29-36%). Uleiul de argan nu conţine saponine, dar faina ramasa in urma extractiei contine aproximativ 0,5% saponine cu proprietati antioxidante, protectoare impotriva radiatiilor ultraviolete, antiacneice. Datorita continutului sau crescut in vitamina E, caroteni si acizi grasi nesaturati, uleiul de argan are efecte benefice asupra sanatatii. Dar, in mod traditional, uleiul de argan ultra virgin este folosit in cosmetica, fiind un protector cutanat exceptional, prevenind uscarea pielii si mentinand supletea si tineretea epidermei.

Cum se extrage uleiul?

Si astazi uleiul se extrage folosind aceeasi metoda traditionala. Se inlatura pulpa fructului si se lasa sa se usuce la soare. Samburele se sparge cu o piatra pentru a se obtine miezul ce este zdrobit cu o moara manuala numita Azerg. Prin framantarea si presarea manuala a miezului se obtine uleiul de argan. In cazul in care miezul este prajit inainte de presare, uleiul rezultat va fi folosit in scopuri culinare. O femeie are nevoie de o zi pentru a extrage 1 litru de ulei.

De ce este atat de bun?

Uleiul de argan este singurul produs natural care combina multe dintre beneficiile uleiurilor de masline, seminte de struguri, avocado si migdale, fiind cunoscut pentru proprietatile hidratante, revitalizante si antirid. Eficient pentru pielea uscata, catifeleaza epiderma si previne imbatranirea cutanata si vergeturile. Hraneste si revitalizeaza scalpul uscat, restaureaza parul deteriorat si reduce caderea lui. Intareste unghiile si le protejeaza impotriva ruperii, catifeleaza cuticulele.Daca este folosit inainte de alte produse, le permite sa patrunda mai bine in piele, optimizind rezultatul asteptat.

Uleiul de argan are reactii adverse?

Probabil cel mai uimitor lucru despre uleiul de argan este ca nu are reactii adverse. Este pur si simplu cel mai bun produs cosmetic disponibil si este 100% natural. Cu toate acestea, contine o cantitate mare de acid oleic, care este foarte comedogen. Astfel, in timp ce acesta poate fi bun pentru tenul gras si psoriazis, poate totodata inchide porii si cauza puncte negre. Deci, in cazul in care aveti o indoiala, se recomanda testarea initiala pe o suprafata redusa.

Beneficiile pentru ten ale uleiului de argan

– Efect anti-aging: uleiul de argan conţine în cantităţi mari Vitamina E şi antioxidanţi, care reduc procesul de îmbătrânire a pielii. Pe lângă protecţia împotriva radicalilor liberi, uleiul de argan hidratează intens pielea uscată şi creşte capacitatea acesteia de a reţine umezeala. Un ten îngrijit cu ulei de argan este mai sănătos şi mai luminos.
– Vindecare: uleiul de argan are proprietatea de a vindeca pielea şi este eficace în tratarea cicatricilor, atât a celor noi, cât şi a celor vechi. De asemenea, reduce inflamaţiile şi oferă rezultate în vindecarea eczemelor, a psoriazisului şi a acneei. Utilizat cu regularitate, uleiul de argan reduce cu succes petele.
– Protecţie: Întrucât uleiul de argan vindecă ţesuturile deteriorate, aplicarea sa zilnică protejează pielea de razele nocive ale soarelui, de poluare şi de toxine.

Aplicarea uleiului de argan pe ten

Este indicat să aplici uleiul de argan în fiecare zi, înainte de culcare. Se aplică de obicei pe timp de noapte, ca un agent de hidratare şi refacere. Câteva picături sunt de ajuns pentru a întinde uleiul pe întreaga faţă. Cu toate că structura sa este non-grasă şi se absoarbe foarte repede în piele, aplicarea pe timp de zi e bine să fie evitată, pentru a nu avea acel aspect de ten uleios. Pe timp de zi poţi folosi o cremă cu ulei de argan sau poţi strecura în crema pe care deja o ai câteva picături de ulei. De asemenea, uleiul de argan este ideal să-l foloseşti cu rol de bază pentru fondul de ten.

Beneficiile pentru păr ale uleiului de argan

Uleiul de argan este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune produse pentru sănătatea şi frumuseţea părului. Din acest motiv, specialiştii îl mai numesc şi aur lichid.

– Readuce la viaţă părul uscat şi degradat. Hidratează părul în profunzime, stopează electrizarea lui, repară părul deteriorat şi îl face moale şi mătăsos.
– Are rezultate excelente în îmbunătăţirea elasticităţii firului de păr şi ajută la creşterea rapidă a părului.
– Folosit cu regularitate, uleiul de argan netezeşte complet părul rebel.
– Datorită conţinutului ridicat de vitamina E şi antioxidanţi, uleiul de argan reface structura părului şi restabileşte luciul natural al părului.

Aplicarea uleiului de argan pe păr

Uleiul de argan poate fi aplicat atât înainte, cât şi după spălarea părului. Dacă îl foloseşti înainte să speli părul, atunci întinde-l pe tot părul şi masează uşor scalpul, astfel încât să te asiguri că l-ai distribuit uniform pe toată suprafaţa. Înfăşoară capul într-un prosop sau într-o bonetă specială de dus şi aşteaptă timp de 30-60 minute. Apoi clăteşte bine părul şi curăţă-l cu produse specifice.

Alte proprietăţi miraculoase ale uleiului de argan

– Dacă unghiile tale sunt moi şi se rup repede, atunci foloseşte ulei de argan. Ţine unghiile în ulei de argan timp de 10 minute. Acest procedeu înmoaie cuticulele şi întăreşte unghiile.
– Uleiul de argan ajută la tratarea vergeturilor. Aplică în fiecare dimineaţă şi seară câteva picături de ulei de argan pe zonele cu vergeturi.
– Conţinutul său unic şi bogat în vitamine face ca uleiul de argan să fie un aliat de nădejde al sănătăţii şi al unei diete echilibrate. Reglează nivelul colesterolului, previne şi tratează bolile cardiovasculare şi creşte sistemul imunitar.

Datorită proprietăţilor sale deosebite, atât pentru sănătate, cât şi pentru piele, păr şi unghii, uleiul de argan este un produs unic, ce nu trebuie să lipsească din casa ta.

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.