Prospect Ulei esential de Jneapan

Sharing

Prospect pentru utilizatori

Ulei esential de Jneapan

Pinus pumilio 100% pur

Denumirea latina: Pinus pumilio
Partea folosita a plantei: ace
Obtinut prin: distilare cu abur
Miros: proaspat, rasinos, usor uleios, aromatic, cu un miros caracteristic ce aminteste de ulei de chiparos. 

Ulei esential de Jneapan
Ulei esential de Jneapan

Aplicatii externe:
Uleiul esential de jneapan diluat cu alcool (10 picaturi de ulei esential la 10 ml de alcool) se foloseste pentru sauna.

Pentru vindecarea racelilor diluati 5 picaturi de ulei esential in 100 ml. de lapte sau sapun lichid neutru (marca Styx Naturcosmetic), pentru o cada de baie.

Intr-un ulei de masaj (5-7 picaturi la 10 ml de ulei vegetal) este eficient in

  • tratarea problemelor circulatorii,
  • calmeaza durerile reumatice, articulare si musculare.

Este un bun expectorant si reduce mancarimile in gat.
Actioneaza ca tonifiant si diuretic, revigorand intreaga activitate din cavitatea toracica si abdomen.

In aparatul de aromaterapie are efect dezinfectant, potrivit indeosebi pentru indepartarea mirosului de tigara din camera. La nivel mental si emotional ofera putere, perseverenta si curaj; ne aduce cu picioarele pe pamant. 

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Jneapanul creste in zonele muntoase ale Europei si poate atinge inaltimi de pana la 3.5 metri. Varietatea Pinus pumilio creste in Alpii Austriei si Elvetiei, dar si in alte zone cum ar fi: Bulgaria, fosta Iugoslavie, Romania, Italia. Acele de pin au o culoare verde inchisa si o lungime de 3-7 cm. Abia in secolul XIX, farmacistii au decoperit efectele benefice ale uleiului esential de jneapan. In 1856, farmacistul german Matthias Mack a fost primul care l-a obtinut. Aproape intreaga sa viata si-a dedicat-o studierii acestuia, preparind retete magistrale pentru uz intern sau extern. De atunci si pana in prezent, uleiul esential de jneapan este un ingredient important in prepararea produselor cosmetice (balsamuri, lotiuni, produse pentru baie). >Continutul de ulei esential din acele de jneapan este de 0.6%, in timpul iernii, iar vara scade la 0.3%.

PRECAUTII IN FOLOSIREA ULEIURILOR ESENTIALE PURE

Nu aplicati niciodata un ulei esential pur direct pe piele (fac exceptie uleiul esential de arbore de ceai si cel de lavanda). Folositi uleiurile esentiale in diluţie. Daca survine un accident aplicati pe piele un ulei vegetal sau un strat gros de crema.

Nu folositi uleiuri esenţiale in ochi sau aproape de ei. Daca uleiul pur vine in contact cu ochiul, clatiti-va cu lapte sau cu ulei vegetal si consultati neintarziat medicul.

Inainte de a folosi orice ulei esenţial, in timpul sarcinii si alaptarii, este recomandat sa se consulte medicul sau un aromaterapeut.

In cazul ingerarii accidentale a unei cantitati mai importante de ulei esenţial pur, inghititi mai multe linguri de ulei vegetal gras, provocati-va voma si mergeti la spital urgent.

Nu lasati uleiurile esentiale la indemana copiilor.

In cazul epilepsiei nu utilizati uleiurile esentiale de isop si salvie.

Persoanele care sufera de tensiune arteriala ridicata nu trebuie sa utilizeze uleiurile esentiale de isop, rozmarin, salvie, cimbru si chiparos.

Persoanele care sufera de insomnie ar trebui sa evite: menta, rozmarinul, coriandrul, busuiocul si alte uleiuri tonice.

Evitati expunerea la soare dupa folosirea uleiurilor fotosensibilizante (citrice in general).

Prezentare: 10 ml / flacon din sticla bruna.

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Ulei esential de Jneapan
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!