Prospect Lavanda

ULEI ESENŢIAL DE LAVANDĂ

MODUL DE FOLOSIRE AL ULEIURILOR ESENŢIALE ÎN AROMATERAPIE

Inhalatiile: se toarnă într-un vas 1 litru de apă clocotită şi se adaugă 3-4 picături de ulei. Vaporii degajaţi se inspiră stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

Inhalatiile sunt contraindicate persoanelor care suferă de astm sau epilepsie, deoarece pot declanşa o criză.

Ulei Lavanda
Ulei Lavanda

 

 

Baia este o cale foarte plăcută şi totodată eficientă de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa caldă şi prin faptul că porii se dilată, permiţând uleiului să pătrundă prin tegumente.

 

Uleiurile se adaugă înainte de a începe baia şi nu mai devreme, deoarece datorită căldurii ele se evaporă foarte uşor. Este important de reţinut că baia nu se face niciodată cu uleiul ca atare pentru că nu se dizolvă în apă şi nici nu trebuie depăşită doza deoarece în cantităţi mai mari sunt iritante pentru piele şi mucoase. Astfel, pentru o baie se pun 4-6 picături ulei esenţial în 2-3 linguri de lapte nedegresat, 2 linguri ulei bază sau într-o cantitate mică de spumant de baie, apoi se toarnă în cadă şi se amestecă bine. Baia va dura 10-20 minute.

Masajul din cadrul aromaterapiei aduce atât beneficiile uleiurilor cât şi pe cele ale masajului în sine.

Pentru o şedinţă de masaj se adaugă 4-6 picături de ulei esenţial (sau din amestecul de uleiuri pe care îl preferaţi) în aproximativ 10 ml ulei măsline . în nici un caz nu se va depăşi cantitatea recomandată de ulei esenţial, deoarece la doze mai mari ele sunt foarte iritante pentru piele.

După un masaj din cadrul aromaterapiei, uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare, evitându-se baia sau duşul timp de 6-8 ore. Astfel se asigură o absorbţie completă a uleiului volatil.

 

Comprese: pentru a pregăti o compresă se toarnă apă fierbinte (cam o jumătate de litru) într-un bol, şi se adaugă ulei esenţial: 2 picături pentru suprafeţe mici şi 6-8 picături pentru suprafeţe mari. Se agită bine, apoi se înmoaie o bucată de tifon sau un şervet de bumbac, se stoarce bine şi se aşează pe piele. Deasupra se aplică o folie de plastic şi un prosop, pentru a menţine compresa caldă. Procedeul se reia

după 20 de minute. în total, timpul de tratament cu comprese este de cel mult 1 oră, de maxim 2 ori pe zi.

Acum se mai citeste

Leave a Reply