Prospect MIG 400

MIG – 400

comprimate filmate 400 mg

Ibuprofen

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR   

A se utiliza la copii cu vârsta peste 6 ani (> 20 kg) şi adulţi.

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi MIG-400, cu aten­ţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

–  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–  întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

–  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 4 zile.

–  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1.  Ce este MIG-400 şi pentru ce se utilizează

2. înainte să luaţi MIG-400

3. Cum să luaţi MIG-400

4. Reacţii adverse posibile MIG-400

5. Cum se păstrează MIG-400

6. Informaţii suplimentare

MIG 400 Prospect
MIG 400 Prospect

1. CE ESTE MIG-400 Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

MIG-400 este un medicament antiinflamator şi analgezic (antiinflamator nesteroidian, AINS) care scade febra (antipiretic).

MIG-400 se utilizează în tratamentul simp­tomatic al

  • durerii uşoare până la moderat severe
  • febrei

2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI MIG-400 Nu luaţi MIG-400:

–  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente;

–  dacă în trecut aţi prezentat reacţii alergice după admi­nistrarea acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflama­toare nesteroidiene, cum sunt:

  • crize de astm bronşic;
  • edem al mucoasei nazale;
  • reacţii pe piele (de exemplu, roşeaţă, urticarie sau reacţii asemănătoare);

–  în tulburări de formare a sângelui de origine neclară;

–  în ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) sau hemo­ragii active sau antecedente de ulcere peptice sau hemo­ragii recurente (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite);

–  în antecedente de hemoragie sau perforaţie gastro-intes- tinală legate de tratamentul anterior cu AINS;

–  în hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebro- vasculară) sau alte sângerări active;

–  în tulburări severe ale funcţiei hepatice sau renale;

–  în insuficienţa cardiacă severă;

–  în ultimele trei luni de sarcină.

Copii

MIG-400 nu se administrează la copii cu vârsta sub 6 ani sau cu greutatea sub 20 kg, deoarece în mod obişnuit aceas­tă concentraţie nu este adecvată.

Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG- 400:

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Dacă prezentaţi oricare dintre afecţiunile menţionate mai jos adresaţi-vă unui medic înainte de utilizarea medica­mentului.

Siguranţa gastro-intestinală

Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp de MIG-400 cu alte AINS, inclusiv cu aşa-numiţii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2).

Vârstnici:

Pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiilor şi perforaţiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacienţii vârstnici necesită o monitorizare deosebit de atentă din partea medicului.

Hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi letale, au fost raportate pentru toate AINS în orice moment al tratamentului, cu sau fără simptome de alarmă sau antecedente de evenimente gastro-intestinale grave.

Riscul de hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intesti­nale este mai mare odată cu creşterea dozelor de AINS, la pacienţii cu antecedente de ulcer, în special dacă a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. 2: „Nu luaţi MIG-400″) şi la pacienţii vârstnici. La aceşti pacienţi, tratamentul trebuie început cu doza minimă posibilă. Tratamentul în asociere cu medicamente protectoare gas­trice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompă de protoni) trebuie avut în vedere la aceşti pacienţi, precum şi la pacienţii care necesită tratament în asociere cu doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau cu alte medicamente care pot creşte riscul de apariţie al reacţiilor adverse gastro- intestinale.

Dacă aveţi antecedente de reacţii adverse gastro-intestina­le, în special dacă sunteţi în vârstă, trebuie să anunţaţi apariţia oricăror simptome neobişnuite abdominale (în special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la începutul tratamentului.

Se recomandă precauţii dacă primiţi în acelaşi timp medi­camente care pot creşte riscul de ulceraţii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizii orali, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei, care sunt utilizaţi şi pentru tratamentul stărilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este acidul acetilsalicilic (vezi pct. 2: „Folosirea altor medicamente”). Dacă în timpul administrării MIG-400 apar hemoragii sau ulcere gastro- intestinale, tratamentul trebuie întrerupt.

AINS trebuie administrate cu prudenţă la pacienţii cu antecedente de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn) deoarece pot determina agravarea acestor afecţiuni (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”).

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Medicamentele precum MIG-400 pot fi asociate cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct mio­cardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari şi în cazul trata­mentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza sau durata recomandată a tratamentului (maximum 4 zile).

Dacă aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral în antecedente sau consideraţi că aţi putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, dacă aveţi hipertensiune arterială, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi des­pre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacis­tul.

Reacţii cutanate

Reacţii grave la nivelul pielii cu roşeaţă şi apariţia de băşici la nivelul pielii, unele letale (dermatita exfoliativă, sindrom Stevens-Johnson şi necroliză epidermică toxică/sindrom Lyell) au fost raportate foarte rar la utilizarea în asociere cu AINS (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”). Se pare că pacienţii prezintă un risc maxim de apariţie a acestor reacţii în faza iniţială a tratamentului: debutul reacţiei apare în majoritatea cazurilor în cursul primei luni de tratament.

La prima apariţie a unor erupţii trecătoare pe piele, leziunii ale mucoaselor sau a oricărui semn de hipersensibilitate trebuie să întrerupeţi tratamentul cu MIG-400 şi să vă adresaţi imediat medicului.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...