Adenita acută – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ADENITA ACUTĂ.

(Inghinală, sub maxilară, etc)

            Adenita acută ne supurată se poate vindeca fără urmări şi este necesar un tratament susţinut pentru aceasta şi cu tratament naturist. Pentru adenita supurată se face tratamentul de la abces.

Se va pune extern cataplasme cu foi de varză, sau cu diferite unguente. Acestea se vor ţine în funcţie de toleranţa locală şi individuală. Cu cât se vor ţine mai mult cu atât va fi mai bine.

Tot extern se mai pot face cataplasme cu coada calului, anin negru, cartof, ceapă, in, muşeţel, care de asemenea se vor ţine în funcţie de toleranţă.

Se mai pot face tratamente cu următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brad, brustur, buberic, busuioc, carpen, ceapă, chimen, coada calului, echinaceea, flori de fân, gălbenele, hrean, iederă, in, morcov, muşeţel, muştar, nalbă, nuc, orz, ovăz, pătlagină, pin, praz, salcie, salvie, sfeclă de zahăr, soc, ştevie, tătăneasă, troscot, urechelniţă,  varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Anin negru (Alnus glutinosa) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se aplică comprese cu acest ceai având un efect astringent puternic.

Arnică (Arnica montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.Brustur (Arctium lappa) Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Există în comerţ şi creme gata preparate cu această plantă care se pot aplica şi ele în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.

Buberic (Scropholuria nodosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Busuioc (Ocium basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Carpen (Carpinus betulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Ceapă (Allium ceppa) se face ceapă bulb coaptă în cuptor apoi se sfarmă şi se transformă în pastă cu ajutorul unei furculiţe. Se amestecă apoi cu smântână în părţi egale şi se aplică cu ajutorul unui pansament local. Se face acest lucru de 2 ori pe zi.

Se stoarce suc din ceapă cu storcătorul de fructe şi se pune miere. La 2 linguri de suc se pune 1 lingură de miere. Se aplică pe un pansament şi apoi se pune pe locul afectat. Se schimbă la 24 ore.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Se pot face şi băi fiind foarte utile pentru eliminarea toxinelor din organism.

Echinacea (Echinacea angustifolia) există în comerţ sub mai multe forme şi se indică folosirea ei pentru întărirea imunităţii organismului. Se foloseşte conform indicaţiilor date de producător.

Flori de fân, o mână se pune la 5 litri de apă şi se fierbe pentru 30 minute. Cu apa astfel obţinută se strecoară în cadă şi se stă la temperatura corpului pentru 15 minute. Se poate însă aplica şi compresă locală caldă care se ţine în funcţie de toleranţă cât timp este caldă, apoi se înlocuieşte cu alta caldă.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) se rade hrean şi se amestecă în părţi egale cu miere. Se ia pe zi 3-4 linguriţe, după fiecare masă câte una. Este foarte indicat datorită faptului că ajută la eliminarea secreţiilor.

Iederă (Hedera helix) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Extern se pot face şi băi cu această plantă zilnic.

In (Linum usitatissimum) se foloseşte uleiul de in care se aplică extern pentru efectul emolient. De asemenea se poate lua 1 linguriţă de seminţe, pentru rezolvarea constipaţiei.

Morcov (Daucus carota) suc de morcovi obţinut din rădăcină se va consuma zilnic cel puţin câte 100 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mese asigurând organismului provitamina A foarte necesară pentru refacerea organismului şi de asemenea conţine caroten care ajută la vindecare. Morcovi raşi se pot aplica cataplasmă de mai multe ori pe zi, ţinându-se câte 1-2 ore.

Muşeţel (Matricria chmomilla) 1 linguriţă de flori se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese locale calde.

Muştar (Sinapis alba) se foloseşte făina de muştar care se face pastă cu apă caldă şi se aplică local pentru refacerea circulaţiei. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală.

Nalbă (Malva crispa) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică comprese sau cataplasme extern. Intern se poate consuma 2-3 căni fiind foarte emolient.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2 căni ajutând la diminuarea secreţiilor sau extern sub formă de comprese calde.

Orz (Hordeum vulgare) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Ovăz (Avena sativa) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se pot folosi şi germeni câte 100 g pe zi.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.

Pin (Pinus silvestris) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe pansament şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.Praz (Allium porrum) se foloseşte ca şi ceapa.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Ajută şi la calmarea durerilor.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Sfeclă de zahăr (Beta vulgaris) se rade şi se aplică local cataplasmă cu ea rasă.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Ajută la eliminarea toxinelor şi este febrifugă.

Ştevie (Rumex alpinus) se pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se aplică comprese locale de mai multe ori pe zi.

Tătăneasă (Sympytum officinalis) Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Există în comerţ şi creme gata preparate cu această plantă care se pot aplica şi ele în strat subţire, de 2-3 ori pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi. Contribuie şi la calmarea durerilor conţinând acid acetilo- salicilic.

Urechelniţă (Sempervivum tectorium)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate compresă îmbibată în acest ceai caldă de mai multe ori pe zi.Varză (Brasica oleracea) se pun foi de varză proaspătă sub formă de cataplasmă de mai multe ori pe zi. Intern se poate consuma şi suc de varză proaspăt foarte indicat împreună cu suc de cartofi sau de morcovi şi alte legume să se consume zilnic.

Se va întări imunitatea organismului în toate cazurile şi se va oferi o hrană cu multe vitamine.

În cazul în care există dureri se va pune local cataplasmă din rădăcină de tătăneasă. Aceasta se va fierbe 2 linguri la 250 ml apă timp de 10 minute, apoi se pune pe o bucată de pânză rădăcina şi se aplică caldă pe locul afectat. Se mai poate folosi însă şi coajă de stejar sau salcie. Tot pentru calmarea durerilor se mai poate folosi ceai din troscot care conţine ca şi salcia aspirină naturală. Se pot da 2-3 căni de ceai fără să producă modificări sau efecte ne dorite în organism.

Local se mai poate unge cu diferite creme din plante medicinale, care sunt gata preparate la orice magazin naturist.

În cazul în care se doreşte prepararea cremelor în casă se va putea face cu unt fiert din care s-a înlăturat spuma şi depunerile, apoi se va pune plantă mărunţită cu râşniţa de cafea şi transformată în făină sau măcinată foarte fin. La 200 g de unt (sau untură de porc ne sărată) se poate pune 50 g de plantă măcinată. Se pun toate într-un vas pe baie de apă (Bain-Marie) şi se fierb timp de 3 ore. Se pot strecura sau nu, după dorinţă. Se va pune apoi în cutiuţe mai mici la rece. Se va unge în strat subţire local, fără să se frece ci cu mişcări blânde, pentru că în alt fel se poate întinde afecţiunea în întreg organismul.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close