Osteomielita acută a adolescenţilor – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

OSTEOMIELITA ACUTĂ A ADOLESCENŢILOR.

Inflamaţia măduvei oaselor, propagată prin sânge sau de la un proces inflamator al articulaţiilor. De cele mai multe ori este produsă de microbi piogeni (stafilococ, streptococ) sau de baccilul tuberculos. Osteomielita cauzată de germenii piogeni produce abcese ale măduvei osului, ca şi ale substanţei osoase, care se necrozează şi se elimină sub formă de fragmente numite sechestre. Osteomielita tuberculoasă este o formă obişnuită de tuberculoză osteoarticulară, evoluând cronic, cu formare de abcese şi destrucţii osoase. Osteomielita prelungită poate duce la scoaterea din funcţie a ficatului şi rinichiului, prin depunerea de amiloid (amiloidoză). Necesită tratament antiinfecţios şi chirurgical.

Tratamentul ar trebui început o dată cu apariţia primelor dureri, dar din păcate acestea sunt în general neglijate şi în consecinţă boala apare în faze destul de înaintate.

Tratament:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: arnică, brad, brustur, cimbru, ciuboţica cucului, curcubeţică, dreţe, echinacea, frasin, gălbenele, hrean, ienupăr, mărul lupului, mesteacăn, molid, nuc, omag, păducel, pin, pochivnic, rostopască, sunătoare, tătăneasă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Arnică (Arnica montana) se indică folosirea tincturii care se găseşte la toate magazinele naturiste. Fiind vorba despre o plantă cu acţiune toxică asupra organismului este foarte indicat să se respecte cu stricteţe indicaţiile producătorului şi să nu se mărească doza indicată. Ajută la distrugerea forte multor microbi, inclusiv stafilococii.

Brad (Abies alba) 1 linguriţă de muguri sau vârfuri de ramuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor lua intern 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese calde cu acest ceai. Se face acest lucru de 2-3 ori pe zi. Compresele se ţin numai calde, iar când se răcesc se schimbă cu altele calde. Este un foarte bun antibiotic. Există şi unguente la magazinele de profil care se folosesc ungându-se în strat subţire aextern.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se poate lua şi intern câte 2 căni şi extern se aplică comprese calde. Se ţin doar până se răcesc apoi se schimbă cu altele calde. Există şi unguente la magazinele de profil care se folosesc ungându-se în strat subţire aextern.



Cimbru (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde.

Ciuboţica cucului1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se poate lua şi intern câte 2 căni şi extern se aplică comprese calde. Se ţin doar până se răcesc apoi se schimbă cu altele calde.

Curcubeţică (Aristolochia clementis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă doar 100 ml în cursul întregii zile, iar restul se foloseşte pentru comprese externe. Este o plantă toxică şi nu se foloseşte mai mult intern.

Dreţe (Lysimachia nummulkaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde.

Echinacea (Echinacea purpurea) la toate magazinele naturiste există tinctură care se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se poate aplica şi extern.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se, apoi cu altele tot calde. Se poate pune peste ele o bucată de nailon şi să se acopere cu ceva de lână. Există şi unguente la magazinele de profil care se folosesc ungându-se în strat subţire aextern.

 

Hrean (Armoracia rusticona) se strivesc frunzele pe o suprafaţă plană şi apoi se aplică extern pentru efectul antibiotic şi de stimularea circulaţiei locale. Se poate face de mai multe ori pe zi.

Ienupăr (Juniperus comunis) se poate folosi foarte bine tinctura care există la toate magazinele naturiste. Intern se iau câte 20 picături de 3 ori pe zi, iar extern la 100 ml apă caldă se pune 1 linguriţă de tinctură. Se aplică comprese locale calde şi se ţin în funcţie de toleranţă, dar numai cât timp sunt calde, apoi se pot înlocui cu altele tot calde.

Mărul lupului (Aristolochia clemetitis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă doar 100 ml în cursul întregii zile, iar restul se foloseşte pentru comprese externe. Este o plantă toxică şi nu se foloseşte mai mult intern.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere până  se mai răceasc un pic apoi se strecoară. Se adaugă 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar şi se pot consuma intern 3 căni. Extern cu acest ceai se fac comprese. Este una dintre plantele care distrug stafilococul foarte eficient.

Molid (Picea albis) 1 linguriţă de muguri sau vârfuri de ramuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor lua intern 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese calde cu acest ceai. Se face acest lucru de 2-3 ori pe zi. Compresele se ţin numai calde, iar când se răcesc se schimbă cu altele calde.





Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi. Ajută şi la diminuarea secreţiilor şi este un bun antibiotic. Iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde.

Omag (Aconitus napellus) tinctura de omag este una dintre cele mai eficiente tincturi care se pot aplica extern pe pielea ne lezată, putând ajuta foarte eficient la calmarea tuturor durerilor. Este o plantă toxică.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde.

Pin (Pinus silvestris) 1 linguriţă de muguri sau vârfuri de ramuri mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor lua intern 3 căni pe zi. Extern se pot pune comprese calde cu acest ceai. Se face acest lucru de 2-3 ori pe zi. Compresele se ţin numai calde, iar când se răcesc se schimbă cu altele calde. Există şi unguente la magazinele de profil care se folosesc ungându-se în strat subţire aextern.

Pochivnic (Asarum europaeum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde. Are acţiune antibiotică.

Rostopască (Chelidonium majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 1 cănă pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde. Ajută şi în cazurile de cancer fiind şi cu acţiune antitumorală. Există şi unguente la magazinele de profil care se folosesc ungându-se în strat subţire aextern.



Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Intern se poate lua 3 căni pe zi, iar extern se pun comprese îmbibate în acest ceai aplicate calde şi ţinute, doar cât timp sunt calde schimbându-se apoi cu altele tot calde. Intern are şi rol de calmare nervoasă şi extern se poate aplica şi sub formă de unguente fiind de vânzare la toate magazinewle de profil.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se poate lua şi intern câte 2 căni şi extern se aplică comprese calde. Se ţin doar până se răcesc apoi se schimbă cu altele calde. Există şi unguente la magazinele de profil care se folosesc ungându-se în strat subţire aextern.

Având în vedere faptul că este vorba despre o infecţie destul de masivă se va începe un tratament forte cu tinctură de propolis 30% din care se vor lua câte 1 picătură la fiecare kg corp de 3 ori pe zi. Aceste picături se vor pune pe o bucată de pâine, se mestecă bine în gură şi se înghit. Se face acest lucru înainte de mese cu 15 minute.

Se va adăuga însă şi consumul argilei. Aceasta este bine să se ia zilnic o perioadă de minimum 90 zile. Se va începe prin  a pune 1 linguriţă de argilă într-un pahar cu apă şi se va lăsa până a doua zi când se va consuma apa aceasta de pe argilă la trezire, fără a agita lichidul.

După 3 –5 zile se va agita lichidul şi se va consuma acest lichid, fără resturile pietroase care rămân la fundul paharului.

În fiecare zi se pune altă linguriţă de argilă.

Este bună ori ce argilă, indiferent de culoare, trebuie doar să fie recoltată din locuri nepoluate şi dacă este posibil cât mai din adâncime.

După ce trec simptomele (temperatura ridicată, durere) se poate ca să se reducă cantitatea de tinctură de propolis la 2 picături la fiecare 5 kg corp.



Extern se vor face comprese sau cataplasme cu plate fierte aplicate calde cu ajutorul unei bucăţi de tifon.

În medie durata tratamentului este de 21 de zile.

Copilul se va păstra în repaus la pat în acest timp. Dacă există o reacţie la articulaţia adiacentă se va aplica aparat ghipsat.

În faza de abces se va apela la tratamentul chirurgical, la fel şi în bolile care nu cedează după 21 de zile.

Formele cronice, cu sechestre, cu fistule permanente sau intermitente vor fi tratate de asemenea chirurgical.

În caz de luxaţie patologică, reducere prin aplicare de extensie continuă, care se menţine 12-15 zile.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close