Ananasul – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ananas.

Comosus Variegatus. Fam. Bromeliaceae.

Istoric: a fost descoperit de Columb în insulele Antile şi adus în Europa în secolul XV ca plantă exotică decorativă şi ca fruct, care are un gust dulce acrişor şi foarte aromat, foarte suculente.

Ananasul este originar din regiunea Mato-Grosso din America de Sud, unde mai poate fi găsit astăzi sub forma unei plante mici sălbatice, cu seminţe numeroase de culoare maroniu închis, de dimensiunea unui bob de orez. Localnicii îl numesc „nana” care în traducere înseamnă „fruct delicios” şi îl venerează şi astăzi printr-o sărbătoare închinată lui.

Fruct exotic care se găseşte la diferite magazine. Mai târziu spaniolii îl cultivă în Filipine şi Hawaii, Filipine.

În unele ţări ananasul este simbolul ospitalităţii.

Descriere: plantă ornamentală de statură mică care face un fruct mare de 50-80 cm în diametru şi înalt până la 20 cm. Rădăcina pivotantă, puternic ramificată se ancorează puternic în pământ până la 50 cm adâncime. Preferă locurile umbroase vara Fructul este comestibil şi foarte dulce- acrişor, aromate şi foarte suculente, cărnos mare şi în vârf are un smoc de frunze verzi. Frunzele cu margini gălbui, flori purpurii violacee. Fructele în funcţie de soi pot ajunge până la o greutate de 4 kg un singur fruct. Fructele de ananas sunt foarte greu de transportat pentru că se alterează foarte repede datorită conţinutului mare în glucide.

Compoziţie chimică: vitamina C în cantitate mare (30 mg%), Vitamine din grupa B, biotină (vitamina H), beta-caroten (provitamina A), vitamina E, un ferment digestiv puternic, săruri minerale şi oligoelemente (potasiu, fier, zinc, mangan, calciu, iod, în total 16 minerale), glucide în cantitate foarte mare, caroten. Bromelaina din fruct este o enzimă care favorizează transformarea proteinelor în aminoacizi. Pentru că stimulează digestia proteinelor, ananasul este recomandat în gastritele hipoacide, în anorexie şi în tulburări digestive reducând reziduurile proteice şi combătând paraziţii intestinali şi tratând constipaţia şi gazele.

Fibre alimentare. De asemenea conţine potasiu, fier, zinc, mangan, magneziu, calciu, cupru, iod. În total are 16 elemente.

Acţiuni farmaceutice: are un puternic ferment digestiv care ajută la stimularea digestiei, putând fi folosit cu cel mai mare succes la toate curele de slăbire. De asemenea datorită faptului că are multă vitamina C care este un puternic anti-oxidant se poate folosi la curele de vitaminizare şi chiar de remineralizare având de asemenea multe oligoelemente şi substanţe minerale. Înlătură senzaţia de căldură ajutând femeile care sufere de bufeuri de căldură. Ajută la digestie, opreşte diareea, afrodiziac. Este un bun dezintoxicant. Are de asemenea un efect negativ în cazul folosirii anticoncepţionalelor. Deci cine foloseşte anticoncepţionale în timpul cât se consumă ananas nu mai are siguranţa eficacităţii acestora.

Datorită conţinutului mare de triptofan (un aminoacid de bază obţinut din proteine naturale) şi serotonină (un neurotransmiţător care intervine în producerea somnului, în procese mintale şi afective, în funcţiile motorii, în termoreglare, în reglarea presiunii arteriale, în actul vomei şi în funcţii hormonale) ananasul influenţeaz[ în mod pozitiv starea psihică şi ajută la înlăturarea sentimentelor de depresie şi a lipsei de concentrare. Consumul de ananas ne ajută deci să ne păstrăm buna dispoziţie şi chiar să contribuie la abandonarea obiceiurilor ne sănătoase.

Bromelainul determină şi atenuarea hipertensiunii, întăreşte digestia şi purifică sângele. Conjugat cu alte enzime care se găsesc de asemenea ]n ananas bromelainul poate stopa proliferarea celulelor canceroase şi poate împiedica formarea metastazelor, întărind sistemul imunitar al organismului. De asemenea mai are şi o acţiune purgativă, diuretică şi de detoxifiere. Din această cauză ananasul este mult folosit în obezitate, curele de slăbire, eliminând sărurile şi apa din ţesuturi.

Bromelainul echilibrează cantităţile de hormoni eliberate de organism, fiind de aceia foarte folositor pentru femeile cu probleme menstruale sau de menopauză.

Dacă din întâmplare se gustă frunzele sucul din acestea face să amorţească limba şi buzele în prima fază, apoi produce o durere surdă. Se pot folosi la tratarea negilor. Antiinflamator, diuretic, carminativ.Atenţie ananaşii prea copţi intră în fermentaţie datorită faptului că au foarte multe dulciuri în compoziţie. De asemenea are rol important în ameliorarea inflamaţiilor cronice intestinale şi în normalizarea tranzitului intestinal.

Substanţele conţinute în ananas ajută la arderea grăsimilor şi se poate folosi contra celulitei. De asemenea datorită conţinutului în enzime dacă se consumă proaspăt contribuie la accelerarea metabolismului şi arderea grăsimilor de la toate nivelurile corpului.

Datorită conţinutului în vitaminele B au efect tonic asupra sistemului nervos, şi pentru că au în compoziţie potasiu ajută la stimularea activităţii cardiace. Datorită conţinutului în caroten contribuie la reglarea muşchilor oculari şi este indicat în foarte multe afecţiuni oculare. Previne arteroscleroza datorită faptului că arde grăsimile care pot fi depuse pe pereţii arterelor. Dizolvă trombozele fiind utile în tromboflebită şi varice. Se poate folosi atât de adulţi cât şi de copii.

Ajută la stimularea circulaţiei sângelui în zona genitală atât la femei cât şi la bărbaţi fiind folosită din această cauză ca afrodiziac. Contribuie de asemenea la stimularea ovulaţiei fiind utilă în sterilitate.

Lupta cu îmbătrânirea poate fi dusă după unii naturişti şi cu ajutorul argilei care conţine siliciu şi alte minerale. Pentru întârzierea ridurilor şi a petelor de pe piele mâncaţi de 2 ori pe zi câte 2 felii de ananas proaspăt.

Enzimele din ananas combat multe boli

Un element extrem de folositor in combaterea mai multor probleme de sanatate este bromelainul, o enzima care se gaseste in cantitate mare in ananas si are proprietatea de a descompune proteinele. Bromelainul determina atenuarea hipertensiunii, intareste digestia si purifica singele. Enzimele proteolitice sint capabile sa reduca reziduurile proteice si sa combata parazitii intestinali. De aceea, pentru acest gen de probleme se apeleaza la produse pe baza de bromelain, dar anananasul proaspat este la fel de eficient.

Aceasta enzima, conjugata cu altele care se gasesc de asemenea in ananas, poate stopa proliferarea celulelor canceroase si impiedica formarea metastazelor, intarind sistemul de aparare al organismului. Nu s-a demonstrat instalarea dependentei fata de acest produs nici dupa ani intregi de utilizare.

Ananasul ajuta la slabit

Bromelainul dreneaza, are actiune purgativa si detoxifica. Din aceasta cauza, ananasul este folosit la scara larga in cadrul curelor de slabire. Numeroasele

minerale pe care le contine acest fruct ajuta, de asemenea, la mentinerea in organism a unui echilibru intre acizi si baze.

Bromelainul echilibreaza cantitatile de hormoni eliberate, de aceea este foarte folositor pentru femeile cu probleme menstruale sau legate de menopauza.

Ananasul previne aparitia bolilor circulatorii

Ananasul ajuta la subtierea singelui si imbunatateste irigarea creierului. Datorita contintului mare de triptofan si serotonina, ananasul influenteaza in mod pozitiv starea psihica si ajuta la inlaturarea sentimentelor de depresie si a lipsei de concentrare. Consumul de ananas ne ajuta deci la pastrarea bunei dispozitii si la abandonarea obiceiurilor nesanatoase.

Consumul a jumatate de fruct de ananas pe zi, preferabil crescut in mod natural si fara ingrasaminte, este ideal pentru prevenirea unor boli precum hipertensiunea, artrita, reumatismul si cancerul.

Ananasul mentine pielea tinara

Din ananas se pot face produse cosmetice naturale acasa. Cremele de ananas catifeleaza pielea si o intineresc. An Statele Unite exista o multime de linii

de produse cosmetice naturale bazate pe ananas, care detine secretul intineririi si frumusetii, atit in interiorul cit si in exteriorul organismului.

Se poate folosi la următoarele afecţiuni: afecţiuni cardiace, afecţiuni endocrine, afecţiuni mintale, afecţiuni inflamatorii cronice, afecţiuni oculare, anorexie, arterioscleroza, atacuri de căldură, balonări, boli digestive, cancer, celulită, constipaţie, convalescenţă, depresie, diaree, frigiditate, gastrite hipoacide, hipertensiune arterială, imunitate scăzută, indigestie, insomnie, insuficienţă digestivă, impotenţă, iritaţii, lipsa de concentrare, metastaze canceroase, meteorism, negi, obezitate, paraziţi intestinali, senectute, sete, sterilitate feminină, stres, tromboze, tromboflebite, tulburări digestive, tulburări de menopauză, varice.

Mod de folosire: se consumă fructul ca atare proaspăt. În curele de slăbire este bine să se consume 1 kg zilnic împărţit în trei porţii egale care se vor consuma înainte de mese cu 30 minute, eventual şi cu alte fructe. Se face cură timp de 30 zile apoi o pauză de 7 zile şi în cazurile în care obezitatea este mare se va putea relua această cură.

Ananasul este foarte sănătos dacă se consumă proaspăt. De aceia nu există restricţii cu privire la cantitatea optimă care se poate consuma. Ideal ar fi ca sucul sau fructul proaspăt să se consume la masa de dimineaţa, care trebuie să fie bogată şi în fructe. Atenţie însă la persoanele care suferă de ulcer gastric deoarece enzimele proteolitice ar putea accentua iritaţia gastrică. De aceea le este recomandat acestora numai după masă.

Se poate folosi şi compotul care are aceleaşi efecte.

Mod de folosire pe afecţiuni:

Afecţiuni cardiace– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Contribuie la o mai bună funcţionare a muşchiului cardiac.

Afecţiuni inflamatorii cronice– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Contribuie la dispariţia inflamaţiilor.

Afecţiuni oculare– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Este util datorită vitaminei A.

Anorexie– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Consumat înainte de mese ajută la stimularea secreţiilor digestive şi prin aceasta la dispariţia anorexiei, deoarece stârneşte pofta de mâncare.Arterioscleroza– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Ajută la arderea grăsimilor depuse pe artere şi prin aceasta la vindecarea de această afecţiune care produce atâtea victime.

Atacuri de căldură- se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată.

Boli digestive– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Ajută la stimularea secreţiilor gastrice.

Celulită- se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Extern se poate masa cu suc.

Convalescenţă– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Are foarte multe minerale şi vitamine.

Diaree- se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Este suficient să se consume şi un singur fruct, pentru că acesta conţine tanin.

Frigiditate- se consumă cât mai multe fructe cu orice ocazie şi se va regla această afecţiune dispărând în final. Se poate consuma şi înainte şi după mese.

Indigestie– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Ajută la eliminarea materiilor fecale prin stimularea peristaltismului intestinal.

Insuficienţă digestivă– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Ajută la stimularea sucurilor gastrice.

Impotenţă- se consumă cât mai multe fructe cu orice ocazie şi se va regla această afecţiune dispărând în final. Se poate consuma şi înainte şi după mese.

Iritaţii- se aplică extern suc de fruct.

Negi- se pune fruct sub leucoplast şi se schimbă la 12-24 ore cu altul proaspăt până la dispariţia negului.Obezitate- se consumă cât mai multe fructe contribuind la arderea grăsimilor din organism şi prin aceasta la curele de slăbire fiind foarte util.

Senectute- se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Datorită faptului că are minerale, vitamine şi curăţă arterele de depuneri.

Sete– consumul unui fruct face să dispară setea.

Sterilitate feminină– se consumă fructe în orice cantitate, pentru că cu cât se consumă mai multe cu atât rezultatul apare mai repede. Datorită mineralelor pe care le conţine.

Tromboze- se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată.

Tromboflebite– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată.

Tulburări de menopauză– se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată.

Varice- se consumă feliuţe de ananas crud, înaintea meselor cu minimum 15 minute şi se consumă cel puţin 100g o dată. Ajută la curăţirea arterelor de depuneri.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close