Astm cardiac – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Astm cardiac.

            Astmul cardiac este caracterizat prin dispnee (respiraţie dificilă) ce apare sub formă de accese (de obicei în timpul somnului, provocate de către insuficienţa cardiacă) întovărăşite adesea de cianoză şi tuse, urmate de expectoraţia unei mici cantităţi de spută lichidă sero-spumoasă, roză. Cauza sa este o insuficienţă acută a inimii cu stază şi edem pulmonar, care necesită ajutor medical imediat.

Astmul intricat este cu astmul bronhic care evoluează este declanşat şi întreţinut de o altă afecţiune de obicei pulmonară (bronşită cronică, emfizem)

Astmul ovarian este declanşat şi întreţinut de către o insuficienţă ovariană.

Astmul polenic este un astmă provocat de polen.

Astmul profesional se întâlneşte la persoanele care lucrează cu făină, blănuri, etc.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: aglică, aloe, angelică, bănuţi, busuioc, cârcel, ceapă, cimbrişor, ciuboţica cucului, ciumăfaie, coada şoricelului, isop, lămâi, levănţică, limba mielului, morcov, muşeţel, narcisă albă, negrilică, orz, ovăz, păducel, pătlagină, pătrunjel, pin, plop negru, podbal, ridiche neagră, rotunjoară, rozmarin, salată, salcie, salvie, scai vânăt, scânteiuţă, sulfină, sunătoare, talpa gâştei, tei, trei fraţi pătaţi, unguraş, urzică, usturoiţă, usturoi, valeriană, vâsc, ventrilică

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aglică (Filipendula hexapetala) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Aloe (Aloe vera) se foloseşte în amestec cu miere suc de plantă obţinut proaspăt. Se pune în părţi egale şi se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se mai pot folosi şi produsele care se găsesc în comerţ din această plantă, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

Angelica (Angelica archanghelica) 1 linguriţă de plantă (rădăcină sau plantă, flori, seminţe) se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Este indicat mai ales la bolnavii cu astenie importantă după crize.

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Cârcel (Ephedra distachia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. În farmacii există foarte multe produse care folosesc această plantă pentru efectul care-l are în privinţa respiraţiei ajutând să se respire mai uşor.

Ceapă (Allium cepa) se consumă ceapă sub orice formă fiind foarte utilă pentru a curăţii arterele de depuneri şi în felul acesta asigură o respiraţie mai uşoară.

Cimbrişor (Satureja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este indicat şi contra tusei.

Ciuboţica cucului (Primula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se poate folosi şi rădăcina. Se foloseşte atât pentru efectul stimulator al respiraţiei cât şi pentru efectul de calmare al sistemului nervos.

Ciumăfaie (Datura stramonium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Isop (Hissopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Este foarte indicată deoarece conţine diosmină şi hiosopină care au acţiune expectorantă şi totodată antiseptică. Se indică în toate formele de astmă în care se elimină cu greutate sputa şi există fenomene de sufocare. Nu se va da bolnavilor cu epilepsie şi la copiii cu convulsii

Lămâi (Citrus lemon) se consumă cât mai mult suc care poate ajuta foarte mult.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.Se foloseşte pentru efectul calmant.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Morcov (Daucus carota) se indică mai ales folosirea sucului de morcovi. Se începe prin a consuma câte 100 ml de 3 ori pe zi, diluat cu apă şi apoi după ce organismul s-a obişnuit cu acesta se va trece să se consume câte 200 m,l de suc de 3 ori pe zi, în cure de lungă durată.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este indicat mai ales atunci când există şi o afecţiune bacteriană. Muşeţelul fiind un bun antibiotic.

Narcisă albă (Narcissus poeticus) se indică folosirea plantei sau a rădăcinii. linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se indică în cazurile în care este şi o afecţiune nervoasă.

Negrilică (Nigela sativa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Orz (Hordeum vulgare) cereale sub orice formă: germinate apoi măcinate şi amestecate cu miere (se iau câte 50 g pe zi), suc din mlădiţe tinere (20 ml de 3 ori pe zi) sau sub diferite forme care există în comerţ în special la magazinele naturiste şi atunci se va respecta indicaţia producătorului. Pe lângă multele vitamine, minerale, etc acestea ajută la regenerarea întregului organism. Se pot folosi şi în cure de lungă durată. Este bine să fie luate înainte de mesele principale cu cel puţin 15 minute înainte.

Ovăz (Avena sativa) cereale sub orice formă: germinate apoi măcinate şi amestecate cu miere (se iau câte 50 g pe zi), suc din mlădiţe tinere (20 ml de 3 ori pe zi) sau sub diferite forme care există în comerţ în special la magazinele naturiste şi atunci se va respecta indicaţia producătorului. Pe lângă multele vitamine, minerale, etc acestea ajută la regenerarea întregului organism. Se pot folosi şi în cure de lungă durată.

Păducel (Crataegus monogyra) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. În cazurile în care se folosesc fructele se va folosi cantitate dublă de plantă. Există de asemenea în comerţ o serie de extracte şi tincturi şi atunci se vor consuma conform indicaţiilor date de producător. Ajută la refacerea muşchiului inimii.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Are o puternică acţiune de regenerare şi cicatrizare şi este indicată mai ales atunci când sunt leziuni interne.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se pun 500 g de rădăcină de pătrunjel la 2 litri de apă şi se fierb până scade apa la 1 litru. Se strecoară şi se consumă în cursul zilei fiind un bun diuretic şi ajutând la curăţirea arterelor de depuneri.

Pin (Pinus montana) 1 linguriţă de ace de pin mărunţite sau muguri la 250 ml apă se fierbe 5 minute, apoi se acopere pentru 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este indicat în toate formele de astmă în care există frecvente acutizări bronhice. Acţiunea acestei plante este datorat uleiului volatil care-l conţine.

Se poate folosi şi la băi folosindu-se preparate care există sub formă de ulei esenţial. Se foloseşte în acest caz conform indicaţiilor producătorului.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri mărunţiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, fiind un foarte bun antibiotic pentru foarte mulţi germeni patogeni.

Podbal (Tusilago farfara) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se indică mai ales pentru efectul expectorant şi pentru diferitele afecţiuni care există în sfera aparatului respirator.

Ridichi negre (Raphanus sativus niger)- se rade ridichea şi se pune pe o bucată de pânză. Se aplică pe piept o dată pe zi. Ajută la o mai uşoară respiraţie şi calmează durerile.

Se poate rade ridiche şi apoi se amestecă cu miere în proporţie de 1/1. se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi, cu scopul diminuării sufocărilor ajutând la o respiraţie mai uşoară.

Rotunjoară (Glechoma hederaceum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Salată (Lactuca sativa) se indică folosirea crudă ca salată sau sub formă de sucuri în diferite combinaţii (morcovi, varză, cartofi, etc) Are o reală acţiune de calmarea durerilor.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă de salcie uscată se macină cu râşniţa de cafea şi se pune sub limbă pentru 5 minute, apoi se înghite cu apă. Se face acest lucru de 3 ori pe zi. Este un antiinflamator natural şi calmant al durerii. Există posibilitatea să se folosească şi tinctura câte 1 linguriţă diluată la 100 ml apă de 3 ori pe zi cu minimum 15 minute înaintea meselor principale.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Ajută la diminuarea secreţiilor şi la reglarea glandelor din organism.

Scai vânăt (Erygngium planum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Este indicat mai ales pentru cei cu tuse spastică pentru oprirea tusei.

Scânteiuţă (Anagallis arvensis)-1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile.

Sulfină (Mellilotus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea arterelor şi vaselor de sânge din organism.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este şi o plantă cu acţiune antimicrobiană şi ajută şi la refacerea celulei hepatice.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Se indică pentru faptul că este un calmant nervos şi poate să ajute la diminuarea ritmului cardiac.

Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Există în comerţ şi preparate din muguri de tei care sunt foarte utile şi care se vor lua conform indicaţiilor producătorului.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este foarte indicat celor cu fenomene alergice sau urticarii. Efectul favorabil este dat de saponozidele conţinute de această plantă. Ajută şi la mărirea transpiraţiei corporale.

Unguraş (Marrubium vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este o plantă ajută la restabilirea ritmului cardiac şi care se poate folosi chiar şi la tahicardii.

Urzică (Urtica dioica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este utilă pentru că este o plantă cu acţiuni multiple. Ajută la dezintoxicarea organismului, are multe minerale şi principii active care o fac utilă la tratarea acestei afecţiuni. Se poate folosi şi tinctura.

Usturoiţă (Alliaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Ajută la curăţirea arterelor şi venelor de depuneri şi se poate folosi perioade lungi de timp.

Usturoi (Allium sativum) Se foloseşte crud în alimentaţie sau sub diferite forme, existând foarte multe preparate la toate magazinele naturiste sau farmacii care conţin această plantă. Se iau în acest caz conform indicaţiilor producătorului, fiind utile în curăţirea pereţilor vaselor de sânge, refacerea vaselor şi de asemenea este un antibiotic natural puternic.

Valeriană (Valeriana officinalis) întrucât este o plantă cu un miros foarte neplăcut este mai indicată să se folosească sub formă de tinctură care există la toate magazinele naturiste. Se pot lua între 5 picături- 1 linguriţă diluată în 100 ml apă. Se iau seara fiind un foarte puternic sedativ.

Vâsc (Vascum album)  se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă la temperatura camerei. Se ţin timp de 8 ore la macerat. Se iau şi se încălzesc la temperatura corpului, apoi se strecoară. Se poate pune acest lichid în termos şi să se consuma în cursul zilei. Este foarte indicat pentru acţiunea de refacere al inimii şi chiar de curăţire de depuneri. Acţionează şi ca antitumoral.

Ventrilică (Veronica officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.