Atrofia pielii si a unghiilor

Sharing

Acrogeria (Gottron)

 Prevenire si tratament naturist

            Este atrofia congenitală a pielii localizate exclusiv la mâini şi picioare pe faţa dorsală, cu unghii atrofiate sau deformate, fără tulburări endocrine sau intelectuale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: coada calului, flori de fân, grâu, lămâie, morcovi, nuci, ovăz, tătăneasă.

Modul de folosire al plantelor:

Coada calului (Equisetum adverse) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate de 2 ori pe zi. În cazurile mai grave se pune cataplasmă cu plantele după ce s-a strecurat ceaiul. Se aplică calde local, ajutând la eliminarea toxinelor şi refacerea pielii.

graul ideal pentru intinerirea fetei
graul ideal pentru intinerirea fetei

Flori de fân- se pune o mână de flori de fân la 2 litri de apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară în cada de baie unde se va sta pentru 20 minute, Contribuie foarte mult la refacerea pielii.

 

Vezi pretul acuma

Grâu (Triticum aestivum) se face o cocă din făină care se aplică pe locurile afectate pentru 1-2 ore apoi se spală cu multă apă contribuind la refacerea pielii. Intern se poate consuma zilnic câte 100 g de seminţe germinate în special luate cu miere după ce se macină cu maşina de carne.

Lămâie (Citrus limoniu) sucul de lămâie se amestecă cu orice substanţă grasă (smântână, ulei, etc) şi se aplică pe mâini ajutând foarte mult la refacerea pielii conţinând multă vitamina C.

Morcovi (Daucus carota) se rade rădăcina de la morcovi proaspeţi apoi se amestecă cu caolin formând o pastă care se va întinde pe mâini contribuind la refacerea pielii datorită faptului că are multă vitamina A care contribuie la refacerea pielii.  Intern se poate consuma suc câte 100 ml de 3 ori pe zi.

Nuci (Juglans regia) se foloseşte uleiul de nucă cu care se va unge local de 3-4 ori pe ui, perioade mai lungi de timp, pentru efectul emolient şi de refacerea integrităţii pielii şi unghiilor. Se pot consuma de asemenea zilnic câte 100-200 g miez de nucă.

Ovăz (Avena sativa) intern se consumă sucul obţinut din mlădiţe proaspete de ovăz. Se găseşte gata preparat în toate magazinele naturiste. Se consumă câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, pentru refacerea întregului organism. Extern se poate face ceai din seminţe şi se aplică apoi comprese locale de 2 ori pe zi.

Tătăneasă (Symphythum officinale) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 0 minute, apoi se strecoară. Se fac apoi comprese de mai multe ori pe zi, ţinute minimum 30 minute.

Se va consuma de asemenea mult calciu preferabil natural.

Tratamentul este de durată- 6 luni-1 an. Se va face un ou cu lămâie, miere, nuci şi din acest amestec în părţi egale se va lua câte 3 linguri pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale câte 1 perioade lungi de timp.

Extern se vor face băi cu flori de fân, paie de ovăz, tărâţe de grâu, coada calului, tătăneasă (una din ele).

Alimentaţie- se vor introduce obligatoriu sucuri de legume sub formă de cură de asemenea de lungă durată luate zilnic.

Toate acestea însă nu vor putea decât să încetinească evoluţia bolii, pentru că încă nu s-au citat cazuri de vindecare.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Atrofia pielii si a unghiilor
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!