Micoza pielii capului – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Micoza pielii capului.

Arborele de ceai (Melaleuca alternifolia) 1 linguriţă de praf de frunze se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Este la fel de eficient ca multe medicamente fungice având efect antibacterian şi antifungic foarte puternic.

Gălbenuş de ou şi tinctură de lavandă (Lavandula angustifolia)- sunt ingredientele unui şampon natural care are un puternic efect de combatere a acestei afecţiuni. Puneţi într-un pahar două gălbenuşuri de ou cu 2 linguri de tinctură de lavandă şi amestecaţi cele două componente până se omogenizează. Udaţi-vă părul cu apă caldă, fricţionaţi-vă apoi bine cu acest şampon (va face şi suficientă spumă) vreme de 3-5 minute, apoi clătiţi-vă imediat de mai multe ori cu apă caldă- altfel gălbenuşul se întăreşte şi se încâlceşte în păr. Faceţi acest tratament vreme de 3 luni, timp în care nu se folosesc nici un alt fel de şampon. Este un preparat care spală destul de bine, împiedecă proliferarea infecţiei şi favorizează refacerea imunităţii la nivelul capului. Dacă acest preparat nu dă rezultate folosiţi tonicul capilar produs de Dacia Plant. Are efect antiinfecţios foarte puternic.

Frecţia cu ceapă- este o aplicaţie din medicina populară care dă uneori rezultate uimitoare, în ciuda mirosului neplăcut. O ceapă de mărime medie se dă prin maşina de tocat, apoi cu pasta rezultată se face o frecţie nu foarte puternică (pentru a nu produce usturimi) a părului şi pielii capului. După această frecţie se pune un fes în cap sau se înfăşoară un prosop şi se stă 30 minute, aşa încât principiile active să poată acţiona. La trecerea intervalului se spală cu apă caldă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.