Infecţiile pielii – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Infecţiile pielii.

            Având în vedere faptul că acestea sunt foarte multe şi variate şi au parte de foarte multe tratamente total diferite unul de celălalt, este foarte bine ca să se pună un diagnostic clar în acest caz şi să se facă tratamentul indicat afecţiunii. În caz contrar ar putea eşua tratamentul.

            Se pot folosi următoarele plante medicinale: brad, curcubeţică, fasole, fenicul, frasin, gorun, hamei, jneapăn, lămâi, levănţică, măr, mărul lupului, mentă, merişor de munte, mesteacăn, molid, muşeţel, nuc, pătrunjel, pelin, plop negru, pochivnic, salcie, scai vânăt, stejar, tătăneasă, turtă, usturoi, usturoiţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Brad (Abies alba) ace de brad. Se mărunţesc 2 linguri şi se pun la 250 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi cu acest lichid se spală local sau se pun comprese pe orice infecţie a pielii. Conurile cât sunt verzi, mugurii de brad, sau ramuri tinere. Se mărunţesc, se pun 2 linguri la 500 ml şi se fierb până scade apa la jumătate şi la fel se pot pune comprese. Răşina de brad se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică pe orice infecţie a pielii. Este un tratament foarte eficient pentru orice infecţii. Există în comerţ la magazinele naturiste sau la farmacii o cremă cu răşină de brad „Capricorn” care este şi ea foarte eficientă în toate infecţiile pielii. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Curcubeţică (Aristolochia clematis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Este una dintre plantele cu puternică acţiune antibiotică, dar toxică.

Fasole (Phasoleus vulgaris) se face făină din boabe de fasole, cu ajutorul râşniţei de cafea. Se moaie cu ajutorul apei calde sau eventual cu un ceai şi se aplică cu ajutorul unui pansament pe locul afectat. Se aplică caldă în cazurile cu puroi, pentru a ajuta la colectarea puroiului.

Fenicul (Foeniculum vulgare) se macină seminţele şi se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Este una dintre plantele cu puternică acţiune antibiotică.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute. Se strecoară şi cu lichidul acesta se pun comprese pe locurile afectate fiind foarte eficientă datorită faptului că conţine tanin care ajută în cazurile rănilor ca antibiotic sau astringent. Din frunzeGorun (Quercus petraeae) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute. Se strecoară şi cu lichidul acesta se pun comprese pe locurile afectate fiind foarte eficientă datorită faptului că conţine tanin care ajută în cazurile rănilor ca antibiotic sau astringent. 2 linguri şi se pun la 250 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi cu acest lichid se spală local sau se pun comprese pe orice infecţie a pielii.

Hamei (Humulus lupulus) 1 linguriţă de conuri mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Este şi un bun calmant.

jneapăn, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare.

Lămâi (Citrus limonium) se foloseşte sucul de lămâie în amestec cu apa în diferite proporţii (în funcţie de toleranţa individuală) Se foloseşte în cazul mâncărimilor, ajutând însă şi la refacerea pielii datorită vitaminei C fiind şi antibiotic.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Este şi o plantă care asigură un efect de calmare.

Măr (Mallus pumilla) se rade măr crud şi se aplică local pentru rolul dezinfectant şi cicatrizant.

Mărul lupului (Aristolochia clematitis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Este o plantă toxică cu un puternic efect de distrugere al microbilor.

Menta (Mentha piperita) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac băi locale sau comprese în infecţiile cutanate.

Merişor de munte (Vaccinum vitis-idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Se mai poate folosi decoct din lemn, scoarţă sau frunze 2 linguri mărunţite puse la 500 ml apă. Se fierb până scade la jumătate apoi se strecoară. Are un puternic efect de cicatrizare şi este indicat în ulceraţii, răni, eczeme, infecţii.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate.

Molid (Picea alba) ace de molid. Se mărunţesc 2 linguri şi se pun la 250 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi cu acest lichid se spală local sau se pun comprese pe orice infecţie a pielii. Conurile cât sunt verzi, mugurii de molid, sau ramuri tinere. Se mărunţesc, se pun 2 linguri la 500 ml şi se fierb până scade apa la jumătate şi la fel se pot pune comprese. Răşina de molid se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică pe orice infecţie a pielii. Se mai pot face băi din 1-2 kg de frunze mărunţite puse la 5 litri de apă şi fierte timp de 30 minute, apoi se strecoară în cadă. Se pot face băi. Este un tratament foarte eficient pentru orice infecţii.

Muşeţel (Chamomilla matricaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Are o puternică acţiune antibiotică datorită azulenelor. Este şi cicatrizant şi analgezic. Se mai poate face şi decoct din 2 linguriţe de flori mărunţite fierte 5 minute la 250 ml apă apoi strecurate. Se folosesc ca şi infuzia cu acelaşi rezultat.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunze de nuc mărunţite 2 linguri se pun la 500 m,l apă şi se fierb până scad la jumătate. Se strecoară şi se folosesc comprese pe locurile afectate fiind astringentă şi antibiotică. Nuci măcinate amestecate cu smântână se pot aplica sub pansament pentru cicatrizare şi vindecare. Se ţin în funcţie de toleranţa individuală. Se mai poate folosi sucul din pericarp sare se aplică local pe micoze, infecţii în special streptococice.

Tinctură din pericarp mărunţit 200g care se va pune cu 100 ml apă pentru 2 zile apoi se adaugă 50ml alcool de 70 grade. Se fac badijonări ca antiseptic în infecţiile cutanate.

Alifie din frunze mărunţite 3 linguriţe cu 100 ml ulei de floarea soarelui sau vegetal care se lasă timp de 10 zile la temperatura camerei agitând des. Se pune apoi la baia de apă pentru 3 ore, se strecoară fierbinte şi se adaugă 15 g de ceară de albine, punându-se încă pe baia de apă până la topirea ceri. Se pune în borcane mici la rece. Se poate folosi la tratarea rănilor infectate, ulceraţii sau infecţii cutanate.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se foloseşte rădăcina fiartă şi transformată în pastă, aplicată local pe locurile cu infecţii sub pansament. Se folosesc însă şi frunzele proaspete tăiate mărunt şi puse cu puţin oţet pe locul afectat.Pelin ((Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Se poate aplica şi praf de plantă pus pe locul afectat.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se aplică local compresă. Este unul dintre cele mai utile antibiotice putând fi folosit la orice infecţii ale pielii.

Pomadă din muguri maceraţi 50 g  cu 25 g ceară de albine şi 200 ml ulei. Se lasă 3 ore pe baia de apă, apoi se strecoară cald şi se foloseşte la infecţiile pielii. Se indică în special la infecţiile piodermizate, răni, ulceraţii supurate, infectate.

Pochivnic (Asarum europaeum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Are efect antibiotic.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute. Se strecoară şi cu lichidul acesta se pun comprese pe locurile afectate fiind foarte eficientă datorită faptului că conţine tanin care ajută în cazurile rănilor ca antibiotic sau astringent. Se foloseşte mai mult pentru efectul calmant pe care-l are datorită acidului acetilo-salicilic.

Scai vânăt (Eryngium planum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Are o puternică acţiune antibiotică.

Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute. Se strecoară şi cu lichidul acesta se pun comprese pe locurile afectate fiind foarte eficientă datorită faptului că conţine tanin care ajută în cazurile rănilor ca antibiotic sau astringent.Tătăneasă (Sympytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac comprese sau chiar cataplasme cu planta fiartă. De asemenea există în comerţ o serie de preparate (creme, unguente) care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului. Are un efect antibiotic şi cicatrizant.

Turtă (Carlina acaulis)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare. Se foloseşte pentru efectul antibiotic.

Usturoi (Allium sativum) se fierbe şi cu această apă se pun comprese. În funcţie de toleranţă se face concentrarea. Ideal ar fi să se pună cât mai puţină apă şi să se fiarbă doar 5 minute. 

Usturoiţă (Alliaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau comprese pe locurile afectate. Se ţine în funcţie de toleranţa individuală, după care se spală local şi se pune alta. Se face acest lucru până la vindecare.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close