Infecţiile tractului urinar şi a aparatului genital – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Infecţiile tractului urinar şi a aparatului genital

Infecţiile tractului urinar sunt mult mai frecvente le femei decât la bărbaţi. De foarte multe ori sunt asociate însă de o altă afecţiune şi anume de litiaza urinară. Prezenţa calculului de foarte multe ori este asociată infecţiei, dar poate foarte bine să fie cauzată de o boală cu transmitere sexuală, care de asemenea poate să provoace multe infecţii urinare.

TRATAMENT:

Intern:

  Se va depista care este cauza care provoacă această afecţiune şi se vor lua măsuri pentru remedierea situaţiei prin vindecarea bolii care produce această afecţiune, apoi se va putea face unul dintre tratamentele indicate mai jos. Este incorect ca aceste tratamente se facă înainte de trecerea afecţiunii care generează această stare de lucruri. În cazul în care se va începe direct tratamentul efectului şi nu al cauzei ce provoacă afecţiunea tratamentul este sortit din start eşecului.

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afin, agriş, angelică, brad, brânca ursului, busuioc, ceapă, cicoare, coacăz roşu, coada şoricelului, curcubeţică, dovleac, dumbravnic, echinaceea, fasole, fenicul, frag, fumăriţă, hrean, iarbă mare, iarbă neagră, măr, merişor de munte, molid, mur, muşeţel, nalbă, plop negru, porumbar, praz, roibă, salată verde, salcie, strugurii ursului, tătăneasă, troscot, trifoi roşu, usturoi, varză, ventrice, vulturică, zârnă.

Infectia urinaraInfectia urinara

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Peste tot unde este indicat spălături vaginale, dacă este vorba despre bărbaţi vor face băi de şezut de 30 minute, calde.

Afin (Vaccinum myrtylis)-se vor lua 2 linguriţe de frunze de afin care se vor fierbe timp de 5 minute, după care se va strecura. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

Agriş (Ribes grosularia) se va face un ceai din 2 linguriţe de frunze măcinate sau mărunţite care se vor pune la 250 ml de apă şi se vor fierbe timp de 10 minute. Se strecoară după care se va putea consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi.Angelică (Angelica arhangelica) cel mai bine ar fi să se folosească în acest caz rădăcina. Se va pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se va fierbe timp de 5 minute. Se strecoară apoi se va consuma în timpul unei zile 2-3 ceaiuri dacă este posibil îndulcite cu miere.

 1. b) se mai poate face din plantă 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.
 2. c) Tinctură din 50 g de plantă sau rădăcină, care se va pune mărunţită la 250 ml alcool alimentar. Se va ţine timp de 15 zile agitând des sticla pentru a se putea extrage principiile active din plante. Se va strecura

Brad (Abies alba) Se vor lua muguri de brad 2 linguri care vor fi mărunţiţi şi se vor pune în 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute după care se vor strecura. Se poate consuma un astfel de ceai dimineaţa şi unul seara.

Brânca ursului (Heracleum spondylum) 2 linguriţe de plantă se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi. Este unul dintre ceaiurile care se indică cel mai mult pentru efectul deosebit, atât antibiotic cât şi de refacere celulară. Se poate consuma şi tinctură conform indicaţiilor producătorului (există la magazinele naturiste). Se pot face şi spălături.

Ceapă (Allium cepa) se va folosi o ceapă de mărime potrivită care se va tăia mărunt apoi se va pune în 500 ml apă. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac cu aceasta 2 spălături pe zi. Este foarte eficientă atât pentru refacerea circulaţiei cât şi ca dezinfectant sau chiar antibiotic local.

Coada şoricelului (Achillea millefolium) se va face ceai din flori. 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi chiar în cure de lungă durată.

 1. b) Se va putea face şi din aceasta tinctură din 50 g de plantă pusă în 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se ţine timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi. Se strecoară apoi se pune în sticle ermetic închise. Se va lua câte o linguriţă pusă la un pahar de apă de 3 ori pe zi. Este foarte eficientă.

Fenicul (Foeniculum vulgare)  se vor folosi seminţele măcinate în următoarele moduri:

 1. a) seminţe măcinate cu râşniţa de cafea apoi cernute prin sită fină. Se vor pune un vârf de cuţit sub limbă pentru 10 minute, după care se va înghiţi cu puţină apă.
 2. b) seminţele se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, după care se strecoară şi se consumă 2 ceaiuri din acestea în cursul unei zile.

Frag (Fragaria vesca) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor consuma 3 ceaiuri pe zi.

Fumăriţă (Fumaria officinalis) 2 linguriţe de plantă se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona)  atât rădăcină cât şi frunze,  se va folosi în următoarele modalităţi:

 1. a) frunzele- se vor mărunţi 3-4 linguri de frunze şi se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face spălături de 2 ori pe zi.
 2. b) rădăcină rasă se vor pune 2-3 linguri de rădăcină rasă la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Sunt foarte utile pentru că refac circulaţia locală.

Iarbă mare (Inula helenium) 2 linguri de plantă mărunţită se va pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi. Este un foarte bun antibiotic pentru tractul urinar.

Leuştean (Levisticum officinale)  a) plantă mărunţită 3 linguri se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.

 1. b) rădăcină 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml de apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 2 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, se strecoară şi se poate face 2 spălături vaginale.

Nalbă (Malva crispa) se poate folosi orice fel de nalbă.

 1. a) plantă mărunţită 2 linguri se pun în 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături vaginale pe zi.
 2. b) rădăcină- 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune în 500 ml apă şi se vor fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot şi cu acestea să se facă 2 spălături vaginale.

Plop negru (Populus nigra) Muguri de plop negru 2 linguri de muguri zdrobiţi se vor lua şi se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe pentru 10 minute la foc mic după care se strecoară.

 La toate acestea se  poate folosi pentru îndulcire mierea polifloră care este foarte utilă în tratament, dar numai dacă nu aveţi cumva şi diabet.

Se mai pot consuma intern şi ceaiurile descrise pentru cervicită, sau chiar tratamentele de la această afecţiune.

Porumbar (Prunus spinosa) se poate folosi:

 1. a) florile 3 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi sau băi de şezut.
 2. b) Fructele- se indică pentru că sunt foarte astringente. Se vor pune 20 de fructe la 500 ml apă şi se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară apoi şi se pot face 2 spălături vaginale pe zi, din care una seara înainte de culcare.

Roibă (Rubinia tinctorium) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Salată verde (Lacuca sativa) se preferă frunzele verzi. Se vor pune frunzele de la o salată de mărime potrivită în 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi. Este utilă şi pentru calmarea durerilor. Se poate consuma şi suc de salată verde fiind foarte indicat.Salcie (Salix alba) (calmează şi durerile), se pot folosi:

 1. a) frunzele. O mână de frunze se vor mărunţi şi se pun în 500 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot face cu acest ceai de 2 ori pe zi spălături, făcându-se de fiecare dată altă cantitate de cei proaspătă.
 2. b) coaja de salcie- se va pune 3-4 linguri de coajă mărunţită în 500 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi cu astfel de ceai.

Tătăneasă (Symphythum Officinale) 2 linguriţe de rădăcină mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri din acestea pe zi.

 1. b) se va face tinctură din 50 g de rădăcină mărunţită care se va pune într-o sticlă cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă să stea pentru 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoi şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică. Se va lua o linguriţă de tinctură pusă la 100 ml apă de 3 ori pe zi, o perioadă mai lungă.

Trifoi (Trifolia pratense)  în special roşu, se va pune o mână de trifoi în 500 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 10 minute acoperit, după care se strecoară. Se va face 2 spălături vaginale pe zi.

Usturoi (Allium sativum) se vor pisa 3-4 căţei de usturoi şi se vor pune în 500 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi cu un astfel de ceai. Este foarte eficient atât pentru efectul antibiotic care îl are cât şi pentru refacerea circulaţiei sângelui.

Varză (Brasica oleracea) se vor alege frunze de varză de culoare cât mai închisă care sunt mai indicate. Se vor mărunţi 100 g de frunze care se vor pune la 1 litru de apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac două spălături pe zi.

Ventricea (Veronica officinalis) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Zârnă (Solanum nigrum) Se vor pune 3 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, Se fac astfel 2 spălături pe zi.

Se mai poate asocia la toate aceste tratamente şi tratamentul cu tinctură de propolis care se va lua pe gură. Se va lua câte 2 picături la fiecare kg corp de 3 ori pe zi. Se pun picăturile pe o bucată de miez de pâine şi se mestecă bine în gură şi se înghit.De asemenea se poate introduce intra-vaginal un ovul pe zi, protejat de un tampon pentru a nu păta lenjeria.

 Dacă se asociază şi plantele medicinale şi propolisul atât intern cât şi ovule (în lipsă se poate folosi chiar un supozitor deoarece are aceiaşi componenţă) atunci vindecarea este mult mai repede şi cu certitudine dacă se face tratamentul corect nu veţi ajunge să fiţi o bolnavă cronică, sau chiar dacă aveţi o afecţiune cronică aceasta se va vindeca.

Extern:

 Se vor face spălături vaginale sau băi de şezut cu plantele medicinale indicate.

La această afecţiune este foarte importantă întărirea imunităţii corpului, care se va face cu tratament naturist sau cu sucuri de legume şi fructe care este foarte eficientă.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close