Inflamaţia aparatului genital feminin – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Inflamaţia aparatului genital.

            Mai frecvente sunt inflamaţiile aparatului feminin, însă tratamentele acestea se pot aplica şi la cel masculin. Inflamaţia este de fapt o metodă de apărare a organismului. Cele mai frecvente sunt datorate infecţiilor care produc inflamaţii. De cele mai multe ori sunt cuprinse mai multe organe: vulvă, vagin, col uterin, trompe, ovare, perineu pelvian.

            În fazele acute se poate să fie prezentă şi febra ca şi o serie de alte simptome neplăcute. Avem aici: vulvite, vaginite, cervicite, salpingite, etc. Se poate pe lângă tratamentul medicamentos să se folosească şi o serie de plante medicinale.

Se vor putea folosi următoarele plante medicinale: afin, agriş, angelică, brad, busuioc, ceapă, cicoare, coacăz roşu, coada şoricelului, curcubeţică, dovleac, dumbravnic, echinaceea, fasole, fenicul, frag, fumăriţă, hrean, iarbă mare, iarbă neagră, leuştean, levănţică, măr, merişor de munte, molid, mur, muşeţel, nalbă, plop negru, porumbar, praz, roibă, salată verde, salcie, strugurii ursului, tătăneasă, troscot, trifoi roşu, usturoi, varză, vetrice, vulturică, zârnă.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Afin (frunze)-se vor lua 2 linguriţe de frunze de afin care se vor fierbe timp de 5 minute, după care se va strecura. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri pe zi.

Agriş (frunze) se va face un ceai din 2 linguriţe de frunze măcinate sau mărunţite care se vor pune la 250 ml de apă şi se vor fierbe timp de 10 minute. Se strecoară după care se va putea consuma 2 ceaiuri din acestea pe zi.

Angelică (Angelica arhangelica) cel mai bine ar fi să se folosească în acest caz rădăcina. Se va pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se va fierbe timp de 5 minute. Se strecoară apoi se va consuma în timpul unei zile 2-3 ceaiuri dacă este posibil îndulcite cu miere.

 1. b) se mai poate face din plantă 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi din acest ceai.
 2. c) Tinctură din 50 g de plantă sau rădăcină, care se va pune mărunţită la 250 ml alcool alimentar. Se va ţine timp de 15 zile agitând des sticla pentru a se putea extrage principiile active din plante. Se va strecura

Brad (Abies alba) – Se vor lua muguri de brad 2 linguri care vor fi mărunţiţi şi se vor pune în 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute după care se vor strecura. Se poate consuma un astfel de ceai dimineaţa şi unul seara.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut cu efect antibiotic.

Ceapă (Allium cepa) se va folosi o ceapă de mărime potrivită care se va tăia mărunt apoi se va pune în 500 ml apă. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac cu aceasta 2 spălături pe zi. Este foarte eficientă atât pentru refacerea circulaţiei cât şi ca dezinfectant sau chiar antibiotic local.

Cicoare (Cychorium intybus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut, iar intern se pot consuma până la 3 căni pe zi. Se pot folosi şi rădăcinile 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi se poate folosi ca şi planta.

Coacăz roşu (Ribes rubrum) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezutCoada şoricelului (Achillea milefolium) se va face ceai din flori. 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi chiar în cure de lungă durată.

 1. b) Se va putea face şi din aceasta tinctură din 50 g de plantă pusă în 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se ţine timp de 15 zile agitând de mai multe ori pe zi. Se strecoară apoi se pune în sticle ermetic închise. Se va lua câte o linguriţă pusă la un pahar de apă de 3 ori pe zi. Este foarte eficientă.

Curcubeţică (Aristolochia clementis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut, cu efect antibiotic puternic.

Dovleac (Curcubita pepo) 2 linguriţe se seminţe mărunţite se mărunţesc apoi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi se consumă câte 1 cană pe zi pentru efectul emolient şi antiinflamator indicat în aproape toate inflamaţiile aparatului genital atât la femei cât şi la bărbaţi.

Dumbravnic (Melittis melissophyllum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Echinacea  (Echinaceea purpurea) există la toate magazinele naturiste şi se indică folosirea tincturii câte 1 linguriţă pusă la 1 litru de apă şi făcut spălături de 2 ori pe zi.

Fasole (Phasoleum vulgaris) 1 lingură mărunţită de teci se pune la 500 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Fenicul (Foeniculum vulgare)  se vor folosi seminţele măcinate în următoarele moduri:

 1. a) seminţe măcinate cu râşniţa de cafea apoi cernute prin sită fină. Se vor pune un vârf de cuţit sub limbă pentru 10 minute, după care se va înghiţi cu puţină apă.
 2. b) seminţele se vor pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, după care se strecoară şi se consumă 2 ceaiuri din acestea în cursul unei zile.

Frag (Fragaria vesca) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor consuma 3 ceaiuri pe zi.

Fumăriţă (Fumaria officinalis) 2 linguriţe de plantă se vor pune mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se consumă 3 ceaiuri pe zi.

Hrean  (Armoracia rusticona) atât rădăcină cât şi frunze,  se va folosi în următoarele modalităţi:

 1. a) frunzele- se vor mărunţi 3-4 linguri de frunze şi se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face spălături de 2 ori pe zi.
 2. b) rădăcină rasă se vor pune 2-3 linguri de rădăcină rasă la 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Sunt foarte utile pentru că refac circulaţia locală.

Iarbă mare Inula helenium) 2 linguri de plantă mărunţită se va pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Leuştean  (Levisticum officinalis) a) plantă mărunţită 3 linguri se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.

 1. b) rădăcină 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml de apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 2 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, se strecoară şi se poate face 2 spălături vaginale.

Măr (Mallus pumilla) se curăţă coaja de la măr şi se pune 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături de 2 ori pe zi.

Merişor de munte (Vaccinum vitis idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Molid (Picea albis) Se vor lua muguri (sau vârfuri de ramuri mărunţiţi) 2 linguri care vor fi mărunţiţi şi se vor pune în 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute după care se vor strecura. Se poate consuma un astfel de ceai dimineaţa şi unul seara.

Mur (Rubus fruticosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze şi rămurele) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1 linguriţă de flori se mărunţesc şi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se pot folosi la spălături de 2 ori pe zi.

Nalbă (Althea officinalis)  se poate folosi orice fel de nalbă.

 1. a) plantă mărunţită 2 linguri se pun în 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături vaginale pe zi.
 2. b) rădăcină- 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune în 500 ml apă şi se vor fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară. Se pot şi cu acestea să se facă 2 spălături vaginale.

Plop negru (Populus nigra) Muguri de plop negru 2 linguri de muguri zdrobiţi se vor lua şi se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe pentru 10 minute la foc mic după care se strecoară.

 La toate acestea se  poate folosi pentru îndulcire mierea polifloră care este foarte utilă în tratament, dar numai dacă nu aveţi cumva şi diabet.

Se mai pot consuma intern şi ceaiurile descrise pentru cervicită, sau chiar tratamentele de la această afecţiune.

Porumbar (Prunus spinosum) se poate folosi: 1. a) florile 3 linguri de flori mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi.
 2. b) Fructele- se indică pentru că sunt foarte astringente. Se vor pune 20 de fructe la 500 ml apă şi se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară apoi şi se pot face 2 spălături vaginale pe zi, din care una seara înainte de culcare.

Praz (Allium porum) se foloseşte în mâncare crud sau se fierbe 2 linguriţe la 250 ml apă pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se foloseşte la spălături de 2 ori pe zi cu scopul de a dispare inflamaţiile.

Roibă (Rubia tinctorium) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Salată verde (Lactuca sativa)  se preferă frunzele verzi. Se vor pune frunzele de la o salată de mărime potrivită în 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi. Este utilă şi pentru calmarea durerilor. Se poate consuma şi suc de salată verde fiind foarte indicat.

Salcie (Salix alba) calmează şi durerile, se pot folosi:

 1. a) frunzele. O mână de frunze se vor mărunţi şi se pun în 500 ml apă. Se fierb apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot face cu acest ceai de 2 ori pe zi spălături, făcându-se de fiecare dată altă cantitate de cei proaspătă.
 2. b) coaja de salcie- se va pune 3-4 linguri de coajă mărunţită în 500 ml apă. Se fierbe timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi cu astfel de ceai.

Strugurii ursului1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Tătăneasă (Symphythum officinaslis) 2 linguriţe de rădăcină mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri din acestea pe zi.

 1. b) se va face tinctură din 50 g de rădăcină mărunţită care se va pune într-o sticlă cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se lasă să stea pentru 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoi şi se pune în sticluţe de capacitate mai mică. Se va lua o linguriţă de tinctură pusă la 100 ml apă de 3 ori pe zi, o perioadă mai lungă.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Trifoi (Trifolium pratense) în special roşu, se va pune o mână de trifoi în 500 ml apă clocotită. Se lasă apoi timp de 10 minute acoperit, după care se strecoară. Se va face 2 spălături vaginale pe zi.

Usturoi (Allium sativum) se vor pisa 3-4 căţei de usturoi şi se vor pune în 500 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute, după care se strecoară. Se vor face 2 spălături pe zi cu un astfel de ceai. Este foarte eficient atât pentru efectul antibiotic care îl are cât şi pentru refacerea circulaţiei sângelui.

Varză (Brasica oleracea) se vor alege frunze de varză de culoare cât mai închisă care sunt mai indicate. Se vor mărunţi 100 g de frunze care se vor pune la 1 litru de apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac două spălături pe zi.

Vetrice (Veronica officinalis) 3 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.Vulturică (Hieracium pilosella) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau băi de şezut

Zârnă (Solanum nigrum) Se vor pune 3 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, Se fac astfel 2 spălături pe zi.

Se mai poate asocia la toate aceste tratamente şi tratamentul cu tinctură de propolis care se va lua pe gură. Se va lua câte 2 picături la fiecare kg corp de 3 ori pe zi. Se pun picăturile pe o bucată de miez de pâine şi se mestecă bine în gură şi se înghit.

De asemenea se poate introduce intra-vaginal un ovul pe zi, protejat de un tampon pentru a nu păta lenjeria.

 Dacă se asociază şi plantele medicinale şi propolisul atât intern cât şi ovule (în lipsă se poate folosi chiar un supozitor deoarece are aceiaşi componenţă) atunci vindecarea este mult mai repede şi cu certitudine dacă se face tratamentul corect nu veţi ajunge să fiţi o bolnavă cronică, sau chiar dacă aveţi o afecţiune cronică aceasta se va vindeca.

La această afecţiune este foarte importantă întărirea imunităţii corpului, care se va face cu tratament naturist sau cu sucuri de legume şi fructe care este foarte eficientă.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close