Candidoza – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Candidoza.

            Este o leziune datorată infecţiei cu ciuperci denumite levuri şi cea mai frecventă este „Candida albicons”. Candidozele în prezent sunt cunoscute peste 196 de tipuri de candida. Manifestările bolii sunt foarte diverse: oboseală generală, dureri de cap, insomnii, diaree, arsuri la stomac, diferite erupţii pe piele, prurit, dureri la încheieturi. Uneori dorinţa imperioasă de a consuma în permanenţă ceva dulce. Ciupercile din această familie sunt prezente, în stare saprofită pe piele, pe mucoase, în tubul digestiv sau vagin, fără a genera însă o maladie care să tulbure echilibrul organismului. Dacă organismul este sănătos, Candida este ţinută sub control. În condiţiile în care rezistenţa organismului scade, Candida se multiplică, provocând infecţii în zona genitală, atât la femei cât şi la bărbaţi. În general vorbind, ea nu se transmite numai prin contact sexual. Factorul principal care înlesneşte apariţia ciupercii este administrarea de antibiotice cu spectru larg de acţiune. În urma unor tratamente prelungite cu antibiotice şi cortizon, boala se poate extinde la aparatul genital, la cel digestiv, precum şi la plămâni.

Factorii favorizanţi:

-Antibioticele, care luate în cadrul unor tratamente îndelungate duc la dezechilibrele florei intestinale.

-Transformările hormonale datorate pilulelor contraceptive, menstruaţiei sau sarcinii.

-Diabetul ne tratat.

-Toaleta vaginală agresivă, cu săpunuri inadecvate.

-Hainele prea strâmte şi materialele sintetice din care sunt confecţionate.

Punerea în evidenţă a ciupercilor se face prin examinarea la microscop a secreţiilor vaginale la feme9i, iar la bărbaţi, a probelor prelevate din uretră. În cazul candidozei, simptomele apar în decurs de 2-14 zile.

Simptome.

            La femei, candidoza provoacă o infecţie subacută a vulvei şi a vaginului, această infecţie putând deveni uneori acută. În majoritatea cazurilor însă apar scurgeri alb-gălbui, însoţite de mâncărimi vulvare, senzaţie de arsură la urinare, dureri în timpul raporturilor sexuale.

            În extrem de puţine cazuri infecţia nu are nici un fel de simptome.

            În majoritatea cazurilor bărbatul nu este afectat şi nu are nevoie, în general de tratament. În aproximativ 20% din cazuri, pot apărea scurgeri moderate şi intermitente sau mâncărimi uretrale, mâncărimi şi tumefieri la nivelul penisului.

Complicaţii.

            În cazul candidozei, nu există complicaţii serioase, dar recidivele frecvente, pe care le sufere femeile ce nu se tratează de candidoză, le pot afecta serios viaţa sexuală.

Tratament:

Pentru a combate infecţia cu Candida albicons este necesar să renunţaţi la toate formele de zahăr, inclusiv la produsele din lapte (conţin lactoză), fructele (nu şi legumele), cafeaua, alcoolul, făina albă şi orzul decorticat. Consumaţi în schimb iaurt sau kefir, acestea conţin bacterii de genul lactobaccililor care ajută la limitarea infecţiei.

Candidoza pentru a se înmulţi are nevoie de carbohidraţi şi de zahăr. Deci ca să luptaţi eficient cu această boală va trebui să renunţaţi la tot ce conţine zahăr, miere, fructele, sucurile de fructe sau orice alt aliment pe bază de fructe. Nu trebuie de asemenea să se consume prea mult lapte sau produse de lapte care au un conţinut ridicat de lactoză care creează un mediu perfect pentru dezvoltarea candidozei.

Elementul principal care dezvoltă candida este zahărul, de aceia este foarte important să se elimine orice aliment care aduce un aport de zahăr organismului. Trebuie evitată pâinea, berea, brânza, băuturile alcoolice sunt şi ele oprite. Totodată alimentele procesate sau conservate pot conţine zaharuri sau alte substanţe care ajută la dezvoltarea bolii.



Drojdia sub orice fel trebuie şi ea evitată pentru că este o hrană a candidei: pâinea, băuturile alcoolice, ceaiul negru, brânza sau oţetul conţin drojdie, care favorizează dezvoltarea candidei. Acestea trebuie înlocuite cu legume verzi, salate, produse de pasăre, carne şi peşte. Este recomandat să se folosească cât mai mult usturoi, ghimber, ulei de măsline, rozmarin, cimbru, lămâie, măghiran, acestea ajutând la distrugerea ciupercii. Se evită mâncărurile cu grăsimi animale.

Se va consuma minimum 2 litri de lichide pentru eliminarea toxinelor din organism produse de aceşti fungi. Este preferabil să se consume sucuri de legume şi fructe care conţin vitamina C.

Zincul este şi el important şi se poate lua sub formă de suplimente de la farmacie. Se ia 15 mg de 2 ori pe zi timp de 30 zile.

Vitamina E ajută organismului să se întărească şi să lupte cu boala şi de asemenea are efect de distrugere a trichomonasului, menţinând şi echilibrul hormonal, ceea ce duce la înlăturarea uscăciunii apărute la nivelul vaginului.

La femei tratamentul este simplu constând în aplicarea în vagin de ovule antifungice şi a unei creme, la nivelul vulvei, timp de 2 săptămâni. Boala poate recidiva destul de frecvent, datorită reinfectării de la un partener infectat sau a persistenţei cauzelor favorizante.

La bărbaţi se recomandă în general, aplicarea unei creme antifungice, acest tratament fiind suficient pentru vindecare.

            Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, busuioc, cimbru, iarbă mare, levănţică, mărul lupului, molid, mur, nalbă mare, plop negru, salvie, scumpie, săpunariţă, tătăneasă, traista ciobanului, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

AFIN ( Vaccinum myrtillus); frunze- 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară, se bea în cursul unei zile. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Astringent, antibiotic, scade zahărul din sânge.

-2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 15 minute. Se folosesc la tratarea diareei, antiseptic urinar şi uşor diareic.

            Fructele- 2 linguriţe de fructe se vor pune la 500 ml apă. Se va fierbe la foc mic 30 minute. Se va bea călduţ în decursul unei zile. Se pot face şi gargarisme în inflamaţiile mucoasei bucale.

-2 linguriţe de fructe zdrobite se vor pune la 500 ml de apă de seara până dimineaţa la temperatura camerei. A doua zi se va bea în decursul zilei.

-2 linguriţe de fructe uscate se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) Se pun 2 linguriţe de busuioc la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se clăteşte gura de mai multe ori pe zi, însă obligatoriu după fiecare masă. Se face acest lucru până la vindecarea complectă.

Cimbru de grădină (Satureja hortensis) -2 linguriţe de plantă mărunţită se toarnă în 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Distruge şi stafilococul şi streptococul.

-Decoct din 2 linguri de plantă fiartă timp de 5 minute, apoi strecurat se va folosi extern la spălături vaginale sau gargară, comprese pe ochi, răni, etc.

Tinctură– se va putea face din 50 g de plantă mărunţită, pusă într-o sticlă cu capac ermetic. Peste ea se va pune alcool alimentar de 70˚. Se închide ermetic şi se păstrează 15 zile, timp în care se agită de mai multe ori pe zi. Se strecoară după acest timp. Se va lua câte 10 picături- 1 linguriţă de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Se poate face şi cu spirt medicinal în cazul în care se foloseşte extern. Se foloseşte mai ales la paralizii, scleroză, sau chiar diferite răni.

Ghiocel (Galantus nivalis) Atenţionare: toate părţile plantei au acţiune foarte toxică asupra organismului în cazul în care se doreşte folosirea internă este indicată folosirea preparatelor farmaceutice!!!

-Se va fierbe timp de 5 minute o linguriţă de plantă sau bulb mărunţit la 250 ml apă. Se va bea cu înghiţituri mici în cursul unei zile

-Extern se va face un preparat mai concentrat din 50 g de plantă care se va fierbe în 2 litri de apă timp de 20 minute după care se va strecura. Se va putea folosi la diferite spălături sau băi.

Iarbă mare (Inula helenium) 2 linguriţe de rădăcină şi tuberculi se pun la 250 ml apă care se fierbe până scade la jumătate. Se iau câte 3-4 linguri pe zi. Concomitent se bea şi ceai de iarbă mare 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă acoperit pentru 20 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Levănţică (Lavandula angustfolia) pulbere de lavandă-se va măcina planta uscată cu râşniţa de cafea apoi se va pune ce s-a măcinat la întuneric pentru că lumina influenţează negativ şi se închide ermetic pentru a nu-şi pierde aroma. Se va putea lua de 3-4 ori pe zi o cantitate egală cu un vârf de cuţit sau chiar o linguriţă. Se va lua înainte de mese cu 15 minute. Este bine ca acesta să fie ţinut puţin sub limbă după care se va înghiţi cu puţină apă.

-Din 2 linguriţe de praf de plantă măcinat proaspăt cu râşniţa de cafea se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se lasă pentru 10 minute acoperit după care se vor putea consuma. Se poate îndulci cu miere dacă nu aveţi diabet. Se pot consuma trei astfel de ceaiuri pe zi.

-50 g de praf de plantă măcinată fin cu râşniţa de cafea se vor pune în 250 ml alcool alimentar de 70°. Se va ţine ermetic închis şi se agită timp de 15 zile foarte des pentru a extrage principiile din plante. După 15 zile se strecoară şi se va pune în sticle de culoare închisă care se pot închide ermetic.





Administrare– în funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii se poate administra între 10 picături sau o linguriţă de 3-4 ori pe zi, sau doar la nevoie. Se poate face totuşi o cură cu acest preparat de 30 de zile câte o linguriţă de 3 ori pe zi luată înainte de mese în afecţiunile neurologice, fiind foarte utilă.

Mărul lupului (Aristolochia clematitis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală local de mai multe ori pe zi, fiind un bun dezinfectant care poate distruge levurile. Nu se va înghiţii. Este preferabil să se folosească la spălături vaginale sau externe. Intern este dificil de administrat fiind o plantă toxică, deci ne indicată să se folosească intern.

Molid (Picea albis) muguri zdrobiţi 2 linguriţe se pun la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi se face gargară sau se fac spălături de mai multe ori pe zi. Este foarte utilă la orice localizare.

Mur (Rubus fruticosum) 2 linguriţe de frunze se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Extern – gargară cu cantitate dublă de plantă.

Nalbă mare (Althea officinalis) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se folosesc la gargară şi spălături vaginale.

Plop negru (populus nigra)- se folosesc mugurii: 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se vor pune la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Cu acest lichid se vor face gargară sau spălături la gură sau în alte locuri unde există candidoză. Se face de mai multe ori pe zi.

Salvie (Salvia officinalis)– 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate face gargară, spălături sau chiar să se bea . Dacă se doreşte să fie băută se poate îndulci cu miere după gust dacă nu există contra indicaţii.

Săpunariţa (Saponaria officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă rece şi se lasă pentru 8 ore la macerat. Se bea fracţionat în cursul unei zile, ajutând totodată şi la eliminarea toxinelor din organism.

Extern 2 linguriţe de rădăcină se fierb 5 minute la 250 ml apă apoi se strecoară. Se poate face gargară sau spălături vaginale.

Scumpie (Cotinus coggygria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală local de mai multe ori pe zi, sau se face gargară.

Tătăneasă (Symphythum officinalis)– se pune praf de plantă pe leziunile externe. Se poate folosi atât sub această formă cât şi ceai sau tinctură. Extern ceai se face din 2 linguriţe de plantă fiartă timp de 10 minute în 250 ml apă. Se strecoară, apoi se aplică sub formă de spălătură, compresă, gargară, etc. De asemenea se mai poate face un unguent. Tinctura extern se pune la 100 ml apă 1 linguriţă şi cu ea se tamponează. Intern se va face ceai cu jumătate de cantitate de plante şi se face un tratament cu 2-3 căni băute în cursul unei zile. Tinctura se ia de asemenea şi intern diluată 1 linguriţă la 100 ml şi se pot face gargară sau se înghit 3 asemenea porţii pe zi, sau după fiecare masă. Depinde de localizarea candidozei.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se spală local de mai multe ori pe zi,



Usturoi (Allium sativum) se curăţă usturoi şi se pisează apoi 2 linguri se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Cu acest lichid se pot face spălături sau tamponamente pe locurile afectate.

Combinaţii: pentru spălături vaginale –flori de gălbenele, urzică albă şi muşeţel în părţi egale 2 linguriţe plante amestecate la 250 ml apă clocotită. Se acopere 15 minute apoi se fac spălături vaginale.

Intern- Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

Medicul german Klaus Kustermann din Baden-Baden este convins că extractul de grepfruit este cel mai eficient antibiotic pe care l-a creat natura.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.



Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Dermogent.

Preparat pentru tratarea afecţiunilor pielii- Uz extern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Este o soluţie pentru uz extern cu efecte cicatrizante, antiinfecţioase şi regenerative epiteliale extrem de puternice. Remarcabil la acest produs este spectrul antimicrobian foarte larg. Dermogentul inhibă dezvoltarea sau chiar distruge ciupercile patogene, protozoarele, bacteriile şi anumiţi viruşi. Este ideal ca remediu de prim ajutor în tratarea rănilor şi arsurilor de gravitate mică şi medie, dar şi pentru a grăbi vindecarea intervenţiilor chirurgicale, pentru a eradica infecţiile persistente, a închide plăgile greu vindecabile.

Acţiuni: antiseptic al pielii foarte puternic şi cu spectru larg, antiseptic bucal şi faringian, antiseptic genital, antiinflamator puternic, antitumoral, astringent, calmant pentru piele, cicatrizant rapid, favorizează cicatrizarea estetică, măreşte viteza de regenerare a pielii şi a mucoaselor.

Indicaţii: răni (tăieturi, zgârieturi, împunsături, muşcături), răni infectate, pentru grăbirea vindecării intervenţiilor chirurgicale, preântâmpinarea infecţiilor, înţepături de insecte, afte, gingivită, acnee, hemoroizi, varice, tromboflebită, anexită, eczeme infecţioase, erupţii cutanate, tumori exteriorizate, cicatrici cheloide, tricomoniază, candida.

Precauţii şi contraindicaţii: Nu se fac aplicaţii pe răni deschise, pe ţesuturi sau mucoase iritate, mai ales cu tinctură ne diluată, deoarece pot apare dureri, senzaţii de arsură puternică, etc.

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close