Candidoză vaginală – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Candidoză vaginală.

Produce dureri, eroziuni şi o secreţie vaginală verzuie urât mirositoare.

Tratament:

Pentru a combate infecţia cu Candida albicans este necesar să renunţaţi la toate formele de zahăr, inclusiv la produsele din lapte (conţin lactoză), fructele (nu şi legumele), cafeaua, alcoolul, făina albă şi orzul decorticat. Consumaţi în schimb iaurt sau kefir, acestea conţin bacterii de genul lactobaccililor care ajută la limitarea infecţiei.

La femei tratamentul este simplu constând în aplicarea în vagin de ovule antifungice şi a unei creme, la nivelul vulvei, timp de 2 săptămâni. Boala poate recidiva destul de frecvent, datorită reinfectării de la un partener infectat sau a persistenţei cauzelor favorizante.

La bărbaţi se recomandă în general, aplicarea unei creme antifungice, acest tratament fiind suficient pentru vindecare.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, busuioc, cimbru, ghiocel, levănţică, mărul lupului, molid, plop negru, salvie, scumpie, tătăneasă, traista ciobanului, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi. Este un ceai foarte eficient.

Busuioc (Ocinum basilicum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Cimbru (Satureja hortensis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Ghiocei (Galanthus nivalis) Se foloseşte 50 g de plantă (bulb, frunze şi flori. Se mărunţeşte şi se pune la 3 litri de apă. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate folosi la spălături în cazul candidozei fiind foarte eficientă în cazul candidozei vaginale.

Levănţică (Lavandula angustifolia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.



Mărul lupului (Aristolochia clematitis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Molid (Picea albis) 4 linguri de muguri mărunţiţi se pun la 1 litru de apă şi se fierb până scad la jumătate. Se strecoară şi se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Plop negru (Populus nigra) Se poate folosi şi mugurii de plop cu care se poate face ceai. Acesta are efect asemănător propolisului (mai diminuat). Se vor pune 2 linguriţe de muguri la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se poate îndulci cu miere cina nu are contra indicaţii.

Salvie (Salvia officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Scumpie (Cotinus coggygria) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Tătăneasă (Symphytum officinalis) 2 linguri de rădăcină mărunţită se pun la 500 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se fac 2 spălături pe zi.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături vaginale de 2 ori pe zi.

Usturoi (Allium sativum) Consumaţi usturoi- alicina, substanţa activă are proprietăţi antifungice şi antiinfecţioase.

Tratament complex. Se vor cumpăra următoarele plante medicinale: cimbru, coada şoricelului, gălbenele, iasomie, pelin,  rostopască. Se va face intern tratament cu 1 linguriţă de plante mărunţite şi puse la 250 ml apă clocotită. Se beau 3 căni pe zi. Se face apoi spălătură vaginală din amestecul acesta folosind 2 linguri la fiecare 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale. Una dimineaţa şi una seara cu irigatorul. Este unul din cele mai eficiente tratamente. Se pune suplimentar în vagin o dată la 7 zile iaurt din lapte ne pasteurizat. Se pune pe un tampon de vată şi se ţine în funcţie de toleranţă între 20 minute, sau chiar toată noaptea.

Tratament simplu. Dacă aveţi candidoză vaginală, scurgeri, mâncărimi, dureri abdominale, etc din cauza candidozei un tratament foarte simplu vă scapă de acest necaz. Se pune 4 linguri de oţet de mere la 1 litru de apă şi se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi. Intern luaţi 2 linguri de oţet care se pun la 250 ml apă şi se pune 1-2 linguri miere (după gust) în aşa fel ca să se obţină o băutură răcoritoare care să vă placă ca gust şi să vă rezolve totodată şi această problemă. Se pot consuma şi 5-6 căni pe zi.

In toate cazurile se poate introduce câte un ovul de propolis care este introdus după o spălătură. Se pune apoi un tampon de vată pentru a nu păta lenjeria.

Intern- Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

Aplicaţi pe zonele afectate un amestec de iaurt proaspăt şi câteva picături de ulei esenţial de tei, usturoi foarte diluat pentru a combate infecţia, sau de gălbenele, pentru calmarea mâncărimilor şi durerii.





Consumaţi iaurt cu lactobacillus acidophylus  cultură bacteriană care ajută la restaurarea florei intestinale şi compensează efectele negative ale ciupercii asupra florei vaginale.

Îmbibaţi tampoane periodic cu iaurt proaspăt pentru a regenera flora vaginală. Se face o dată la 7 zile şi vindecă şi eventualele leziuni care pot fi prezente.

Apă cu oţet. La 1 litru de apă fiartă se adaugă 3-4 linguri de oţet. Cu aceasta se fac spălături timp de o lună. În primele 7 zile se fac de 2 ori pe zi. Se va folosi irigatorul de către femei.

Argila– cea de la Favisan pentru candidoza vaginală. Se foloseşte conform prospectului.

Acidophillus (supliment alimentar) rezolvă foarte rapid această afecţiune. Se poate lua de la farmacii sau de la plante medicinale.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.



Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Dermogent.

Preparat pentru tratarea afecţiunilor pielii- Uz extern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.



Este o soluţie pentru uz extern cu efecte cicatrizante, antiinfecţioase şi regenerative epiteliale extrem de puternice. Remarcabil la acest produs este spectrul antimicrobian foarte larg. Dermogentul inhibă dezvoltarea sau chiar distruge ciupercile patogene, protozoarele, bacteriile şi anumiţi viruşi. Este ideal ca remediu de prim ajutor în tratarea rănilor şi arsurilor de gravitate mică şi medie, dar şi pentru a grăbi vindecarea intervenţiilor chirurgicale, pentru a eradica infecţiile persistente, a închide plăgile greu vindecabile.

Acţiuni: antiseptic al pielii foarte puternic şi cu spectru larg, antiseptic bucal şi faringian, antiseptic genital, antiinflamator puternic, antitumoral, astringent, calmant pentru piele, cicatrizant rapid, favorizează cicatrizarea estetică, măreşte viteza de regenerare a pielii şi a mucoaselor.

Indicaţii: răni (tăieturi, zgârieturi, împunsături, muşcături), răni infectate, pentru grăbirea vindecării intervenţiilor chirurgicale, preântâmpinarea infecţiilor, înţepături de insecte, afte, gingivită, acnee, hemoroizi, varice, tromboflebită, anexită, eczeme infecţioase, erupţii cutanate, tumori exteriorizate, cicatrici cheloide, tricomoniază, candida.

Precauţii şi contraindicaţii: Nu se fac aplicaţii pe răni deschise, pe ţesuturi sau mucoase iritate, mai ales cu tinctură ne diluată, deoarece pot apare dureri, senzaţii de arsură puternică, etc.

 

 

Se face tratament şi pentru creşterea imunităţii.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close