Ce este Sindromul Flu-Like?

Ce este sindromul gripal Flu-Like ?

Alți termeni: gripă, febră și frisoane

Sindromul este asemănător gripei este un efect secundar al multor tratamente utilizate în tratamentul cancerului. Procesul exact al modului în care este cauzat sindromul asemănător gripei nu este pe deplin înțeles. Cu toate acestea, atunci când organismul este expus la anumite medicamente se crede că aceste medicamente declanșează mecanisme inflamatorii normale ale sistemului imunitar.

Acest proces este similar cu răspunsul organismului atunci când este vorba de un virus “gripei”.

Simptomele de sindrom asemănător gripei:

Febră (debut brusc, temporizare asociată cu terapia care provoacă sindromul asemănător gripei).

Frisoane (adesea vin înaintea febrei, de obicei implică mai întâi corpul superior).

Tulburări musculare / articulare (mialgii / artralgii) (dureri generalizate și dureri, însoțite de senzația de slăbiciune, pot sau nu să fie ușurate prin odihnă).

Cefaleea (de obicei pe frunte, însoțită de sensibilitate la lumină, poate include tulburări vizuale, de exemplu, estomparea).

Apetit slab.

Greață, vărsături

Diaree

Nasterea nazală (nasul curbat, de obicei, limpede, apoasă și persistentă).

Tuse (uscată, hacking și persistentă, rareori productivă).

Durerea osoasă.

Oboseală (stare generală de rău) (însoțită de senzație de apatie, lipsă de energie sau motivație).

Tratamente pentru cancer asociate cu sindromul de fum-like:

Terapii biologice cum ar fi:

Interleukină-2, interferoni

Factorii de stimulare a coloniilor (GM-CSF)

Anticorpi monoclonali

Medicamentele pentru chimioterapie asociate cu sindromul asemănător gripei:

bleomicină, cladribină, citarabină, dacarbazină, fluorouracil, l-asparaginază, procarbazină și trimetrexat.

Cu unele dintre medicamente, sindromul asemănător gripei este asociat cu doza și nu toate simptomele de gripă sunt prezente la fiecare dintre medicamentele menționate. Perioada de timp pentru sindromul asemănător gripei variază, precum și severitatea simptomelor asemănătoare gripei. Un alt aspect al acestor simptome de gripă este că ele pot fi mai grave la început, dar, pe măsură ce corpul “se obișnuiește” cu medicamentul, experiența febrei și a frisoanelor, de exemplu, va fi mai puțin severă cu dozele ulterioare. Simptomele se pot reapărea sau se pot agrava dacă tratamentul este întrerupt și apoi reluat sau dacă doza este crescută. Semnele asemănătoare gripalelor se rezolvă odată ce tratamentul este oprit complet.

Managementul sindromului asemănător gripei:

Lucruri pe care le puteți face pentru simptome de gripa:

General:

Adresați-vă medicului dumneavoastră profesionist pentru a explica medicamentele pe care le luați pentru a vă trata cancerul. Mai exact, întrebați ce tip de reacții adverse vă puteți aștepta și ce se va face pentru a preveni sau a controla efectele secundare.

Febră:

Lucruri pe care le puteți face pentru febră:

Luați o baie călduță (călduță) dacă sindromul de gripă cauzează febră. De asemenea, puteți folosi pachete de gheață sau gheață pentru confort. Unii pacienți consideră reconfortant că au o cârpă rece și umedă pe frunte sau pe partea din spate a gâtului.

Când aveți febră, pierdeți apă și puteți deshidrata. Prin urmare, este important să beți o mulțime de lichide (non-alcoolice și non-caffienate) în aceste perioade.

Luați medicamente pentru a controla simptomele febrei după cum se recomandă.

Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru febră:

Medicamente anti-piretice (anti-febră), cum ar fi acetaminofen (Tylenol®), sunt utilizate pentru tratamentul febrei legate de sindromul asemănător gripei. Aceasta poate fi prescrisă pentru a fi luată în permanență sau înainte de apariția febrei așteptate. Nu luați mai mult decât cantitatea recomandată de acetaminofen într-un interval de 24 de ore. Nu trebuie luate mai mult de 4 grame (gm) de acetaminofen. Dozele mai mari pot determina toxicitate la ficat. Verificați flaconul pentru doza de miligram (mg) din fiecare pilulă, 1000mg = 1 gram. Dacă luați medicamente care conțin acetaminofen ca unul dintre ingrediente, trebuie să țineți cont de doza totală pentru această zi. De exemplu: Percocet® și Darvocet® conțin 325 mg de acetaminofen per comprimat. Este important să examinați toate medicamentele pe care le luați împreună cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveți o tulburare de sângerare, trebuie să evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum și aspirina, deoarece aceste medicamente pot interfera cu trombocitele din sânge și pot prelungi sângerarea. Utilizarea acestor medicamente pentru a trata simptomele febrei trebuie discutată mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Frisoane:

Lucruri pe care le puteți face pentru frisoane:

În schimb, dacă sindromul gripei cauzează frisoane, ar trebui să vă puneți niște haine calde, pături sau să faceți o baie caldă. Dacă vă place să folosiți pachete fierbinți sau încălzitoare, aveți grijă pentru a evita arderea pielii.

Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru frisoane:

Un stupefian poate fi prescris, cum ar fi meperidina sau hidromorfonul, pentru a opri frisoanele severe care pot apărea cu unele medicamente.

Mușchi și / sau articulații:

Lucruri pe care le puteți face pentru dureri musculare și / sau articulare:

Unii pacienți consideră că aplicarea căldurii sau a frigului la articulații și mușchii ajută la ameliorarea o parte din disconfort.

Odihniți când vă simțiți amețit și obosit, ar trebui să existe un echilibru între odihnă și exerciții fizice. Unele exerciții fizice pot spori efectiv nivelul de energie. Adresați-vă medicului dacă exercițiul este potrivit pentru dumneavoastră în timpul sindromului asemănător gripei.

Tehnici de relaxare.

Medicamente care pot fi recomandate de către medicul dumneavoastră pentru dureri musculare și / sau articulare:

Analgezice (medicamente pentru durere) cum ar fi acetaminofen. Nu luați mai mult decât cantitatea recomandată de acetaminofen într-un interval de 24 de ore. Nu trebuie luate mai mult de 4 grame (gm) de acetaminofen. Dozele mai mari pot determina toxicitate la ficat. Verificați sticla pentru doza de miligram (mg) din fiecare pastilă, 1000 mg = 1 gram. Dacă luați medicamente care conțin acetaminofen ca unul dintre ingrediente, trebuie să țineți cont de doza totală pentru această zi. De exemplu: Percocet® și Darvocet® conțin fiecare câte 325mg de acetaminofen per comprimat. Este important să examinați toate medicamentele pe care le luați împreună cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveți o tulburare de sângerare, trebuie să evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum și aspirina, deoarece aceste medicamente pot interfera cu trombocitele din sânge și pot prelungi sângerarea. Utilizarea unor astfel de medicamente pentru a trata durerea de cap trebuie discutată mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Durere de cap:

Lucruri pe care le puteți face pentru durerea de cap:

Se odihnește într-o cameră liniștită, slab luminată. Poate că muzica relaxantă ar ajuta la calma durerea de cap.

Cârpă proaspătă pe frunte.

Durerile de cap care pot fi cauzate de congestia sinusală pot fi ajutate de căldură și abur.

Durerile de cap ce apar în partea din spate a capului sau gâtului pot fi legate de tensiunea musculară – căldura și / sau masajul pot ajuta.

Medicamente care pot fi recomandate de medicul dumneavoastră pentru dureri de cap:

Analgezice (medicamente pentru durere) cum ar fi acetaminofen. Nu luați mai mult decât cantitatea recomandată de acetaminofen într-un interval de 24 de ore. Nu trebuie luate mai mult de 4 grame (gm) de acetaminofen. Dozele mai mari pot determina toxicitate la ficat. Verificați sticla pentru doza de miligram (mg) din fiecare pastilă, 1000 mg = 1 gram. Dacă luați medicamente care conțin acetaminofen ca unul dintre ingrediente, trebuie să țineți cont de doza totală pentru această zi. De exemplu: Percocet® și Darvocet® conțin fiecare câte 325mg de acetaminofen per comprimat. Este important să examinați toate medicamentele pe care le luați împreună cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveți o tulburare de sângerare, trebuie să evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum și aspirina, deoarece aceste medicamente pot interfera cu trombocitele din sânge și pot prelungi sângerarea. Utilizarea unor astfel de medicamente pentru a trata durerea de cap asociată cu sindromul asemănător gripei trebuie discutată mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Pofta de poftă de mâncare

Lucruri pe care le puteți face pentru apetitul săraci: prepararea produselor alimentare:

Încercați să mâncați mese mici sau gustări, la fiecare două până la trei ore, în loc de trei mese mari pe zi (deveniți grazer). Nu vă așteptați să consumați mâncăruri de dimensiuni normale când suferiți de sindrom asemănător gripei.

Alimentele care sunt bogate în proteine ​​sau calorii sunt gustări bune pentru a fi la îndemână. Exemplele includ; lapte shakes, brânză, fructe, unt de arahide, nuci, biscuiti si sucuri.

Consumați alimente bogate în calorii și substanțe nutritive. Evitați alimentele cu conținut scăzut de calorii care vă umple, cum ar fi salata, bulionul și sifonul dietetic.

Atunci când alegeți băuturi, selectați lichide dense de nutrienți, cum ar fi laptele, ciocolată, sucuri și băuturi tip pumn.

Evitați mesele grele, alimentele grase / prajite și alimentele care provoacă gaze. Exemple de alimente care produc gaze includ: fasole, conopidă, broccoli, varză și băuturi carbogazoase.

Pregătiți alimente care sunt colorate și atrăgătoare pentru ochi.

Împrejurimi:

Încearcă să mănânci cu prietenii sau cu familia. Asigurați-un aliment un eveniment social. De multe ori, oamenii vor mânca mai mult când socializează.

Încercați să schimbați ora, locul și împrejurimile meselor. Urmăriți programul TV preferat în timp ce mâncați.

Utilizați o placă care este mai mare decât este necesar și puneți porțiuni mici pe plăcuță. Astfel, cantitatea de hrană pe care trebuie să o consumați nu pare atât de copleșitoare.

Evitați mirosurile neplăcute sau deranjante pentru dvs. în timp ce mâncați.

Modificări ale gustului:

Dacă nu mâncați prea mult în timpul sindromului gripei, deoarece ați pierdut simțul gustului din chimioterapie, poate doriți să încercați să adăugați diferite produse de coacere alimentelor.

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila