Ce este Sindromul Flu-Like?

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ce este sindromul gripal Flu-Like ?

Alți termeni: gripă, febră și frisoane

Sindromul este asemănător gripei este un efect secundar al multor tratamente utilizate în tratamentul cancerului. Procesul exact al modului în care este cauzat sindromul asemănător gripei nu este pe deplin înțeles. Cu toate acestea, atunci când organismul este expus la anumite medicamente se crede că aceste medicamente declanșează mecanisme inflamatorii normale ale sistemului imunitar.

Acest proces este similar cu răspunsul organismului atunci când este vorba de un virus “gripei”.

Simptomele de sindrom asemănător gripei:
Febră (debut brusc, temporizare asociată cu terapia care provoacă sindromul asemănător gripei).
Frisoane (adesea vin înaintea febrei, de obicei implică mai întâi corpul superior).
Tulburări musculare / articulare (mialgii / artralgii) (dureri generalizate și dureri, însoțite de senzația de slăbiciune, pot sau nu să fie ușurate prin odihnă).
Cefaleea (de obicei pe frunte, însoțită de sensibilitate la lumină, poate include tulburări vizuale, de exemplu, estomparea).
Apetit slab.
Greață, vărsături
Diaree
Nasterea nazală (nasul curbat, de obicei, limpede, apoasă și persistentă).
Tuse (uscată, hacking și persistentă, rareori productivă).
Durerea osoasă.
Oboseală (stare generală de rău) (însoțită de senzație de apatie, lipsă de energie sau motivație).
Tratamente pentru cancer asociate cu sindromul de fum-like:
Terapii biologice cum ar fi:
Interleukină-2, interferoni
Factorii de stimulare a coloniilor (GM-CSF)
Anticorpi monoclonali
Medicamentele pentru chimioterapie asociate cu sindromul asemănător gripei:
bleomicină, cladribină, citarabină, dacarbazină, fluorouracil, l-asparaginază, procarbazină și trimetrexat.
Cu unele dintre medicamente, sindromul asemănător gripei este asociat cu doza și nu toate simptomele de gripă sunt prezente la fiecare dintre medicamentele menționate. Perioada de timp pentru sindromul asemănător gripei variază, precum și severitatea simptomelor asemănătoare gripei. Un alt aspect al acestor simptome de gripă este că ele pot fi mai grave la început, dar, pe măsură ce corpul “se obișnuiește” cu medicamentul, experiența febrei și a frisoanelor, de exemplu, va fi mai puțin severă cu dozele ulterioare. Simptomele se pot reapărea sau se pot agrava dacă tratamentul este întrerupt și apoi reluat sau dacă doza este crescută. Semnele asemănătoare gripalelor se rezolvă odată ce tratamentul este oprit complet.

Managementul sindromului asemănător gripei:
Lucruri pe care le puteți face pentru simptome de gripa:

General:
Adresați-vă medicului dumneavoastră profesionist pentru a explica medicamentele pe care le luați pentru a vă trata cancerul. Mai exact, întrebați ce tip de reacții adverse vă puteți aștepta și ce se va face pentru a preveni sau a controla efectele secundare.

Febră:
Lucruri pe care le puteți face pentru febră:

Luați o baie călduță (călduță) dacă sindromul de gripă cauzează febră. De asemenea, puteți folosi pachete de gheață sau gheață pentru confort. Unii pacienți consideră reconfortant că au o cârpă rece și umedă pe frunte sau pe partea din spate a gâtului.
Când aveți febră, pierdeți apă și puteți deshidrata. Prin urmare, este important să beți o mulțime de lichide (non-alcoolice și non-caffienate) în aceste perioade.
Luați medicamente pentru a controla simptomele febrei după cum se recomandă.
Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru febră:

Medicamente anti-piretice (anti-febră), cum ar fi acetaminofen (Tylenol®), sunt utilizate pentru tratamentul febrei legate de sindromul asemănător gripei. Aceasta poate fi prescrisă pentru a fi luată în permanență sau înainte de apariția febrei așteptate. Nu luați mai mult decât cantitatea recomandată de acetaminofen într-un interval de 24 de ore. Nu trebuie luate mai mult de 4 grame (gm) de acetaminofen. Dozele mai mari pot determina toxicitate la ficat. Verificați flaconul pentru doza de miligram (mg) din fiecare pilulă, 1000mg = 1 gram. Dacă luați medicamente care conțin acetaminofen ca unul dintre ingrediente, trebuie să țineți cont de doza totală pentru această zi. De exemplu: Percocet® și Darvocet® conțin 325 mg de acetaminofen per comprimat. Este important să examinați toate medicamentele pe care le luați împreună cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveți o tulburare de sângerare, trebuie să evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum și aspirina, deoarece aceste medicamente pot interfera cu trombocitele din sânge și pot prelungi sângerarea. Utilizarea acestor medicamente pentru a trata simptomele febrei trebuie discutată mai întâi cu medicul dumneavoastră.
Frisoane:
Lucruri pe care le puteți face pentru frisoane:

În schimb, dacă sindromul gripei cauzează frisoane, ar trebui să vă puneți niște haine calde, pături sau să faceți o baie caldă. Dacă vă place să folosiți pachete fierbinți sau încălzitoare, aveți grijă pentru a evita arderea pielii.
Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru frisoane:
Un stupefian poate fi prescris, cum ar fi meperidina sau hidromorfonul, pentru a opri frisoanele severe care pot apărea cu unele medicamente.
Mușchi și / sau articulații:
Lucruri pe care le puteți face pentru dureri musculare și / sau articulare:

Unii pacienți consideră că aplicarea căldurii sau a frigului la articulații și mușchii ajută la ameliorarea o parte din disconfort.
Odihniți când vă simțiți amețit și obosit, ar trebui să existe un echilibru între odihnă și exerciții fizice. Unele exerciții fizice pot spori efectiv nivelul de energie. Adresați-vă medicului dacă exercițiul este potrivit pentru dumneavoastră în timpul sindromului asemănător gripei.
Tehnici de relaxare.
Medicamente care pot fi recomandate de către medicul dumneavoastră pentru dureri musculare și / sau articulare:

Analgezice (medicamente pentru durere) cum ar fi acetaminofen. Nu luați mai mult decât cantitatea recomandată de acetaminofen într-un interval de 24 de ore. Nu trebuie luate mai mult de 4 grame (gm) de acetaminofen. Dozele mai mari pot determina toxicitate la ficat. Verificați sticla pentru doza de miligram (mg) din fiecare pastilă, 1000 mg = 1 gram. Dacă luați medicamente care conțin acetaminofen ca unul dintre ingrediente, trebuie să țineți cont de doza totală pentru această zi. De exemplu: Percocet® și Darvocet® conțin fiecare câte 325mg de acetaminofen per comprimat. Este important să examinați toate medicamentele pe care le luați împreună cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveți o tulburare de sângerare, trebuie să evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum și aspirina, deoarece aceste medicamente pot interfera cu trombocitele din sânge și pot prelungi sângerarea. Utilizarea unor astfel de medicamente pentru a trata durerea de cap trebuie discutată mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Durere de cap:
Lucruri pe care le puteți face pentru durerea de cap:

Se odihnește într-o cameră liniștită, slab luminată. Poate că muzica relaxantă ar ajuta la calma durerea de cap.
Cârpă proaspătă pe frunte.
Durerile de cap care pot fi cauzate de congestia sinusală pot fi ajutate de căldură și abur.
Durerile de cap ce apar în partea din spate a capului sau gâtului pot fi legate de tensiunea musculară – căldura și / sau masajul pot ajuta.
Medicamente care pot fi recomandate de medicul dumneavoastră pentru dureri de cap:

Analgezice (medicamente pentru durere) cum ar fi acetaminofen. Nu luați mai mult decât cantitatea recomandată de acetaminofen într-un interval de 24 de ore. Nu trebuie luate mai mult de 4 grame (gm) de acetaminofen. Dozele mai mari pot determina toxicitate la ficat. Verificați sticla pentru doza de miligram (mg) din fiecare pastilă, 1000 mg = 1 gram. Dacă luați medicamente care conțin acetaminofen ca unul dintre ingrediente, trebuie să țineți cont de doza totală pentru această zi. De exemplu: Percocet® și Darvocet® conțin fiecare câte 325mg de acetaminofen per comprimat. Este important să examinați toate medicamentele pe care le luați împreună cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveți o tulburare de sângerare, trebuie să evitați medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), precum și aspirina, deoarece aceste medicamente pot interfera cu trombocitele din sânge și pot prelungi sângerarea. Utilizarea unor astfel de medicamente pentru a trata durerea de cap asociată cu sindromul asemănător gripei trebuie discutată mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Pofta de poftă de mâncare
Lucruri pe care le puteți face pentru apetitul săraci: prepararea produselor alimentare:

Încercați să mâncați mese mici sau gustări, la fiecare două până la trei ore, în loc de trei mese mari pe zi (deveniți grazer). Nu vă așteptați să consumați mâncăruri de dimensiuni normale când suferiți de sindrom asemănător gripei.
Alimentele care sunt bogate în proteine ​​sau calorii sunt gustări bune pentru a fi la îndemână. Exemplele includ; lapte shakes, brânză, fructe, unt de arahide, nuci, biscuiti si sucuri.
Consumați alimente bogate în calorii și substanțe nutritive. Evitați alimentele cu conținut scăzut de calorii care vă umple, cum ar fi salata, bulionul și sifonul dietetic.
Atunci când alegeți băuturi, selectați lichide dense de nutrienți, cum ar fi laptele, ciocolată, sucuri și băuturi tip pumn.
Evitați mesele grele, alimentele grase / prajite și alimentele care provoacă gaze. Exemple de alimente care produc gaze includ: fasole, conopidă, broccoli, varză și băuturi carbogazoase.
Pregătiți alimente care sunt colorate și atrăgătoare pentru ochi.
Împrejurimi:

Încearcă să mănânci cu prietenii sau cu familia. Asigurați-un aliment un eveniment social. De multe ori, oamenii vor mânca mai mult când socializează.
Încercați să schimbați ora, locul și împrejurimile meselor. Urmăriți programul TV preferat în timp ce mâncați.
Utilizați o placă care este mai mare decât este necesar și puneți porțiuni mici pe plăcuță. Astfel, cantitatea de hrană pe care trebuie să o consumați nu pare atât de copleșitoare.
Evitați mirosurile neplăcute sau deranjante pentru dvs. în timp ce mâncați.
Modificări ale gustului:

Dacă nu mâncați prea mult în timpul sindromului gripei, deoarece ați pierdut simțul gustului din chimioterapie, poate doriți să încercați să adăugați diferite produse de coacere alimentelor.
Dacă aveți un gust neplăcut în gură, încercați să sugeți pe bomboane sau băuturi dure sau guma de mestecat. De asemenea, păstrați-vă gura curată perindând cel puțin de două ori pe zi și clătiți-vă gura cu apă între mese / gustări.
Gură uscată:

Dacă nu mâncați prea mult deoarece simptomele asemănătoare gripei vă provoacă uscarea gurii, încercați să măriți aportul de lichide nealcoolice la cel puțin două litri pe zi; asigurați-vă că este bine ca medicul să bea acest lichid foarte mult. De asemenea, limitați cantitatea de hrană pe care o consumați cu mese. Lichidele vă fac să vă simțiți plini. Salvați lichidele între mese.
Evitați pasta de dinți și apă de gură care conțin alcool, deoarece aceasta poate provoca uscarea ulterioară a gurii. Pentru a stimula saliva sau pentru a vă face gura umedă, încercați să sugeți cuburi de gheață, bomboane sau gume.
Tulburări ale gurii:

Dacă nu mâncați pentru că simptomele asemănătoare gripei includ leziuni la nivelul gurii, utilizați o periuță de dinți cu peri moi. Puteți, de asemenea, clătiți gura cu un amestec de 1/2 la 1 linguriță de bicarbonat de sodiu sau 1/2 la 1 linguriță de sare în 8 uncii de apă aproximativ patru sau cinci ori pe zi. Consultați medicul dacă este bine să utilizați acetaminofen (Tylenol®) sau ibuprofen pentru disconfort.
Exercițiu:

După aprobarea de la medicul dumneavoastră, încercați să faceți un exercițiu zilnic, ușor în timpul simptomelor asemănătoare gripei. Uneori, o activitate zilnică, cum ar fi douăzeci de minute de mers pe jos sau yoga, vă va ajuta să vă stimulați apetitul, să vă sculați de stres, să vă îmbunătățiți starea de spirit și să vă ajutați să dormiți mai bine noaptea.
Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru a crește apetitul dumneavoastră în timpul simptomelor asemănătoare gripei:
* Notă: Aceste medicamente nu sunt prescrise de obicei pentru probleme de apetitură temporară sau pe termen scurt și pot să nu fie adecvate în combinație cu anumite protocoale de tratament.

Megestrol acetat (Megace®) vine într-o pilulă și formă lichidă.
Metoclopramida (Reglan®) vine în comprimate (pilule) și sub formă lichidă.
Dronabinolul (Marinol®) se găsește sub formă de capsule (pilule).
Steroizii, cum ar fi prednison sau dexametazonă (Decadron®), pot crește apetitul și simțul bunăstării. Aceste de asemenea, vin în tablete și în formă lichidă. Alcoolul, un pahar de vin sau bere, vă poate ajuta să vă stimulați apetitul și să adăugați niște calorii la masă. Năpadele și vărsăturile: Lucruri pe care le puteți face pentru greață și vărsături: Sugestii pentru alimentație: alimente pe parcursul zilei. Mancati inainte de a va face prea foame. Consuma alimente uscate, cum ar fi cereale uscate, prajituri sau biscuiti fara lichide, mai ales primul lucru dimineata. Evitati mesele grele, bogate in grasimi si grasimi chiar inainte de chimioterapie. Nu mancati alimentele preferate in timpul gripei sindrom. Acestea nu vor mai fi alimente preferate dacă începeți să le asociați cu episoade de greață și vărsături. Împrejurimi: Evitați mirosurile puternice. Nu stați plat cel puțin două ore după ce ați mâncat. Se odihnește așezat în sus sau înclinat cu capul ridicat. Aerul curat și hainele libere pot fi de ajutor după masă. Exercitarea după masă poate încetini digestia și poate crește disconfortul. Distragerea: Relaxați-vă și încercați să vă păstrați mintea de pe chimioterapie când apar simptome asemănătoare gripei. Adu-ți muzică liniștitoare, benzi de relaxare sau CD-uri, cu tine la chemo. Poate că doriți să aduceți un film amuzant pentru a viziona în timpul chimioterapiei și / sau un prieten sau un membru al familiei pentru a vă menține compania. Altele: Dacă vărsați din cauza simptomelor asemănătoare gripei, opriți consumul. Odată ce opriți vărsătura, încetați încet mâncarea. Începeți cu cantități mici de lichide limpezi, cum ar fi bulion, suc de suc, băuturi sportive sau apă. Apoi, avansați la lumină, alimente ușoare, cum ar fi jello, banane, orez sau pâine prăjită. În curând, vă veți întoarce la alimente solide. Evitați cofeina și fumatul. Scoateți-vă pe bomboane grele, pe buze sau pe gheață în timpul chimioterapiei. Luați medicamentele pentru greață și vărsături, așa cum le-a prescris medicul pentru simptome asemănătoare gripei. Dacă alergați puțin, cereți o reumplere. Notificați-vă asistenta sau medicul dacă vă simțiți greață în timpul chimioterapiei.

Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru greață și vărsături:
* Notă: Medicul dumneavoastră nu poate prescrie medicamente anti-greață deoarece nu toate chimioterapia cauzează greață și vărsături. Cu toate acestea, în cazul în care chimioterapia este susceptibilă de a provoca greață și vărsături, medicul dumneavoastră vă poate prescrie una sau mai multe din următoarele medicamente comune anti-greață:

dolasetron (Anzemet®)
granisetron (Kytril®)
ondansetron (Zofran®)
proclorperazină (Compazine®)
promethazine (Phenergan®, Anergan®)
lorazepam (Ativan®)
metoclopramida (Reglan®)
dexametazonă (Decadron®)
Acestea pot fi prescrise pentru a vă lua înainte, în timpul și / sau după chimioterapie. După cum puteți vedea, există multe medicamente diferite pe care le poate prescrie medicul dumneavoastră pentru a controla aceste simptome de gripă. Este posibil să încercați câteva medicamente diferite înainte de a găsi potrivirea potrivită pentru sindromul dumneavoastră asemănător gripei.

Diaree:
Lucruri pe care le puteți face pentru diaree:

dietetice:

Consumați multe lichide clare (8-10 pahare pe zi). Exemple: gatoradă, bulion, jello, apă, etc.
Consumați frecvent cantități mici de alimente moi cu fibre slabe. Exemple: banane, orez, fidea, pâine albă, pui jupuit, curcan sau pești albi ușori.
Evitați alimente precum:
Alimente grase, grase sau prăjite.
Legume crude sau fructe.
Condimente puternice.
Cereale integrale și cereale, nuci și popcorn.
Produse alimentare și băuturi care formează gaz (fasole, varză, băuturi carbogazoase).
Produse cu conținut de lactoză, suplimente sau alcool.
Limitați alimentele și băuturile cu cofeină și băuturi extrem de calde sau reci.
Medicament: (disponibil peste factură – citiți eticheta și consultați-vă cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că puteți lua acest medicament cu simptome asemănătoare gripei):

Loperamida (Imodium®)
Capsule de Kaopectate II
Mașinile anti-diaree Maalox®
Pepto Diarrhea Control® (urmați instrucțiunile de pe recipient)
Evitați: suplimente pe bază de plante (ciulin de lapte, cayenne, ginseng, saw palmetto și altele).
Ingrijirea pielii:

Curățați ușor pielea din jurul anusului cu apă caldă și o cârpă moale, apoi uscați ușor și complet.
Poate aplica o cremă barieră (cum ar fi Desitin®) pe pielea iritată.
Permiteți pielea iritată să fie expusă cât mai mult posibil la aer liber.
Medicamente care pot fi prescrise de către medicul dumneavoastră pentru diaree:
(Aceste medicamente sunt disponibile numai pe bază de rețetă):

Difenoxilat – sulfat de atropină (Lomotil®)
Tinctura de opiu
Râul nasului:
Lucruri pe care le puteți face pentru nasul curgător:

Utilizați un vaporizator sau un umidificator pentru a umezi aerul. Evitați aerul uscat. Acest lucru vă va ajuta să vă lichefiați secrețiile de mucus atunci când sunteți congestionat. Deși este posibil să aveți un nas curbat datorită sindromului asemănător gripei, este important ca aceste secreții să continue să se scurgă, pentru a preveni supraaglomerarea bacteriilor din sinusuri de congestie.
Beți 2 până la 3 litri de lichid la fiecare 24 de ore, cu excepția cazului în care vi sa spus să vă limitați admisia de lichide și să mențineți o alimentație bună. Păstrarea bine hidratată va împiedica congestia și, de asemenea, va lichefia secrețiile.

Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru nasul curbat:

Tratamentul unui nas curbat în timpul unui sindrom asemănător gripei poate include terapia cu antibiotice dacă este prezentă o infecție, decongestionante, aer umed (cum ar fi un vaporizator sau un duș cu aburi) și consumul multor lichide.
Antihistaminice: Dacă aveți simptome asemănătoare gripei, cum ar fi nasul curgător, strănutul, ochii apoși și mâncărimi, antihistaminice pot ajuta la scăderea simptomelor.
Antihistaminicele fără prescripție medicală includ cel mai frecvent difenhidramina (Benadryl®) și clorfeniramină (Chlor-Trimeton®). Cu toate acestea, aceste medicamente vă pot lăsa somnolent și cu o gură uscată.
Noile antihistaminice cu prescripție, fără efecte secundare ale gurii uscate, somnolență sau sedare, includ Loratadina (Claritin®) și Fexofenadina (Allegra®). Puteți lua una din aceste pastile zilnic, în fiecare zi sau ori de câte ori aveți aceste simptome asemănătoare gripei. Aceste medicamente pot fi prescrise singure sau în asociere cu un decongestionant (cum ar fi Loratadină / Pseudoefedrină-D®)
Corticosteroizi: corticosteroizii (steroizi) lucrează la nivel local pentru a reduce iritarea nazală și inflamația, dacă sunt administrate sub formă de spray nazal (topic). Acest lucru este bun, deoarece nu trebuie să vă faceți griji cu privire la efectele secundare negative pe termen lung ale steroizilor dintr-o utilizare pe termen scurt și local. Doar o cantitate mică este distribuită prin corpul vostru. Comună steroizi nazali obișnuiți includ Budesonida (Rhinocort®) și Fluticasone propionat (Flonase®).
Decongestive: Poate fi de ajutor într-o formă de pilule sau ca un spray nazal (topic), pentru a ușura blocajul sau simptomele unui nas curbat.
Pilula cea mai frecvent prescrisă pentru tratarea congestiei este Pseudoefedrina (Sudafed®).
Un decongestionant de spray nazal utilizat în mod obișnuit este Azelastina (Astelin®).
Antihistaminicele, în combinație cu un decongestionant, funcționează bine la unii oameni, deoarece decongestionantul va spori eficacitatea antihistaminicului. Aveți grijă să utilizați decongestionanți, totuși, dacă aveți o istorie de tensiune arterială crescută. Discutați acest lucru cu furnizorul dvs. de asistență medicală.

Tuse:
Lucruri pe care le puteți face pentru tuse:

Descrieți-vă tusea cât mai bine cu medicul dumneavoastră. Gândiți-vă la ce fel de lucruri / activități vă agravează sau vă ușurați tusea. Gândește-te cât timp ți-ai făcut tusea. Tuseți mucoasa sau sângele cu ea? Ai febra? Ați pierdut brusc fără explicație? Nu mai ai suflare?
Renunțați la fumat și evitați expunerea profesională la mediu a iritanților.
Puteți încerca utilizarea unui umidificator pentru a vă menține gâtul și pasajele nazale umede dacă aveți o tuse cronică și persistentă.
Medicamente care pot fi prescrise / recomandate de medicul dumneavoastră pentru tuse:

Antitusiv: (supresor al tusei). Benzonatul, codeina și dextrometorfanul sunt ingrediente generice ale diferitelor preparate pentru tuse.
Expectorant: (aide în tusea flegma sau mucoasă). Guaifenesinul – un ingredient generic al diferitelor preparate pentru tuse.
Decongestionant / agonist alfa / beta: (acționează asupra anumitor receptori ai căptușelii plămânilor și căilor respiratorii care determină constricție și relaxare, reducând astfel congestia). Pseudoefedrina – un ingredient generic al diferitelor preparate pentru tuse.
Antihistaminice: (concurează cu histamina pentru situsurile receptorilor pe celulele mucoasei tractului gastro-intestinal, a vaselor de sânge, a nasului, a plămânului și a căilor respiratorii, acest lucru ajută la scăderea simptomelor asemănătoare gripei de secreții excesive (de ex. ). Bromfeniramină, cetirizină, clorfeniramină, difenhidramină, fexofenadină, loratadină sunt ingrediente generice ale diferitelor preparate pentru tuse.
Oboseala (Malaise):
(Pentru informații suplimentare, consultați managementul simptomelor – oboseală.)

Lucruri pe care le puteți face pentru oboseală:

Gândiți-vă la magazinele personale de energie ca pe o “bancă”. Depunerile și retragerile trebuie efectuate pe parcursul zilei sau săptămânii pentru a asigura un echilibru între conservarea, restaurarea și cheltuielile de energie.
Păstrați un jurnal timp de o săptămână pentru a identifica ora din zi când sunteți cel mai obosit sau aveți cea mai mare energie. Rețineți ce credeți că pot contribui factori.
Fiți atenți la semnele de avertizare ale oboselii iminente – ochii obosiți, picioarele obosite, oboseala întregului corp, umeri rigizi, scăderea energiei sau lipsa energiei, incapacitatea de concentrare, slăbiciune sau stare de rău, plictiseală sau lipsă de motivație, somnolență, iritabilitate crescută , nervozitate, anxietate sau nerăbdare.
Conservarea Energiei:

Planificați-vă și organizați-vă munca.
Programați odihnă
Linisteste-te
Practicați mecanica corporală adecvată
Limitați munca de lucru
Limitați munca izometrică
Identificați efectele mediului înconjurător
Prioritizarea
Nutriție:

Oboseala este adesea agravată dacă nu mâncați suficient din cauza simptomelor asemănătoare gripei sau dacă nu mâncați alimentele potrivite. Menținerea unei alimentații bune vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și să aveți mai multă energie în general.
Creșteți aportul de lichid.
Suplimente vitaminice (Un supliment recomandat ar fi un multivitamină care asigură cel puțin 100% din doza zilnică recomandată pentru majoritatea substanțelor nutritive.)
Suplimentele de vitamine nu oferă calorii, care sunt esențiale pentru producerea de energie. Astfel, vitaminele nu pot înlocui consumul adecvat de alimente.
Exercițiu:

Activitatea fizică scăzută, care poate fi rezultatul sindromului gripal sau al tratamentului, poate duce la oboseală și la lipsa de energie. Oamenii de știință au descoperit că și sportivii sănătoși forțați să petreacă perioade lungi în pat sau șezând pe scaune dezvoltă sentimente de anxietate, depresie, slăbiciune, oboseală și greață. Exercițiile moderate moderate pot preveni aceste sentimente și pot ajuta o persoană să se simtă energică și să rămână activă. Chiar și în timpul terapiei cu cancer, adesea este posibilă continuarea exercițiilor fizice.
Care este exercițiul potrivit?

Un plan de exerciții bun începe încet, permițând corpului dumneavoastră să se adapteze.
Este important să faceți ceva pentru a exercita întregul corp în mod regulat. În mod regulat înseamnă în fiecare zi sau, cel puțin în fiecare zi.
Tipul corect de exerciții fizice nu te face să te simți rănit, rigid sau epuizat.
Orice fel de exercițiu este O.K. Mersul pe jos, bicicleta staționară sau înotul (dacă sistemul imunitar este O.K.) sunt exemple de tipuri de exerciții fizice.
Care este exercițiul greșit?

Chiar mai periculos decât să nu faci nici un exercițiu se exersează doar ocazional și face prea mult, prea repede.
Dacă aveți senzație de durere, rigiditate, oboseală sau senzație de respirație ca rezultat al exercițiului dumneavoastră, îl suprasolicitați.
Managementul stresului:

Gestionarea stresului poate juca un rol important în combaterea oboselii cauzate de sindromul gripei. Următoarele sunt sugestii:
Reglați-vă așteptările. De exemplu, dacă aveți o listă cu zece lucruri pe care doriți să le îndepliniți astăzi, opriți-le la două și lăsați restul pentru alte zile. Un sentiment de implinire merge mult spre reducerea stresului.
Ajutați-i pe alții să vă înțeleagă și să vă sprijine. Familia și prietenii pot fi de ajutor dacă se pot “pune în picioare” și înțeleg ce înseamnă oboseală pentru tine. Grupurile de sprijin pentru cancer pot fi de asemenea o sursă de sprijin. Alți oameni cu cancer înțeleg cu adevărat prin ce treceți.
Tehnici de relaxare cum ar fi casetele audio care predau respirația profundă sau vizualizarea pot ajuta la reducerea stresului. De asemenea, pot fi de ajutor activitățile care vă îndepărtează atenția de la simptomele oboselii asemănătoare gripei. De exemplu, activități cum ar fi tricotarea, citirea sau ascultarea muzicii necesită puțină energie fizică pentru a necesita o atenție sporită. Dacă stresul dumneavoastră pare să fie în afara controlului, discutați cu un medic specialist. Sunt aici pentru a vă ajuta.

Discutați cu profesioniștii din domeniul sănătății
Medicamente care pot fi prescrise de medicul dumneavoastră pentru oboseală:

Nu există un singur medicament disponibil pentru a trata oboseala. Cu toate acestea, există medicamente disponibile care pot trata unele dintre cauzele care stau la baza. Asigurați-vă că vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă vă simțiți obosiți.
Când să vă adresați medicului sau furnizorului de servicii medicale:
Rețineți că simptomele asemănătoare gripei, în special febrile, pot reprezenta o infecție gravă, prin urmare este important să solicitați asistență medicală dacă:
Aveți o febră mai mare de 38,5 °, care este nouă și nu este asociată cu febra preconizată în legătură cu medicamentul dumneavoastră.
Simțiți simptome asemănătoare gripei, care sunt neobișnuite, neașteptate sau deranjante.
Greața (interferează cu capacitatea de a mânca și fără a fi tratată cu medicația prescrisă).
Vărsături (vărsături mai mult de 4-5 ori într-o perioadă de 24 de ore).
Oboseală care vă limitează abilitatea de a vă îngriji singur.
Creșterea dificultății de respirație cu efort minim.
Imposibilitatea de a mânca sau de a bea timp de 24 de ore sau de semne de deshidratare: oboseală, sete, gură uscată, întuneric și scăderea cantității de urină sau amețeli.
Diaree (4-6 episoade într-o perioadă de 24 de ore).
Durerea nu este ușurată prin măsuri de confort, analgezice prescrise (medicamente pentru durere).
Incontrolabilă anxietate sau nervozitate.
Depresie continuă.
Informați întotdeauna furnizorul de servicii medicale dacă aveți simptome neobișnuite în timpul sindromului gripei sau aveți întrebări sau aveți dificultăți în ceea ce privește efectele secundare.

Notă: Vă încurajăm cu tărie să discutați cu medicul dumneavoastră despre situația dumneavoastră medicală și tratamentele specifice. Informațiile conținute în acest site despre sindromul gripei și alte afecțiuni medicale sunt menite să fie utile și educative, dar nu reprezintă un substitut pentru sfatul medicului.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.