Prospect Coaxil – anxio-depresive nevrotica

COAXIL Prospect

 Tratamentul unor episoade depresive majore, stări anxio-depresive, depresie nevrotică şi reactivă

 Prospect :  12,5mg  drajeuri

 Tianeptină sodică

Compoziţie Coaxil

Un drajeu conţine tianeptină sodică 12,5 mg şi excipienţi: nucleu: amidon de porumb, manitol, stearat de magneziu, talc; strat de drajefiere: hidrogenocarbonat de sodiu, carboximetilceluloză sodică, ceară albă, dioxid de titan (E 171), etilceluloză, oleat de glicerol, polisorbat 80, povidonă, zahăr, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc.

 Grupa farmacoterapeutică: psihoanaleptice, antidepresive, alte antidepresive

Indicaţii terapeutice Coaxil

Episoade depresive majore (de exemplu, tipice)

Depresie nevrotică şi reactivă

Stări anxio-depresive cu manifestări psihosomatice, în special gastrointestinale.

Stări anxiodepresive în cazul alcoolicilor în timpul perioadei de dezalcolizare.

Stări depresive

Stări anxio-depresive asociate particular cu probleme digestive şi alte stări anxio-depresive.

Contraindicaţii Coaxil

Hipersensibilitate la tianeptină sodică sau la oricare dintre excipienţii produsului.

 Copii cu vârsta sub 15 ani

Administrarea concomitentă cu inhibitori de monoaminooxidază (inhibitori MAO)

Este necesară o perioadă de pauză de 2 săptămâni între întreruperea tratamentului cu inhibitori MAO şi începerea tratamentului cu tianeptină sodică.

In cazul în care se înlocuieşte tianeptină sodică cu un inhibitori MAO, este necesară o perioadă de numai 24 ore de pauză

 Precauţii Coaxil

In cazul în care este necesară anestezie generală, medicul anestezist trebuie informat despre tratamentul cu tianeptină sodică şi tratamentul trebuie întrerupt cu 24 – 48 ore înaintea intervenţiei chirurgicale.

In cazul unei urgente chirurgicale, intervenţia chirurgicală poate fi efectuată fără o perioadă prealabilă de pauză; este necesară monitorizare preoperatorie.

Similar altor psihotrope, dacă tratamentul trebuie întrerupt, dozele se scad gradat, într-un interval de timp de 7-14 zile.

Deoarece conţine zahăr, pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

 

Coaxil prospect
Coaxil prospect

Interacţiuni Coaxil

Administrarea concomitentă cu IMAO neselective nu este recomandată datorită riscului de colaps cardiovascular sau de hipertensiune arterială malignă, hipertermie, convulsii, deces.

Atenţionări speciale Coaxil

Suicid/ideaţie suicidară sau agravare a stării clinice . Depresia se asociază cu creşterea riscului de ideaţie suicidară, auto-vătămare şi suicid (evenimente legate de suicid).

Riscul se menţine până ia apariţia unor semne consistente de remisiune. Dată fiind posibilitatea ca situaţia să nu se amelioreze în primele săptămâni de tratament, pacienţii trebuie monitorizaţi îndeaproape, până la apariţia ameliorării.

Experienţa clinică generală demonstrează că riscul de suicid se poate accentua în primele faze ale recuperării.

Există şi alte afecţiuni psihice pentru care se prescrie medicamentul COAXIL şi care se pot şi ele asocia cu risc crescut de apariţie a unor evenimente legate de suicid, în plus, astfel de afecţiuni pot co-exista cu tulburări depresive majore şi din această cauză tratamentul pacienţilor cu alte afecţiuni psihice trebuie să respecte aceleaşi precauţii ca şi în cazul tratamentului pacienţilor cu tulburare depresivă majoră.

Este cunoscut faptul că pacienţii cu antecedente de evenimente legate de suicid sau cei cu manifestări semnificative de ideaţie suicidară anterior iniţierii tratamentului prezintă un risc mai accentuat de ideaţie suicidară sau tentativă de suicid, trebuind să fie monitorizaţi cu atenţie pe parcursul tratamentului.

Rezultatele unei meta analize a anumitor studii clinice controlate cu placebo efectuate cu medicamente antidepresive la pacienţii adulţi au arătat existenţa unui risc accentuat de comportament suicidar în cazul medicamentelor antidepresive comparativ cu placebo la pacienţi cu vârsta sub 25 de ani.

Terapia medicamentoasă a pacienţilor, şi mai ales a celor aflaţi în situaţie de risc accentuat, trebuie să fie însoţita de supraveghere atentă, cu precădere în etapele incipiente ale tratamentului şi după modificarea dozelor. Pacienţilor (şi celor care îi îngrijesc) trebuie să li se atragă atenţia cu privire la necesitatea monitorizării oricărei agravări a stării clinice, a apariţiei oricărui comportament sau ideaţii cu tentă de suicid precum şi la obligaţia de solicitare a sfatului medicului imediat’după apariţia unor astfel de simptome.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...