Comoţia Cerebrală tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

COMOŢIA CEREBRALĂ.

Tulburare neuro-psihică gravă provocată de un traumatism cerebral. Frecvente sunt hematoamele intracraniene care pot apare la câteva zile după accident. De obicei rămân sechele cu dureri de cap, ameţeli, crize epileptiforme.

Se poate în majoritatea cazurilor să se pună comprese reci, chiar cu gheaţă pe creştetul capului. De asemenea cataplasme reci cu argilă ajută foarte mult.

Se poate de asemenea plica foi de varză strivite cu sucitorul de mai multe ori pe zi.

De asemenea se vor putea face băi de picioare alternative lucru ce va face ca circulaţia să fie mai activă la picioare şi să ajute în acest fel la afecţiune.

Este bine ca atunci când se aplică rece pe cap să se aplice cald pe regiunea picioarelor, eventual cu puţin oţet.

Se va opri consumul de cafea, alcool, ţigări, ciocolată şi alţi excitanţi.

Ca tratament după trecerea episodului acut este bine să se facă un tratament de durată cu macerat de vâsc din care se vor consuma 2 căni. Una dimineaţa şi una seara.

Se mai poate folosi următoarele plante medicinale: bănuţi, castane, ceapă, cimbrişor, cimbru, ginseng, ginko-biloba, măceşe, păducel,  sulfina,  usturoiţă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Bănuţi (Bellis perenis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Castane sălbatice (Aesculus hippocastanum)– se folosesc ramurile tinere din care se face o tinctură. 50 g de coajă de ramuri tinere se pun la 250 ml alcool de 40 grade. Se ţin timp de 15 zile şi apoi se strecoară. Intern se poate lua câte 5 picături diluate în 100 ml apă 1-3 ori în funcţie de gravitatea afecţiunii. Extern se unge sau se face frecţie de jos în sus de 2 ori pe zi.

Seminţe se curăţă de coajă şi apoi se mărunţesc. Se pun la fiert cu puţină apă până se moaie. Se scurge apoi apa care se poate folosi la diferite comprese locale. Seminţele se transformă în pastă cât mai fină şi apoi se amestecă cu untură de porc (lanolină, valvolină, unt, etc) în aceiaşi cantitate. Se freacă apoi bine pentru omogenizare şi se pun în cutiuţe mici la rece. Se unge de 2 ori pe zi.

Ceapă (Allium cepa) Tinctură făcută din suc de ceapă o parte şi o parte alcool de 80°. Se ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi.

-Consumul a cât mai multă ceapă şi usturoi zilnic.

-Se va pune 250 ml lapte cu 2 cepe tăiate mărunt. Se fierb apoi se strecoară. Cu acest lapte pus pe mai multe bucăţi de pânză se va face cataplasmă. Se aplică cald. Ceapa este foarte indicată pentru că fluidifică sângele, şi din această cauză există foarte multe reţete care o conţin. Extern este indicată pentru că reface circulaţia sângelui activând-o.

Cimbrişor ( Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Este indicat şi contra tusei.

Cimbru (Satureja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Are şi efect antibiotic.

Ginseng, ginko-biloba, – se vor găsi la toate magazinele naturiste sau farmacii în foarte multe forme. Este indicat să se respecte indicaţiile producătorului.

Măceş (Rosa canina) 1 linguriţă de seminţe se pun zdrobite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Păducel ( Crataegus monogyra) frunze şi flori- fructe-decoct sau dulceaţă.( Din toate se poate face tinctură), Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Dacă se folosesc fructele se pune cantitate dublă şi se fierb timp de 5 minute şi apoi se strecoară.

Sulfină (Melilotus albus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi. Se poate consuma şi după mese, dar mai bine este înainte. Doar cei care nu au poftă de mâncare pot să ia după mese. Ajută la refacerea circulaţiei sângelui.

Usturoiţă (Alliaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni de ceai pe zi. Se poate consuma şi după mese, dar mai bine este înainte. Doar cei care nu au poftă de mâncare pot să ia după mese.

Usturoi (Allium sativum)- consum crud zilnic. De asemenea se poate face o tinctură din 50 de g de usturoi curăţit şi mărunţit la 250 ml alcool de 70 grade. Se ţine timp de 15 zile apoi se strecoară. Se poate lua câte 3 picături diluate cu 100 ml apă în fiecare zi la trezire. În cazurile mai grave se poate lua de 3 ori pe zi.

Se va apela însă în toate cazurile la tratamente de urgenţă instituite de medicii specialişti, pentru că această afecţiune poate avea urmări grave, dacă nu se tratează imediat cu cea mai mare atenţie şi competenţă.

Calmantele din plante medicinale sunt utile în toate cazurile, pentru că de regulă aceşti bolnavi sunt foarte agitaţi.

Se va pune compresă rece pe picioare.

În special repaus şi intervenţie de urgenţă în spitale de specialitate sunt indicate în toate cazurile, în special în cele grave şi foarte grave.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.