Hemoragia cerebrală – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

HEMORAGIA CEREBRALĂ.

Revărsarea în creier a sângelui produsă de hipertensiune, traumatism, eclampsie, encefalită, embolie, anevrism, angioame, etc.

Debutul hemoragiei cerebrale se caracterizează prin comă, precedată sau nu de o hemicranie puternică şi urmată de o revenire treptată a cunoştinţei, asociată cu tulburări specifice sediului hemoragiei (semnele de focar) necesită urgenţă medicală.

Între timp este indicat a nu se mişca pe cât posibil bolnavul din locul în care se află, spre a nu agrava starea prin producerea unei noi hemoragii.

Faza acută- este foarte important tratamentul care se face imediat ce a intervenit hemoragia. Se va anunţa de urgenţă salvarea. Bolnavul nu va putea fi transportat la spital ci va fi dus cu mare grijă în pat. Repaus absolut în pat. Bolnavul nu va fi mişcat timp de minimum 15 zile.

Se va pune până la venirea salvării comprese reci la cap şi calde la picioare.

Bolnavul trebuie menţinut în pat în poziţie uşor ridicată , fără pungă de gheaţă. Se va pudra zilnic cu talc şi i se vor face masaje uşoare la spate pentru a nu apare escarele. Se va schimba aşternutul cât mai des, cu mare grijă. Trebuie să se combată atât constipaţia cât şi să se asigure o bună diureză.

Pentru constipaţie se pot folosi următoarele plante: agriş, albăstrele, angelică, ardei, armurar, asmăţui, bănuţ, babornic, brustur, căpşun, cătină, cicoare, cimbru, coacăz negru, coada calului, coada şoricelului, cruşin, curcubeţică, dovleac, dracila, drobiţa, dud, fasole, fenicul, fragi, frasin, fumăriţă, grâu, hrean, iarbă neagră, in, lemnul Domnului, lemn dulce, leuştean, limba mielului, măceş, măr, măslin, micşunele ruginite, molid, morcov, mur, muştar alb, mutătoare, nalbă, năsturel, nuc, obligeană, păpădie, păducel, pătlăgeaua roşie, pătlăgeaua vânătă, pedicuţă, pelin, pepene galben, pepene roşu, porumb, praz, priboi, prun, ricin, roiniţă, rozmarin, salată, salbă moale, schinel, secară, sfeclă roşie, slăbănog, smochine, soc, soia, spanac, stânjenei, şofrănaş, ştevie, talpa gâştei, toporaş, 3 fraţi pătaţi, untul pământului, urzică moartă albă, varză, vişin, viţa de vie, volbură, zmeur.

Se pot folosi ca ceaiuri şi de asemenea se poate face şi clismă care este foarte indicată. Principalul este ca bolnavul să nu depună nici un efort la defecaţie, lucru perfect realizabil cu una sau mai multe din plantele de mai sus.

În cazul în care bolnavul nu poate înghiţii atunci se vor prefera clismele.

Pentru evacuarea urinei în cazul în care nu poate înghiţii lichide se va tăia ceapă mărunt şi se vor pune cataplasme pe partea din jos a abdomenului şi pe zona rinichilor.

Pentru mărirea diurezei în cazul în care poate înghiţi lichide se poate alege una dintre următoarele plante: asmăţui, babornic, fasole, limba mielului, mei păsăresc, osul iepurelui, pătrunjelul câmpului, răsgoace, scai vânăt, trifoişte de baltă, ţelină, viţa de vie.

Igiena cavităţii bucale este foarte importantă de asemenea şi i se va da întreaga atenţie.

În cazul în care bolnavul este agitat i se vor da ceaiuri sau tincturi din: ciuboţica cucului, ciumăfaie, levănţică, roiniţă, salvie, talpa gâştei, valeriană.



Dacă există hipertensiune arterială se va face tratamentul aceste afecţiuni.

În faza cronică: se vor consuma multe sucuri de legume şi fructe, usturoi, ceapă, praz, ceaiuri de Ginko Biloba pentru refacere.

Se va face de asemenea tratamentul afecţiunii care a rămas- hemiplegie, afazie, etc.

Se va face de asemenea tratament dacă este cazul pentru diabet, hipertensiune, sifilis, etc.

Se pot folosi următoarele plante medicinale în cazurile de hemoragie: aglică, angelică, anin, călin, căpşun, cerenţel, cimbrişor, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, lămâi, limba mielului, mătreaţa bradului, merişor de munte, molid, mur, năprasnic, nuc, paltin de câmp, pătlagină, perişor, piperul bălţii, stejar, traista ciobanului, trandafir, urzică, urzică mică, vâsc, vindecea, vineriţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aglică (Filipendula hexapetala) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni intern în cazul hemoragiilor interne Angelică (Angelica arhangelica) planta şi folorile-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Rădăcina se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită şi seminţele o jumătate de linguriţă de seminţe măcinate cu râşniţa de cafea la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se poate de asemenea măcina sub formă de praf oricare din componentele plantei uscată şi se pune o jumătate de linguriţă sub limbă pentru 5 minute apoi se înghite cu apă. Intern se pot consuma 2-3 căni pe zi cu înghiţituri mici.

Anin alb sau negru (Anus incata, Alnus glutinosa) 1-2 linguriţe de praf de coajă se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se poate consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Călin (Viburnum opulus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  

Căpşun (Fragaria viridis) 2 linguriţe de (se poate folosi frunza sau chiar şi rădăcina)plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizom măcinat se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  Intern se pot consuma 2-3 căni de ceai cu înghiţituri mici mai reci. Cimbrişor (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Conţine azulenă care este şi antibiotic.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris)  1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Lămâi (Citrus lemon) se foloseşte sucul de lămâie pentru acţiunea stringentă şi datorită faptului că are multă vitamină C care ajută la coagulare se pune suc de lămâie în toate ceaiurile.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Mătreaţa bradului (Usnea barbata)  1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Merişor de munte (Vaccinum vitis idaea) se folosesc în special frunzele-1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Se foloseşte pentru acţiunea stringentă şi hemostatică.

Coaja sau fructele mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni.

Molid (Picea albis) se poate folosi acele, conurile verzi chiar dacă sunt uscate, coaja , toate mărunţite. Se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni.





Mur (Rubus fruticosus) se folosesc în special frunzele-1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Se foloseşte pentru acţiunea stringentă şi hemostatică.

Năprasnic (Geranium robertianum)  1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Se foloseşte pentru acţiunea stringentă, hemostatică, dar şi antibiotică.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă sau 2 de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni.

Paltin de câmp (Acer platanoides) 1-2 linguriţe de praf de coajă se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se poate consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici. Pătlagină (Plantagina lanceolata), 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Se poate folosi şi rădăcina şi chiar seminţele, care toate au puternice efecte de cicatrizare, dezinfectante şi hemostatice, mult folosite în popor de sute de ani.

Perişor (Pirola secunda) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Piperul bălţii (Polygonum hidropiper) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Este una dintre plantele cu acţiune destul de puternică dar şi cu unele principii iuţi care o fac să nu poată fi folosită în locurile mai sensibile.

Stejar (Quercus robur) 1-2 linguriţe de praf de coajă se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se poate consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici. Are puternică acţiune hemostatică.

 Trandafir (Rosa centrifolia, etc) se folosesc petalele de trandafir proaspete sau uscate 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.



Urzica (Urtica dioica) Pe lângă cele câteva modalităţi de preparare a urzicilor se pot face şi infuzii din care se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi. Se mai poate face un sirop depurativ- se lasă 250 g frunze uscate să se macereze într-un sirop clocotit făcut din 1,5 litri apă şi 500 g zahăr. După 12 ore se strecoară şi se beau 50-100 ml. Se poate folosi perioade lungi de timp. Intern se poate da şi pentru refacerea sângelui conţinând multe minerale.

Urzică mică (Urtica urens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Vâsc (Vâscus album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune pentru 8 ore la 250 ml apă rece. Se lasă apoi la temperatura camerei. Se încălzeşte puţin şi se strecoară. Se pot consuma 2 astfel de ceaiuri (macerate) pe zi, intern cu înghiţituri mici pe parcursul zilei, pentru efectul hemostatic.

Vindecea (Betonica officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Vineriţă (Ajuga reptans) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Atenţie! Hemoragia cerebrală este o urgenţă chirurgicală şi trebuie să fie tratată doar în spitalele de specialitate. Cazurile cronice se pot trata şi naturist.

Hemoragie cerebrală.

(Vezi şi accident vascular cerebral AVC).

Acest accident se întâmplă când sângele care irigă creierul întâlneşte un obstacol înainte de a ajunge la creier. În majoritatea cazurilor (80%) acest obstacol este un cheag de sânge şi atunci se vorbeşte de un accident vascular cerebral ischemic. În alte cazuri (20%) obstacolul este o ruptură a peretelui arterei care provoacă în creier un anevrism, cu producere de hemoragie şi atunci se vorbeşte despre accident vascular cerebral hemoragic.

Care sunt consecinţele la nivelul creierului?

În ambele cazuri, cheagurile şi hemoragie, sângele nu mai poate ajunge în mod normal la creier, pentru a-l aproviziona cu oxigen. În câteva minute, celulele creierului lipsite de oxigen vor muri.

Care sunt sechelele pe termen lung?



Dacă celulele moarte sunt de ne înlocuit, atunci e uşor să înţelegem că sechelele zonei sunt ireversibile. Dar totul depinde de zona afectată şi de rapiditatea îngrijirilor acordate pentru stoparea să zicem a hemoragiei sau pentru eliminarea cheagului, pentru ca celulele creierului să poată din nou fi alimentate cu oxigen.

Când o persoană supravieţuieşte unui accident vascular cerebral consecinţele sunt şi ele variabile. Unii îşi regăsesc 100% din capacitatea avută înainte de accident. Mai mult de jumătate din cei cu asemenea afecţiuni, rămân cu sechele fizice, cognitive sau psihologice.

În general leziunile nu ating decât o singură parte a creierului. În funcţie de zona lezată, pot să apară tulburări de limbaj (afazie), de citire, de scris, de vedere. Dacă este atins aparatul locomotor atunci poate să apară o paralizie a unei părţi din corp (hemiplegie). Dacă este atins aparatul senzorial, atunci pot să dispară le cel în cauză reperele spaţio-temporale.

Cine are de suferit?

În 85% din cazuri, victimele prezintă factori de risc, AVC nu vine la comandă. În primul rând vârsta. Cu prioritate AVC, survine mai ales, după 65 de ani. Apoi mai există şi alţi factori de risc cum ar fi hipertensiunea arterială, colesterolul, diabetul, supragreutatea, tabagismul, sexul, antecedentele familiale.

Tratamente vezi la accidente vasculare.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close