Cum tratam durerile la bataturi

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Bataturile tratate naturist

Toti ne-am luptat la un moment dat cu asa numitele bataturi. Uneori urîte la vedere si de cele mai multe ori dureroase. De ce apar acestea? Cauza este simpla si probabil o cunoasteti, dar nu încercati sa o evitati. Bataturile se formeaza din cauza  încaltamintei necorespunzatoare. Cu timpul evolueaza si apar durerile, în unele cazuri insuportabile. Din dorinta de a scapa cît mai repede de ele, tratamentul pe care-l aplicam imediat este acela de taiere. Observam cu trecerea timpului ca acestea se formeaza la loc si ca la schimbarea vremii sînt foarte dureroase.

Pansarea cu frunze de iedera

Cea mai buna metoda si cu rezultate satisfacatoare consta în cojirea straturilor moarte. Pentru a face posibila aceasta operatie, se recomanda pansarea cu frunze de iedera foarte bine strivite.

Decoct de coada-calului

O alta metoda la fel de eficienta foloseste coada-calului. Aceasta se fierbe si în decoctul respectiv vom înmuia o bucata de pînza pe care o punem apoi pe locul în care se afla batatura. Aceasta se va înmuia si se va curata straturi-straturi.

Tratamentul cu usturoi

Din cele mai vechi timpuri se folosea cel mai adesea usturoiul. Se freaca bine cu un catel de usturoi locul cu pricina de mai multe ori.

Nu trebuie sa lasam bataturile netratate. Ne vor provoca multa suferinta si în unele cazuri se ajunge la diferite complicatii. Dupa vindecarea bataturilor este obligatoriu sa purtam încaltaminte foarte comoda.

Recomandari:

Sa se poarte încaltaminte comoda, larga cu tocul de maximum 2 cm la barbati si 5 cm la femei. Baie cu apa desmortita la picioare, dupa sosirea~acasa. În camere a bine sa se amble mai mutt cu picioarele goale. Inainte de culcare, o baie calda la picioare. Îndepartarea bataturii.

Frunza de edera macerate 3-4 zile în zeama de la o lamâie. Se unge batatura dupa fiecare baie, 2 linguri de ulei de ricin, plus o lingura de ulei de terebentina. Se încalzeste uleiul de ricin si se adauga cel de terebentina. Batatura se unge de 2 on pe saptamâna, seara la culcare. Pentru bataturi si calusuri, seara si dimineata baie la picioare cu paie de ovaz. Un catel de usturoi pisat aplicat seara pe batatura, time de 15 zile. Se freaca negii de 3 ori pe zi cu sucul de la coaja unei nuci verzi. De asemenea cu sucul de lao smochina necoapta, de la ceapa, rostopasca, si praz macerat în otet se freaca batatura.



Bătături.

            Cauzele: o încălţăminte prea strâmtă, sau prea largă, umblatul pe jos mai mult timp, un ciorap care jenează sunt tot atâtea cauze care pot duce la apariţia bătăturilor.

Tratamente:

            Cea mai simplă metodă de a scăpa de bătături este să se spele pe picioare timp de 20 minute, cu apă caldă, pentru a se muia puţin locul. Se şterge apoi cu un prosop foarte bine. Se ia un leucoplast şi se decupează forma bătăturii cu o forfecuţă, apoi se lipeşte pe pielea din jur. Se face acest lucru pentru a proteja pielea din jur. Se pune apoi usturoi pisat cu puţin săpun sau cu oţet sau felii de lămâie tăiate şi cu puţină sare, sau ceapă în oţet. Se acopere apoi cu un alt pansament sau leucoplast şi se ţine timp de 24 ore. Se repetă cât timp este nevoie, până la dispariţia bătăturii definitiv.

            Se mai pot folosi următoarele plante medicinale: ceapă, crin, iarbă mare, iarbă de Şoldină, iederă, lămâi, măceş, mărar, norocel, nuc (coaja verde), păducel, pătlagină, praz, ricin, rostopască, salcie, siminoc, smochin,  stânjenel, urechelniţă, usturoi.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Ceapă (Allium cepa)– se scoate pieliţa subţire de la ceapă şi partea cărnoasă se va coace la cuptor. Se pune apoi pentru câteva minute în oţet şi se aplică apoi pe bătătură. Se poate face acest lucru în fiecare seară până la dispariţia afecţiunii. Această ceapă coaptă se poate pune înainte în oţet pentru a trece mai repede bătătura.

Crin (Lilium candidum) se pune un bulb mărunţit cu oţet, cât să-l umezească pe o bucată de pansament şi se aplică pe bătătură. Se schimbă la 245 ore cu alta, până la dispariţia complectă a bătăturii. Pielea din jur trebuie protejată cu o cremă grasă.

Iarbă mare (Inula helanium) se poate face doar cu frunze proaspete- se strivesc frunze apoi se aplică pe bătătură. Se ţine aceasta pentru 12 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, până la dispariţia acestei bătături. Se poate pune sub leucoplast sau pansament.

Iarbă de Şoldină (Sedum acre) frunze şi plantă mărunţită se pune cu puţin oţet pe bătătură. Se ţine aceasta pentru 12 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, până la dispariţia acestei bătături. Se poate pune sub leucoplast sau pansament.

Iederă (Hedera helix) Frunze de iederă macerate 3 zile în vin se aplică pe locul bătăturii sub leucoplast. Se schimbă la 24 ore. Se face până la vindecare.

Lămâie (Citrus lemon)– se taie o feliuţă de coajă de lămâie cu puţină pulpă care se va pune pe locul bătăturii seara cu ajutorul unui pansament. Se face seară de seară până la scoaterea bătăturii.

Măceş (Rosa canina)- 2 linguri de ramuri şi frunze tinere bine mărunţite se pun la o cană de apă rece. Se lasă să fiarbă apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac băi călduţe de picioare dimineaţa şi seara câte 15 minute. Se mai poate pune compresă  înmuiate în decoct şi lăsate peste noapte.

Mărar (Anthum gruveoles) se macină seminţe de mărar cu ajutorul râşniţei de cafea şi se amestecă cu oţet transformându-se într-o pastă care se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică pe bătătură. Se schimbă zilnic până la vindecare.

Norocel (Sedum maximum) plantă mărunţită cu oţet se aplică pe un pansament apoi se pune pe bătătură pentru 24 ore, după care se schimbă.

Nuc (Juglans regia) coaja verde de la fructele verzi se taie şi se aplică local cu ajutorul unei bucăţi de leucoplast. Se ţine 24 ore apoi se schimbă, până la vindecare.





Păducel (Crataegus monogyra)se lasă să fiarbă 3 linguri de ramuri şi frunze bine mărunţite la o cană de apă timp de 15 minute. Se moaie apoi un tifon şi se pun comprese pe zona afectată. Se pot de asemenea pune cataplasme cu frunze şi ramuri din decoct.

Pătlagină (Plantago lanceolata)- se pun noaptea frunze proaspete de pătlagină şi se fixează cu un leucoplast şi se ia un ciorap peste noapte. Se face până trece bătătura.

Praz (Allium porrum)- se taie bucăţi rotunde care se vor pune în oţet pentru 24 ore şi apoi se scot şi se aplică pe bătătură. Se poate apoi acoperi cu o bucată de plastic. Se poate lăsa 24 ore după care se va schimba, dacă bătătura nu  s-a dizolvat.

Se pot pune şi frunze de praz pentru 24 ore în oţet. Apoi se pun frunzele între 2 comprese sterile care se vor lega peste bătătură. Trebuie să stea cel puţin 7-8 ore. Se repetă până la vindecare.

Ricin (Ricinus comunis) se face frecţie locală cu ulei de ricin ( de la farmacii sau magazine naturiste), apoi se aplică o bucată de propolis brut pe locul bătăturii (se poate topii la foc) şi se pune apoi o bucată de nailon sau pansament şi leucoplast. Se repetă tratamentul până când bătătura iasă uşor.

Rostopasca (Chelidonium majus)-se aplică pe bătătură sucul din tulpini proaspete de rostopască. Se poate face de 2 ori pe zi, până va dispare complet bătătura.

Salcie (Salix alba)- se pun 2 linguri de frunze de salcie la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se pun comprese de mai multe ori pe zi.

Siminoc (Helichrisum arenarium) se mărunţeşte planta şi se amestecă cu oţet apoi se aplică sub pansament sau leucoplast local. Se ţine 24 ore apoi se schimbă.



Smochin (Ficus carica) frunze se pot aplica sub leucoplast pentru 24 ore sau fruct tot sub pansament.

Stânjenel (Iris palida) se foloseşte rădăcină mărunţită amestecată cu oţet şi aplicată sub leucoplast pentru 24-48 ore.

Urechelniţă (Sempervivum tectorum)  se poate face doar cu frunze proaspete- se strivesc frunze apoi se aplică pe bătătură. Se ţine aceasta pentru 12 ore sau eventual peste noapte, timp de câteva zile, până la dispariţia acestei bătături.

Usturoi (Allium sativum) se va aplica dimineaţa şi seara o feliuţă de usturoi care se va fixa cu un leucoplast.

O bucată de slănină de la ţărani se taie feliuţă subţire, se fixează cu un leucoplast pe bătătură. Se va schimba la 24 ore cu alta până la terminarea bătăturii.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.



Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close