Desipramina

Sharing

 

Desipramina
Actiune terapeutica: Antidepresiv, triciclic
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala: Norpramin


 

MOD DE ACTIUNE

Are efecte anticolinergice usoare, sedative si hipotensive ortostatice. Nivel plasmatic eficient: 125-300 ng/mL. T ½: 12-24 h. Timp pâna la nivele de platou: 2-11 zile. Raspunsul se observa de obicei dupa o saptamâna de administrare.


 

INDICATII

Simptome ale depresiee. Pentru reducerea dorintei si depresiei în sindromul de sevraj la cocaina.


 

CONTRAINDICATII

Utilizarea la copii sub 12 ani.


 

PRECAUTII

Nu s-a demonstrat siguranta administrarii în sarcina si la copii. Pentru doze ce depasesc 300 mg/zi, terapia se face în spital. Dozele de întretinere se administreaza cel putin timp de 2 luni de la obtinerea unui raspuns satisfacator.


 

EFECTE ADVERSE

Gust neplacut, hipertensiune în timpul interventiilor chirurgicale.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Comprimate 
Antidepresiv 
Initial: 100-200 mg/zi, în una sau mai multe doze. Doza maxima zilnica: 300 mg la pacientii cu afectare severa. Întretinere: 50-100 mg/zi; vârstnici si adolescenti: 25-100 mg/zi în una sau mai multe doze, maxim 150 mg/zi. 
Sindromul de sevraj la cocaina 
50-200 mg/zi. 
Durere severa neurogenica 
75-300 mg/zi.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Administrati tratamentul conform indicatiilor; pot fi necesare pâna la 4-6 saptamâni de tratament pentru aparitia rezultatelor. Pentru a reduce sedarea din timpul zilei, se administreaza doza unica sau dozele mai mari, seara la culcare. Pot apare ameteli sau hipotensiune posturala, necesitând reducerea dozei; anuntati aparitia efectelor secundare sau lipsa raspunsului la tratament.


 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Desipramina
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!