Diabet – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

DIABETUL ZAHARAT.

Boală caracterizată prin neputinţa totală sau parţială a organismului de a utiliza zahărul (glucidele) din alimentaţie; deficienţa determină creşterea cantităţii zahărului din sânge (hiperglicemie), zahărul se elimină prin urină (glicozurie), bolnavului îi este mereu foame (polifagie) iar pentru eliminarea zahărului ne întrebuinţat, pentru dizolvarea lui consumă foarte multe lichide (polidipsie). Metabolismul(Întrebuinţarea) glucidelor este un procedeu complex, în care rolul principal îl are hormonul pancreatic insulina. În diabetul zaharat insulina scade parţial sau total prin diminuarea secreţiei de insulină. Nevoile crescute ale organismului pentru insulină, prezenţa enzimelor care degradează sau descompun insulina. Diabetul zaharat poate să apară la ori ce vârstă cu mai mare frecvenţă însă între 40-50 ani. Cu cât apare la o vârstă mai înaintată cu atât evoluţia lui este mai benignă. Diabetul zaharat poate fi urmat de complicaţii grave: ateroscleroză generalizată sau localizată (pe inimă infarct miocardic- pe membre- endocardită obliterantă cu gangrena membrelor- cataractă (opacifierea cristalinului-la ochi).

Coma este complicaţia cea mai gravă a diabetului zaharat şi se produce prin acumularea în sânge a produselor toxice, rezultate din utilizarea necorespunzătoare a proteinelor şi grăsimilor. Diabetul zaharat este o boală răspândită şi poate fi şi ereditară.

Se va respecta cu stricteţe regimul instituit de medicul specialist şi tratamentul indicat. Suplimentar se mai poate indica:

Există date experimentale care sugerează că boala ar fi cauzată de o deficienţă în acizi graşi omega 3, combinată cu carenţele altor nutrienţi (vitamine şi minerale). Se indică folosirea zilnică a uleiului de in care este cel mai bogat în ulei omega 3, mai bogat decât peştele. Se ia câte 1-2 linguri pe zi.

Tinctură de propolis 30% care se va lua pe un miez de pâine câte 2 picături la fiecare 5 kg corp de3 ori pe zi, în special pentru prevenirea infecţiilor şi evitarea antibioticelor. Se poate lua şi perioade lungi de timp (3-6 luni zilnic) fără efecte negative.

Afinele sub ori ce formă sunt socotite de fapt insulina vegetală şi se pot folosi: fructe uscate sub formă de ceai sau tinctură. Frunze sub formă de praf câte 1 linguriţă măcinată fin care se va pune sub limbă pentru 10 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se poate lua de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale.

Conopida– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, de asemenea se poate lua sub formă de praf câte o jumătate de linguriţă de praf se pune sub limbă pentru 10 minute, apoi se înghite cu apă. Indiferent de metoda aleasă acest preparat este foarte util putând contribui la reglarea organismului. Se poate folosi şi tinctura care se găseşte la magazinele naturiste caz în care se va folosi conform indicaţiilor producătorului.

Brusture (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru că ajută să se dezintoxice organismul.

Fasole (Phasoleum vulgaris) 1 linguriţă de teci de fasole se pune la 250 ml apă pentru 8 ore apoi se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi. Este şi un bun diuretic.

Vâsc (Vascum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se lasă pentru 8 ore la temperatura camerei. Se încălzeşte apoi la 40 grade şi se strecoară. Se poate pune într-un termos şi se foloseşte în cursul zilei. Este indicat în special la bolnavii care sufere şi de hipertensiune arterială.

Se poate face un tratament simplu cu varză acră. Se vor face pentru aceasta cure de 3 săptămâni de varză acră în care se va consuma în fiecare dimineaţă câte 250-500 g de varză acră tăiată mărunt cu ulei de măsline presat la rece peste ea. Se poate de asemenea consuma zilnic 200 ml de moare de pe varza acră, în cazul în care nu este prea sărată. Dacă aveţi diabet puneţi în varză la murat şi pătrunjel şi păstârnac şi consumaţi zilnic perioade de timp lungi această apă de pe varză acră (moare) care poate să vă ajute foarte mult.

Se poate face o cură de lămâi. Se va consuma în prima zi sucul unei lămâi, în a doua sucul de la 2 lămâi şi treptat cu câte 1 lămâie în plus pe zi se va ajunge la 10 lămâi pe zi, când se va scădea tot treptat cu câte 1 lămâie până se va ajunge la 1 lămâie pe zi.

Se mai pot folosi sucuri de: ţelină, praz, ceapă, sparanghel, cartofi, castraveţi, afine, salată verde,  usturoi, varză.

Mai pot ajuta ceaiurile de : anghinare, frunze de nuc, frunze de dud, frunze de urzică, teci de fasole, cicoare, rădăcină de brusture, pereţi despărţitori din fructe de nuci, rădăcini uscate de păpădie, măceş, pătlagină, coacăz negru, dafin, mesteacăn frunze, porumbe frunze, fragi pădure (frunze), iarbă mare. Din toate acestea se pot face ceaiuri care se pot consuma zilnic câte 2-3 căni.

Se evită abuzurile alimentare, mai ales se va ţine un regim alimentar lacto-vegetarian fără carne cel puţin câte 1-2 zile pe săptămână.

Evitaţi sedentarismul şi emoţiile prea puternice.

Practicaţi sporturi adecvate vârstei.

Este admisă mierea naturală 2-3 linguriţe pe zi.

Se poate administra zilnic moare de pe varză acră câte 2-3 căni zilnic în cură de 30 zile.

De asemenea se poate lua borş din tărâţe zilnic câte 2-3 căni.

Se mai poate ca apa care se consumă să fie introdusă într-o sticlă şi să se radă 2 morcovi şi 1 pătrunjel care se pun în această apă să se macereze peste noapte. A doua zi se va consuma această apă. Se poate face acest lucru zilnic.

 Iata citeva retete populare care se folosesc cu succesc impotriva diabetului zaharat. O lingura de hrisca se amesteca cu trei linguri de iaurt sau lapte, se lasa amestecul peste noapte intr-un loc calduros in camera, iar dimineata se maninca pe stomacul gol. Faceti acest lucru in fiecare dimineata pina la vindecarea completa. Durata tratamentului este intre una si trei saptamini.

 Puteti de asemenea sa beti ceai din frunze de nuc sau din nuci verzi (10 grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte). Pregatiti un decoct de rozmarin salbatic (20 de grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte) si luati cite o lingura de patru-cinci ori pe zi, inainte de masa. Mincati cit de multe flori de salcim puteti. De asemenea, fara limita de cantitate se poate bea si ceaiul din flori de salcim uscate.

 Sucul de ceapa amestecat cu miere este recomandat bolnavilor ca mijloc suplimentar in tratamentul cu insulina.
Mierea
poate fi consumata in doze nu mai mari de o lingurita in 24 de ore. Carnea de vita trebuie consumata numai fiarta.
Pestele
in schimb poate fi consumat sub orice forma si fara limita de cantitate: atit fiert, cit si fript sau prajit.
Fructele (in afara de struguri) si legumele pot fi consumate in cantitati mari. Brinza, iaurturile, laptele nu trebuie sa fie dulci. Nu aveti voie sa mincati piine alba, consumul de paste fainoase trebuie redus la minimum, nu aveti voie sa consumati bauturi spirtoase, sucuri, bere. Grasimea trebuie de asemenea evitata. Carnea de porc este interzisa cu desavirsire. In loc de apa este recomandat sa beti decocturi din flori de tei, flori de salcim, din frunze de nuc sau de urzica.

Iata inca o reteta foarte eficienta: se iau 33 de frunze verzi de liliac si se pun la fiert in 3 litri de apa, intr-un vas emailat, la foc mic pina cind ramine doar 1 litru de lichid. Se foloseste intern: de doua ori pe zi, incepind cu o lingura de decoct inainte de masa, apoi marind treptat doza pina la 100 de mililitri. Repetati acest lucru de trei ori.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.