Diabet Zaharat – Tratament naturist eficient

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Boala de Diabet fiind incurabila prin tratament, se urmareste prevenirea complicatiilor renale si oculare.

Alimentatia trebuie sa fie bogata in legume, saraca in grasimi si glucide.

Se vor evita zaharul, dulciurile, mierea, dulceata, berea, sucurile de fructe, conservele.

Se recomanda: telina, varza, sparanghelul, ceapa, fasolea, salata verde, salata de papadie, usturoiul, hreanul, morcovii.

Un efect benefic il au: sucurile de telina si de varza alba.

In loc de zahar, se va folosi zaharina sau stevia. Alimentatia consta din 5-6 mese mici pe zi.

Cei obezi trebuie sa scada in greutate, simplu de spus si greu de facut.

De asemenea, sunt indicate infuziile din frunze de afin, urzici, afine, zeama de varza acra, papadie, salvie, boabe de ienupar, pastai uscate de fasole.

  • Hrisca si iaurtul trateaza diabetul zaharat

O lingura de hrisca se amesteca cu trei linguri de iaurt sau lapte, se lasa amestecul peste noapte intr-un loc calduros in camera, iar dimineata se maninca pe stomacul gol.

Faceti acest lucru in fiecare dimineata. Durata tratamentului este intre una si trei saptamini.

  • Ceai din frunze de nuc sau din nuci verzi (10 grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte).
  • Pregatiti un decoct de rozmarin salbatic (20 de grame de planta la 200 de mililitri de apa fierbinte) si luati cite o lingura de patru-cinci ori pe zi, inainte de masa.
  • Mincati cit de multe flori de salcim puteti. De asemenea, fara limita de cantitate se poate bea si ceaiul din flori de salcim uscate.

 Sucul de ceapa amestecat cu miere putina pentru gust, este recomandat bolnavilor ca mijloc suplimentar in tratamentul cu insulina.
Pestele
in schimb poate fi consumat sub orice forma si fara limita de cantitate: atit fiert, cit si fript sau prajit.
Brinza, iaurturile, laptele nu trebuie sa fie dulci.

  • In loc de apa este recomandat sa beti decocturi din flori de tei, flori de salcim, din frunze de nuc sau de urzica.
  • Iata inca o reteta foarte eficienta impotriva Diabetului: se iau 33 de frunze verzi de liliac si se pun la fiert in 3 litri de apa, intr-un vas emailat, la foc mic pina cind ramine doar 1 litru de lichid.  Se foloseste intern: de doua ori pe zi, incepind cu o lingura de decoct inainte de masa, apoi marind treptat doza pina la 100 de mililitri. Repetati acest lucru de trei ori

Momordica-este o planta din regiunea muntoasa a Asiei (Nepal, Tibet), denumita si „castravete tibetan”, a constituit un adevarat miracol cand a fost redescoperita si introdusa in tratamentul diabetului. Este un hipoglicemiant puternic, poate fi denumita de asemenea „insulina vegetala” (scade zaharul din sange) si ajuta la refacerea celulelor pancreatice.

Fiertură de sâmburi de dovleac : curăţaţi de coajă şi tăiaţi mărunt 30gr de seminţe de dovleac, puneţi-le să fiarbă într-o jumătate de litru de apă, vreme de 10 minute, la foc mic. Lăsaţi băutura să se răcească, apoi strecuraţi-o. Beţi în fiecare dimineaţă câte o ceaşcă de ceai pe stomacul gol, iar seara, aceiaşi cantitate cu 30 de minute înainte de a vă culca.

Ceai de teci de fasole uscată : foarte diuretic, tecile de fasole au proprietatea de a micşora valorile zahărului din sânge. Seara fierbeţi vreme de 2 ore 100gr de teci de fasole uscate, tăiate mărunt, intr-un litru şi jumătate de apă. Lăsaţi-le să fiarbă până ce lichidul scade la jumătate, lăsaţi-le în apa în care au fiert, la macerat până a doua zi de dimineaţă. Strecuraţi şi beţi peste zi între mese cât vreţi .

Cură de o săptămână pe lună, în exclusivitate cu sucuri : 330gr suc de morcovi, 100gr suc de ţelină, 100gr suc de salată verde, 100gr suc de fasole verde, 60gr suc de andive, 120gr suc de pătrunjel . Se amestecă toate şi se beau în mai multe reprize pe zi. Dintre plante, prietena diabetului este salvia . Se bea 2-3 căni pe zi, dintr-o infuzie de 1 linguriţă de plantă opărită cu o cană de apă în clocot.

!  Faceţi zilnic gimnastică medicală, aceste exerciţi vă vor ajuta foarte mult. Faceţi-le pe balcon sau afară, important este să asudaţi ( transpirati) , altfel nu sunt exercitii fizice ci recreatie, după care faceţi un duş călduţ. Mergeţi cât mai mult pe jos.

Ceai antidiabetic reţeta îi aparţine unui celebru preot-vindecător elveţian Kuzle, ale cărui metode de vindecare sânt căutate acum în Occident.

  •       3 linguriţe cerenţel [Geum alpina] + 1 linguriţă frunze de mur + 1 linguriţă frunze de fragi + 3 linguriţe scrântitoare [Potentila aurea] + 2 linguriţe de păstăi de fasole tăiată mărunt. Se amestecă bine toate plantele, apoi se ia o linguriţă cu vârf de amestec, se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să stea 3 minute. Se bea 1-2 litri ceai pe zi. Tot acest călugăr recomandă diabeticilor să ţină o dietă cu ţelină crudă [salate] zeamă de varză acră, morcovi proaspeţi, ceapă şi usturoi, rase pe pâine integrală.

DUDUL – Se folosesc frunzele de dud sub forma de infuzie; are actiune antidiabetica si astringenta. In tratamentul diabetului, se folosesc impreuna cu frunzele de afin, teci de fasole, frunze de nuc si urzica.

FASOLEA – Are actiune remineralizanta. Tecile de fasole au actiune antidiabetica. Reprezinta si un tonic cardiac, folosindu-se in acest scop tinctura obtinuta din 20 g de pastai la 100 ml de alcool,

care se lasa la macerat 7-8 zile. Se beau 70-150 picaturi, de 3-4 ori pe zi.

Decoctul din frunze de nuc ţine sub control glicemia
Nucul este considerat o adevărată farmacie verde, atât fructele, cât şi frunzele sale fiind folosite în scop terapeutic. Frunzele de nuc se culeg de la sfârşitul lunii mai până la sărbătoarea de Sânziene, când sunt foarte tinere, având o culoare de verde intens.

Se recomandă doar frunzele dinspre capătul ramurilor, rupte fără codiţă. Frunzele verzi sau uscate sunt folosite pentru tratarea diabetului zaharat (prin reducerea glicemiei), a hepatitei, a infecţiilor renale şi genitale, a candidozei, stimularea digestiei şi a funcţiilor hepatice, stoparea hemoragiilor digestive şi curăţarea sângelui.

Ceaiul din frunze de nuc este foarte eficient în tratamentul diabetului şi în tulburările digestive, înlăturând inflamaţiile acute ale intestinului. Se iau trei frunze verzi (sau uscate) şi se toacă mărunt, după care se toarnă peste ele 300 ml apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute, apoi se strecoară şi se bea de preferinţă neîndulcit, cu înghiţituri mici, o cană în prima parte a zilei, iar cea de-a doua în după-amiaza aceleiaşi zile.

Tratamentul cu decoct din frunze de nuc este recomandat timp de zece zile şi poate fi repetat din trei în trei luni. Datorită proprietăţilor astringente, dezinfectante şi cicatrizante ale frunzelor tinere de nuc, ceaiul astfel obţinut poate fi utilizat şi în tratarea diferitelor afecţiuni dermatologice si impotriva caderii parului

O reteta foarte buna pentru diabet, pe care am folosit-o si eu cu bune rezultate.

Dar trebuie respectate cantitatile de ceaiuri:

  •  50 g frunze afin, 100 g teci fasole uscate, 50 g frunze dud, 50 g frunze nuc, 50 g flori de galbenele, 50 g flori sunatoare.  Cea­iurile se gasesc la plafar.

Amestecati-le pe toate si faceti o infuzie dupa urmatoarea reteta: puneti 3 lingurite cu varf de amestec bine omoge­ni­zate, se oparesc cu o jumatate de litru de apa, lasati sa se infuzeze, acoperiti 15 minute, dupa care il strecu­rati.

Se bea pe stomacul gol, neindulcit, cate o cana inainte de mese. Portia obligatorie pe zi: o jumatate de litru, adica doua cani pe zi

Tratamentul dureaza o luna, apoi faceti analizele. Reteta trebuie respectata cu strictete.

Ceai de sâmburi de măsline

Se iau 200 de sâmburi din cele mai mari şi mai frumoase măsline şi se pun la uscat pe un dulap. Se ţin acolo timp de 2-3 săptămâni, după care se sparg în piua de bucătărie şi apoi se râşnesc, până devin o pulbere fină. În fiecare dimineaţă, se pune la fiert apă, cam cât pentru o cană de ceai, şi se lasă la foc domol 10 minute. În apa fiartă se toarnă o linguriţă din praful de sâmburi de măsline şi se bea cu înghiţituri mici, pe stomacul gol, până la ora 12 a amiezii. În timpul acesta, se mai ia şi o linguriţă de ulei de măsline, obţinut prin presare la rece. Cura se ţine zilnic, până la epuizarea prafului de sâmburi, după care se repetă la 4-6 luni de zile. Glicemia scade rapid, cu condiţia ca tratamentul să fie ţinut corect.

Ceai din rădăcină de brusture

Rădăcina de brusture are o acţiune hipoglicemiantă, ceea ce o face recoman­dabilă în diabet. Ceaiul se face sub formă de decoct din 2 linguriţe de pulbere de rădăcină fiartă două minute la foc mic, în 250 ml apă. Se lasă vasul acoperit 15 minute înainte de strecurare. Se beau 3-4 ceaiuri pe zi.

Decoct din complex hipoglicemiant

Se face un amestec din 4 linguri de măceşe, 2 lin­guri de părţi aeriene de schinduf, 2 linguri de ciumărea, 2 linguri armurariu, o lingură de frunze de afin. Fierbeţi o lingură de amestec în o cană de apă, timp de câteva minute. Beţi câte 2-3 căni pe zi.

Ceaiuri care ajută la normalizarea nivelului zahărului din sânge

a) Infuzie de afin: se prepară un ceai dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă clocotită (250 ml), se beau 2 căni pe zi, îndulcite numai cu zaharină, în cure de câte 40 de zile, cu pauze de 2 zile între ele.
b) Infuzie de anghinare: peste o linguriţă de frunze mărunţite se toarnă o cană cu apă clocotită (250 ml). Se lasă la infuzat în vasul acoperit circa 10 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi, în cure de 20-30 de zile, cu pauze egale cu durata curei.

Macesul

Prin continutul lor bogat in vitamine, frunzele contribuie la intarirea generala a organismului si la normalizarea functiilor acestuia. Decoctul preparat prin fierberea, timp de 10 minute, a doua linguri la un litru de apa, cantitate minima care se bea intr-o zi, poate fi un adjuvant pretios in tratamentul diabetului zaharat de tip doi. Pulberea obtinuta din pulpa uscata a fructelor sale intra in formulele mai multor produse antidiabetice.

Remedii naturale impotriva Diabetului

Ceaiurile din diverse plante pot influenta spre bine, spre valori normale glicemia. Amintesc aici si e bine de stiut:

  • ceaiul de urzici este un bun detoxifiant, depurativ si nu in ultimul rand curata sangele de depunerile de grasimi, scade colesterolul si tensiunea arteriala, iar o cana de ceai bauta dimineata scade nivelul de zahar din sange, automat influentand glicemia
  • ceaiul verde previne bolile cardiovasculare si regleaza glicemia
  • ceaiul de ginseng aduce energie, revitalizarea organismului, scade tensiunea arteriala si tine sub control glicemia
  • radacina de brusture, de cicoare si frunza de anghinare, fierte la un loc si cu un consum de o cana zilnic mentine glicemia la nivel normal.
  • salata din frunze proaspete de papadie are acelasi efect fata de valorile glicemie, dar de preferat a se consuma doar primavara cand frunzele sunt proaspete.
  • ceaiul de salvie — regleaza nivelul zaharului din sange aducand glicemia la nivelul dorit.
  • ceaiul de scortisoara previne diabetul de tip 2 si reduce glicemia

Dudele albe sunt fructe care coboara si regleaza glicemia la valori normale.

Frunze de anghinare ( Folium Cynarae ) – Infuzie din 1 lingurita de frunze la o cana de apa. Se folosesc in cure de 20-30 zile, cu pauze egale cu durata curei. Se consuma cate 2-3 cani pe zi.

 Frunze de afin ( Folium Myrtilli ) – Infuzie din 1 lingura de frunze la o cana de apa, consumandu-se 2 cani pe zi.  Sunt printre cele mai eficiente produse in combaterea diabetului zaharat, actiunea hipoglicemianta datorandu-se neomyrtilinei denumita si « insulina vegetala ». De mentionat ca efectul curativ al frunzelor de afin depinde foarte mult de perioada de recoltare a acestora, mai precis ele trebuie sa fie culese doar inainte de coacerea fructelor.



 Frunze de salvie ( Folium Salviae ) –  Infuzie din 1 lingurita sau o lingurita si jumatate de frunze la o cana de apa. Se consuma 2-3 cani pe zi.

 Radacina de brusture ( Radix Bardanae ) – Infuzie din o lingura de frunze la o cana de apa. Se consuma 2-3 cani pe zi.

 Ciumarea ( Herba Galegae officinalis )  – Infuzie de 2 lingurite de planta la o cana de apa consumandu-se 2-3 cani pe zi.





 Frunzele de nuc diminueaza setea si glicozuria. Se administreaza sub forma de infuzie din 20 g la un litru apa. Se beau 3-4 cani pe zi.



 Radacinile de cicoare se prepara sub forma de infuzie si se consuma cate 2 cani pe zi fiind un zarzavat excellent pentru diabetici.



 Tulpini de papadie consumate proaspete cate 5-6 pe zi, precum si cura cu salata din frunze de papadie, timp de 21 de zile (in luna mai putandu-se consuma cate 10-15 tulpini pe zi).

Tărâţele de grâu şi diabetul.

Când glicemia creşte, pancreasul primeşte sarcina să secrete insulină, al cărui rol este să „vâneze” zahărul până la cele 2 rezervoare naturale ale sale, ficat şi muşchii.

Dar uneori, pancreasul nu beneficiază de robusteţea necesară pentru a trata multitudinea de glucide care ne ademenesc.

Din motive genetice moştenite sau din cauza unei alimentaţii dezechilibrate, pancreasul începe să obosească şi drept urmare glicemia se instalează cu valori superioare.

Dar ce rol poate juca tărâţa de ovăz în această problemă?

 Astfel putem avea câteva lanţuri puţin legate între ele date de zaharuri simple (din pâinea albă) şi o grămadă de lanţuri bine sudate din zaharurile complexe, cum sunt în linte de exemplu. Dar să revenim la ovăz. Acesta înaintează în intestin, dacă vreţi, ca un filet gelifiat constituind o succesiune de bariere şi de obstacole fibroase care încetinesc pătrunderea zaharurilor în sânge.

Veritabilă poliţie de frontieră, ovăzul impune zaharurilor să treacă în firicele subţiri şi nu în benzi late şi le privează de puterea lor de nocivitate.

Dar atenţie. Tărâţele n-au vocaţia de a înlocui un regim sărac în zaharuri sau de a substitui medicaţia diabetului, dar vă protejează , iar penetrarea zahărului va fi canalizată şi încetinită, ceea ce va odihni un pancreas prea obosit.

O doză de 3 linguri de tărâţe de ovăz la începutul fiecărei mese, o doză dimineaţa, o doză la prânz şi 2 doze seara sunt mai mult decât benefice. Tărâţele le puteţi consuma muiate în iaurt sau lapte.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close