Tratamentul precoce al Diabetului

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Tratament DIABET.

                      Bolnavii diabetici sunt în general sensibili şi emotivi, chiar dacă înainte de boală nu au fost aşa. Familia în primul rând trebuie să acorde interes şi compasiune, mai ales înţelegere.

                      Există două tipuri de diabet: diabetul zaharat insulino-dependent şi diabetul zaharat.

Diabetul zaharat este o boală cronică de metabolism cauzată de lipsa parţială sau totală de insulină (hormon produs de pancreas, cu rol în metabolizarea hidrocarbonatelor, denumite şi zaharuri). Mai există diabet insipid (hipofizar), renal sau diabetul bronzat. Există două forme de diabet:

Diabet zaharat de tip I– insulino-dependent, denumit juvenil sau congenital, frecvent întâlnit la copii şi adolescenţi, cuprinzând 10-15% din totalul cazurilor de diabet.

Diabet zaharat de tip II, insulino-dependent, denumit şi „câştigat” care apare în principal la adulţi şi este de departe forma cea mai frecventă de boală, reprezentând 85-90% din totalul cazurilor. Deoarece apare la persoanele de vârstă medie, dar mai ales înaintată se numeşte şi „diabet de vârstă”. În bună măsură, această a doua formă este consecinţa unor slăbiciuni, care-l fac pe om să consume diferite dulciuri cu mare plăcere din abundenţă. Pentru ambele forme pe lângă dietă şi medicamente se poate folosi cu mare succes şi tratament naturist.

Complicatiile bolii diabetului: tulburari de vedere, ale rinichilor si sistemului nervos

Problemele care apar in cazul acestei boli sint denumite adesea complicatiile tarzii ale diabetului, pentru ca ele pot aparea de-abia dupa citiva ani de la debutul afectiunii. In majoritatea cazurilor, acestea se manifesta prin tulburari ale vederii, sistemului nervos, rinichilor si sistemului circulator. Aceste complicatii insa nu apar la toti bolnavii.

Cercetarile au aratat ca un tratament corespunzator care nu permite cresterea nivelului de zahar in singe permite prevenirea sau dimpotriva acutizarea dezvoltarii complicatiilor. Acest lucru se refera la toti bolnavii de diabet, chiar daca unii dintre ei prezinta un risc mai scazut in fata complicatiilor decit ceilalti. Bolnavii de diabet trebuie sa consulte medicul cel putin o data pe an. Consultatia trebuie sa cuprinda examinarea ochilor, a membrelor inferioare, a functiilor rinichilor, a continutului de colesterol si a tensiunii arteriale.

Dieta: aportul de glucide la un diabetic va fi redus faţă de omul sănătos. Chiar dacă zahărul trebuie consumat cu zgârcenie sau chiar exclus din alimentaţie, bolnavul poate beneficia de înlocuitori naturali (din legume şi fructe) sau sintetici la îndulcirea diferitelor produse. Unii dintre edulcoranţi (îndulcitori), fie că sunt naturali, fie că sunt sintetici au şi valoare calorigenă, deci contribuie şi cu un număr de calorii (fructoză, sorbitol, manitol, xilol, aspartam, sucrazit, thaumatin). Cu aceste substanţe chimice dovedite ne dăunătoare sănătăţii se poate prepara o gamă de meniuri din care alimentele dulci să nu fie excluse; de altfel în magazine au apărut numeroase produse dietetice pentru diabetici, între care sucuri din fructe şi chir un sortiment de bere. Totuşi chiar şi acestea trebuie consumate restrictiv.

Se parte că 2 pahare de vin băute pe zi, previne diabetul, după cum afirmă cercetătorii francezi.

          Grăsimile vor fi şi ele reduse fiind preferate cele de origine vegetală (uleiuri, margarină). În schimb proteinele pot fi consumate în cantităţi normale sau chiar crescute, până la acoperirea optimului de calorii al raţiei alimentare zilnice. Porţiile cel puţin la începutul regimului trebuie măsurate cu exactitate, cântarul de bucătărie devenind un accesoriu indispensabil.

Tratament:

                      Orice regim alimentar şi de tratament al diabetului trebuie să cuprindă două lucruri foarte importante şi anume: o dietă săracă în calorii care să permită scăderea în greutate şi apoi se va căuta să se facă mai multă mişcare pentru ca prin aceasta să se consume caloriile care se primesc prin alimentaţie.

          Este foarte important să se reducă sau chiar să se elimine consumul de alcool şi tutun care contribuie la agravarea bolii.

          Dieta pentru fiecare bolnav va fi individualizată în funcţie de tipul de boală şi de felul cum răspunde organismul la tratament şi de foarte multe alte considerente.

                      Ca regulă diabetul de tip I nu poate fi tratat decât prin terapii alopate, cel puţin până în momentul echilibrării valorilor glicemiei. După aceia de multe ori concomitent se pot asocia şi tratamentele naturiste care pot contribui la ameliorarea bolii. În diabetul de tip II, majoritatea cazurilor se pot echilibra doar cu un regim alimentar hipoglucidic, ajutat şi de mijloacele medicinei naturale. Atunci când nu prezintă vre-o complicaţie sau o infecţie supraadăugată, bolnavul poate desfăşura o activitate fizică şi psihică normală vârstei sale. Poate îmbina armonios obligaţiile sociale cu preocupări spirituale, rezervând timp suficient şi pentru odihnă activă (mişcare, sport moderat) sau pasivă (minimum 6-8 ore de somn în 24 ore).

          Produsele care se găsesc în comerţ sunt foarte diverse: preparatele din alge roşii sau brune (diabetin- Franţa, spirulină- China sau Cehia, etc). Sau din diferite plante care conţin glucozide sterolice, hipoglicine şi flavonozide: Cataranthus roseus (Vinca rosea), Blighia sapida, Mormodica charantia, din frunzele de anghinare, dud, salcie, nuc, urzică, turiţă mare, brusture, din tecile de fasole sau din pseudo- fructele de ienupăr se pot prepara ceaiuri pe care bolnavii le pot consuma fără teamă (2-3 căni pe zi) timp îndelungat(luni şi chiar ani de zile).

          Numeroase legume şi fructe conţin substanţe hipoglicemiante, motiv pentru care se recomandă în alimentaţia bolnavilor, de asemenea, din ele se pot obţine şi o serie de preparate fitoterapeutice utile în tratament. Este cazul asmăţuiului, castraveţi, cepei, verzei, fasolei, morcovi, pătrunjel verde, praz, roşii, sfeclă roşie, ţelină, urzicilor, usturoi, vinete, dintre legume, iar dintre fructe, al afinelor, căpşunilor, fragilor, merelor acrişoare, lămâilor, etc. Sucul de cartofi şi de varză crudă, precum şi frunzele şi tijele de păpădie pot fi şi ele eficiente în formele incipiente sau uşoare de diabet.Suplimente nutritive: Redigest, Nutrisan PVA, Cetvaria, Prodigest plus.

Dietoterapia: se recomandă un regim alimentar cu 80% crudităţi (legume, fructe), restul în majoritate pe un regim lacto-vegetarian (ouă, lapte, brânză, grăsimi vegetale) şi doar într-o mică măsură pe carne şi atunci preferabil peşte alb sau de pasăre fără pieliţă. De asemenea se recomandă bolnavilor înlocuirea pâinii cu mămăliguţă. Se va insista pe mărunţirea foarte bine a hranei, lucru pentru care va trebui să se menţină dantura în stare foarte bună şi tot ce se înghite să fie foarte bine mărunţit şi amestecat cu salivă în gură, practic bolnavii trebuie reânvăţaţi să mănânce, cu mare atenţie şi calmi, fără grabă. De asemenea discuţiile în timpul meselor se vor oprii. Nu se consumă de asemenea nimic fierbinte sau rece ci numai la temperatura camerei. Se va căuta să se evite de asemenea constipaţia preferabil prin dietă sau prin ceaiuri medicinale care se vor folosi la nevoie.

          Se va consuma cel puţin 2 litri de apă pe zi, preferabil din apă minerală sau sucuri de legume şi fructe (din cele permise). Se pot face din: căpşun, măr (nu cele foarte dulci), dovleac, roşii, castraveţi, afine, fructe de pădure, coacăze, mure, etc. se poate face chiar cură cu aceste sucuri de câte 600 ml pe zi, timp de cel puţin 30 zile consecutiv.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, alun, angelică, anghinare, asmăţui, brustur, brustur dulce, busuioc, cartof, castraveţi, căpşun, cătină, ceapă, cicoare, coacăz negru, coada calului, conopidă, creţişoară, dovleac, dud, echinacea, fasole, fragi, Ginko-Biloba, ienupăr, in, lămâi, lemnul Domnului, liliac, măr, măslin, mesteacăn, morcov, mur, năsturel, nuc, orz, ovăz, păpădie, pătlagină, pătrunjel, pir, porumb, praz, salată, salcie, salvie, saschiu, schinduf, scorţişoară, secară, sfecla roşie, soia, spanac, sparanghel, trei fraţi pătaţi, troscot, turiţă mare, ţelină, urzică, usturoi, varză, vinete, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis)- este socotită ca insulina vegetală şi este ceaiul care nu poate lipsi din nici o dietă a celor care sufere de diabet. Se va face din 1 lingură de frunze mărunţite puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se consumă 2-4 ceaiuri din acestea pe zi.

          Se mai poate însă folosi chiar macerat: se pune 2 linguriţe de plantă măcinată cu râşniţa de cafea în 250 ml apă, pentru 12 ore, apoi se strecoară. Se poate însă lua chiar praf care se obţine din frunze uscate cu râşniţa de cafea şi se ţine sub limbă pentru câteva minute, apoi se înghite. Se poate face acest lucru de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate de asemenea folosi praful acesta la orice ciorbe sau în diferite preparate care se fac pentru diabetici, în special pentru copii ca să fie scutiţi de consumul ceaiului. Este cel mai eficient ceai pentru că conţine myrtilină, care este considerată drept insulină vegetală. Se poate folosi timp de 30 de zile apoi se va face o pauză de 7 zile după care se va putea relua.

 

Aloe (Aloe vera)  1 linguriţă de plantă mărunţită sau praf de plantă măcinat se ia de 1-2 ori pe zi, pentru efectul laxativ puternic pe care-l are. Se foloseşte pentru curăţirea organismului de toxinele acumulate.

Alun (Coryllus avelana) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Este foarte util pentru refacerea circulaţiei sângelui. Se poate folosi şi coaja de pe ramuri care se fierbe şi se bea ceaiul.

Angelică (Angelica arhangelica) 1 linguriţă de rădăcină fiartă 5 minute în 250 ml apă, apoi strecurată. Sau 1 linguriţă de plantă mărunţită pusă la 250 ml apă clocotită. Se lasă pentru 15 minute apoi se strecoară. Sau 1 linguriţă de seminţe măcinate se ia cu apă de 3 ori pe zi. Ajută la reglarea activităţii pancreasului.

Anghinare (Cynara scolymus)– 1 lingură de frunze mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi timp de 1 lună, apoi se face o pauză de 1 lună şi se poate relua. Contribuie la scăderea glicemiei.

Asmăţui (Anthrichus cerefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Ajută la funcţionarea pancreasului în limite normale.

Brusturele (Arctium lapa) face să scadă nivelul zahărului din sânge- se pun la fiert 2 linguriţe de rădăcină în 250 ml apă, timp de 15 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Brustur dulce face să scadă nivelul zahărului din sânge- se pun la fiert 2 linguriţe de rădăcină în 250 ml apă, timp de 15 minute. Se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi.

Busuioc (Ocinum basilicum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

 

Cartof (Solanum tuberosum) se consumă câte 50 ml suc de cartofi de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. Ajută la scăderea glucozei din sânge foarte eficient.

Castravete (Cucumis sativum) se consumă castravete pentru efectul diuretic puternic pe care-l are.

Căpşuni (Fragaria vesca) 1 linguriţă de plantă mărunţită (Şi rădăcină) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot consuma şi fructe în orice cantitate.

Cătină (Tamarix ramosissima) 1 linguriţă de ulei zilnic.

Ceapă (Allium cepa) de 2 ori pe lună curăţiţi o ceapă mare şi puneţi-o la fiert în lapte. Nu o lăsaţi să fiarbă prea mult. Mâncaţi apoi ceapa fără să beţi laptele.

Cicoare (Cychorium intybus) conţine insulină vegetală şi reduce nivelul zahărului cu 20-40 % 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi.

Se poate face şi tinctură din care se vor lua câte 25 picături de 3 ori pe zi diluate la 100 ml apă.

Rădăcina prăjită se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cafea.

Coacăz negru (Ribes nigrum)  1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi, timp de 30 zile după care se va face o pauză de 7 zile şi se poate relua. Este indicat în toate formele de diabet.

Ajută la scăderea eficientă a glucozei.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Conopida (Brasica perum)– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Dafin (Laurus nobilis) 1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 1 cană pe zi, timp de 30 zile după care se va face o pauză de 7 zile şi se poate relua. Ajută şi la curăţirea organismului de toxine. Nu se depăşeşte doza.

Dovleac (Cucumis pepo) se consumă pulpă de dovleac pentru efectul laxativ.

Dud alb sau negru (Morus alba, nigra)- frunzele- 1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi, timp de 30 zile după care se va face o pauză de 7 zile şi se poate relua.

Echinaceea (Echinacea angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Fasole (Phasoleum vulgaris) Teci de fasole previn apariţia hipoglicemiei după ce mâncaţi. 2,5 g (1 linguriţă) de praf de teci de fasole obţinut cu râşniţa de cafea. Se pun la 250 ml apă timp de 10 ore: se strecoară şi se pot consuma până la 6 căni pe zi. Se poate înghiţi şi 1 g de teci de praf pe zi.

Se mai pot pune 4 linguri de teci de fasole mărunţite sau măcinate la 1 litru de apă şi se lasă de seara până dimineaţa când se fierbe până scade lichidul la jumătate, apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei, eventual cu înghiţituri mici.

Se fierb păstăile de la 3 kg de fasole verde şi se bea câte 1 ceaşcă dimineaţa pe stomacul gol.

Fragi (Fragaria vasca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Ginko biloba- se folosesc capsulele care sunt de vânzare la toate magazinele naturiste, conform indicaţiilor producătorului.

Ienupăr (Juniperus communis) se folosesc bacele. Se ia câte 4 bace pe zi pentru a ajuta organismul să se debaraseze de toxinele acumulate. Se face timp de 20-30 zile. Se consumă dimineaţa.In (Linum usitatissimum) 1 linguriţă de seminţe se iau dimineaţa cu puţină apă ca să se poată înghiţii. Ajută la eliminarea constipaţiei care este de foarte multe ori prezentă la cei ce fac tratamente contra diabetului.

Lămâi (Citrus lemoniu) se consumă sucul de lămâie datorită faptului că acesta conţine multă vitamina C care este un excelent antioxidant.

Lemnul Domnului (Artemisia abrotanum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Liliac (Siringa vulgaris) primăvara când liliacul e în perioada de creştere culegeţi mugurii acestuia. O lingură de muguri de liliac se pun într-un litru de apă clocotită. Se ia câte 1 linguriţă din această infuzie de 3 ori pe zi, ajutând la scăderea zahărului din sânge.

Lucernă- 2 linguriţe mărunţite din partea aeriană a plantei se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, ajutând la scăderea glucozei.

Măr (Malus domestica) se consumă fructele acestea pentru vitamine.

Măslin (Olea europea) se ia ulei de măsline câte 1 lingură seara pentru a scăpa de constipaţie şi pentru vitamina E pe care o conţine.

Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului uro-genital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar.  Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma.  Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală ,(fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.

Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni renale sau oculare. Intern seva se ia te 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Se pot face cure de lungă durată.

Morcov (Daucus carota) suc din rădăcină 200 ml de 3 ori pe zi, conţine multă provitamina A.

Mur (Folium Rubi fruticosi) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot bea 2 căni pe zi.

Năsturel (Nasturtium officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi

Nuc-(Folium Juglandis)– 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot bea 2 căni pe zi.

Orz (Hordeum vulgare) Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Ovăz (Avena sativa) se consumă suc din mlădiţe tinere câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi.

Păpădie (Radix Taraxaci)-1-2 linguriţe de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se poate folosi timp de 2-3 luni zilnic. Ajută la scăderea zahărului din sânge. Se pot consuma şi frunzele proaspete sub formă de salate.

 

Pătlagină (Plantago lanceolata)- linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot bea 2 căni pe zi.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) se fierb 500 g rădăcină curăţită şi mărunţită cu 2 litri de apă până când rămân numai 500 ml de lichid. Se strecoară şi se împarte în 3 porţii care se vor lua după mesele principale.Pir (Agropiron repens) 1 linguriţă de rădăcină se pune cu 250 ml apă şi se fierbe apoi 10 minute. Se strecoară şi se aruncă această apă şi se pune alte 250 ml apă şi se fierb 2-3 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pentru efectul diuretic.

Porumb (Zea majs) 1 linguriţă de mătase de porumb se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot bea 2 căni pe zi. Are efect diuretic.

Praz (Alium porus) se consumă zilnic în alimentaţie.

indică la diabet 2 şi ca adjuvant la diabet 1. Se consumă conform indicaţiilor producătorului.

Suplimentar. Se poate face o mămăliguţă mai tare. Se taie o bucată de pânză de mărimea necesară (cât să acopere suprafaţa de la terminarea sternului până în jos la cca 10 cm de la încheietura piciorului). Această pânză trebuie să fie destul de mare ca să acopere zona splinei şi ficatului. Se întinde apoi pe această pânză în strat de 3-4 cm (în funcţie de cât de gras este omul- cei graşi va trebui să facă strat mai gros). Se pune pe suprafaţa care se aplică pe piele un strat foarte fin de tămâie sau praf de sulf. Se aplică pe piele apoi cât mai fierbinte, să nu producă arsuri. Se acopere cu ceva gros de lână şi se stă în pat liniştit. Are rolul de a dilata canalele din ficat, splină şi pancreas şi ajută la refacerea circulaţiei enzimelor şi substanţelor care sunt secretate de aceste organe. Efectiv le desfundă. Se face în fiecare seară cel puţin 10 seri la rând, urmate de o pauză de 7 zile, după care se pot repeta în funcţie de cum se simte bolnavul. Ajută şi la calmarea durerilor abdominale atunci când sunt prezente.

tratament naturist din Rusia:

-Să se consume cantităţi mari de infuzie de afin: 1 lingură frunze, infuzate 30 minute cu apă clocotită.

-Să se ia de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă boabe de muştar.

-Să se râdă cât mai mult. Râsul contribuie la eliminarea zahărului din sânge.

Regimul alimentar prescrie: lapte smântânit, brânză de vaci şi zer. O dată pe săptămână bolnavul, trebuie să mănânce numai crudităţi şi 3-4 ouă.

Sunt interzise: castanele, cireşele, prunele, strugurii, pâinea, orezul, mazărea şi stafidele. Carnea şi grăsimile sun permise dar nu alcoolul.

Sâmburi de măsline şi glicemia- se iau 200 sâmburi de măsline (ceva mai mari) şi se pun la uscat la temperatura camerei pentru 3 săptămâni. Se sparg apoi se râşnesc cu râşniţa de cafea până devin o pulbere fină. În fiecare dimineaţă se pun la fiert 200 ml apă cu 1 linguriţă de praf. Se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici pe stomacul gol. Apoi se ia 1 lingură de ulei de măsline. Se face până se terină praful. Această cură se mai poate repeta după 4-6 luni. În câteva zile de la începerea acestui tratament glicemia va scădea şi după terminarea curei 4-6 luni se menţine scăzut. Se poate apoi relua.

S-a stabilit că cei care consumă miere înlocuind complet zahărul cu miere au parte de o scădere substanţială a glicemiei, deci folosiţi mierea dacă aveţi nevoie de zahăr şi efectele nu vor întârzia să apară.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close