Prospect Siofor 1000mg – Tratament Diabet Tip 2

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 Prospect Siofor 1000

Indicaţii Terapeutice

Siofor 1000 este un medicament pentru diabet, adica pentru reducerea nivelului prea mare de glucoza din sânge la pacienţii adulţi cu diabet zaharat de tip II adult; în special la pacienţii supraponderali la care nivelul glucozei din sânge nu a putut fi reglat numai prin dietă şi exerciţiu fizic.
Siofor 1000 poate fi utilizat singur (în mono-terapie) sau în combinaţie cu alte medicamente ce scad nivelul de glucoza din sânge sau cu insulina.
După ce măsurile de dietă nu au dat rezultate ia pacienţii supraponderali cu diabet zaharat de tip II, s-a demonstrat o scădere a frecvenţei complicaţiilor legate de diabet sub tratament cu metformină ca terapie de primă alegere.
 
Comprimate filmate, 1000 mg

Compoziţie Siofor

Un comprimat filmat conţine clorhidrat de metformină 1000 mg şi excipienţi: nucleu – hipromeloză 15 mPa. s, povidonă K25, stearat de magneziu, film – hipromeloză 5 mPa. s, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171).
 
Grupa farmacoterapeutică
Siofor 1000 aparţine unei grupe de medicamente destinate tratamentului diabetului non-insulinodependent la adulţi (tipul II de diabet zaharat).
 

Ce trebuie să reţineţi înainte de a lua SIOFOR 1000?

Siofor 1000  NU TREBUIE administrat în următoarele cazuri:

– hipersensibilitate la clorhidrat de metformină sau la oricare dintre ceilalţi componenţi ai Siofor 1000;
– acidifierea excesivă a sângelui în diabetul zaharat (cetoacidoză diabetică), etapă preliminară a comei (precomă);
– afectare renală sau dereglarea funcţiei renale (insuficienţă renală cu valori ridicate de creatinină în sânge);
– stări acute care pot determina dereglarea funcţiilor renale, ca de exemplu:
• pierderi de lichide datorită vomei persistente sau diareei severe (deshidratare),
• infecţii severe.
• insuficienţă circulatorie (şoc):
– examinări cu administrare intravenoasă de agenţi care conţin iod, înainte. în timpul şi pe o perioadă de până la 48 de ore de la exam nare;
– coli acute sau conice care pot duce la insuficienţă de oxigen în ţesuturile corpului (hipoxia ţesuturilor), cum ar fi:
insuficienţa cardiacă sau tulburări ale funcţiilor pulmonare (insuficienţă cardiacă sau respiratorie),
• atac de cord (infarct miocardic recent),
• insuficienţă circulatorie (şoc);
– deregarea funcţiei ficatului, intoxicaţie acută cu alcool, alcoolism;
– perioada de alăptare

Atenţionări speciale de care trebuie să ţineţi cont atunci când luaţi Siofor 1000

  • Riscul unei acumulări nedorite şi, astfel, riscul unei acidifieri excesive a sângelui cu acid lactic (acidoză lactică) este determinat mai ales ce funcţia renală, motiv pentru care funcţionarea normală dovedită a rinichilor este o condiţie necesara pentru tratamentul cu Siofor1 1000.
  • Evaluarea funcţiei renale. pe baza determinării nivelurilor serice ale creatininei, trebuie deasemenea repetată la intervale de ce puţin un ar şi. dacă este posibil, chiar mai devreme de un an. Dacă nivelul de creatinină este la limita superioară a nivelului normal faceţi-vă controlul recomandat de cel puţin două sau patru ori pe an. Trebuie remarcat că, în special la pacienţii în varsta, determinarea nivelului seric de creatinină nu este întotdeauna relevant s-ar putea deci ca, în acest caz, să fie necesară determinarea unei alte valori pentru analizarea funcţiei renale, verificarea clereance-ul creatininei, înainte de a începe tratamentul.
  • Se va acorda o atent e deosebită în cazul unei dereglări existente la nivelul funcţiei renale (de exemplu, la începutul terapiei cu anumite medicamente pentru tratamentul hipertensunii arteriale sau afecţiunilor reumatice).
  • De asemenea, trebuie acordată multă atenţie în cazul tulburărilor funcţiei ficatului.
  • în cazul examinărilor cu administrare intravenoasă de agenti diferiţi de cei care conţin iod, există riscul declanşării unei insuficienţe renale acute. Tratamentul cu Siofor 1000 trebuie deci întrerupt înainte de efectuarea controlului, şi poate fi recomandat numai după două zile de la examinare dacă o nouă examinare a arătat anterior că funcţia renală este normală.
  • Dacă sunteţi programat pentru operaţie cu anestezie generală, tratamentul cu Siofor 1000 trebuie întrerupt cu două zile înainte de operaţie şi poate fi continuat numai după două zile de la intervenţie, în condiţiile în care se remarcă o functie renală normala
  • Informaţi medicul dacă aţi contactat o infecţie, virală sau bacteriană (de exemplu, gripă, infecţia tractului respirator, infectia tractului urinar).
  • Continuaţi regimul în timpul tratamentului cu Siofor1 1000 şi acordaţi o atenţie deosebită distribuirii raţiei de hidrocarbonati pe parcursul zilei. Dacă sunteţi supraponderal, ar trebui să continuaţi regimul de slăbit sub supravegherea unui medic.
  • Consumul unor cantităti mari de alcool prezintă riscul apariţiei hipoglicemiei şi acidozei lactice; deci în timpul tratamentului cu metformină ar trebui evitat consumul de alcool.

Copii

Deoarece nu există informaţii adecvate în această privinţă, Siofor1 1000 nu trebuie utilizat în tratamentul la copii.
 

Vârstnici

Datorită dereglarii funcţiilor renale specifice pacienţilor mai în vârstă, dozajul Siofor 1000 trebuie stabilit în acord cu funcţia renală Din acest motiv, trebuie să mergeţi la medic pentru controale regulate ale funcţiei renale.

Sarcină

Pacientele cu diabet care doresc să rămână însărcinate, nu trebuie să urmeze tratament cu Siofor1 1000. în aceste cazuri, nivelul ce glucoza din sânge trebuie adus la nivelul normal cu ajutorul insulinei. Informaţi medicul dumneavoastră cu privire la acest lucru pentru a se face trecerea la tratamentul cu insulina.

Perioada de alăptare

Nu trebuie să luaţi acest medicament în perioada de alăptare.

Atenţionări speciale

în cazul unei acumulări nedorite, metformină poate declanşa sau facilita apariţia unei acidifieri excesive a sângelui (acidoză lactică) o complicaţie care dacă nu este tratată la timp poate pune în pericol viaţa pacientului (de exemplu, apariţia comei). Pe lângă supradozaj, cauzele acidifierii excesive a sângelui cu acid lactic (acidoză lactică) ar putea fi, ignorarea contraindicaţiilor. De aceea, contraindicaţiile trebuie luate în considerare cu multă atenţie (vezi secţiunea ” Siofor 1000 nu trebuie luat în următoarele cazuri… “).

Semnele de debut a acidifierii în exces a sângelui cu acid lactic (acidoză lactică) pot fi asemănătoare cu efectele secundare ale metforminei asupra tractului gastrointestinal: greaţă, vărsături, diaree şi dureri abdominale. în câteva ore, se pot instala şi celelalte efecte: crampe şi dureri musculare, intensificarea excesivă a respiraţiei şi pierderea cunoştinţe; cu intrare în comă care impun un tratament de urgenţă într-un spital.
 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

 
Tratamentul cu Siofor1 1000 în monoterapie nu determină scăderea nivelului de glucoza din sânge (hipoglicemie) şi, prin urmare, nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. în tratament combinat cu sulfonilureice. insulina sau alte medicamente cu efect de scădere a nivelului de glucoza din sânge, capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje sau de a lucra sigur, fără sprijin, ar putea fi afectată de un posibil nivel scăzut al glucozei din sânge (hipoglicemie).
 

Interacţiuni cu alte medicamente

 
Vă rugăm să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă utilizaţi şi alte medicamente sau le-aţi utilizat recent, chiar dacă sunt medicamente fără prescripţie. în timpul unui tratament îndelungat cu Siofor 1000, atât iniţierea cât şi întreruperea bruscă a tratamentului cu un alt medicament pot interfera cu reglarea nivelului de glucoza în sânge.
Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă luaţi următoarele medicamente sau dacă le-aţi luat recent: corticosteroizi, anumite medicamente pentru tratamentul hipertensiunii (inhibitori ECA), medicamente care măresc cantitatea de urină (diuretice), anumite medicamente pentru tratamentul astmului bronşic (beta simpatomimetice), precum şi agenţi de contrast care conţin iod sau medicamente care conţin alcool.
 

Tratament Naturist pentru diabet –

MomordicaMomordica-CharantiaRecomandari:
– supliment alimentar cu rol de echilibrare a metabolismelor glucidic si lipidic (diabet zaharat tip II, dislipidemii, sindrom metabolic);
– stimulator al sistemului imunitar la adolescenti, varstnici, fumatori si alcoolici;
– in caz de suprasolicitare fizica si intelectuala;
– surmenaj;
– convalescenta dupa boli infecto-contagioase;
– boli cronice cardiovasculare asociate cu hipercolesterolemia;
– insuficienta renala cronica.

 

 

Când luaţi Siofor 1000 cu alimente sau băuturi

 
în timpul utilizării Siofor 1000 ar trebui să evitaţi băuturile sau alimentele ce conţin alcool.
 

DOZE Şl MOD DE ADMINISTRARE

 
întotdeauna luaţi Siofor 1000 conform instrucţiunilor medicului dumneavoastră. Dacă nu sunteţi foarte sigur, întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Doza de Siofor- 1000 trebuie stabilită de către medic, separat pentru fiecare pacient în parte, pe baza nivelului de glucoza din sânge ce va fi controlat periodic.
Sunt disponibile, de asemenea, comprimatele filmate cu un conţinut de substanţă activă de 500 mg şi 850 mg metformină ca doză de întreţinere adaptată pentru fiecare pacient în parte.
 
Cum se divide comprimatul filmat de Siofor 1000?

Datorită noii forme a comprimatului, Siofor 1000 permite o împărţire uşoară şi precisă.
Comprimatele filmate pot fi înjumătăţite, ca şi celelalte comprimate, cu ambele mâini sau prin plasarea lor cu şanţul de pe mijloc în jos, pe o suprafaţă dură, dreaptă şi prin apăsare cu degetul mare. Dacă comprimatul filmat este rupt numai pentru a uşura înghiţirea, cele două „jumătăţi” se vor lua imediat una după cealaltă.
 
în cazul în care nu se prescrie altfel de către medic, doza normală este:
Doza normală este de două comprimate filmate de Siofor- 1000 pe zi (echivalentul a 2000 mg de clorhidrat de metformină).
Doza zilnică maximă este de trei comprimate filmate de Siofor 1000 pe zi (echivalentul a 3000 de mg de clorhidrat de metformină).
înghiţiţi comprimatele filmate întregi, în timpul sau după masă, cu o cantitate suficientă de apă.
 
Când luaţi două sau mai multe comprimate filmate, acestea trebuie distribuite pe parcursul unei zile. de exemplu, câte un comprimat filmat după micul dejun sau cină. Comunicaţi medicului dumneavoastră, dacă aveţi impresia că efectul medicamentului Siofor 1000 este prea puternic sau prea slab.
 

Dacă aţi uitat să luaţi Siofor 1000

 
Dacă aţi uitat să luaţi Siofor1 1000, luaţi doza prescrisă de Siofor1 1000 la următoarea administrare şi încercaţi ca, în viitor, să respectaţi instrucţiunile. Nu încercaţi să recuperaţi doza uitată şi să luaţi un număr mai mare de comprimate filmate la următoarea administrare.
 
Dacă întrerupeţi tratamentul cu Siofor 1000 fără ca medicul să vă fi recomandat acest lucru, trebuie să anticipaţi faptul că nivelul de glucoza din sânge va înregistra o creştere incontrolabilă, şi că, pe termen lung. vor apărea complicatii întârziate ale diabetului precum afecţiuni la nivelul ochilor, rinichilor şi vaselor de sânge.
 

REACŢII ADVERSE

 
Ca toate medicamentele, Siofor 1000 poate avea reacţii adverse. Următoarele frecvenţe sunt stabilite pe baza analizării reacţiilor adverse:
Foarte frecvente Mai mult de 1 din 10 pacienţi trataţi
Frecvente Mai puţin de 1 din 10 dar mai mult de 1 din 100 de pacienţi trataţi.
Puţin frecventeMai puţin de 1 din 100 dar mai mult de 1 din 1000 de pacienţi trataţi.
RareMai puţin de 1 din 1000 dar mai mult de 1 din 10, 000 de pacienţi trataţi.
Foarte rareMai puţin de 1 din 10, 000 de pacienţi trataţi, inclusiv cazurile izolate.
 

Tulburări gastrointestinale

Foarte frecvente (Mai mult de 1 din 10 pacienţi trataţi) :
-greţuri, vărsături şi diaree, dureri abdominale, pierderea poftei de mâncare. Acestea se manifestă de obicei la începutul tratamentului şi dispar spontan în majoritatea cazurilor. Pentru a preveni aceste simpotome, se recomandă administrarea de Siofor 1000 în timpul sau după masă, câte o doză de două sau trei ori pe zi. Dacă aceste simptome persistă pe o perioadă îndelungată, întrerupeţi administrarea Siofor 1000 şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Frececvente ( Mai puţin de 1 din 10 dar mai mult de 1 din 100 de pacienţi trataţi) :
-gust de metal.
-Dereglari de metabolism şi nutriţie
 
Foarte rare (Mai puţin de 1 din 10, 000 de pacienţi trataţi, inclusiv cazurile izolate)  dereglări severe ale metabolismului în sensul unei acidifieri în exces a sângelui cu acid lactic (acidoză lactică).
Vărsăturile şi durerile abdominale care pot fi însoţite de dureri şi crampe musculare sau de oboseală generală severă ar putea fi semne ale acestei dereglari (vezi  Atenţionări speciale”)
– înroşirea pielii (un uşor eritem la pacenţii care manifestă o intoleranţă la medicamente.
 

Supradozaj

 
Anunţaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aţi luat o doză de Siofor1 1000 mai mare decât cea prescrisă. O supradoza de Siofor1 1000 nu duce la scăderea nivelului glicemiei din sânge (hipoglicemie), ci atrage după sine riscul de acidifiere in exces a sangelui cu acid lactic (acidoza lactică). Semnele începutului de acidifiere a sângelui cu acid lactic pot fi asemănătoare efectelor secundare directe ale metforminei asupra tractului gast-ointestinal: greaţă, vărsături, diaree şi dureri abdominale. în câteva ore se pot instala dureri musculare şi crampe. respiraţie adâncă şi rapidă, precum şi pierderea cunoştinţei şi coma care impune internarea imediată într-un spital.

Dacă se suspectează o acidifiere în exces a sângelui cu acid lactic (acidoză lactică). mergeţi imediat la un medic şi încetaţi administrarea de Siofor- 1000.

PĂSTRARE
Nu lăsaţi medicamentele la îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

Data ultimei verificări a prospectului Siofor: Septembrie, 2005
Deţinătorul Autorizaţiei de Punere de Piaţă
Glienicker Weg 125 12489 Berlin, Germania

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close