Tratament naturist pentru Prostata

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Dietă Prostata:

–    7 zile cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. Într-o zi se va însuma 1,5 – 2 litri de sucuri.

Ce reprezintă o cură de sucuri?

 Vom numi cură de sucuri perioada în care alimentaţia va consta în exclusivitate din sucuri obţinute prin centrifugarea fructelor, zarzavaturilor sau chiar a anumitor plante medicinale, recomandate în funcţie de specificul bolii şi a rezultatelor ce dorim să le obţinem.

 Pentru obţinerea sucurilor se poate folosi un storcător electric, special pentru cele cu pulpă (morcov, cartof, ţelină – rădăcină, sfeclă roşie, mere etc) iar pentru frunzoase (urzică, pătrunjel – frunze, orz verde etc), se va folosi un blender (aparat electric  care mixează ingredientele în amestec cu apă) sau maşina de tocat carne. Pe cît posibil, sucurile vor fi obţinute din vegetale de calitate, proaspete şi cât mai biologic cultivate (bineînţeles, biologic în condiţiile timpului actual).

Sucurile se prepară zilnic, trebuind să fie proaspete, condiţie esenţială pentru a fi eficiente. Se poate prepara într-o singură repriză toată cantitatea necesară pentru o zi (excepţie face cartoful care se consumă imediat după preparare!) şi se păstrează la rece, în frigider, în sticle bine închise, de unde se scoate în porţii, câte o cană (250 ml), cu 30 minute înainte de a fi consumat, pentru a se încălzi la temperatura camerei.

  Nu se păstrează de la o zi la alta.

 Sucurile se beau cu înghiţituri rare, bine amestecate cu salivă.

  Se recomandă următoarele sucuri:

  • Orz verde – 3×50 ml
  • Ovăz verde – 2×50 ml
  • Lucernă – 50 ml
  • Morcov – 250-500 ml
  • Varză – 200 ml
  • Ţelină – 150 ml
  • Pătrunjel – 100 ml
  • Sfeclă roşie – 100-300 ml
  • Cartof – 80-100 ml
  • Păpădie – 50 ml
  • Urzică – 50 ml

Obs: se vor folosi articolele alimentare pe care le puteţi procura.

–        În fiecare dimineaţă, timp de 7 zile se va face o clismă cu 1,5-2 litri infuzie călduţă de muşeţel.

¨       Cărbune vegetal (o lingură rasă de cărbune la un pahar cu apă). Se va bea dimineaţa, după clismă. Se repetă după amiaza.  Cura  durează 30 de zile.

¨       În continuare cura de sucuri şi crudităţi, timp de 3 luni. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 3 mese pe zi, regulate, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă suc de pere, mere, pătrunjel, ţelină, varză.  În această perioadă se pot consuma fulgi de cereale, grâu încolţit, polen (2×2 linguriţe /zi, cură de 30 de zile), seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, migdale etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

 

¨       Recomandări dietetice speciale: cătină, ceapă, dovleac (special seminţele), dovlecel, păstârnac, pătrunjel (inclusiv seminţe), pere, seminţe de morcov, trifoi, ţelină, usturoi, varză, urzică, lămâie, leuştean, orz verde, ovăz verde, salată verde, păpădie, strugure, zmeură.

–          Seminţe de dovleac 50g consumate zilnic în 2 reprize dimineaţa şi seara, timp de 20 de zile.

–          Să se sugă 5-10 g de propolis pe zi până la vindecare.

–          Preparatul de aloe, miere şi propolis 

Miere de albine                                                                   1000 g

Propolis (dat pe răzătoare de plastic sau de sticlă)                          20 g

Aloe (frunze, date prin răzătoare de plastic sau de sticlă)         750 g

Planta să fie de 3-5 ani. Înainte de recoltare, planta să nu se ude timp de 5 zile. Toate acestea se pun într-un borcan de sticlă şi se ţin la rece timp de 5 zile, după care se administrează astfel: primele 5 zile se ia câte o lingură dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă, apoi, restul curei, se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă. Durata tratamentului este de 3 săptămâni, până la 2 luni. Cura se poate repeta încă o dată, după o pauză de 7 zile.

–          Cura cu boabe de ienupăr. Cura durează 23 de zile şi se face astfel: boabele zdrobite se mestecă şi se înghit. În prima zi se iau 4 boabe, a doua zi 5, iar apoi zilnic se creşte doza cu câte o boabă, până în a 12-a zi, când se iau 15 boabe, iar în a 13-a zi se scade cu câte o boabă zilnic, până se ajunge la 4 boabe în a 23-a zi.

–          Cura cu suc de lămâie Se consumă în prima zi sucul de la o lămâie. Se creşte doza zilnic cu câte o lămâie până se ajunge la şapte lămâi pe zi. Din ziua a opta se scade doza cu câte 1 lămâie pe zi, până se ajunge la 1 lămâie pe zi. Se practică deci, 14 zile, iar după o pauză de două săptămâni se poate relua.

Ceaiuri:

1:  Merişor (frunze)              100 g 

       Coada calului                100 g

         Pătrunjel (seminţe)       40 g.

          In (seminţe)                   20 g.

           Pir (rizom)                      20 g

           Sulfină                            10 g

 Infuzie dintr-o lingură de amestec la o cană (300 ml) de apă. Se beau 2 căni pe zi.

2. Ghimpe – Decoct din 1 g de plantă la 200 ml apă. Decoctul se consumă călduţ cu 30 de minute înainte de masă. Se beau 2 căni pe zi în primele 6 luni apoi câte o cană pe zi.

3. Pufuliţa cu flori mici –  Infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită (250 ml). Se bea o cană pe zi.

 –    Clismă caldă cu cărbune vegetal. Se foloseşte o cană de apă caldă şi o lingură de praf de cărbune; se introduce amestecul în rect cu ajutorul irigatorului. Se reţine lichidul cât se poate de mult, chiar pe perioada nopţii, dacă se poate.

–    Baia de şezut caldă, cu coada calului, flori de fân sau paie de ovăz 20 minute, de 3 ori pe săptămână. Se pune la fiert plantele (o găleată de 5 l de plante, apa fiind refolosibilă încă de 2 ori) timp de 20 minute, după care se strecoară şi se adaugă la apa de baie. Baia durează 20 de minute, păstrându-se temperatura de 38-39ºC.

     Apă de grâu – în caz de retenţie de urină. 250 g grâu se fierb 20 de minute într-un litru de apă, la foc mic, apoi se macerează 10 ore după care se strecoară. Se face o cură de 3 săptămâni de 2 ori pe an, administrându-se 100 ml apă de grâu, înainte de masă. În criză se administrează 150 ml pe zi înainte de masă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.