Energizante naturale pentru corpul omenesc

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Energizante naturale pentru corp

          – Cu iaurt – Un borcan de iaurt natural (nepasteurizat) se amesteca bine cu o lingurita de miere, o lingurita de otet de mere, 20 g drojdie de bere proaspata si se consuma pe stomacul gol, dimineata. Dupa 20 de minute, se mananca micul dejun. Se fac cure de trei saptamani, cu o saptamana pauza intre ele.
– Cu fulgi de ovaz – Se inmoaie seara fulgii de ovaz in lapte, iar dimineata se adauga un morcov ras si putina miere, dupa gust. Imbunatateste tonusul si memoria.
– Oboseala psihica, somnolenta si lipsa de concentrare se combat cu: ceai verde, ceai de sunatoare sau de catina alba uscata.
– Se framanta intreg corpul, timp de 15 minute.
– Se consuma produse apicole (polen, otet de mere cu miere si laptisor de matca, apilarnil, miere etc.).
– Se iau vitamine (A, C, E, B12) si minerale: calciu, magneziu, seleniu.
– Se consuma mai multi hidrati de carbon (macaroane, orez, paine neagra, fulgi de porumb si ovaz, nuci).
– Se beau multe lichide.

Otetul de mere – un energizant la indemina

Daca va simtiti lipsit de energie, iata citeva remedii din plante care va pot ajuta.

Adaugati intr-o cana cu apa rece doua linguri de miere cu doua de otet de mere. Puteti face aceasta zilnic ca sa va simtiti in forma.

Otetul de mere va poate scapa si de micoze daca veti tine degetul afectat timp de o jumatate de ora, de trei ori pe zi, intr-un vas cu otet.

 

Bomboane energizante cu polen de albine

Ingrediente: 2 lingurite polen, 2 linguri miere lichida, miezul de la 10 nuci dat prin masina sau pisat, 1 lingurita de fulgi de grau, un varf de cutit de pulbere de busuioc.

Preparare: Cele 2 linguri de miere se amesteca cu polenul pana se omogenizeaza (polenul poate fi macinat cu rasnita electrica de cafea pentru ca amestecul sa fie mai omogen); se adauga pe rand fulgii de grau, miezul de nuca si busuiocul. Totul se amesteca foarte bine. In final, trebuie sa rezulte o pasta foarte groasa, care se poate modela sub forma unor mici sfere. In cazul cand compozitia este prea subtire, se mai adauga fulgi de grau; daca este prea groasa, se adauga miere in plus.

Administrare: Se iau doua bomboane inainte de fiecare masa sau atunci cand avem de facut eforturi mari. Copiii sub 6 ani vor lua maximum una-doua bomboane pe zi, cu conditia sa nu faca un alt tratament cu polen de albine.

Indicatii: Acest medicament inedit este indicat in toate formele de astenie, precum si pentru stimularea activitatilor intelectuale. In cazul cand taie pofta de mancare, se administreaza intre mese. In ciuda gustului delicios, in cantitatile indicate nu ingrasa, ci din contra, ajuta la normalizarea greutatii corporale.



Contraindicatii: Acest remediu este contraindicat in afectiunile hepatice grave sau aflate in faza acuta. Se va folosi cu precautie de cei care au alergie la polen sau la miere.

Cocktail de fructe uscate, macerate la rece


Ingrediente
: Fructe de catina, macese, coacaze, coacaze negre, fructe de paducel, stafide, smochine si curmale uscate si taiate cat mai marunt.

Preparare: Fructele se maruntesc cat mai fin cu ajutorul unei rasnite electrice de cafea sau prin taiere cu cutitul. O lingura din acest amestec se pune intr-o cana cu apa si se lasa sa macereze 8 ore (de seara pana dimineata).

Administrare: Maceratul se bea dimineata, adaugand o lingurita de miere. La sfarsit, se consuma si pasta delicioasa care ramane pe fundul canii. Ideal ar fi sa faceti o cura de minimum 21 de zile, in care sa consumati in fiecare dimineata doar acest preparat si, eventual, dupa o jumatate de ora, fructe proaspete ori sucuri de fructe.

Indicatii: Reteta le este recomandata astenicilor, persoanelor supraponderale, cu tesut adipos in exces, celor cu probleme cardiace si vasculare. O ceasca din acest elixir risipeste somnul greu de dimineata, ne improspateaza si ne da o stare de vioiciune.

Contraindicatii: Nu exista.

Laptisorul de matca

Conservare: Cea mai buna conservare a laptisorului de matca se face prin amestecarea cu miere. Proportia laptisorului de matca este de 2%, adica 2 grame de pastura in 100 de grame de miere lichida.

Administrare: Se pare ca doza cea mai potrivita de intretinere, recomandata fara nici un fel de rezerva, indiferent de persoana, este de 2 mg pe zi. Aceasta doza este bine tolerata de organism, nu da dependenta si nici efecte secundare.

Indicatii: Laptisorul de matca este un remediu excelent in anemie. Administrarea zilnica de laptisor de matca se asociaza foarte bine cu curele de reintinerire, avand efecte rapide. Laptisorul de matca influenteaza puternic activitatea psihica. Dupa doar 12 zile de tratament, se pot constata efecte clare de ameliorare a starii interioare. Datorita efectelor sale stimulative si energizante, laptisorul de matca ajuta la depasirea starilor de inertie, de apatie, care pot aparea primavara. In plus, s-a observat la acest produs apicol o puternica actiune antibacteriana.

Contraindicatii: Pentru doza prescrisa mai sus nu se cunosc.

 

Cum sa fii mai dinamic?

Ti se pare ca zilele „proaste“ si stresul ti-au secat o mare parte din energie? Afla cum poti iesi invingatoare din confruntarea cu acestea.

Invinge lipsa de energie

Esti molesita dupa-amiaza?





Stai in picioare, cu spatele drept – o pozitie gresita a corpului ingreuneaza respiratia si afecteaza circulatia si tonusul. Invioreaza-te rapid, mirosind o batista pe care ai picurat esenta de lamaie sau de portocala.

Te simti greoaie dupa ce ai mancat?

Este mai bine sa mananci putin si des, decat sa-ti umpli excesiv stomacul. Incearca, de asemenea, sa faci o scurta plimbare de zece minute dupa fiecare masa – ajuta enorm digestia si sporeste energia.

Nu te poti trezi dimineata?

Pune cateva picaturi de lamaie sau de ulei volatil de bergamota pe burete atunci cand faci dus. Si, daca suporti, fa un dus energizant cu apa rece.

Esti prea obosita ca sa iesi din casa?



Ia o gustare usor de digerat si energizanta, cum ar fi banane, unt de arahide cu paine din faina integrala sau o lingurita de miere de albine.

Vrei sa ai pofta de viata iar?

1 – RETETA VIETII
Energia este produsa zilnic in fiecare celula a corpului, dupa ce mancarea digerata se transforma in „combustibil“. Daca mananci prea mult zahar, grasimi sau alimente gatite, corpul tau va fi lipsit de o substanta esentiala, glicogenul, ceea ce va avea ca efect lipsa energiei si o stare de oboseala. De aceea, este preferabil sa mananci cat mai des produse bogate in substante organice. In lipsa lor, alege alimente proaspete, crude si naturale. Mananca paine de graham, orez negru nerafinat, turta sau terci de ovaz, legume si caise uscate, pentru a-ti asigura un nivel de energie stabil. Si nu uita ca cel mai bine este sa mananci putin si des.

2 – REINCARCA-TI BATERIILE
Somnul este un factor esential in pastrarea energiei. Este momentul in care corpul tau se reface, dand timp celulelor suprasolicitate sa se reincarce. Studii recente arata ca pierderea a doar cinci ore de somn (intr-o singura noapte sau pe o perioada mai lunga de timp) are ca efect reducerea numarului de anticorpi produsi de organismul uman. In concluzie, cat ar trebui sa dormim? Raspunsul este diferit de la om la om, dar media este de sapte ore si jumatate. Incearca sa dormi acelasi numar de ore in fiecare noapte. „Recuperarea“ la sfarsit de saptamana a acestor ore pierdute are doar un efect de carpeala.

3 – HIDRATEAZA-TI ORGANISMUL
Multi dintre noi bem cafea pentru a rezista la oboseala. Nimic rau in asta, atata timp cat nu exageram. Ceasca cu cafea de dimineata care ne ajuta sa incepem ziua in forta nu face rau nimanui, dar mai multe cani cu ceai sau cafea pe parcursul unei zile pot afecta activitatea creierului, slabind puterea de concentrare. Se pare ca persoanele care nu beau cafea se descurca mai bine la examene, fiindca se pot concentra pe perioade mai lungi de timp. Cafeina distruge echilibrul apei in organism. Bea, zilnic, cel putin 2 litri de lichide pentru a hidrata organismul si a-l ajuta sa functioneze la capacitate maxima.

4 – RESPIRA O NOUA VIATA
Oxigenul este factorul esential in obtinerea energiei. Exercitiile fizice ajuta la o mai buna oxigenare a tesuturilor si maresc rezistenta orga-nismului. Sporturi ca inotul si ciclismul sau mersul pe jos te obliga sa respiri mai profund. Propune-ti sa iti faci timp macar pentru una dintre aceste activitati, dedicandu-le cel putin 20 de minute pe saptamana.
Exercitiile de respiratie pot avea un efect asemanator. Incearca, de exemplu, urmatorul exercitiu energizant, inspirat din practica yoghina: trage incet aer in piept, spunandu-ti in minte „inspir energie“, si, apoi, expira, spunandu-ti „ma eliberez de stres“. Repeta de trei, patru ori.

5 – FA HAZ DE NECAZ
Nemultumirile si plictiseala reduc enorm nivelul de energie din corp. Daca, de exemplu, actualul loc de munca este sursa nemultumirilor, incearca sa-ti cauti un altul, mai potrivit. Sau, daca relatia ta sentimentala nu merge asa de bine, incearca sa rezolvi chiar acum problemele cu care va confruntati. Atunci cand o situatie ti se pare mai complicata, cere parerea unui psiholog sau sfatuieste-te cu o prietena de incredere. Toata lumea are zile proaste, dar o atitudine pozitiva si capacitatea de a face haz de necaz de cate ori e nevoie te vor ajuta sa scapi de stres si sa-ti pastrezi energia.

6 – CONSUMA ENERGIZANTE
Este greu de spus daca exista vreun inlocuitor ideal pentru un regim alimentar sanatos. Se pare ca, mai degraba, nu. Oricum insa, chiar daca nu pot inlocui 100% o dieta echilibrata, specialistii recomanda urmatoarele substante ca fiind energizanti eficienti: vitaminele B si C, coenzima Q10, cromul, magneziul, precum si ginseng-ul.

7 – SCAPA DE ENERGIA NEGATIVA
Suprasolicitarea inseamna stres si chiar energie negativa. Lucrul in conditii solicitante poate da rezultate bune, dar supunerea constanta a organismului la influenta cortizonului (hormonul produs de stres) poate afecta celulele sanatoase. Astfel, stresul produce caderi de energie si deprimare, care te fac sa renunti la gimnastica, la plimbarile in aer liber sau la alte lucruri placute.

8 – ELIMINA INFECTIILE
Chiar si probleme minore de sanatate, precum raceala si gripa, pot sa-ti dea organismul peste cap. Ca sa scapi usor de ele, fortifica-ti corpul mancand sanatos si odihnindu-te suficient. Daca starea de oboseala nu dispare, fa o vizita medicului tau de familie. Daca, fara sa fi fost bolnava, te simti totusi obosita, du-te la doctor pentru a elimina cauza acestei stari.



9 – FA MISCARE
Esti prea obosita ca sa faci gimnastica? Incearca sa-ti faci timp si pentru asa ceva, deoarece exercitiul fizic intareste organismul si produce endorfine, celulele care dau senzatia de multu-mire deplina. Cel mai important lucru nu este cat de dificile sunt exercitiile fizice, ci cat de des le faci. Daca detesti clasicele exercitii de gimnastica, fa-ti obiceiul de a merge pe jos, cel putin o jumatate de ora zilnic.

10 – PLANIFICA-TI ACTIVITATILE
Cu totii stim cum este sa te simti extenuat si coplesit de munca, iar uneori chiar si lucrurile cele mai simple te pot stoarce de vlaga. Pentru a nu-ti risipi inutil energia, planifica-ti riguros activitatile. Da telefoanele importante la timp. Cand te duci la cumparaturi, asigura-te ca ai luat tot ceea ce este necesar pentru intreaga familie in decurs de o saptamana. Daca ai de rezolvat mai multe probleme urgente, scrie-le pe o lista, in ordinea importantei lor si fixea-za-ti o data limita pentru a le duce la bun sfarsit. In acest fel, vei reusi sa reduci semnificativ stresul si nu te vei mai simti in permanenta obosita.

Coenzima Q10



5 produse care iti dau un plus de dinamism:

Coenzima Q10 – energizant
Tonotil-N – (indicat impotriva stresului, anorexiei)
Ginseng – (creste rezistenta la stres)
Guarana – (bomboane, indeparteaza oboseala)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close