Hiperplazia prostatei – Tratamente

Dă Share să știe și altii!!
Shares

HIPERPLAZIA PROSTATEI.

Tumorile prostatei. Carcinomul prostatic.

Toate acestea sunt diagnostice total diferite însă au în comun acelaşi tratament naturist care se poate face la afecţiunile prostatei. Se va stabili de către medicul specialist despre ce afecţiune este vorba şi se va aplica tratamentul medicamentos obligatoriu. Tratamentul naturist în nici un caz nu poate să rezolve aceste afecţiuni, dar poate să vină în sprijinul tratamentului cu un substanţial ajutor.

Orice bărbat care are anumite dereglări în organism ca: hematurie (sânge în urină), dureri la micţiune, urinări dese adesea imperioase, sau prea rare, etc trebuie să se adreseze medicului specialist care va constata despre ce afecţiune este vorba şi ce tratament va trebui aplicat.

Majoritatea tumorilor trebuie rezolvate chirurgical. Foarte puţine din acestea pot fi rezolvate medicamentos. Se impune deci neapărat controlul de specialitate care va stabili despre ce este vorba şi se iau ulterior în urma examinărilor făcute măsurile necesare care se vor aplica.

Se aude tot mai des, în foarte multe ziare, reviste o afirmaţie : m-am vindecat de cancer cu ajutorul nu ştiu cărui preparat minune. Nu există preparate minune. Există însă mulţi oameni care răspund mai bine unui anumit tratament. În general este vorba despre oameni care nu prea au folosit medicamente. Aceştia este normal să răspundă mai bine la tratament. Nu acelaşi lucru se întâmplă însă cu ceai care pentru cea mai mică durere iau pumni întregi de medicamente, cu rost sau mai ales fără rost. Aceştia vor avea mai mult de suferit şi tratamentul rar va avea efect.

Tratament naturist:

1)Se va respecta tratamentul medical instituit de către medicul specialist.

2) Se va respecta de asemenea regimul alimentar care este foarte important la această afecţiune.

3) Se poate face cu acordul medicului şi numai atunci una dintre următoarele:

Se va lua tinctură de propolis. Se va vedea dacă nu există cumva alergie la acest produs. Pentru a verifica acest lucru se va pune pe o bucăţică de pâine 5-6 picături de tinctură. Se va face seara. Se mestecă bine în gură şi se înghite. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene de alergie atunci se va putea şti că se poate aplica tratamentul cu propolis. Aceasta se va lua de 3 ori pe zi. Cantitatea care se ia se va lua în funcţie de greutatea corporală. În mod normal se vor lua 2 picături de tinctură de propolis la fiecare 5 kg corp, de trei ori pe zi (la 50 kg= 20 picături de 3 ori pe zi). Aceasta se va pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură şi se înghite. Se va lua înainte de mesele de dimineaţa şi de la prânz, iar seara se va lua chiar înainte de culcare, pentru a rămâne mai mult timp în contact cu acest produs organismul. După aceia nu se mai consuma nimic. Se indică tinctura de propolis produsă de către Apicola Bucureşti care este mult mai activă decât alte tincturi deoarece este recoltată de pe suprafeţe mari şi de la mulţi stupi.

Se va folosi în fiecare seară înainte de culcare un supozitor cu propolis. Se poate aplica şi dimineaţa unul. Se va face acest lucru zilnic până apar mâncărimi locale. Dacă apar mâncărimi se va sista acest tratament o perioadă de 7 zile după care se poate relua.

Propolisul este un antibiotic natural cu un spectru foarte mare de acţiune care distruge foarte mulţi germeni patogeni şi care spre deosebire de antibioticele sintetice nu are nici o contraindicaţie (doar alergia care o pot prezenta unii pacienţi la acest produs). Nu există nici un alt antibiotic care se poate lua o perioadă lungă, fără să afecteze organismul. Propolisul nu numai că nu afectează ci vindecă ce este de vindecat în organism. Are şi un efect anesteziant foarte puternic, ajutând şi la calmarea durerilor. De asemenea reface celulele distruse.

4) Se vor face băi calde de şezut cu una din următoarele: flori de fân, paie de ovăz, coada calului, tărâţe de grâu, etc. Acestea se vor pune în cantitate mai mare (minimum 100 g) la fiert în 3-5 litri de apă, pentru 15 minute. Se strecoară direct în cada de baie, unde se va sta timp de 30 minute, la temperatura corpului. După baie fără a se şterge se va intra în pat, se înveleşte bine şi se mai stă minimum 2 ore acoperit. Se pot face acestea în fiecare seară.

5) Cu acordul medicului se va putea consuma în cazurile în care există dificultăţi la urinare ceapă. Aceasta se va tăia mărunt şi se va pune pe o felie de pâine cu unt. Preferabil unt produs din lapte ne pasteurizat. Se poate face acest lucru zilnic. In cazul dificultăţii la urinare se poate face şi tratament cu ceaiuri de la “Anurie”.



6) Se va face zilnic un preparat din seminţe de bostan (dovleac) ne prăjite. Acestea se vor mărunţi (măcina), cu coajă cu tot. Se va pune apoi 2 linguriţe la 500 ml de apă. Se vor fierbe până când va rămâne jumătate din cantitatea de apă. Se strecoară apoi se vor consuma. Sunt foarte indicate pentru că acestea conţin uleiul care este foarte indicat la această afecţiune şi în plus conţin zinc, care de asemenea este deficitar în organismul celor cu afecţiuni ale prostatei.

7) Se pot face ceaiuri combinate din mai multe plante şi anume:

Plante medicinale ce se pot folosi: castan sălbatec, dovleac, ghimpe, ghimber, mei păsăresc, pedicuţă, pufuliţă cu flori mici, răscoage, talpa gâştei, urzică mică, urzică moartă albă, usturoi, varză, zburătoare, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanum) se vor folosi intern muguri sau flori. O linguriţă de flori mărunţite sau de muguri se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se va consuma numai câte o lingură înainte de fiecare masă. Tinctură se va lua câte 5 picături de 3 ori pe zi în cazul în care optaţi pentru tratamentul cu tinctură. Pentru băi se pot folosi muguri, flori sau coajă. Se va pune o mână de plantă la fiert pentru 30 minute după care se strecoară în cada de baie unde se va sta timp de 30 minute. Se va face zilnic. Este mai uşor decât baie de şezut pentru că cuprinde şi regiunea rinichilor şi este mai eficientă.

Dovleac (Cucurbita maxima) se poate folosi pulpa cu care se va face o pastă care se va lua de 3 ori pe zi câte 100 g. Sau se vor folosi seminţele care cel mai bine este să fie mărunţite şi să se fiarbă cu coajă cu tot. Se vor lua 2 linguriţe de seminţe măcinate care se vor fierbe în 250 ml apă până va scădea apa la jumătate. Se strecoară şi se pot consuma în cursul zilei 3 astfel de ceaiuri.

Ghimpe (Xanthium spinosa) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi în cure de lungă durată. Din această plantă se fac acum o serie de medicamente pentru afecţiunile urinare datorită cercetătorilor de la centrul de cercetări din Cluj.

Ghimber (Zingiber officinalis) se foloseşte rădăcina. Este unul dintre medicamentele cu acţiune foarte puternică care se indică şi pentru importanţă. Se va pune o linguriţă de rădăcină mărunţită la 500 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă în cursul unei zile.

Mei păsăresc (Lithospermum arvensae) se foloseşte cu mare succes datorită faptului că are i componenţă o serie de mucilagii şi este şi un efect dezinfectant la această plantă. Se folosesc 2 linguriţe fierte în 250 ml apă. Se va fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Planta este utilă la băi. O mână de plantă mărunţită se va pune la 2 litri de apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară în cadă unde se va sta timp de 30 minute.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium hirsutum) conţine polifenoli şi din această cauză este foarte activă. Se va folosi o linguriţă de plantă mărunţită care se va pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 2-3 căni pe zi preferabil înainte de mese.

Răscoage (Chamaerion angustifolium) conţine tanin, polifenoli, etc, în special rădăcina, din această cauză se preferă folosirea ei. Se va pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, preferabil înainte de mesele principale cu 15 minute.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca)– este foarte indicată mai ales la cei care au şi o evidentă agitaţie. Se va putea folosi singură sa în asociere cu altele. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Urzică mică (Urtica urens) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Urzică moartă albă (Lamium album) se folosesc 2 linguriţe de plantă mărunţită care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi.

Usturoi (Alium sativum) se va folosi cel mai bine consumat la fiecare masă câte un căţel de usturoi. Se poate face însă în foarte multe feluri, inclusiv adăugat la pregătirea mesei. Fiert se va dubla cantitativ în consum.

Varză (Brasica oleracea) se consumă sub formă de varză crudă în salată sau sub formă de suc de varză fiind indicat să se consume de 3 ori pe zi câte 100 ml. De asemenea frunze strivite se pot aplica pe partea de jos a abdomenului să se ţină de seara până dimineaţa.

Zburătoare (Chamaenerion angustifolium) această plantă conţine tanin lucru care face să fie utilă în distrugerea infecţiilor şi totodată fiind astringentă. De asemenea conţine vitamina C. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi.

Zmeur (Rubus idaeus) se folosesc mugurii pentru că au foarte mult fito-estrogen necesar redresării organismului. Se poate folosi sub formă de ceai.2 linguriţe de muguri zdrobiţi se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi tinctura care se face de către Plantextract Cluj – se vor lua în acest caz 5 picături de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Se mai poate de asemenea folosi ramurile tinere şi frunzele. Se vor pune mărunţite 2 linguriţe la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.





8) Întrucât foarte multe din afecţiunile acestea sunt determinate de insuficienţe hormonale se vor lua şi una din următoarele tratamente. A)Se va lua lăptişor de matcă sub formă de cură. Este bine ca zilnic să se consume de asemenea miere în loc de zahăr. B) Polen de albine se face de asemenea o cură de 20 de zile. Se va lua pentru aceasta 2o de grame de polen zilnic. O linguriţă dimineaţa şi una seara. Acestea se vor mărunţi bine în gură înainte de a se înghiţi. C) Apilarnil se va lua tot sub formă de cură de minimum 20 de zile. D) De asemenea se va consuma miere de albine în locul zahărului dacă nu aveţi diabet.

9) Se va suplimenta cantitatea de fitoestrogen prin consumarea unor produse care conţin aceste elemente foarte necesare:

Soia (Soia hipoida) – se va consuma minimum 100g pe zi. Se poate lua sub orice formă. Este foarte eficient.

Inflorescenţe de morcov (Daucus carota) – se poate folosi florile şi seminţele acestor legume. Se va pune într-un litru de apă o mână de frunze cu flori sau seminţe mărunţite. Se vor lăsa peste noapte, iar dimineaţa se vor strecura. Se poate pune în acest preparat după strecurare puţin suc de lămâie (de la o lămâie) şi de asemenea se poate îndulci cu miere polifloră. Se consumă în cursul zilei. Este bine să se facă o cură de câteva luni.

Muguri de zmeur  (Rubus idaea) Sunt socotiţi progesteron vegetal. Sunt la orice magazin naturist cele produse de Planextract Cluj- se numesc “Rubus idaeus” şi sunt sub formă de tinctură. Se fac cure de lungă durată. Se poate de asemenea să preparaţi dv. singuri acestea prin culegerea mugurilor devreme primăvara. Se vor mărunţi după care se vor pune în miere. După 4 zile deja se vor putea folosi luându-se câte o linguriţă de 4 ori pe zi. Se vor face şi în acest caz cure de lungă durată.

Seminţe de mărar (Anthum gruveolens) Se vor lua câte o linguriţă de praf de seminţe obţinut cu ajutorul râşniţei de cafea. Se va lua înainte de mese.

10 ) Se vor evita eforturile, frigul, supărările şi se va respecta cu stricteţe regimul alimentar.

În cazul tumorilor de orice natură se va folosi ceai din plante recunoscute ca antitumorale :

Brusture (Arctium lappa) se va folosi rădăcina care este cea mai indicată. Se va rade şi se va pune 2 linguriţe la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma câte 3 ceaiuri pe zi. Extern se poate aplica cataplasmă cu plantele care s-au folosit la ceai. Acestea se vor pune pe o bucată de pânză şi se aplică calde pe partea de jos a abdomenului.

Cătină (Tamarix ramosissima) după ultimele cercetări s-a stabilit că acest arbust este nu numai o polivitamină naturală ci că ajută la distrugerea tumorilor datorită foarte multor principii active care se găsesc în acest fruct. In orice magazin naturist veţi găsi suficiente produse din acest fruct aşa că aveţi de unde alege. Se vor folosi în cure de lungă durată.



Năprasnic (Geranium robertianum) este şi ea indicată în cazul tumorilor, s-a descoperit că are o acţiune deosebită. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la fiecare 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3-4 căni pe zi. De asemenea se pot face şi clisme zilnic. Se mai poate lua sub formă de praf realizat cu râşniţa de cafea. Se va lua câte o linguriţă de 3 ori pe zi. Se va ţine 10 minute sub limbă apoi se va înghiţi cu puţină apă.

Rostopască (Chelidonium majus) alcaloizii specifici ai aceste plante o fac deosebit de utilă la tratament. Se vor folosi cantităţile indicate fiind o plantă toxică în cantităţi mai mari. Se va pune o jumătate de linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se va lăsa apoi să stea acoperit pentru 10 minute după care se strecoară. Se va consuma cu linguriţa în cursul zilei. Se pot face clisme cu irigatorul cu această plantă, caz în care se poate folosi o cantitate dublă de plantă.

Saschiu (Vinca rosea) din această plantă se fac o serie de medicamente contra cancerului şi se găsesc în orice farmacie. Pe noi însă ne interesează aici cum se poate prepara în casă. Se va folosi 2 linguriţe de plantă mărunţită la fiecare 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară.  Se pot consuma 3-4 căni pe zi. De asemenea se pot face clisme cu această plantă, zilnic.

Tătăneasă (Symphytum officinale) se foloseşte rădăcina care are foarte multe principii active (ulei eteric, alcaloizi, substanţe mucilaginoase, tanin, etc) care pot ajuta la această afecţiune. Se va pune 2 linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi. Şi cu această plantă se pot face clisme care sunt de mare ajutor.

Turiţă mare (Agimonia eupatoria) este mai mult folosită pentru acţiunea deosebită care o exercită pentru diminuarea calculilor, dar se poate folosi cu mare succes şi aici. Se va face un ceai din 2 linguriţe de plantă mărunţită. Se vor pune în 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Are o foarte bună acţiune in curăţirea canalelor şi decongestionare.

Urzică (Urtica dioica) se va folosi planata mărunţită. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3-4 căni pe zi. Este importantă nu numai pentru acţiunea deosebită care o are ci şi pentru faptul că oferă organismului o serie de microelemente de care are nevoie. Este un remineralizant foarte util.

Usturoi. Se poate folosi sub formă de bulb, verde sau în orice altă formă având acţiuni multiple greu de egalat cu orice altă plantă. Este planata care se recunoaşte ca cea mai utilă încă din antichitate. Se va folosi în alimentaţie zilnic.

Există şi posibilitatea de a face un concentrat care este foarte eficient. Se va face din următoarele plante : angelică (rădăcină), ginseng (rădăcină), ginkgo-biloba (frunze), năprasnic (plantă), tătăneasă (rădăcină).

Preparare:

Prepararea concentratului implică obligatoriu trei faze:

Faza 1-a)– Se va face separat pentru fiecare soi de plantă. Fiecare plantă este necesar să fie în cantitate de 150 g. Acestea se vor împărţi în trai porţii egale de câte 50 g din fiecare plantă. Se vor alege borcane cu capac etanş pe care se va pune etichetă cu numele plantei pentru a nu se produce cumva schimbarea plantei. Plantele se vor măcina fiecare separat cu râşniţa de cafea. Se pune 50g de plantă şi peste aceasta se va pune 250 ml alcool farmaceutic de 70 de grade (În lipsă se va putea folosi alcool alimentar de 70 de grade.) Se acopere şi se înveleşte fiecare borcan în parte pentru că lumina este posibil să altereze compoziţia. Se va lăsa timp de 15 zile la temperatura camerei, agitând de câteva ori pe zi. După 15 zile se va strecura storcând bine de tot reziduul rămas. Cantitatea de lichid obţinută se va pune într-o sticlă la rece pentru decantare pentru 24 ore. Se va lua partea de la suprafaţă fără reziduu.

-Faza 2-a)- Lichidul clar filtrat obţinut la prima fază se va complecta cu alcool farmaceutic de 40 de grade până va ajunge la 250 ml de lichid. Acesta se va pune peste alte 50g de plantă mărunţită din acelaşi tip de plantă. Se va lăsa ca şi primul timp de 15 zile, se agită, se strecoară după 15 zile. Se va pune la decantat. Lichidul obţinut la această fază se va folosi la următoarea fază.



-Faza 3-a)- lichidul obţinut la faza 2-a se va complecta la 250 ml cu apă distilată. Se pune cu ultima porţie de plantă pentru alte 15 zile la macerat. După 15 zile (agitat zilnic) se strecoară. Se pune la decantat, la rece. Se va lua cu grijă partea de la suprafaţă fără reziduu.

În final se va obţine pentru fiecare plantă câte un concentrat. Are foarte multă substanţă activă din planta respectivă. Este foarte concentrat.

Administrare: în funcţie de fiecare afecţiune care există se vor putea face mai multe combinaţii şi cu alte plante. Cu cele care am spus mai sus, se va lua din fiecare plantă aceiaşi cantitate şi se amestecă în părţi egale. Înainte de administrare acest concentrat se va putea dilua cu apă distilată. Se va pune fiecare 200 ml de concentrat într-o sticlă de 2 litri şi se va complecta până la umplerea sticlei cu apă distilată sau în lipsă cu apă fiartă şi răcită. Cest concentrat se poate păstra timp de 2 ani. O dată diluat termenul de păstrare se scurtează. Diluat în condiţii normale se mai poate păstra doar 90 de zile de la data diluţiei. Înainte de a se administra din diluţie este foarte bine să fie bine agitat pentru că are tendinţa de a se sedimenta.

Se va lua câte o lingură mare de 3 ori pe zi înainte de mesele principale cu 15 minute. ( se va lua deci 1 ml din concentrat de 3 ori pe zi. Lingura care se foloseşte trebuie să aibă deci 10 ml, lucru ce se poate verifica cu o siringă de unică folosinţă- deoarece s-a diluat şi 10 ml din diluţie va fi egal doar cu 1 ml de concentrat)

Tratamentul se va face timp de 2 luni, adică până la terminarea celor 200 ml de concentrat. Vă va ieşi puţin concentrat pentru că plantele absorb foarte mult lichid, dar este un concentrat foarte util în tratament şi mai ales este uşor de administrat. Trebuie să aveţi grijă ca înainte de lua din concentrat să agitaţi bine sticla, lucru care va evita să se depună prea mult la fundul sticlei.

Este foarte activ pentru că există mult mai multe principii active din plante ca într-o tinctură şi se poate folosi o perioadă foarte lungă fără efecte secundare. Unii indică la acesta să se pună şi mărul lupului. Am evitat folosirea plantelor toxice pentru ca acest concentrat să se poată lua în orice afecţiune din abdomen inclusiv la afecţiunile prostatei indiferent de stadiu sau tratament. Se poate lua cu orice alt tratament. Datorită faptului că în componenţa sa are alcool va ajunge în sânge la 15 minute de la ingerare şi îşi va face efectul. Bine înţeles că nu toţi vor reacţiona identic, dar de ajutat va ajuta pe toată lumea.

Este diferit faţă de alte tratamente pentru că are multe principii active din plante. Ginsengul reface celulele musculare şi este cel mai des folosit în atrofieri sau la oameni în vârstă. Angelica are rolul de a regla şi vindeca. Ginkgo-Biloba reface nervii. Năprasnicul ajută în cazul cancerului sau pentru distrugerea celulelor maligne. Tătăneasa este şi ea renumită pentru cicatrizare şi ca plantă antitumorală. Într-adevăr din această formulă lipseşte substanţa antibiotică, dar se va lua concomitent cu tinctura de propolis şi miere aşa că nu mai trebuie adăugat alt antibiotic fiind suficiente acestea.

În mod normal cu acest concentrat se face o cură de 2 luni, se fac din nou analizele să se vadă cum a reacţionat organismul la acest tratament şi în cazul în care organismul a reacţionat în mod pozitiv se va mai face o cură. Se poate folosi acest concentrat perioade foarte lungi în cazul în care ajută şi este util, fără să producă modificări negative în organism. De fapt la aceste afecţiuni se face tratament ani de zile pentru menţinerea cât mai aproape de normal. Încă nu avem tratamente care să vindece definitiv afecţiunile prostatei, dar acest concentrat ajută foarte mult, aducând aproape de normal prostata după folosirea sa o perioadă de minimum 2- 4 luni. În cazurile în care aceste tratamente nu sunt eficiente este nevoie de un tratament chirurgical, singurul care mai poate rezolva acest caz.

La toate aceste afecţiuni se va evita constipaţia lucru care se poate realiza cu ajutorul alimentaţiei.

Mai putem nota faptul că încă multe alte plante se pretează la facerea de tincturilor, care sunt mai uşor de administrat şi au efecte deosebit de bune în tratament.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close