Lupta natural impotriva unor boli periculoase

Dă Share să știe și altii!!
Shares

tratament naturist impotriva bolilor

Agitaţie nervoasă;

amestec din plante uscate de mentă, rădăcină de valeriană, conuri de hamei, luate în proporţie de 2 linguri din prima plantă şi câte una din celelalte. Peste 1 lingură de amestec se pun 400 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat până se răceşte, se bea câte 200 ml. 2 ori/zi.

Alcoolism;

ceai concentrat de cimbru 1 pumn de flori la 1 litru de apă clocotită, se bea din ¼ în ¼ de  oră câte 1 linguriţă. Apare o stare de transpiraţie abundentă, greaţă, urinare puternică şi poftă de mâncare. La consumul de alcool apare greaţa, cura se face timp de 2 săptămâni.

Sau ceai de pedicuţă, infuzie de 5g. la 150 ml. apă clocotită, se bea dimineaţa la 1 oră după micul dejun, timp de 8 zile.

Sau se administreaza pulbere de pedicuţă, un vârf de cuţit, di 4 în 4 ore, maxim 4 doze/zi. Tratamentul durează 6 luni şi are ca efect diminuarea dorinţei de a consuma alcool.

Seminţe de pătrunjel; au rol de a face renunţarea mai uşoară la alcool şi de a menţine un echilibru în organism, se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de 2 – 3 ori/zi pe stomacul g ol, cu puţină apă. Tratamentul durează 3 săptămâni cu o săptămână de pauză, după care se reia.

Sau, din 3 în 3 ore ( 6, 9, 12, 15, 18)i se dau alcoolicului câte 6 linguriţe de miere. Tratamentul durează 2 zile. Ultimele linguriţe de miere se dau la ora 24. După toata cantitatea de miere pacientul nu mai vrea alcool. setea de alcool este provocată de lipsa potasiului din organism.

Cură de 3 luni cu pulbere de cătină (vezi, medicamente…), 3 linguriţe/zi. Alcoolicii care au făcut cură de  dezintoxicare, tremuratul mâinilor, nervozitatea şi ieşirile violente sunt mai estompate, faţă de cei care nu fac tratament cu cătină.

FITO Antialcool & antitabac, împotriva dependenţei de alcool şi tutun, se administreaza şi fara ştirea pacientului.

 

Alergie la firele postoperatorii;

cu compresii sterile se tamponează zona cu apă oxigenată, apoi se unge zona cu alifie de gălbenele după care se pune compresă cu bitter suedez.

Alergie;

tratament simptomatic cu PERITOL, antihistaminic foarte eficient şi cu efecte secundare reduse. După investigarea alergiei şi stabilirea pe bază de teste dermatologice a alergenului, se face un tratament de desensibilizare (un vaccin). Clinica de alergologie din cadrul spitalului Dr. C. Davilla, Bucureşti, Calea Griviţei nr. 7.

Alzheimer;

la început se manifestă tulburările de memorie şi apoi cele de orientare spaţială. Dezorientarea spaţială este foarte importantă, deoarece se rătăceşte cu uşurinţă pe străzi şi chiar în propria casă. Are dificultăţi în exprimare şi în a înţelege limbajul celorlalţi îşi găseşte cu greu cuvintele.

Cu timpul îşi pierde capacitatea de a face treburile obişnuite. Perioada terminală a bolii se caracterizează printr-o stare de demenţă profundă. Apare mutismul şi se instalează diverse semne neurologice.

Din cauza tulburărilor de tip demenţial şi a agitaţiei, bolnavii comit acte antisociale – agesiuni, atentate, viol, vagabondaj, părăsirea domiciliului. Sub influenţa unor persoane străine, cedează bunuri proprii, fac testamente. Din aceste motive se impune stabilirea de către o comisie de experţi, punerea bolnavului sub interdicţie. Specialiştii spun că sechelele rămase după o lungă internare în spitalele de psihiatrie şi pierderea suportului familial accelerează în mod incontestabil degradarea mentală a vârstnicilor.

Nu există o reţetă unică de tratament al bolilor psihice. Scopul tratamentului  medicamentos şi psihosocial, este de a interveni cu medicamente care pun în repaus scoarţa cerebrală, fie prin psihoterapie, stimularea autocontrolului prin explicaţii logice şi perseverente. Instituirea precoce a tratamentului  este esenţială pentru o bună recuperare, o dată diagnosticată depresia se vindecă 80% din cazuri, iar pacienţii îşi reiau activitatea, obţinând rezultate la fel de bune ca înainte de boală. Tratamentul se face cu o gamă largă de medicamente  antidepresive şi psihoterapie.

Exerciţiile fizice şi intelectuale împiedică evoluţia Alzheimer şi prelungesc viaţa persoanelor diagnosticate. Medicamentele întârzie progresul bolii. De asemenea se recomandă supravegherea tensiunii arteriale şi stabilirea unei alimentaţii bogate în seleniu şi vitamina C.

Anemie;

ceai de angelică cu lăptişor de matcă şi untură de peşte în părţi egale.

Sau pulbere de cătină, 1 linguriţă de 3 ori/zi, în cură de o lună.(vezi, medicamente…)

Anemie feriprivă;

cătină albă, teci de fasole fără seminţe, urzică, ţintaură, coada şoricelului, doar tecile se fierb 3 min. restul plantelor se infuzează 10 min. La 250 ml. apă

fiartă se pune 1 linguriţă plante, se beau 3 căni/zi cu ½ oră înaintea mesei. Ceaiul se poate îndulci cu miere de mană, care conţine fier de 4 ori mai mult decât cea deschisă la culoare. Suc de sfeclă roşie, zilnic ½ pahar, numai după micul dejun şi cină timp de 3 luni. Eficient este produsul HERCULES şi MULTIFRUCT TOTAL NR.1.

Boala Crohn; medicamentul Remicade.

Boli infecţioase recidivate;

patrunjel verde taiat fin amestecat cu ceapa, suc de lamâie şi eventual câteva roşii, este folosit ca salata, pentru cei care au infecţii. Acest remediu, activeaza sistemul imunitar ţi combate foarte multe specii de bacterii şi ciuperci parazite.

Preventiv, dimineaţa, la micul dejun, pe o felie de pâine unsa cu ulei de masline, presarata din abundenţa cu patrunjel taiat, daca se poate se pune şi un caţel de usturoi.

Atac de panică;

infuzie de lavandă 1 linguriţă la o cană de apă clocotită, se beau 2 căni/zi, una dimineaţa şi una seara. Sau tinctură de lavandă de 2 ori/zi 15 – 20 pic. Neapărat se iau suplimente de Ca şi Mg, 10 zile/lună, 3 luni consecutiv.

Carenţa de vitamine:

Vitamina B5; numită acidul pantotenic, ia parte la o serie întreagă de procese, reacţii ce menţin viaţa, cu extragerea elementelor valoroase din hrană şi în procesarea grăsimilor. Reglează colesterolul, transmite impulsurile nervoase de la şi spre creier, activează producţia de hormoni a glandelor suprarenale. Ungerea rănilor cu unguente care conţin vitamină B5 va duce la vindecarea lor mai rapidă.

Este recomandată pentru reducerea colesterolului şi trigliceridelor, tratamentul artritei reumatoide, acnee, maladiei Alzheimer. Ficatul, rinichii, drojdia de bere, gălbenuşul, peştele gras, laptele, ciupercile, spanacul, mazărea, fasolea, conţin vitamină B5, dar apar probleme pentru că este foarte perisabilă datorită preparării acestor produse. Şi alimentele conservate sau congelate îşi reduc conţinutul de vitamine. Carenţa de vitamină B5 apare la alcoolici şi femeile care iau anticoncepţionale cu concentraţie mare de estrogen şi progesteron. Apar insomnii. Dureri de cap, oboseală, tulburări intestinale, furnicături, ficatul nu mai face faţă la eliminarea toxinelor, tulburări ale glandelor suprarenale. Se suplimentează cu complexul B.

Vitamina B6; esenţială în formarea şi funcţionarea celulelor roşii, în metabolism. Este catalizatorul reacţiilor chimice ce au loc în organism, procesează aminoacizii, necesari dezvoltării, menţinerii şi reparării ţesutului. La nivelul sistemului nervos sintetizează substanţe, prin care se realizează transmiterea impulsului nervos. Favorizează sau inhibă formarea hormonilor steroizi – estrogen şi testosteron. Cea mai bună sursă de vitamine sunt cartofii, bananele, ficatul, carnea de pui, curcan, somonul, tonul, spanacul, lintea, alunele, nucile, cerealele integrale. Nu trebuie depăşită o doză de 200 mg.

Celulita;

se face o saltă din frunze de pătrunjel, tăiat foarte fin, cu suc de lămâie, puţin ulei, o roşie tăiată, se consumă cu 2 felii de pâine prăjită, înainte de masa de dimineaţă şi de seară.

Chist pe burtă;

pe toată suprafaţa se pune slănină, tăiată în felii subţiri (slănină de casă), se pune pe o burtieră , să stea cât mai strâns, timp de o săptămână. Dacă chistul are puroi, slănina grăbeşte colectarea lui, făcându-i loc să iasă. Se pune slănină încă 2 – 3 zile până la vindecare. Dacă nu are puroi, în 2 – 3 zile se micşorează, apoi dispare.

Climax;

ceai de traista ciobanului, 1 cană dimineaţa şi 1 cană seara, (reglează tensiunea şi un adjuvant în cazul tensiunii oscilante), ceai de păducel (echilibrează sistemul neurovegetativ)

Colagenoza; siliciul conţinut de coada calului, este un mineral esenţial în producerea de colagen – un adeziv corporal ce menţine unite ţesuturile musculare cu pielea  – 4 g de pulbere/zi, susţinut de regim vegetarian duce la ameliorarea bolii.

Diabet;

cercetători americani au studiat pe 1 loturi de 200 voluntari, toţi având părinţi diabetici, efectele înlocuirii totale a zahărului cu miere. Rezultatele au fost uluitoare, după 20 de ani, rata îmbolnăvirii de diabet este 0, pentru cei ce au consumat numai miere, în timp ce lotul martor 40% are diabet  de diferite grade.

Cromul reduce pofta de dulce.

Dislipidemie;

pentru reducerea colesterolului, se iau 2 mere mari şi o felie de ţelină (100 – 150 g ), se rad, se consumă pe stomacul gol dimineaţa timp de 30 zile.

Guturai, gripa; vezi plămân, bronşite.

Hipercolesterolemie; cu 30 min. înainte de masă se înghite de 3 ori/zi 1 linguriţă cu boabe de muştar auriu cu apă nemestecate, timp de 3 – 4 luni.

Hodghin; tratament naturist cu Culevit, stimulator al imnitaţii pasive, Shark Aid – cartilagiu de rechin macinat în forma pura,, Coenzima Q10, Polinesian Noni – regele fructelor, sirop cu remarcabile propietaţi de vindecare, cunoscute de reste 2000 de ani în Polinezia, China, India, ânpreuna cu cel cu citostatice.

Leucemie; câte o lingură din fiecare cereală, porumb, grâu, ovăz, secara, mei, cu 2 litri apă, se fierbe până rămâne 1 litru. Se beau 2-3 pahare pe zi..

Lipom; masaj cu ulei de ricin, unguent de gălbenele şi crema Spirulin, se înmoaie şi dispar

Mastoză chistică si fibroadenom;

– dezintoxicarea organismului- 1 cană cu apă clocotită de seara se bea dimineaţa pe stomacul gol .

– după o ½ ora drojdie de bere cât o nucă şi 2 linguri tărâţe de grâu înmuiate în lapte sau iaurt.

– regim lacto-vegetarian, carne pasare, zahărul înlocuit cu miere şi oţetul cu lămâie.

– seara  pe sân se pun foi de varză zdrobite cu sticla.

– în timpul zilei, ceara de albine dată pe răzătoarea mare, se amestecă cu pelin verde sau uscat, se pune într-un sac de tifon, se udă cu tescovină, se poartă în sutien. Se foloseşte timp de 5-6 zile, apoi se face altă porţie. Locul se va unge cu gălbenele şi Carpicon, apoi compresă cu tinctură de propolis şi bitter suedez

– vitamina E capsule gelatinoase 15 zile timp de 3 luni la 5 zile după ciclu

– ceai înainte de masă – frasin frunze 1og, sovârf 3og, gălbenele ,1og. muşeţel, 2og, urzică 2og.

 

Obezitate; înainte de fiecare masă se consumă 1 pahar de macerat călduţ din seminţe de in (2 linguriţe de seminţe de in, se pun într-un pahar de apă şi se lasă 2 ore, la temperatura camerei, se bea ca atare). În stomac se va produce o senzaţie de saţietate, care va reduce pofta de mâncare şi vor accelera procesele de eliminare. Sau

Cura de mare intensitate de struguri; timp de 3 zile se consumă progresiv ½ Kg. struguri în 1 zi, 1 Kg. în a 2 zi, 1,5 Kg. în a 3 zi. După cele 3 zile de obişnuinţă a digestiei şi metabolismului cu strugurii, urmează 5 zile (dacă vreţi să slăbiţi drastic, pot fi şi 10 zile ) în care se consumă numai struguri, ca atare sau suc. În fiecare zi se consumă 1,5 Kg. struguri, sau 1,2 litri suc. După ultima zi de cură se obişnuieşte gradat cu alimentele normale, consumând mai întâi infuzii de plante cu miere şi alimente uşoare (supe de legume, cartofi fierţi), ajungând în 3 – 4 zile la alimentaţie normală. Are efect de dezintoxicare a organismului de toxine, reglează metabolismul, întăreşte sistemul cardiovascular, curăţă şi înfrumuseţează pielea şi tenul, îi dă strălucire şi îl catifelează, combate acnea, vindecă dermatozele, iar surplusul de greutate este cu uşurinţă eliminat.

Cura de intensitate medie de struguri; timp de 2 săptămâni, nu se consumă decât struguri, 1,5 – 3 kg./zi. Ziua de cură se începe la ora 0 şi se termină la ora 0, între zile este bine să nu fie pauză mare, repausul de 1 zi  între ele este suficient (vineri şi duminică , când programul este mai lejer). Cura de 2 zile pe săptămână, trebuie ţinută o lună. În acest timp organismul va cere alimente mai uşoare şi mai bogate în vitamine şi minerale, fructe, legume, lactate), care ajută la slăbit armonios. În cazul în care apar probleme, diaree, balonări, crampe, în ziua de cură se poate consuma în cantităţi mici de ceai de chimen sau mentă, neândulcit. La ieşirea din cură introduceţi pâine prăjită, orez, aperitive uscate. Ca efect, scăderea în greutate nu este foarte spectaculoasă, dar dacă în zilele de cură, se menţine o alimentaţie fără suplimente între mese, uşoară fără prăjeli, carne, dulciuri suculente, se pierde în greutate 1 – 3 Kg. pe săptămână.

Cura în variantă blândă de struguri; se pot consuma şi alte alimente, cantitatea de struguri se creşte gradat: 1 zi se consumă ½ Kg. de struguri, repartizaţi câte 1 ciorchine înainte de fiecare masă. A 2 zi se va consuma 1 Kg. de struguri, repartizaţi înainte de mesele principale. Cantitatea de struguri se măreşte în fiecare zi cu câte 1 Kg. încât în a 6 zi se ajunge la 3 Kg., repartizaţi la cele 3 mese principale, timp de 7, 8, 9 zile, apoi se trece la alimentaţia normală. Între mese nu se consumă nimic şi se iau la ore fixe. Cura se poate repeta după 3 zile de pauză. Are ca efect, scăderea în greutate în mod lent, dar sigură dacă nu se fac abuzuri. Fiind bogaţi în zaharuri, sunt uşor asimilabili, elimină stările de slăbiciune, echilibrare a sistemului nervos, eliminând nevoia maladivă de a mânca mereu.

O ½  pahar de suc din frunze de ţelină, băut înainte de masă cu 20 min., are efect de inhibare a apetitului alimentar. Efectul diuretic al ţelinei provoacă eliminarea apei din ţesuturi, ducând la scăderea în greutate. Se mai adaugă efectele de reglare a activităţii glandelor care produc în organism cortizonul numit şi hormonul de stres, care când este în exces dă pielii aspectul de pufos neplăcut.

Otrăvirea;  apa sărată, se bea o anumită cantitate, cât mai repede, pentru a produce voma şi de a scăpa de efectul nociv al otrăvii.

Placard mastozic; chitosan capsule, intern şi extern. Se desfac 10 capsule şi se amestecă cu cremă de gălbenele dintr-o cutie, apoi se unge loculo afectat de 2 – 3 ori/zi.

Pojar; se fierb 200 g. morcov într-un litru de apă, se pasează, se adaugă miere după gust şi se bea de 3 ori/zi din acest terci.

Priapism; este provocat de o drenare insuficientă a sângelui din corpii cavernoşi, având cauze medicamentoase, psihologice sau afecţiuni renale. Dimineaţa se iau 2 – 3 linguriţe de miere amestecate cu 2 fiole de lăptişor de matcă liofilizată, sau 6 capsule de lăptişor de matcă, toată ziua se bea 1 litru de apă în care se pun 15 linguriţe oţet de mere şi îndulcit cu miere., local se unge cu alifie de gălbenele amestecată cu 8 – 10 capsule de lăptişor de marcă. Acestea stopează fibrozarea corpilor cavernoşi, care devin elastici, făcând posibilă drenarea.

Răceală; remediu sudorific, amestec din flori uscate de tei, zmeur, în cantităţi egale , peste 1 lingură de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită, se infuzează 15 min., se bea fierbinte, câte 100 ml. de 3 – 4 ori/zi

Rău de avion şi maşină; aparatul, ELECTROPUNCTOR, produs de Senerg Cercetări Aplicate de la Cluj, (0264/538769) va reduce senzaţia de rău.

Rău de avion; alcool de mentă, câteva picături pe zahăr, ghimbir capsule, produse de Laboratorul Medica.

Rău de mare; se bea un ou bătut cu puţină apă, sau cu 2 –  3 linguriţe de coniac

Scleroză multiplă; tratament cu produse de la Natura Medica (Vasile Popa), MULTIFRUCT TOTAL FORTE, HERCULES, PROTEINVEG 1, regim adecvat, ceaiuri, băi de plante cu coada calului, coada şoricelului, cimbru şi masaje.

Scleroza în plăci; frunze zdrobite de brânca ursului se aplică pe coloană timp de 3 – 4 ore/zi. Tratamentul se face în timpul verii când planta este verde, în timpul iernii se face masaj cu ulei din brânca ursului (10 linguri pulbere de plantă uscată (vezi frigiditate),se pun în ½ litru de ulei din floarea soarelui, se lasă la macerat timp de 3 săptămâni. Filtratul se păstrează în sticluţe închise la culoare.(vezi epilepsia)

Se poate stopa din evoluţie prin apifitoterapie, cu venin de albine, precedat şi însoţit de o cură pe bază de plante. Tratamentul cu venin se face sub supraveghere medicală şi cu scheme terapeutice individualizate – Dr. Cristina Aoşan 0788411941.

SIDA; pentru creşterea imunităţii se ia un supliment de alimentaţie de la firma Calivita Internaţional. Produsul este un sirop dintr-o plantă Marinde citrifolia, din Asia, cunoscută mai ales în India şi China. Substanţa activă este Xeronina. Tratamentul este de 6 luni. Cu rezultate spectaculoase.

Trandafirul; studiile recente au pus în evidenţa faptul ca 8 dintre substanţele conţinute de petalele de trandafir acţioneaza ca un inhibitor asupra virusului HIV care produce SIDA, blocând reproducerea lui. Se ia de 4 ori/zi cate o linguriţa de tinctura .

Spasmofilie; 1 cană de grâu se pune la fiert cu 4 căni de apă, se lasă până rămâne o cană de zeamă, care se consumă numai pe stomacul gol joia dimineaţa. Boabele fierte se pot consuma amestecate cu mere sau nuci. Este un tratament de durată.

30 ouă de găină se introduc într-un vas de 5Kg., se pune zeama de la 6Kg. lămâi . După o săptămână se scot pieliţele de la ouă şi conţinutul se freacă bine, apoi se adaugă 2Kg. miere de luna mai. Cura se face primăvara şi toamna, se consumă 75g de 3ori/zi înainte de masă cu 10 – 15 min

Tulburări psihice, hormonale, hiperexcitabilitate sexuală; regim vegetarian şi consumul a 200 g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, cu rol de calmant psihic, reduce excitabilitatea şi redobândeşte calmul şi liniştea.

Administrarea regulată a cătinii, măreşte în  timp nivelul de serotonină din creier, inducând o stare de curaj, calm, foarte util celor care au depresii, sau stări de tensiune. Creşterea serotoninei micşorează numărul recidivelor bolilor psihice, al sinuciderilor. Se fac cure îndelungate de 6 luni, cu pulbere de cătină (vezi medicamente…) 1 linguriţă de 3 ori/zi.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.