Prospect Seroquel

Sharing

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 SEROQUEL XR Prospect

50 mg, 150 mg, 200 mg, 300 mg, 400 mg

comprimate cu eliberare prelungită

Quetiapină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Seroquel XR şi pentru ce se utilizează
 2. Înainte să utilizaţi Seroquel XR
 3. Cum să utilizaţi Seroquel XR
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Seroquel XR
 6. Informaţii suplimentare
seroquel prospect
seroquel prospect

1.       Ce este Seroquel XR si pentru ce se utilizează

Seroquel XR conţine o substanţă numită quetiapină. Aceasta aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice.Seroquel XR poate fi utilizat pentru tratarea mai multor afecţiuni cum sunt:

 • Schizofrenie : afecţiune în care puteţi vedea, auzi sau simţi lucruri care nu sunt reale, de a crede lucruri care nu sunt adevărate sau de a vă simţi neobişnuit de suspicios, anxios, confuz, vinovat, tensionat sau deprimat.
 • Manie : afecţiune în care puteţi simţi stare de excitaţie, senzaţia de “plutire”, agitaţie, entuziasm sau hiperactivitate, tulburări de judecată inclusiv stare de agresivitate, comportament de distrugere
 • Depresie bipolară şi episoadele depresive majore din tulburarea depresivă majoră: afecţiune în care puteţi să vă simţiţi trist sau puteţi să realizaţi că sunteţi depresiv, aveţi senzaţie de vinovăţie, lipsă de energie, pierderea apetitului alimentar sau tulburări de somn.

Când Seroquel XR este luat pentru episoade majore de depresie din boli depresive majore, acesta va fi administrat ca şi tratament adăugat la terapia cu un alt medicament folosit pentru tratamentul acestei afecţiuni.

Medicul dumneavoastră poate continua să vă prescrie Seroquel chiar dacă vă simţiţi mai bine.

2.             Înainte să luaţi Seroquel XR Nu luaţi Seroquel XR

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la quetiapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Seroquel XR (vezi pct. 6 Informaţii suplimentare);
 • dacă folosiţi anumite medicamente cum ar fi:

–     unele medicamente pentru HIV

–     medicamente cu structură azolică (pentru infecţii fungice)

–     eritromicină sau claritromicină (pentru infecţii)

–      nefazodonă (pentru depresie)

Nu luaţi Seroquel XR dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul sau farmacistul înainte de a lua Seroquel XR.

Aveţi grijă deosebită când luaţi Seroquel XR

înainte de a începe să luaţi acest medicament, spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă:

 • dumneavoastră sau cineva din familie aveţi sau aţi avut orice fel de probleme cu inima, cum ar fi tulburările de ritm cardiac, sau dacă luaţi medicamente care influenţează modul în care bate inima dumneavoastră;
 • aveţi tensiune arterială mică;
 • aveţi probleme cu ficatul;
 • aveţi diabet zaharat sau aveţi riscul de a face diabet zaharat. În această situaţie, medicul dumneavoastră vă poate controla glicemia în timpul tratamentului cu Seroquel XR
 • aţi avut un număr scăzut de globule albe (ce poate fi sau nu datorat administrării altor medicamente).
 • sunteţi o persoană vârstnică cu demenţă (pierderea funcţiei cerebrale). Dacă sunteţi o astfel de persoană, Seroquel XR nu trebuie administrat deoarece clasa de medicamente din care face parte Seroquel XR poate determina creşterea riscului de accident vascular cerebral, sau în unele cazuri a riscului de deces, la persoanele vârstnice cu demenţă.
 • dumneavoastră sau un alt membru al familiei aţi avut în antecedente tulburări ale coagulării sângelui, deoarece medicamente ca acesta sunt asociate cu tulburări ale coagulării sângelui.
 • aţi avut vreodată convulsii;

Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă aveţi:

 • febră, rigiditate musculară severă, transpiraţii sau un grad scăzut de conştienţă (o afecţiune numită “sindrom neuroleptic malign”). Poate fi necesar tratament medical de urgenţă.
 • mişcări necontrolate, în special ale feţei sau limbii.
  • ameţeli sau somnolenţă severă. Acest lucru poate creşte riscul de producere a leziunilor accidentale (căderi) la pacienţii vârstnici.

Aceste modificări pot fi datorate acestui tip de medicament.

Gânduri de sinucidere şi înrăutăţirea depresiei

Dacă sunteţi depresiv(ă), puteţi să aveţi gânduri de a vă face rău sau de a vă sinucide. Acestea se pot înrăutăţi atunci când începeţi tratamentul, deoarece aceste medicamente au nevoie de timp pentru a acţiona, în general timp de 2 săptamâni sau mai mult. Aceste gânduri pot apărea dacă întrerupeţi brusc administrarea tratamentului. Este mai probabil să aveţi aceste gânduri dacă sunteţi adult tânăr. Informaţiile din studiile clinice au arătat o creştere a riscului de gânduri suicidare şi/sau comportament suicidar la adulţii tineri cu vârsta mai mică de 25 ani suferind de depresie.

Dacă aveţi gânduri de a vă face rău sau de a vă sinucide, adresaţi-vă medicului sau mergeţi la spital imediat.

Puteţi să spuneţi unui prieten sau rudă că sunteţi depresiv(ă) şi să-l rugaţi să citească acest prospect. Puteţi să-l rugaţi să vă spună dacă crede că depresia s-a agravat, sau dacă îl îngrijorează orice altă modificare în comportamentul dumneavoastră.

S-a observat creşterea în greutate la pacienţii care iau Seroquel XR. Dumneavoastră şi medicul dumneavoastră trebuie să vă monitorizaţi periodic greutatea.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, deoarece pot afecta mecanismul de acţiune al acestui medicament. Acestea includ şi medicamentele ce se eliberează fără prescripţie medicală, cât şi medicamentele din plante medicinale.

Nu luaţi Seroquel XR dacă luaţi oricare din următoarele medicamente:

 • unele medicamente pentru HIV
 • medicamente cu structură azolică ( pentru infecţii fungice)
 • eritromicină sau claritromicină (pentru infecţii)
 • nefazodonă (pentru depresie)

Spuneţi medicului dumneavoatră dacă luaţi oricare din următoarele medicamente:

 • pentru tratamentul epilepsiei (fenitoină sau carbamazepină)
 • medicamente pentru tensiune arterială mare
 • barbiturice (pentru insomnie)
 • tioridazină (alt medicament antipsihotic)
 • medicamente care influenţează modul în care bate inima dumneavoastră, de exemplu medicamente care determină dezechilibre electrolitice (concentraţii scăzute de potasiu sau magneziu) cum sunt diureticele (pastile utilizate pentru eliminarea excesului de apă din corp) sau anumite antibiotice (medicamente utilizate pentru tratarea infecţiilor).

înainte de a întrerupe tratamentul cu orice alt medicament, adresaţi-vă medicului.

Utilizarea Seroquel XR cu alimente şi băuturi

 • Efectul Seroquel XR poate fi influenţat de ingestia concomitentă de alimente, iar din acest motiv trebuie să luaţi medicamentul cu cel puţin o oră înainte de masă.sau înainte de culcare.
 • Fiţi atent cât alcool etilic consumaţi. Efectele asociate al alcoolului etilic şi Seroquel XR pot să determine somnolenţă.
 • Nu beţi suc de grapefruit în timp ce luaţi Seroquel XR. Poate modifica modul de acţiune al medicamentului.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă, sau încercaţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi, spuneţi-i medicului dumneavoastră înainte de a începe să luaţi Seroquel XR. Nu trebuie să luaţi Seroquel XR în timpul sarcinii, dacă nu aţi discutat cu medicul asupra acestui lucru. Seroquel XR nu trebuie administrat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament s-ar putea să vă facă somnoros. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până când nu vedeţi în ce fel vă afectează acest medicament.

Informaţii importante privind unele componente ale Seroquel XR

Acest medicament conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3.       Cum să luaţi Seroquel XR

Utilizaţi întotdeauna Seroquel XR exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Medicul dumneavoastră va decide doza de început. Doza de întreţinere (doza zilnică) va depinde de boala şi de nevoile dumneavoastră, dar de obicei va fi între 150 mg şi 800 mg.

 • Veţi lua comprimatele o singură dată pe zi.
 • Nu împărţiţi, mestecaţi sau sfărâmaţi comprimatele
 • Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă
 • Luaţi medicamentele fără mâncare (cu cel puţin o oră înainte de masă sau la culcare, după indicaţia medicului)
 • Nu beţi suc de grapefruit în timp ce luaţi Seroquel XR. Poate influenţa modul de acţiune al medicamentului.
 • Nu întrerupeţi luarea comprimatelor chiar dacă vă simţiţi mai bine, până când medicul dumneavoastră nu vă spune acest lucru.

Afecţiuni ale ficatului

Dacă aveţi o afecţiune a ficatului, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza.

Pacienţi vârstnici

Dacă sunteţi vârstnic, medicul dumneavoastră vă poate modifica doza.

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (3voturi, Media: 4.67 out of 5)

Loading...