Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Gliburid – Diabet Zaharat

Sharing

Gliburid
Actiune terapeutica: Antidiabetic oral
Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Are efect diuretic slab. Debut, nonmicronizat: 2-4 h; micronizat: 1 h; T ½, forma nemicronizata: 10 h; micronizat: aprox. 4 h. Nuvel plasmatic maxim: 4 h. Durata, forma nemicronizata: 16-24 h; micronizata: 12-24 h. Metabolizat în ficat pîna la metaboliti slab activi.Excretat prin bila (50%) si pe cale renala (50%). Gliburidul micronizat (tablete 3 mg) produce nivele serice care nu sunt bioechivalente cu cele ale gliburidului non-micronizat (tablete 5 mg).

INDICATII

Diabet zaharat. Poate fi asociat cu metformin cînd dieta si gliburidul sau dieta si metforminul nu asigura un control adecvat al glicemiei.

 

PRECAUTII

Pentru rezultate optime se administreaza cu 30 minute înaintea meselor. Nu se depasesc dozele de 20 mg/zi pentru forma non-micronizata si 12 mg/zi pentru forma micronizata. Daca doza zilnica depaseste 15 mg pentru forma non-micronizata si 6 mg pentru forma micronizata, se va administra în 2 doze înainte de masa de dimineata si seara.

Cînd se trece de la medicatia hipoglicemianta orala, alta decît cloropropamida, nu e necesara o pauza sau doza de atac de gliburid. Cînd se trece de la tratamentul cu cloropropamida, se foloseste cu precautie în primele 2 saptamîni datorita actiunii prelungite a cloropropamidei si datorita posibilitatii aparitiei supradozajului.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

TABLETE NEMICRONIZATE
Diabet

Adult, doza initiala: 2,5-5 mg/zi la micul dejun (sau la prima masa principala); apoi se mareste cu 2,5 mg saptamînal pentru a obtine raspunsul dorit. Doza de întretinere: 1,25-20 mg/zi. Pacientii cu raspuns pozitiv la sulfoniluree trebuie sa înceapa cu 1,25 mg/zi.
TABLETE MICRONIZATE
Diabet

Adult, doza initiala: 1,5-3 mg/zi la micul dejun (sau la prima masa principala). Pacientii cu raspuns pozitiv la sulfoniluree trebuie sa înceapa cu 0,75 mg/zi. Doza nu se va mari cu mai mult de 1,5 mg saptamînal pentru a obtine raspunsul dorit.. Doza de întretinere: 0,75-12 mg/zi (maxim).

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Notati valorile glicemiei obtinute în ambulator la intervale diferite de timp (la 1-2 ore dupa masa, înainte de culcare). Continuati exercitiile zilnice, modificare stilului de viata pentru controlul TA si dieta pentru controlul colesterolului, ca tratament adjuvant la terapia medicamentoasa. Prezentati-va la control pentru analize de laborator, examinare completa si evaluarea tratamentului.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.